KALAU ANDA TIDAK YAKIN DENGAN MASTERIA, ANDA TENGOK VIDEO INI

kalau anda tidak yakin dengan entry saya sebelum ini berkaitan masteria di sini dan di sini yang menyatakan betapa bestnyer permainan masteria ini, anda kena lihat 3 video ini pula.

MASTERIA

ketiga tiga video ini adalah testimoi atau pun pandangan secara ringkas dari master master yang telah menggunakan atau telah “memainkan” permainan Masteria ini. Malahan, dalam game ini juga mengajar kita mempelbagaikan aset hartanah atau pun sumber pendapatan kita yang lain yang datangnya dari bonus atau pendapatan shaklee.

 

video pertama adalah pandangan dari master Haji Roslan yang telah lama berkecimpung dalam dunia Shaklee ini.

hah, menurut Master Haji Roslan, ini adalah “fun learning” yang mana setiap leaders perlu beli dan ada untuk memudahkan anda mengembangkan empayar anda, serta memudahkan anda untuk buat “coaching” antara anda dan empayar anda. Malahan games ini menunjukkan step by step bagaimana nak jaga dowline, nak kembangkan empayar sert bagaimana nak jadi Master Corodinator dengan ringkas tapi mendalam :)

 

hah, kita tengok pula testimoni dari Master Zainul Anuar dan Master Lyna Noh :)

 

“satu perjalanan pahit maung seoarang pengedar dalam Shaklee

reflek pada kehidupan yang sebenar dan mengajar kita step by step dalam kehidupan dan perjalanan seorang pengedar shaklee ke Master :)”. ringkas je komen master 2 orang ni tapi memang itu realiti permainan master ini.

 

selain itu, ada lagi sorang Master yang sudi berkongsi pendapat mengenai games masteria ini. :) kita dengar pandangan dari Master farah Wahida dan Master Yusri.

” sangat menarik”
” membina keyakinan dan ilmu pada pengedar Shaklee ”
” belajar perjalanan, onak dan duri untuk jadi master”
” games yang santai tapi semakin excited bila kita semakin hampir nak jadi MASTER”
‘ Coaching yang santai serta ilmu yang boleh diapplykan dalam empayar shaklee kita sendiri. mana yang boleh dan tidak boleh dilakukan dalam shaklee “.

 

ha???? so, takkan tengok je testimoni dari master master hebat ni?? kita taknak ke jadi master sehebat diaorang??? Takkan master hanya pada title je??? eh, sentap???? tak perlu sentap..kena kaji balik dan sama sama kita betulkan apa yang salah dalam perjlanan dan “jagaan” empayar kita ….

 

 

TERIMA KASIH PADA MASTER HADHATINA DAN MASTER KAMARUL BAHRIN KERANA MENGELUARKAN IDEA YANG OHSEM INI!!!!

APA ITU GAME “MASTERIA”

Apa itu Game “Masteria” yang selalu orang atau lebih sinonim kepada SID ( Shaklee Independent Distributor ) atau pengedar Shaklee  yang selalu disebut sebutkan. Game ini boleh di mainkan bersama pasangan anda suami isteri atau juga bersama upline anda atau juga bersama dengan donwline anda…

 

Nak lagi best , main permainan ini bersama sideline anda!!! boleh kongsi kongsi skill dan kemahiran bagaimana dia mengatur kewangan dan organisasi dia.

 

apa itu game “Masteria”. Kenapa ia perlu dimiliki oleh semua pengedar Shaklee dan lagi sesuai untuk leader leader memilikinya. kita tengok video ini supaya anda lebih yakin dan teruja untuk memilikinya.

 

 

tahu tak anda? dalam permainan ini anda akan kenal satu zone yang anda rasa “oh..inilah aku selama ini”.. iaitu ZONE SELESA!!!! eh…kan bagus kita berada di zone tu. kenapa lak kena keluar pulak…duit bonus tiap tiap bulan dapat, ada hartanah, sewa masuk je, tak perlu menjalani penalti (hukuman), tapi sedar tak anda yang jika anda seorang yang ingin majukan diri dan tidak suka pada situasi yang biasa biasa, anda akan rasa cemburu melihat kejayaan orang lain yang semakin meningkat dan meningkat. ada cabaran, tapi mereka lebih gembira menghadapi perjalanan harian mereka.

 

bila anda melihat testimoni dari video di atas, anda akan fahami yang anda suka berada di zone yang mana. Anda hayati permainan ini dan pasti anda akan mula nampak apa hala tuju anda dalam perniagaan Shaklee ini.

 

CARA BAGAIMANA MEMAHAMI PELAN PEMASARAN SHAKLEE DENGAN LEBIH MENARIK

entry ni khas untuk semua mereka yang bergelar SID – Shaklee Independent Distributor atau dengan kata lainnya mereka yang sudah mendaftar sebagai ahli shaklee. Saya yakin anda semua pasti sudah membelek beg hitam semasa anda mula mula mendaftar sebagai ahli Shaklee. Akan tetapi saya juga yakin anda akan terpinga pinga bila anda membelek buku pelan pemasaran yang anda sendiri tidak faham apa yang ingin disampaikan. Betul tak?

MASTERIA

jadi saya nak share dengan anda semua bagaimana memahami pelan pemasaran shaklee dengan lebih menarik. Ia boleh digunakan untuk semua peringkat SID dari yang baru mendaftar, lama mendaftar, sudah ada rank dalam Shaklee atau yang belum ada rank dalam Shaklee. Lagi menarik kalau anda seorang leaders dan anda sendiri tidak tahu bagaimana nak pastikan downline anda memahami pelan pemasaran dengan lebih baik dan tidak “kabur” lagi dengan pelan ini. malahan, ia juga pasti buatkan anda lebih seronok untuk menarik lebih ramai lagi untuk menjadi ahli shaklee dengan anda.

 

Ingin tahu apakah ia???

 

jeng jeng jenggg……

 

Dihasilkan oleh seorang SID juga….seorang yang berpengalaman dalam selok belok pemasaran Shaklee, malahan dia juga adalah seorang MASTER COORDINATOR iaitu rank tertinggi dalam Shaklee. Siapakah beliau??????  Beliau ialah :

 

MASTER HADHATINA DAN SUAMINYA MASTER MOHD KAMARUL BAHARIN a.k.a Master MKB!!!!

Diduplikasi dari permainan MONOPOLY, pasangan master ini telah mencipta satu games yang menceritakan dan menerangkan selok belok pelan pemasaran Shaklee secara ringkas dalam bentuk permainan. yE!! dalam bentuk permainan!!! ia adalah sesuatu yang kita sendiri juga berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi mengenai permainan ini. permainan ini di diberi nama ‘MASTERIA”!!!

kita tengok video ni dulu untuk anda semua fahami apa itu MASTERIA.

kan?

pertama kali saya “bermain” Masteria ini adalah semasa pra pelancarannya di Seremban, Negeri Sembilan. masa tu saya tak rasa yang Masteria ini boleh dikaitkan dengan Pelan Pemasaran Shaklee. iyerlah dah tentu kita dah biasa dengan permainan Monopoly yang lebih kepada hartanah, duit, keuntungan, kerugian dan yang berkaitanlah..tapi nak kaitkan dengan Shaklee???? macam pelik jeeee…

 

Tapiiiiii…bila saya sendiri sudah “memainkan” permainan Masteria ini, saya rasa :

 

*** eh, haahlah..betullah….oooo..macam ni eh….eh, kena sangat ngan aku ni….eh, upline aku pun ada cakap mcm ni….downline aku pun sama ada ngadu kat aku*****

 

dan macam macamlah yang saya tak sangka kan??? tapi, ia terhapus bila kita sendiri menjadi pemain dalam Masteria ini.  Apa yang ada dalam Masteria ini????

 

jangan lupa ikuti entry saya berkaitan “Masteria” ini!!!!

 

**** jika anda ingin membeli permainan Masteria ini untuk diri anda sendiri atau ingin diberikan kepada downline anda, anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan permainan hebat ini..

 

 

Saya : SITI NORIZA BINTI SALEH ( 013 – 7374 958/ 010 300 7299 )

PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR

PENGEDAR SHAKLEE FELDA SEMENCHU, KOTA TINGGI, JOHOR

PENGEDAR SHAKLEE TAMAN PASAK INDAH, JOHOR

BERDIET CARA YANG SALAH

Dalam usaha kita untuk berdiet a.k.a nak mengurangkan berat badan, kita sering kali mengikut nafsu sehingga terlepas pandang perkara perkara kecil yang menyebabkan kita berdiet cara yang salah.  bila tiada kesan dari cara kita berdiet, kita pula anggap tips yang kita ikut tu salah. Jom kita semak sama sama apakah 5 perkara yang menunjukkan kita berdiet cara yang salah.

berdiet

1) MEMILIH JUS DARIPADA BUAH

– jus sememangnya sering dianggap sihat kerana ia terdiri daripada ekstrak buah buahan. Namun sebaiknya pilihlah buah buahan segar kerana kandungannya adalah semula jadi. Jus yang dijual di pasaran biasanya sudah ditambah oleh pemanis serta pengawet. Jika terlalu sering menikmatinya boleh meningkatkan kadar gula dalam darah serta menyulitkan proses penurunan berat badan anda. Jadi amalkan berdiet cara yang salah ini.

 

2) JUMLAH KALORI

– menurut laman web Women24, kesalahan utama di dalam diet yang paling besar adalah kesilapan mengira jumlah kalori di dalam makanan. Kebiasaannya mereka hanya akan mengira kandungan kalori yang terdapat di dalam makanan utama saja. Sedangkan kalori yang terdapat pada snek yang dinikmati lebih banyak daripada makanan utama yang sering diberi perhatian.

 

3) BANYAK DUDUK

– alamak…macam saya ni banyak duduk..sah sah lah berdiet cara ini adalah berdiet cara yang salah!!!. terlalu banyak duduk sebenarnya tidak begitu baik terhadap kesihatan kita. Ia boleh menimbulkan risiko seperti penyakit jantung, diabetes dan sebagainya. Mungkin anda perlu meringankan kaki anda untuk lebih aktif bergerak kerana ia akan membakar lemak di tubuh. Pun begitu, jangan risau..kalau dah memang kerja kita banyak duduk seperti yang memaksa kita duduk di hadapan komputer, kita boleh je cari masa untuk berjalan atau buat senaman sedikit. Nak lebih pembakaran lemak berlaku, saya suka ambil CINCH SHAKE...baru buat kerja sikit, tapi badan dah mula panas, dah mula berpeluh..bayangkan kalau benar benar kita “workout”..wah wah wah..memang superb!!!

 

4) FOKUS JANGKA PENDEK

– kunci utama berjaya dalam berdiet adalah gaya hidup yang dipertahankan oleh seseorang itu. Jika hanya berdiet untuk persiapan bernikah, atau untuk hari raya atau majlis tertentu, maka sukar untuk kita memppertahankan tubuh yang ideal dan keazaman untuk berdiet itu. Biasanya, jika impian jangka pendek seseorang itu telah tercapai, mereka pasti menikmati kejayaan tersebut dengan makan makanan yang mereka tinggalkan selama ini. so, berdiet cara yang salah sungguh!! turun 10 kg, sekali lepas tu naik 20 kg!!! cmne tu???

 

5) KURANG TIDUR

– waktu tidur yang berkualiti dan mencukupi bukan saja beri kesan terhadap kesihatan serta terhindar dari penyakit, bahkan ia turut menjayakan pogram diet kita. Ini kerana jika seseorang kekurangan waktu tidur, maka tubuh akan menghasilkan ghrelin atau hormon yang merangsang nafsu makan. Hormon tersebut menjadikan seseorang itu cepat berasa lapar dan akan sering makan.

 

Nah!!! Korang dah tengok samada korang berdiet cara yang salah atau betul? kalau betul, tahniah!!! teruskan diet anda…bagi yang selama ini tidak peduli dengan 5 kesalahan berdiet cara yang salah ini, sila ambil peduli akan kesilapan kecil ini.  SELAMAT BERDIET!!!

saya belanja anda tengok video ini untuk cara berdiet yang betul.

Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

ingin info lanjut mengenai produk ini? boleh hubungi kami segera.

kami merupakan pengedar Shaklee di Kota Tinggi, dan pengedar Shaklee di Taman Pasak Indah :)

FB : Siti Noriza Binti Saleh

email : sales.damiapitshop@gmail.com

whatsapp : 013-734 958/013 -7065 178

fanpages : Damia Pit Shop

 

1 2 3 97