TESTIMONI – KESAN DARI PENGAMBILAN SET BERSALIN & BF

Jom kita baca pengakuan sebenar dari customer yang consume set bersalin dan juga set breastfeeding ;-

    • UPDATED POSTS
    • tq ct…sejak mkn set lps b’salin bdn rasa sehat & x malas cam dulu…w/pun kurang tido tp x rase penat pon…tiap2 ari blh bangun kol 6 pg & blh kemas umah lg…kalo tau tempah set nie awal2 lg.susu pon dah byk.

       ·  ·  · 7 minutes ago

      • You like this.
        • Siti Noriza Alhamdulillah……yang penting ingt 3 yg asas ye..pam, air masak dan tawakal…eh..anak dah ok ngn botol susu?..he ehe

          6 minutes ago · 
        • Siti Noriza minta izin share kt blog ye?

          6 minutes ago · 
        • Hasniza Bt Bakar Niza coz nk sharela saye bg komen…my hubby yg bg baru anak abiskan..lega rasenye..dahla musim ujan kene minum byk air plak asyik g toilet je….sejuk tau….

          2 minutes ago · 
        • Siti Noriza he hehe…ish..nnti cepat kurus tau…..jangan x caya..he hehe..

          about a minute ago · 
    Anda ingin macam Puan Hasniza?…jom dapatkan produk ini dari saya.
    Multivitamin, B com, Vitamin C dan  Alfalfa.

    Multivitamin, B com, Vitamin C and Zinc

BREAST CEPAT PENUH WALAUPUN BARU LEPAS BF/PAM

Jom kita baca testimoni dari pelanggan yang mengambil produk SHAKLEE.

credit to Azrin

Alhamdulillah.Semakin ramai yang teruja dengan kesan dari Set Triple M ni.Oh ya beserta TIPS EKSLUSIF yang hanya saya beri kepada customer-customer saya.



“sy perasan lepas consume set B+oste+ESp,breast cepat penuh after baby bf..Alhamdulillah,kuasa Allah..”


 atau ibu ini


Azilah A Rashid

just nk update jer..sy dh cba tips exclusive beberapa minggu ni..dan hasilnya sy dh dapat semalam..sy dapt kumpul ebm 18oz satu hari (bg org lain mgkn tu biasa2 ja) jika dibandingkan sblm ni 12oz, bb sy pn dh 8 bln.. xpnh dpt byk tu sblm ni bg 3x perahan..alhamdulillah rezeki anak masih ada..
21 hours ago ·  ·  · 
    • Poly M Yunus Alhamdulillah tahniah Azilah =)

      21 hours ago · 
    • Azrin Mohd syukur alhamdulillah Azilah A Rashid

      21 hours ago · 
    • Raihan’s Shaklee Alhamdulilah..;)

      21 hours ago · 
    • Nor Effahanee Syukur alhamdulillah…teruskan usaha dlm menjayakan seisi penyusuan susu ibu…buat sehabis baik…insyaallah berkat usaha anda pasti berbaloi…

      20 hours ago · 
    • Azilah A Rashid sblm ni mmg pernah dpt amount yg sma, lbh pn pnh dpt..tp pas sy kna selsema pas tu ank keliru puting sy jd down sgt..ebm x drop tp stok ebm dh tinggal sket..sy hampir2 berputus asa, tp sy cba bangkit semula dan alhamdulillah sy masih mampu buat yg terbaik utk ank sy..alhamdulillah..

      18 hours ago · 
    • Norita Mohd Idris Tahniah. Orang yg berjaya adalah mereka yang bangkit semula dari jatuh.

      15 hours ago ·  ·  2 people
    • Aishah Ramlee salam..sy bru join group ni n bru nk start mkn trial set b..blh sy tau apekah tips exclusive 2??anak sy dh 9 bln tp stok xbyk>>

      12 hours ago · 


Atau testimoni-testimoni ibu-ibu ini?



“asek bengkak je da 2 hari termasuk rini. huhu… bole tak stop on weekend? kang demam lak hasil tips exclusive tu. Bole ke kak Norita Mohd Idris? nnt ada effect tak?”




MEALSHAKE – SESUAI UNTUK ANAK ANDA

MEALSHAKE.
Produk ini sesuai bagi anak-anak yang aktif sehingga lupa waktu makan dan minum.. Ibu-ibu pasti risau akan keadaan itu..dan ada sesetengah ibu bapa terpaksa memaksa anak-anak mereka untuk makan.
dengan pengambilan mealshake yang berterusan dan berdisplin, pasti masalah tidak lalu makan, cerewet memilih makanan atau pun, kurang berat badan bagi anak-anak, dapat di atasi.
jom kita tengok apa kandungan mealshake ini.
 Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.

oleh itu, pengambilan mealshake dalam menu harian anak-anak anda, pasti memberikan yang terbaik untuk anak-anak anda…




boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

TESTIMONI – MEALSHAKE ( PENAWAR BRONKITIS, ASMA )

JOm kita baca testimoni dari kak Adha mengenai customer beliau yang berikan anaknya MEAL SHAKE..


Kebetulan tadi ada customer saya sms nak datang rumah pickup Mealshake pagi esok. So, alang-alang saya tengah mati kutu ni nak story apa, so, meh kita baca satu testimoni Mealshake yang mengujakan.

Well, yes, finally we met the ‘one’ product that suits us best. Shaklee it is. Actually, takde sape2 pun perkenalkan produk ni kat saya tapi, saya selalu masuk blog Fizza and link blogCery ada kat situ. I kept browsing her blog and found out that she has a good product at best prices. At first macam taknak try tapi memandangkan testimoni yang ada kat blog tu sumanya positive improvement, so, why not I give it a try. Untuk saya, saya beli Shaklee Trial Pek set F dan untuk Irfan saya belikan Shaklee Mealshake.



Kawan-kawan yang baca blog saya ni tentu tahu anak saya Irfan is suffering of bronchitis problem which eventually will leads to asthma. Dah banyak produk saya cuba tapi most of it tak serasi dengan Irfan.

So, saya bagi Irfan try Mealshake. Mula-mula tu Irfan nampak ada selera makan balik. Sebab before this dia memang skinny and saya masak ape pun dia taknak makan. After few days trying, nampak dia active, tak cepat letih dan tidur malam pun taklar sharp kol 8mlm dah. If not tak sempat nak main2 dengan Irfan dah dia nak tidur. 
Then, after that, Irfan demam 2 hari, tapi saya tanya Cery sebab ape dia demam after consume Mealshake, Cery kata, body dia tengah create antibodi tu pasal dia demam tapi teruskan bg Mealshake. 2 hari demam plus dengan batuk asthma Irfan, cukup merisaukan saya. Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau..! Sekarang ni, Irfan makan pun dah start with those contain cow’s milk. AlhamduLILLAH. 
Mealshake ni senang je nak bagi Irfan sbb boleh bancuh dalam susu dia. Sehari sekali, satu sudu teh campurkan dalam susu dia. But, what are the nutrition facts in Mealshake? haaa.. ni diaaa…

AlhamduLILLAH, Irfan makin sihat dan saya SANGAT bersyukur atas perubahannya. So, untuk saya, saya cuba Trial Pack Set F consists of 30 tabs of Vitamin E and 90 tabs of Alfalfa. Before this saya ada masalah lenguh2 leher sebab duduk lama depan pc kat ofis tu and bila malam kadang2 saya cepat rasa sejuk (tak kiralar suhu malam tu panas ke ape ke..) dan tidur mesti selimut dan pakai socks. Kadang2 rasa lenguh sangat especially dari pinggang ke kaki (maybe ni sebab saya lahirkan Irfan secara Csect). Bila dah lenguh2 tu mulalar badan pun cepat letih. Kalau Irfan tidur kol 8mlm, setengah jam lepas tu saya pun tidur. As if like rehat panjang tapi rasa macam tak cukup je. 
Lepas tu bila dah baca segala testimoni and recommendation kat blog Cery, tu yang beli set F ni.AlhamduLILLAH, lepas a week consume those two vitamins, hilang dah lenguh2 kat leher ni, badan rasa ringan, mood pun tak swing (eheks..!), dan yang paling best malam takde rasa sejuk2 lagi. Sekarang ni time tidur socks tah ke mana, selimut dah tak guna dah. Tidur pun dalam kol 10 ke atas. So, ada masa lebih nak buat keja2 rumah. 
Lepas ni ingat nak continue Set F tu and add-on VitaLea laks..ini trial pack saya.Pada saya harga vitamin2 ni murah. Trial pack ni dlm RM70 ~ RM100 harganya. Sangat berbaloi sebab boleh beli online, payment online dan tunggu je barang2 tu sampai. Sangat mudah dan jimat masa, tenaga dan duit. So, this is the beginning of our healthy and happy life .. InshaALLAH.

sumber asal : blog Lia..disini

Jangan risau..boleh PM saya utk dptkan harga istimewa….consultasi percuma……

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

MEAL SHAKE – SESUAI UNTUK KANAK-KANAK

MEAL SHAKE 

Mengandungi Fiber (serat , Protein dan Zat Gizi Tambahan yang seimbang.


Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda.



Mealshake ialah gabungan mukltivitamin, multimineral dan protein soya yang membekalkan keperluan nutrisi anak-anak yang sedang membesar. Amat sesuai untuk anak-anak yang aktif, memilih makan, kurang selera makan, sibuk beraktiviti dan yang memerlukan sokongan untuk menguatkan imuniti.
Terdiri dari gabungan bahan2 semulajadi yang diproses dengan kaedah natural agar lebih mudah diterima oleh tubuh tanpa kesan sampingan.
Saper yang sesuai mengambil MEAL SHAKE  SHAKLEE?
  • Anak-anak yang kurang berselera untuk makan
  • Anak-anak yang tidak suka makan vitamin dalam bentuk pil
  • Anak- anak yang cerewet dengan makanan
  • Yang mempunyai masalah sembelit
  • Yang mempunyai masalah asma ( utk kanak-kanak, mestilah berusia setahun ke atas )
  • Yang mempunyai masalah kesihatan ( demam panas, selsema, batuk-batuk )

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

BERBALOI DENGAN SET CONFINEMENT DARI SHAKLEE

Masih mencari-cari set bersalin yang sesuai dengan anda?Tak mahu makan jamu yang pahit-pahit?Atau risau set bersalin ‘panas’ yang boleh menyebabkan baby cirit birit atau ruam-ruam? Jum cuba Set Bersalin berasaskan supplement. Dijamin tidak ‘panas’.


Apa kata Shima Samat yang berpantang sendiri menggunakan Set Bersalin Shaklee..


memang berbaloi bila berpantang dengan vitamin shaklee…

Shima Samat Badan sangat selesa. Lepas operation dah cergas. Susu sangat meriah. Sekali pump boleh dpt 14 oz. 1 hari boleh simpan 24oz. Deep frezer dah nak penuh walaupun br 29 hari.

  • Azrin Mohd Alhamdulillah..mmg berbeza kan?kakak ipar sy baru2 ni bersalin anak ke 3 dan sy pun bg dia set bersalin.tau dia ckp apa?mcm x dlm pantang pon..bdn cergas je..rs nk g shopping..hehhe…

    December 10 at 12:01am via mobile ·
  • Shima Samat Memang mcm bkn dlm pantang. Saya ni jaga diri sendiri, baby, ank2 n hubby. Blk dr hospital hari ketiga dah masak sendiri. Mengemas rumah sendiri. Alhamdulillah.



Apakah yang terkandung dalam set C atau set Bersalin sebenarnya? Set berpantang ini mengandungi 4 jenis vitamin iaitu


  • Vitalea with iron formula
  • Vitamin C 500mg sustained release.
  • B complex with Folic Acid
  • Zinc



Vitalea with iron formula
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B complex
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg sustained release
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

credit to ; Azrin

KURANG HORMOM TESTOSTERON

Kali ni saya nak bercerita pasal vitamin yang sesuai untuk lelaki pulak…oppss…bukan dan beralih arah,tapi ada pembaca blog ssaya tanya nape semua vitamin atau masalah dalm blog saya ni hanya utk wanita?…vitamin shaklee ni untuk wanita je ke?….oppsss….tidak…vitamin SHAKLEE ni sesuai untuk semua golongan samada wanita, lelaki, kanak-kanak, golongan emas, dan sewaktu dengannya..he hehe….
kali ni, saya nak tertumpu pada msalah utama lelaki dalm hubungan seksual bersama isteri. opsss..bukan cerita dalam kainnya….
ada lelaki rasa, dia tidak mampu untuk puaskan hati isteri sebb dia sndiri dah penat bekerja…keinginan untuk bersama ada, tetapi bila badan dah penat, semua tak jadi apa..he hehe..jika anda seorang lelaki tidak mempunyai nafsu atau keinginan untuk “bersama” dengan isteri, itu bukan “mati pucuk” ye..itu adalah kerana anda kekurangan hormon yang di panggil“Hormon Testosteron”.
kenapa hormon ini bolh berkurangan?… ini dalam bahasa saya tau..bukan bahasa sains..he hehe…kekurangan hormon ini berlaku adalah disebabkan tekanan kerja, pemakanan yang tidak seimbang, penyakit yang berkaitan hati dan jantung….salah satu sebab utama adalah, hati dan jantung anda mula menghadapi masalah…kekurangan hormon juga adalah sebab faktor peredaran usia anda….ada terbaca, kekurangan hormon ini akan berkurangan 1.4% setiap tahun…..
Kesan dari kekurangan HORMOM TESTOSTERON :-
* Tahap tenaga rendah * Kurang daya tumpuan * Mendapat serangan kepanasan * Cepat letih * Jumlah lemak dalam badan meningkat * Tekanan * Ereksi pada waktu pagi berkurang * Mengalami masalah eraksi* Mudah menjadi sugul dan murung * Jisim otot menyusut * Otot menjadi lemah * Ukuran pinggang meningkat * Kesihatan keseluruhan mula terjejas

SO, anda juga perlu jaga kesihatan anda..kerana, kekurangan hormon testosteron dalam diri anda, hampir keseluruhan fungsi dalam badan anda akan menjadi tidak bermaya…

di SHAKLEE, kami juga ada sediakn vitamin yang sesuai untuk anda yang bergelar suami dan lelaki….

Zinc merupakan komponen penting dari tubuh dan merupakan konstituen penting dari sel. Unsur Zinc ini adalah elemen penting untuk mengaktifkan fungsi beberapa enzim dalam tubuh yang memainkan peran penting dalam kegiatan metabolisme tubuh yang berbeda. Di samping itu, memainkan peran utama dalam penyembuhan luka, membangun sistem kekebalan tubuh, dan dibutuhkan dalam sintesis DNA. Di antara banyak fungsi, Zinc mendukung pertumbuhan normal dan perkembangan selama kehamilan, dan merupakan komponen yang sangat diperlukan dalam pengembangan sperma, ovulasi, dan pembuahan.
Vitamin yang memberikan ketenangan dan kesegaran dalam badan dan antara salah satu vitamin yang meningkatkan tenaga dan menghasilkan hormon seks.
Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok.
Protein adalah salah satu asas bagi diet bina otot. Kandungan protein meningkatkan testosteron yang berkaitan dengan otot. Juga memberi tenaga kepada anda
Iron dalam multivitamin ini merupakan salah satu mineral yang mana fungsinya adalah untuk meningkatkan pengeluaran hormon testosteron dan juga untuk menambah sperma lelaki.
“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..
1 2