SET PENYUSUAN – PELBAGAI MANFAAT

saya suka memberi anda membaca pelbagai testimoni yang membabitkan pelbagai masalah dan kesan hanya dari pengambilan satu set…kali ini, kita baca testimoni dari cus yang mengambil SET B ( breastfeeding ) tetapi mengalami perubahan pada msalah yang lain…

credit to KAk N

Alhamdulillah. Permintaan menggalakkan terhadap set penyusuan asas Shaklee (SET B) membuktikan semakin ramai ibu-ibu di luar sana yang kian prihatin dengan kesihatan mereka demi untuk anak dan suami tercinta. Bukan semata-mata mahu menambah susu, tetapi juga mahu sentiasa sihat, kekal cergas bertenaga dan tampak awet muda.
Kali ni, kita baca pula pengakuan Siti (credit to Mommy Lyna) tentang kesan yang beliau perolehi hasil pengambilan SET B.
set tambah susu shaklee
Salam kak lyna,
saya dah makan bf set yg saya beli dgn akak sejak hari saya received supplement tu.. and i’ve got to say, i’m amazed wid d results..
  1. susu saya nampak pekat dan lazat(kuning kehijau2an) tiap2 pagi, tghari n petang dah kurang skit tapi tak cair, sukenye..
  2. i’ve had quite a busy schedule dis week.. tapi tak rasa penat melampau mcm sebelum ni (sampai kdg2 bleh jadi emo tiba2 hahaha)
  3. resdung n bersin tiap2 pagi yang agak teruk nampak mcm dah kurang skit. beberapa minngu sebelum ni saya mcm selalu sgt selesema n pening..
  4. bleh rasa tekanan berkurangan sbb saya lebih senang tersenyum n byk buat klaka dgn hubby mcm dulu.. kadar stress bawah kawalan hehehe..
Syukur alhamdulillah. Seronok sangat apabila kami tahu pengambilan Set B ini sangat membantu anda.
Selain daripada Set B (basic breastfeeding set) ini, kami turut menyediakan beberapa jenis set penyusuan yang lain untuk anda. So, bolehlah anda membuat pilihan.
  • SET B 
  • SET E
  • TRIPPLE M (SET B + ESP + OSTEMATRIX) 

Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee? . Boleh isikan EMAIL, YM atau SMS kan kepada saya 013-7374958. Salam sayang dari DAMIA PIT SHOP ( siti ). dan semestinya, TIPS EKSLUSIF hanya utk pelanggan saya…

SUPPLEMENT SHAKLEE – KHAS UTK KECANTIKAN KULIT

jom kita baca testimonie ini ( cus menggunakan  Supplement – khas utk kecantikan kulit..

  • hehehhe…tq2…1week guna set d mmg kulit xkering…parut jerawat samar2…but still da jerawat lagi…mula2 mkn vit shaklee ni da satu jerawat timbul tang dahi tp sy wt dono je…terus mkn vits shaklee (vita C,B kompleks n E)..atas panduan oleh kak cery…arini dtg keja mmber opis tegur kulit nmpk lain sbb parut2 jerawat dh makin samar2…wow so amazing kan….suke suke suke…sy ke teruskan mkn vita shaklee utk kesan yg berterusan….n kulit sy pun xkering…n yg paling best susu sy pun maintain…n bby dpt nyusu smpai kenyang…ESP….huhu..:)...nyway tqvm buat kak cery yg sudi bg support kt sy…See More

    Monday at 3:16pm ·
  • Azlina Mohd Shafie agreed with u zuera..saya pun sama..comsume set B dan Vit E…(gara-gara teruja baca citer kak arnie..hohoho) then bg tau dkt member saya tgh period..dia pelik eh selalu muka saya berjerawat time2 mcm nie..skrg tak plak..even my boss punya PA pun tegur..muka akak nampak makin cerah la…hehhe..anyway..jerawat yg kuar pun segan2 je..kuar sehari peh tu hilang..tak ada scar bagai..i really2 love vit E…
    Yesterday at 9:27am ·
  • Izza Fza setuju dgn semua pngguna set d..lps consume set d 4 ari..ada jerawat nak kluar..keesokan pgnya..trus xde jerawat tu..sakit pon xde..pelik bin ajiab..tp tu la yg fza alami..parut2 luka pun makin pudar..mmg beshh…now da msk bln ke2 pnggunaan…kulit muka pon bersih..sbb jerawat segan nak muncul..hehe..

Vitamin Shaklee yang mana untuk kecantikan kulit?

Vitamin C~membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit.


Vitamin E~nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.


ESP~tambahan untuk menyokong pembentukan kolagen, sekaligus menjadikan kulit lebih anjal, kenyal, gebu dan putih berseri.Remember, protien adalah makanan kepada sel2…


Vitalea~mengandungi 12 vitamin 7 galian yang diperlukan oleh tubuh badan manusia, formula lengkap dengan zat besi.


B Complex~membantu meninggikan sistem pertahanan badan,membantumengurangkan stress dan bertindak sebagai penenang.Bila hati tenang, memanglah nampak muda 🙂 B is for Beauty…


Alfalfa~alfalfa sebagai milk booster (menambah dan memekatkan susu),membantu system penghadaman berfungsi dgn baik (mudah lawas),rahsia keintiman wanitamembantu dlm hubungan suami isteri.


Ostematrix~penting dalam pembentukan tulang, sel darah, dan juga membantu dalam pengeluaran susu. Ia juga penting untuk mengelakkan penyakit tulang rapuh (osteoperosis) yang biasa melanda golongan wanita berusia.


Zinc~boleh mengurangkan keguguran rambut dan kelemumur..



credit to azrin

Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee?. Boleh isikan EMAIL, YM atau SMS kan kepada saya 013-7374958. Salam sayang dari DAMIA PIT SHOP ( siti ). dan semestinya, TIPS EKSLUSIF hanya utk pelanggan saya…

SET BERSALIN KELUARAN SHAKLEE

Jeng jeng….he he eh….nak perkenalkan SET BERSALIN….bukan jamu ye puan-puan…tp lebh kepada suplemen……jom kita intai-intai apa produk tersebut….oooo…x kira bersalin secara normal or c-zer, anda ttp boleh makannyer..kerana anda kene ingt, SHAKLEE adalah vitamin…..

SUSTAINED RELEASE VITA-C 500mg

VITA-LEA (MULTIVITAMIN ) WITH IRON

B – COMPLEX WITH FOLIC ACID

ZINC WITH ALFALFA

credit lg to KAK N

Apakah keperluan dan kepentingan setiap vitamin ini? Ibu coretkan secara ringkas demi memudahkan kalian atau bakal ibu khususnya mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin ini.

Vitalea with iron formula
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B complex Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg sustained release
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

Alfalfa
Ianya boleh diambil di dalam pantang terutama bagi ibu2 yang mempunyai masalah susu lambat dihasilkan. Alfalfa berfungsi mempercepatkan penghasilan susuibu. Namun perlu diingat kerana pengambilan yang berterusan tanpa sesi perahan atau penyusuan secara langsung oleh bayi boleh menyebabkan duktus susu tersumbat dan akan menyebabkan ibu demam teruk. Maka pengambilan alfalfa memerlukan pengambilan air yang sekata dan seimbang serta sesi perahan atau penyusuan secara langsung yang berterusan dan konsisten akan mendapat hasil susu yang diharapkan. insyaALLAH.

inginkan pam susu di atas jadi milik anda?..klik di gambr yer…..

Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee?. Boleh isikan EMAIL, YM atau SMS kan kepada saya 013-7374958. Salam sayang dari DAMIA PIT SHOP ( siti ). dan semestinya, TIPS EKSLUSIF hanya utk pelanggan saya…

LELAKI PUN BOLEH MAKAN SUPPLEMENT……DUNT WORRY

Nerves eh bila saya suggestkan supplement boleh kasi asben makan….ada yg cnfuse kan…he hhe…jom baca testimoni ni….

credit to kak N

Lelaki juga boleh makan Supplement Shaklee. Cuba baca cerita Dilla.

* sila klik gambar untuk besarkan imej.

Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee?. Boleh isikan EMAIL, YM atau SMS kan kepada saya 013-7374958. Salam sayang dari DAMIA PIT SHOP ( siti ). dan semestinya, TIPS EKSLUSIF hanya utk pelanggan saya…

JERAWAT HILANG DENGAN SUPPLEMENT

testimoni_Izan_[Nor_Aiman]
credit Kak N
Bagi mereka yang baru mahu mencuba supplement ini, pasti anda mahu tahu supplement apa yang terbaik kan? Winking smile

Vitalea – asas keperluan semua vitamin (multivitamin lengkap dgn zat besi)


B Complex – untuk memastikan mood ibu happy dan tidak mudah letih


Vitamin C – untuk peningkatan imunisasi badan


Alfalfa – menggalakkan penghasilan susuibu

Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee?. Boleh isikan EMAIL, YM atau SMS kan kepada saya 013-7374958. Salam sayang dari DAMIA PIT SHOP ( siti ). dan semestinya, TIPS EKSLUSIF hanya utk pelanggan saya…

MIZZ NINA PUN PENGGUNA SHAKLEE

Wah…rasa best dan rasa semakin yakin bila golongan ternama dan juga artis2 merupakan pengguna tegar SHAKLEE……

kenal MIzz NIna?>alah…tunang si NOH hujan tu…..dia juga merupakan pengguna tegar SHAKLEE….tak percaya?…kita tgok statement ini…

يمJom tengok Majalah Rapi keluaran 1 Mei 2011 ni.


Tengok ‘statement’ ni.


Credit to Azrina

PERSEDIAAN MEMBERI SUSU IBU KEPADA BAYI SEBELUM NAIK KERJA

pasti kita risau mcmana nak pisahkan baby yg selama 2 bulan melekat dengan nenen kita apabila kita ingin naik keja…tips ini saya jumpa dlam blog susuibu..jom kita baca sama-sama..

Persediaan Penjaga Bayi – Berlatih Memberi Susu Ibu kepada Bayi

1. Kira-kira 2 minggu sebelum anda keluar bekerja, anda bolehlah mula melatih bayi anda menerima susu perahan anda sedikit demi sedikit. Jadual latihan pemberian susu ibu ini perlu diubahsuai mengikut kesesuaian masa bekerja anda.

2. Andaikan anda keluar bekerja selama 10 jam (termasuk waktu perjalanan pergi dan balik ke/dari tempat kerja), bayi anda perlu diberi minum setiap 2-3 jam sekali. Oleh itu anda mungkin membahagikan jadual pemberian susu kepada 4 ke 5 blok waktu iaitu 4 atau 5 kali selama 10 jam.

3. Mulakan jadual dari rutin hari pertama latihan hingga hari ketiga dengan pemberian susu perahan sekali pada blok pertama dari jadual pemberian susu. Untuk blok waktu selebihnya berikan susu ibu terus dari payudara anda.

4. Pada hari keempat hingga keenam, berikan susu perahan untuk dua blok pertama dan blok selebihnya berikan susu anda secara terus kepada bayi.

5. Pada hari ketujuh hingga kesembilan, berikan pula untuk tiga blok pertama diikuti blok seterusnya dengan pemberian susu ibu secara terus.

6. Teruskan latihan hingga blok keempat pada hari kesepuluh hingga keduabelas. Sekiranya anda hanya melatih bayi untuk 4 blok waktu, bayi anda sekarang sepatutnya telahpun membiasakan diri dengan rutin susu perahan. Sekiranya anda mempunyai 5 blok, teruskan lagi latihan dari hari ketigabelas hingga hari kelimabelas. (Ini bermakna anda perlu bermula 15 hari sebelum keluar bekerja).

Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee? Kami menyediakan trial pack dengan harga serendah RM80 dan free delivery. Boleh isikan EMAIL, YM atau SMS kan kepada saya 013-7374958. Salam sayang dari DAMIA PIT SHOP ( siti ). dan semestinya, TIPS EKSLUSIF hanya utk pelanggan saya…

1 2