SUSU SEMAKIN BERTAMBAH, KULIT SEMAKIN CNTIK, ANAK SEMAKIN CERGAS

JOm kita baca testimoni berkaitan ESP lagi…..jangan luper ye..kekadang ada jenis badan yang serasi, minggu pertama je dah nampak kesan…ada juga yg jenis badan susah nak serasi, 2 3 minggu slepas pengambilan, baru nampak……

  • ct, lupa nak bgtau…mmg sejak 2minggu ni susu drop abis…padahal xpose pun..maybe sebb demam…masa 1st time mkan esp+pd blom nmpk perubahan..so rasa cam xberkesan pon..tpi bile stat blik mkn ahad lepas hingga skng,alhamdulillah, susu dah up balik..dalam tempoh 2minggu tue xpenah rasa bengkak even baby xnyusu, tpi skrg dah 2hari berturut bengkak..lagi satu status kesihatan masih cm dulu, batuk+selsema..kalo masa drop boleh bawak 10 ke 14 oz je, skg dah normal..semalam boleh bawak 19oz 2sesi, pagi ni 1sesi dah 10oz...lagi satu mmg kurang sikit laparnye bile mnm esp+pd nie…tq bg peluang beli esp+pd;))

    8 minutes ago · · · See Friendship

      • Siti Noriza Yuzaine Samilan…..wah…thniah….byk tu 10 oz….better kalau ada bugdet lbh, leh beli Vitamin C….sesuai utk musim2 demam dan batuk ni…dan jaga lupa 3 tips tu ye…..

        5 minutes ago ·
      • Yuzaine Samilan tips apa ek..hehehe..lupa

        4 minutes ago ·
      • Siti Noriza Norhasniza Binti Mashudi…..ESP untuk Yuzaine Samilan yg menysukan anak, dan ESP utk ibu yang tidak menyusu spt akak..he hehe

        2 minutes ago ·
      • Siti Noriza Yuzaine Samilan…1) sntiasa kosongkan breast, rajin pam, 2) minum air masak secukupnya 3) doa dan tawakal….rezeki susu itu dtgnya dari Allah…

        about a minute ago ·
  • As salam….tq ct sbb memperkenalkan ak ESP….x sia2. ni yg ak nampak pada ank2 ak. sepanjang bulan pose ni diaorg x penat langsung. x sibuk pun pasal lapar dan haus. malah diaorg aktif lagi. untuk diri ak….bekas2 jerawat dah berkurangan…muka ak nmpk tegang kedut pun x kelihatan….dah mcm umur 20an laks…ahaks….dulu kulit ak tak sekata dan agak kusam….tapi tidak lagi sekarang. ak dah x risau dah….tapi yang bestnyer dan penting breast ak dah tegang…”ala2 ank dara gitu”.….

    about an hour ago · · · See Friendship

    • You like this.
      • Siti Noriza Mimi Ali, Rashihah Seha……pengakuan gempak beb….

        about an hour ago ·
      • Norhasniza Binti Mashudi mestilah….ini kenyataan…yang penting suami puji dan bangga dengan perubahan kita….ahaks…

        about an hour ago ·
      • Siti Noriza Yuzaine Samilan,Wardah Aina…saya menanti testimoni dr anda ye

        about an hour ago ·
      • Siti Noriza Eka Fieka……..awak juga ye…oh…tanya sekali pndpt mak ye…jgn luper……Siti Salmiza Saleh, awak x nak cuba ke?….

        about an hour ago ·
      • Yuzaine Samilan saba ye ct..mnm esp pon asik terskip jerk..n tgh membiasakan diri dgn rasa soya tue

        about an hour ago ·
      • Siti Noriza Yuzaine Samilan…oh….x pe….nnti lama2 biasa…x pun, cmpur ESP dgn horlick, dgn milo, dgn nescafe…..ltk dlm ribena cmpur susu pun sedap…betul tak Siti Ayu?

        about an hour ago ·
      • Yuzaine Samilan masih try n error..mana yg plg sedap..tpi ritu try minum esp ngn air blackcurrent..sedap..rasa cam air yogurt..tpi payah, sbb air tue simpna kat peti sejuk..kalo bleh nak elakkan yg sejuk2..

        38 minutes ago ·
      • Yuzaine Samilan esp+pd sedap combine ngn air oren je ek

        38 minutes ago ·
      • Siti Noriza yup Yuzaine Samilan…bolh cmbine apa2 pun air….yg tang peti sejuk tu, ct biasanya kuarkan dulu air tu, cmpur ngn air masak, baru masuk esp…hilang sejuknya

        23 minutes ago ·

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

BEKAS JERAWAT HILANG, KULIT MAKIN LEMBUT

TESTIMONI ESP DARI Mimi Ali

Askum kak,semenjak amik ESP tu kan,kulit mimi makin lembut lah,pastu kan bekas2 jerawat pon dah hilang,,Nampak kulit makin cerah,,Time Kasih Kak kerana memperkenalkan produk ni,Lae 1 kan,mimi punya production susu punya x sama mcm dulu..Colour makin pekat,..Kak nak tanya,mcm ner nak jd cantik? Nak amik vit C ker?

19 hours ago · Privacy: · ·

    • Rashihah Seha kak ct..nti klu mimi dh cntek…kak seha pon nk beli lh…..

      19 hours ago ·
    • Norhasniza Binti Mashudi seha…x payah tunggu orang jadi cantik…cuba sendirilah dan dapat hasilnyer…..betul x Siti Noriza????….

      18 hours ago ·
    • Rashihah Seha tu lh psalnye……sye bg mimi cntek dluu…slow2……ermmmm

      18 hours ago ·
    • Mimi Ali ala kak SEHA,,x yah tunggu aku cantik,t akak cuba sendiri r,,hehehe,,

      15 hours ago ·
    • Siti Noriza Mimi Ali…dia mmg x de bukti, dia x caya..hik hik

      37 minutes ago ·
    • Rashihah Seha ehehehhe….bkn nye tk percaye…sbb belum kendur lg nie…heheheh…tnguu lh kendor ckit ea….huahua..coming soon….

      34 minutes ago ·
    • Norhasniza Binti Mashudi sebelum kendur lah nak d jaga….lau dah kendur apa pun x bolehhh…betul x mimi ali????…..sekrglah masanyer nak menjaga….

      2 minutes ago ·


“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

SUPPLEMENT UNTUK KANAK-KANAK

Perlukah makanan tambahan untuk kanak-kanak? Asasnya, jika anak- anak anda bukan jenis fussy eater serta mendapat segala nutrien daripada meals hariannya, makan makanan tambahan tidak perlu. Namun, jika sebaliknya, anda boleh memberinya makanan tambahan sebagai usaha untuk membekalkan zat-zat penting untuk menyokong tumbesaran dan kesihatan mereka.

Jom baca testimoni Ina, ibu muda beranak kembar tentang suplemen Shaklee untuk kanak-kanak

Saya susah hati betul dgr Dr William cakap..tp encik suami cool aje” ok lah tu dah minum susu”..

Saya ke Farmasi belikan macam2 vitamin yg plus Lysine n pre- and probiotic supplements..

Namun ianya masih sama…baca pulak artikel kita kena pelbagaikan menu,saya belipun buku Wardina “Mama Saya Lapar”…tapi ianya bagus untuk si kembar saya yang hanya berhenti makan bila tidur..waktu lain mulut mereka hanya menguyah aje yg paling mereka sukai epal n brokoil(tq wardina atas tips ini…abangnya?????.

Alhamdulillah. dengan milk shake+ susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard… (sedap dikunyah begitu sahaja)……nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya. Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali sehari dan selalu tgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya..Benarlah Milk Shake n Vitalea sesuai untuknya. mungkin anda boleh mencuba..dan dapatkan kesan yg sama seperti aiman sekarang dia dah sgt montel

So, Jom kita baca dengan lebih lanjut mengenai makanan tambahan untuk kanak-kanak ni!

Makanan Tambahan Kepentingan
shaklee-chewvitalea
  • Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas.
  • Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting
  • Sumber kalsium untuk pembinaan tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Sumber harian tambahan bagi vitamin B
shaklee-chewvitc
  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan*
  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat*
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging*
  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan*
shaklee-meal-shake
  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
shaklee-omegaguard

Merupakan minyak ikan terbaik di dunia. Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*

credit

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

TOTAL WELLNESS PROGRAM

TOTAL WELLNESS PROGRAM

Di bawah ini disenaraikan pelbagai suplemen SHAKLEE yang disyorkan mengikut taraf kesihatan masing-masing. Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut dan free consultations.
Anti-Aging
Vivix


Anti-Oxidants
CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix
Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema
Alfalfa, B Complex, Vitamin C
Breastfeeding Set
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD
Children’s Health
Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShake
Confinement Set
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard
Diabetes Set
Fiber, GLA Complex, B Complex, Vitamin C
Gout Set
Fiber, PD, Omega Guard, Alfalfa
Immune Booster
NutriFeron
Men’s Health
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD
Preggy Mommies
Vitalea, B Comples, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard
Skin Care
B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix
Students’ (12 years ++)
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard
Weight Management
Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch energy Tea Mix
Individuals that don’t like pills @ tablets
Meal Shake, ESP, Vivix, NutriFeron

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

VITAMIN C – SUMBER DAN KEPENTINGANNYA

Vitamin C amat penting dalam kehidupan seharian kita….dan ada orang tanya, eh…nape ko amik vitamin C?

jawab saya : sbb saya nak cntik…( ha ha..perasan )….selain tu, saya ni cepat jatuh sakit..jadinya, saya x nak sakit dan saya x nak bila saya sakit, anak-anak dan suami saya akan terabai….

soklan : eh…maknlah sayur byk2….mkn buah2 ke…kan itu byk dgn vitamin C…..x yahlah nak beli vitamin2 yg mahal2 tu…

jawab saya : ioh….boleh….tp, tau tak….kebanyakn vitamin C tu berada dalam sayur – sayur berdaun hijau?…dan saya mmg antra org2 yg x makan sayur…ha ha ha….jadiknya, say ni mmg kurang vitamin,…utk men”cover” balik khasiat dari sayur-sayuran hijau tu, saya amik vitamin C….jadiknya dengna Vitamin C dari shaklee, saya cukup khasiat dlm badan dan hanya dgn sebijik vitamin sehari, itu sudah cukup untuk saya menjaga kesihatan saya.

tak caya?… mari kita baca artikel pasal vitamin C…info saya ambil dari http://www.infosihat.gov.my.

Vitamin C

  • Kepentingan

    Vitamin C, juga dikenali sebagai asid askorbik.

    • Ianya penting untuk pembentukan dan pengekalan kolagen, iaitu sejenis protein yang mengukuhkan kedudukan sel badan.
    • Ia sangat mustahak untuk tulang dan gigi, untuk pembuluh darah, dan penyembuhan luka.
    • Vitamin C juga membantu dalam proses metabolisma beberapa jenis asid amino dan hormon.
    • Ia juga memiliki kesan antioksida, dengan membantu badan mengeluarkan kumuhan karcinogenik hasil dari proses metabolisma yang digelar sebagai radikal bebas.

  • Kekurangan

    Kekurangan Vitamin C boleh menyebabkan:

    • Skurvi
    • Kurang daya tahanan
    • Pendarahan gusi.

  • Sumber

    Sumber Vitamin C yang baik adalah :

    • Jambu batu
    • Betik
    • Belimbing
    • Mangga
    • Buah Sitrus (Limau)
    • Sayuran berdaun hijau

  • Keracunan
    • Cirit birit
    • Ganguan gastro usus
    • Pembentukan batu karang (ginjal)
    • Penambahan asid urik

“bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

WAJAH BERSERI, BERSIH DAN MULUS DI HARI RAYA

” Saya amik vitamin ni sebab period saya tak teratur. Tapi siapa sangka lepas makan vitamin ni, suami dan keluarga mertua puji kulit saya makin cantik. Bukan nak puji diri sendiri tapi saya memang dapat rasakan perubahan yang ketara amik vitamin ni. Dulu makan vitamin E pun tak nampak ketara seperti sekarang. Terima kasih kak N”

Ini adalah testimoni yang saya terima dari seorang customer saya. Beliau mahu dikenali sebagai puan S sangat gembira dan teruja selepas mengambil vitamin yang saya sarankan kepada beliau.

Beliau amalkan vitamin yang sangat penting untuk seorang wanita mengekalkan kestabilan hormon dan secara langsung ianya dapat melihat hasilnya dari kulitnya yang makin cantik dan berseri.

Berapa lamakah boleh melihat kesan ini pada wajah bila amalkan? Paling cepat ialah 7 hari dan paling lewat ialah 21 hari.

Adakah anda ingin tahu apa yang beliau amalkan ?

Hanya emailkan pada saya di damia_pitshop@yahoo.com dengan tajuk

Saya ingin kelihatan cantik!

Saya akan emailkan kepada anda rahsia puan S. Anda juga mungkin menjadi pembeli yang bertuah apabila menjadi testimoni saya!

credit

“bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

VITAMIN C, B COMPLEX DAN E PERLU JIKA AMALKAN PIL PERANCANG

SOALAN : ADAKAH VITAMIN C DAN MINYAK EVENING PRIMROSE ( EPO ) BOLEH DIAMBIL BERSAMA PIL PERANCANG? BOLEHKAH IA MENJEJASKN PENYUSUAN BAYI YANG MASIH MENYUSU BADAN?

JAWAPAN: Oleh kerana pengambilan sesetengah pil perancang boleh menurunkan tahap simpanan VITAMIN C sehingga 30%, pengambilan VITAMIN C sangat digalakkan semasa mengambil pil perancang. Pengambilan pil perancang turut mengakibatkan penurunan aras pyridoxine (Vitamin B6) dan VITAMIN E dalam darah. Oleh itu, supplemen tambahan seperti VITAMIN B KOMPLEKS dan E sangat membantu.


Terdapat wanita yang mengalami ketidakselesaan pada bahagian payudara semasa mengambil pil perancang. Ini boleh diatasi dengan pengambilan EPO 1000mg sekali sehari sepanjang penggunaan pil perancang.

EPO selamat untuk diambil semasa tempoh penyusuan. Bahan aktif EPO ialah GLA (Omega 6). Asid lemak ini sangat penting untuk pembentukan sel-sel badan terutamanya pembentukan sel-sel saraf yang sangat pesat terbentuk pada bayi dan kanak-kanak.

credit to :

Di Shaklee, kami tidak mempunyai vitamin yang di panggil EPO, namun, Shaklee ada vitamin yang lebih baik daripada EPO, yang dikenali sebagai GLA Complex. Owh ya, dalam GLA Complex ini, turut ada kandungan Vitamin E dan Minyak biji matahari.



Kenapa kami konfiden yang GLA Complex Shaklee lebih baik daripada suplemen EPO di pasaran? Ini kerana, ramai yang tidak tahu, bahawa sebenarnya, kandungan bahan utama di dalam EPO ialah GLA gamma-linolenic acid. Sedikit petikan daripada NCCAM.




* Evening primrose oil is extracted from the seeds of the evening primrose. *

Evening primrose is a plant native to North America, but it grows in Europe and parts of the Southern hemisphere as well. It has yellow flowers that bloom in the evening. Evening primrose oil contains gamma-linolenic acid (GLA), an essential fatty acid. Essential fatty acids are required by the body for growth and development, and must be obtained from the diet.

Jadi, apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex nie?



  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid

  • Membantu meningkatkan kesuburan – for those trying to conceive baby!

  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) – abdominal pain, breast pain

  • Membantu dalam menangani menopus

  • Menguatkan kuku dan rambut

  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri

  • Membantu menangai ekzema

  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid

  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri

  • Menguatkan imuniti tubuh

  • Memperlahankan proses penuaan

  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung

  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi

  • Mengawal kolesterol

  • Untuk fungsi saraf


  • *Source : Shaklee Malaysia



    1 2