BERPANTANG CARA MODEN – HANYA AMBIL VITAMIN

Ada beberapa teman bertanyakan mengenai set berpantang SHAKLEE. Di sini saya kongsikan satu lagi testimoni set berpantang SHAKLEE ini. Set berpantang ini adalah selamat, dijamin dan menjimatkan!
credit to Arnie @ genkimomma.net


Sebelum ini saya ada kongsikan pengalaman Tuty mengamalkan supplements Shaklee semasa Trimester ke-3 nya. Alhamdulillah, Tuty sudah pun selamat melahirkan baby girl yang comel (rujuk gambar di bawah). Tahniah Tuty!

Sepanjang berpantang sejak hari pertama, Tuty terus mengamalkan pengambilan supplements Shaklee. Jom kita ikuti pengalaman Tuty seperti yang dicoretkan di blog nya.
**************************************************

Alhamdulillah..sudah hari ke 15 berpantang… Masa 7 hari pertama tu, mak ngan ma mmg ade sama..amni-chan banyak diuruskan oleh ma especially masa nak mandi sbb sgt tak berani nak mandikan lagi…bole dikatakan sy ni berpantang cara moden la jugak…

1. Vitamin shaklee


kesinambungan daripada 3rd trimester ari tu, aku continue amik shaklee masa confinement ni sbb mmg tak bercadang utk amik ape2 jamu..nampak mcm banyakkan..so utk elakkan terlupa makan, so aku susun kat dinding meja tu..B-complex,Vita-C lepas breakfast, Omega,VIta-lea lepas lunch, alfafa n zinc lepas dinner..alhamdulillah, badan mmg tak penat n lagi penting luka jahitan cepat sembuh..boleh je nak duduk2 atas kerusi mcm biase..n dalam hari ke-7 tu sudah tidak sakit lagi tp masih jalan slow2..tdo lak mmg slalu tak cukup sbb amni slalu berjaga malam tp alhamdulillah..tak sampai demam n bengkak susu pun tarak..credit to Genki Momma Arni

lg satu kan, lepas bersalin ari tu slalu baca org akan kepenatan gile tp aku rilek je..badan tetap segar n tak tdo langsung lepas deliver sampai la pkl 1130 malam…hehehe.credit *kak hadha.


************************************************************


SET SUPPLEMENT INI TERDIRI DARI :-


Vitalea/Mulivitamins
B Complex
 Vitamin C
Zinc

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

VITAMIN YANG SESUAI UNTUK IBU BERPANTANG

Alhamdulillah…dgn rezeki yg Allah berikan baik utk hari ini atau hari yang sudah2… Minggu ni antara vitamin yang sangat2 hot adalah order dari ibu2 yang sedang berpantang… Apa yer yang sering saya suggestkan jika ibu2 yang mencari vitamin yang sesuai? Yer.. Jawapannya ini dia yang sy suggestkan: MULTIVITAMIN, B COMPLEX, VITAMIN C, ZINC,,,dang sangat bagus jika diambil bersama ESP, Ostematrix dan alfalfa.

Saya dulu bersalin secara normal..takde pengalaman bersalin secara ceaser.. Apa kata kita baca pengalaman Kak N..kedua2 anak beliau dilahirkan secara ceaser, sekarang anak beliau dah pun besar, yang bongsu tu umur dlm 4 thn…memang beliau recover cepat, fully breastfeed, dan maintain slim..Ini dia komen dan pengalaman beliau sendiri tentang vitamin2 yg beliau mkn sepanjang tempoh berpantang..,pengamal supplemen tegar selama 11tahun…

___________________________________________________________________

VITALEA – Multivitamin lengkap dengan formula zat besi-Zat besi sangat penting untuk pembinaan sel darah merah. Tanpa cukup zat besi si ibu akan kelihatan mudah pucat lesi, tak bermaya dan paling teruk mudah pengsan atau pitam. Pengambilan multivitamin dengan zat besi sangat perlu demi memastikan tubuh mendapat semua vitamin yang diperlukan yang adakala tidak dapat diperolehi dari pengambilan makanan harian kita.

Vitamin B complex –Membantu menstabilkan hormon maka si ibu tak mudah rasa stress dan tidak mudah meroyan. Ia juga membantu dalam proses pembinaan sel darah merah dan ianya sangat bagus untuk proses pemulihan bagi si ibu yang baru melahirkan anak.

Vitamin C – Ia bagus dalam membentuk dan meningkatkan antibodi badan kita. Ianya juga penting dalam pembentukan kolagen. Kolagen penting untuk menyatukan setiap sel dalam tubuh.

Zinc –Ianya banyak terdapat dalam ikan haruan dan makanan laut. Ia membantu mempercepatkan proses baik luka. Zinc antara vitamin yang penting untuk pertumbuhan. Pengambilan zinc dapat dilihat kesannya pada pertumbuhan dan pembesaran bayi, rambut ibu tak mudah gugur dan luka bersalin cepat baik.


ESP (soy Protein) – Ada sesetengah orang memang tak amik endah tentang keperluan protien dengan mengandaikan sudah memadai makan ikan , daging , telur serta minum air soya yang dibuat sendiri. Namun berapa ramai yang tahu dan ingin ambil tahu bahawa protin hanya bertahan pada suhu yang tidak lebih 36*c. So bila kita goreng dan masak susah tentu suhu melebihi 36*c. Ini akan mengganggu kandungan asid amino dalam protien itu tadi. sebab itu protien yang kita dapat dari makanan yang di masak adalah bersifat ala kadar dan atas dasar janji ada dalam menu. Ramai yang tidak tahu, pengambilan protien yang mencukupi dengan aisd amino yang lengkap membantu dalam penghasilan kulit yang cantik, rambut yang sihat, kuku yang elok serta penghasilan susuibu dengan kadar lebih cepat provided sesi perahan yang konsisten. Malah lebih ketara apabila anak yang menyusu mudah kenyang walaupun ini dinafikan oleh mereka yang tidak pro vitamin. Selama 11 tahun saya mengamalkan ESP Shaklee, saya sangat berpuashati. Walaupun ada suara sumbang yang mengatakan kononnya pengambilan protien boleh menyebabkan gout, untuk pengetahuan kalian, bapa mertua saya yang mempunyai gout mengamalkan pengambilan ESP dalam proses penyembuhan beliau. Ini kerana kandungan asid amino dalam ESP Shaklee adalah lengkap dan selamat diambil.

Selain ini, apa yang saya amalkan?

Saya turut amalkan vitamin E untuk pastikan jahitan luar dalam saya baik dan cantik. Doktor yang manyambut anak saya mengakui jahitan dalaman rahim saya sangat cantik dan beliau akui semasa nak keluarkan anak kedua saya dimana saya separuh sedar masa itu. Selain itu ia juga membuatkan perut saya bersih dari kesan balar yang kebanyakan ibu lalui apabila melahirkan anak.Alfalfa saya teruskan untuk memastikan susuibu saya dibuat dengan cepat dan efisein. Disamping pengambilan kalsium untuk menggantikan kalsium dalam badan saya yang digunakan untuk membuat tulang dan saraf anak yang dikandung dan keperluan utama penyusuan adalah kalsium agar anak dapat membesar dengan sihat dan tulang yang kuat.

_________________________________________________________

credit : www.mamafaiz.com

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

VITAMIN PILIHAN SAYA – SHAKLEE

*antara supplement yang saya ambil*
Ye,.saya mengamalkan pemakanan supplement dlam diri saya….
sebab saya ambil supplement:_
1) saya sukar makan makanan seimbang….saya jarang makan sayur-sayur hijau, saya jarang makan buah-buahan dan saya juga agak sukar nak makn ubat..he hehe
2) saya perlukan vitamin dalam kehidupan saya untuk saya terus ceria, cergas dan sihat…sebb saya rasa, bila saya “sakit”, family saya juga akan sakit….
3) saya kene makan sekurang-kurangnya 7 biji limau sehari utk mendapatkan 250mg vitamin C…aduhai……
jadik, utk kekal bertenaga dan cergas, saya mengamalkan supplement….dan semestinya saya memilih SHAKLEE….
jom baca pendpt dari pengamal supplement SHAKLEE:-

‎*nape ko ikut2 mkn vitamin?..dahlah mahal….bukan ada kesan pun*…
– maaf ye…saya mmg amik vitamin…sbb saya mmg perlukan pemakanan yang seimbang sbb saya seorang isteri, ibu dan anak…saya perlukan stamina dan saya perlu jaga kesihatan saya……dan saya amik vitamin sbb pemakanan saya mmg tak seimbang…saya x mkn sayur, sya jarang mkan buah…jadi, saya back up dgn pengambilan vitamin

· · 2 hours ago

    • Azrin Mohd saya urus anak dan rumah sorg2 sebab suami kerja jauh…bila masa saya nak masak mknn seimbang utk saya?last2 saya beli kt kedai je yg dah tentu tak seimbang…at least ada vitamin boleh tampung mana yg kurang 🙂

      about an hour ago ·
    • Dilla Jalil aku nk tambah sikit bg pihat ko..heeee..sy nk kelihatan ceria, cergas dan cantik..sy perlukan semua itu utk suami dan anak2..badan kita ni lama lagi nak guna… ^_^

      about an hour ago · · 2 people
    • Siti Noriza oh yeah….sbb saya ni memilih mkanan..ha ha ha….dan bila saya tk ceria, “family” saya pun tak ceria…sbb tu saya amik vit C, B complex dan Multivitamin..oppsss….juga Vitamin E…he he he…dan saya suka amik ESP,,…

      about an hour ago · · 1 person
    • Yati Napi tambah lagi…sebab saya SUPERMAK!!! Jadi saya perlukan vitamin tambahan utk kekal cergas dan bertenaga nak uruskan anak2, suami dan rumahtangga…

      about an hour ago · · 1 person
    • Azrin Mohd rumah saya takde org gaji indon…tiap2 hari saya bgn pukul 5 tido pukul 12mlm…balik je kerja terus buat kerja rumah lagi….layan anak sambil lipat baju…..dukung anak sambil basuh baju…anak dah tido baru la dpt jemur baju…..cuci pinggan…kemas dapo…ready brg utk esok..tau2 dah pukul 12mlm…at least bila saya ambik vitamin sebelum saya tido..esok bgn pagi saya bgn segar bugar…..

      about an hour ago · · 1 person
    • Cery MamaFaiz wahh.. byk jawpan best2 naa

      about an hour ago ·
    • Azrin Mohd khekhekheke…….sebab itu kenyataan kak cery.bukan ikut-ikutan…..

      about an hour ago ·
    • Siti Noriza sbb kak cery…saya x mampu nak mkan limau byk2 dlm satu hari utk dptkn vitamin C..he hehe

      about an hour ago ·
    • Yati Napi sebab saya x berapa suka buah limau…

      about an hour ago ·
    • Yati Napi nak share lah..bnyk testimoni menarik pengedar sendiri nih…boleh ek ct?

      about an hour ago ·
    • Azrin Mohd saya malas mkn buah dan saya tak mkn sayo….so mcm mana saya nak dpt zat2 yg saya tak dpt dr buah dan sayo tu????org ckp nak kulit cantik kena mkn bnyk buah dan sayo…tapi saya tak mkn buah n sayo pun kulit saya cantik jer sbb saya mkn vitamin..ahaks…

      about an hour ago · · 1 person
jadiknya, dari saya membeli buah2 atau sayur2 tapi saya mmbazirkkannya layu dan kering dalam peti sejuk saya, saya memilih utk mengambil supplement…..sebiji sehari, saya mmpu mendpat pemakanan seimbang saya…

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

PEMBUNUH SENYAP

Dalam setahun mungkin beberapa kali kita akan bertemu dengan juadah ini namun hanya hari raya sahaja yang kita dapati meriah sekali.

Dalam kita seronok menjamah juadah raya, adakah kita prihatin dengan apa yang kita makan? Masih ingat lagi 14 tahun dahulu, arwah abah saya di serang strok pada malam raya yang kedua. Beliau mempunyai masalah darah tinggi secara kebetulan sehari sebelum raya arwah sangat suka makan satay. Rupa-rupanya dalam diam kadar kolestrolnya meningkat dan menyebabkan tekanan darah meningkat seterusnya merosakkan saraf dalam otaknya maka arwah paralyse selama 2 minggu sebelum terus meninggalkan kami 8 beranak buat selama-lamanya.

Kisah ini menjadikan iktibar buat saya dan suami. Bila nak makan rendang, lemang atau pulut, kami tak berani nak makan banyak sebab tahu kesannya ke atas kolestrol dan jantung. Makan berpada-pada. Sejak awal perkahwinan, keluarga mertua akan pastikan vitamin utama untuk mengurangkan kolestrol wajib ada untuk menampung seluruh keluarga.
Kami akan makan vitamin tersebut dan fokus pada kolestrol terutama musim perayaan yang banyak dengan jemputan rumah terbuka.

Tanpa kita sedari ada sesetengah juadah boleh menyebabkan kandungan lemak jahat dalam salur darah makin meningkat.

Apakah vitamin yang sekurang-kurangnya ada demi mengawal kandungan kolestrol dalam darah terutama dalam mengawal kolestrol jahat iaitu LDL.

Atau jika anda berkemampuan lebih berkemampuan

Secara ringkasnya kepentingan vitamin yang dinyatakan ialah :

Vitamin C sangat perlu dan penting untuk pembuluh darah. Salur darah yang kurang vitamin C ibarat getah paip yang reput dijemur matahari dan bila2 masa sahaja boleh pecah.

Lecithin penting untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL). Membantu kawal paras triglycerides. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol
GLA ianya mengandungi vitamin E disamping ianya berfungsi untuk menstabilkan keadaan hormone di dalam tubuh badan kita. Ianya juga membantu membakar lemak di dalam salur darah. Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung. Mengawal kencing manis dan darah tinggi. Mengawal kolesterol dan bagus untuk fungsi saraf.

Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.Menguatkan imuniti tubuh.Memperlahankan proses penuaan.

Hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa!

credit: Kak Norita

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

LECITHIN – PRODUK PILIHAN

Kenapa ramai yang memilih Shaklee Lecithin?

Sebabnya tugas utama Lecithin ialah memecahkan lemak-lemak yang tidak diperlukan badan. Termasuklah lemak-lemak yang tersembunyi..(^-^). Lecithin juga membantu menguatkan daya ingatan kerana Lecithin mengandungi cholin-makanan untuk otak. Sesuai untuk pelajar juga!

Selain itu Lecithin membantu mengelakkan clog duct bagi ibu-ibu menyusu, melawaskan serta melancarkan pembuangan dan cantikkan rambut. Banyak betul kegunaan Lecithin kan.

Jom kita baca dulu testimoni-testimoni menarik tentang Lecithin…



Ini pula kisah Izan dari blognya.

  1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke,heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.
  2. Kenapa org yang nak kurus suke Lecithin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak).Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.
  4. Lecithin membantu mengurangkan atau mecegah penyakit berkaitan hati.
  5. Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.
  6. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Disamping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.
  7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.
  8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
  9. Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema.
  10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  11. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  13. Lecithin bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE.. BILE ni fungsinya plak mencairkan lemak dan ..Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.

Banyak betul fungsi lecithin kan. Lecithin juga lebih cepat berkesan jika diambil bersama Alfalfa atauCinch Shake atau Fiber. Ini adalah set yang disyorkan untuk mereka yang ingin mengurangkan berat badan…


Kredit : aZRIN


“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

HILANG 3 KG DLM SEBULAN SELEPAS AMIK CINCH DAN LECITHIN

Adakah anda masih ingat pasal saya minum cinch shake mix and lecithin dari shaklee dulu?? So, arini lebih kurang sebulan dah la saya guna product ni.. Kali ni saya nak join contest dr blog kak cery..untuk pengetahuan semua..kak cery ni la supplier shaklee saya..sape2 nak dptkan product shaklee, boleh contact kak cery kat SINI..
ok la..since I dah makan product shaklee CINCH and LECITHIN for a month…cube tekaa..dah berapa kilo berat saya turun??? heheh..jeng jeng jeng…I LOST….
3 KG!!!
okla tu kan,,sebulan dapat turunkan 3Kg..lau turun mendadak nnt badan akan cepat naik..
Ok ape..bukannye I bersenam pun..hehe..
saya akan minum Cinch around pukul 11.30pg after I dah breakfast.
Then, saya kadang2 memang tak akan lunch pon sbb perut dah kenyang minum cinch tu..
tapi saya akan lapar balik around 5-6pm. SO time ni saya akan dinner dah..
saya mmg dinner awal..nnt ayah saya marah. sbb biasa org cina dinner b4 7pm..
so ..my father cam tula..
nk tau berat saya dulu berapa? starting from 48kg..berat saya naik smpai 65kg..
antara sebab2 nye saya dinner after 7pm.
mmg sape makan lewat malam bdn akan naik..
so minum Cinch tu untuk gantikan makanan lain la.drpd ambik yg lemak n carbohydrate
yang byk, baik minum cinch.
lagipun cinch ni bukan sekadar mengenyangkan..tapi bakar lemak sekali,,
n setiap malam b4 tido, saya akan ambik 3-4 capsule of Lecithin.
yang ni pun bagus gak..mmg seriously bakar lemak.
setakat ni if saya makan lecithin sahaja without cinch,
at least I lost 200-300gram per day..sometimes till 400gram per day,,
ok la tu lemak ilang byk tu sehari..dengan keadaan I yg bukannye bersenam nie..hehe..
xsempat nk bersenam..bersenam ngan window shopping je.
So, sesape yg nak kuruskan badan tu..sangatla saya saran kan ambik product ni..
lagipun shaklee ni dah lama wujud kat dunia ni..
So, kewibawaan product dia tak dapat di ragui la..
and skang ni pun..mane2 I pegi mesti org akan cakap..diet ek??
nampak kurus la skang..hehe
so seronok bila ade orang cakap camtu..
So, I decide to keep using this product until i reach my target weight,,
tapi after dah smpai target pun still nak guna jugak..coz nak maintain la plak kan??
hehe..ok..Selamat Mencuba!!

credit to: kak Hadha

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

APAKAH KEBAIKAN MINYAK IKAN KEPADA DIRI SI IBU HAMIL

Soalan :
Apakah kebaikan minyak ikan kepada diri si ibu hamil. Apakah kebaikannya berbanding vitamin lain?
Jawapan :-
Minyak ikan merupakan sumber utama Omega 3. Selain boleh menurunkan kadar kolesterol darah dan mengurangkan risiko mendapat penyakitjantung ia juga mampu menggalakkan pertumbuhan sel-sel otak bayi semasa dalam kandungan sehinggalah akil baligh.
MInyak ikan bukan sahaja mengandungi Omega 3 malah turut mengandungi eikosapentaenoat (EPA) dan dakosaheksaenoat (DHA ) yang penting untuk pembentukan sel-sel saraf otak bayi. Oleh itu, dapat disimpulkan bahawa dengan mengamalkan pengambilan minyak ikan semasa hamil, ibu mempunyai peluang untuk memastikan bayi yang bakal dilahirkan sihat dan cerdas.
credit to: majalah pa&ma

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

1 2