TESTIMONI PENGAMBILAN SUPPLEMENT

Lagi entry tentang masalah kulit muka. Kali ini Jerawat Kronik, Bagaimana kulit Yana pulih selepas konsisten mengamalakan supplement Shaklee. Saya copy dari blog Aula disini. Tak perlu banyak bebel, buka mata besar-besar, kita tengok gambar dibawah.

Amazing kan!!!

Pengambilan Vitamin-E Shaklee berterusan selama 3 bulan yer baru menampak kesan sebegini.

bukan ambil hari ni esok dah ok, atau ambil seminggu lepas tu stop dah ok…. sebabnya sel-sel kita perlu masa untuk pulih sekurang-kurangnya 90 hari @ 3 bulan.
Bukan VITAMIN E sahaja, dia turut mengambil VITAMIN C, alfalfa dan MEALSHAKE untuk merawat dan menyembuhkan kulit nya yang berjerawat.

SEKILAS FAKTA tentang VITAMIN-VITAMIN SEMULAJADI…


Vitamin E: Melambatkan proses penuaan. Membantu mendapatkan tekstur kulit yang cantik, lebih muda. sangat membantu untuk menghilangkan parut dan jeragat. Vitamin antioksidan.



VITAMIN-C : Peranannya membina & membaiki- tulang, gigi dan tisu penyambung dan membentuk kolagen yang penting untuk ketegangan dan kecantikan kulit dan paling penting sebagai kuasa penyembuh



ALFALFA: Merupakan sumber mikronutrient paling kaya– membuat sistem badan berjalan lebih lancar dan membantu melawaskan usus,mengurangkan sembab, kelesuan dan masalah pencernaan.



MEALSHAKEs: membantu membaikpulih luka atau kudis dimana ia mengandungi vitamin B-complex, zat besi dan copper untuk membantu membentuk sel darah merah yang sihat dan memberi perubahan positif pada complexion kulit.



So, say NO to anti-acne cream!
Kenapa ya? Sememangnya supplemen semulajadi lebih selamat!

kredit to : 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. * Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Pentadbiran Ubat-ubatan. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

BERPANTANG TANPA JAMU?….ANDA CUBA SENDIRI…

Apakah yang terkandung dalam set C atau set Bersalin sebenarnya? Set berpantang ini mengandungi 4 jenis vitamin iaitu :-

*Vitalea with iron formula
* Vitamin C 500mg sustained release.
* B complex with Folic Acid
* Zinc


Vitalea with iron formula :-
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B complex:-
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg sustained release :-
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc :-
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. * Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Pentadbiran Ubat-ubatan. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

TESTIMONI – MEALSHAKE

Dalam keadaan cuaca yang tak berapa elok ni, ibu -ibu pasti risau akan tahap kesihatan anak-anak anda.. Anak-anak saya pun sama…sekejap selsema, sekejap demam, sekejap batuk.. Tapi ALhamdulillah…saya dah standby dengan MEALSHAKE, OMEGA, dan ESP untuk anak-anak saya…. w,pun diaorng masih tak sihat, tapi masih lagi aktif dan mia masih lagi ingin ke sekolah…


jom baca testimoni dari ibu-ibu yang memberi MEALSHAKE pada anak-anak mereka..


kredit to azrin

Apa kata ibu2 yg dah try MealShake?




Alyea Rahman Pastu kan baru bg dia 2x sejak dia selsema n smlm dh kering la hingus dia batuk pun dh xde… Lyea xbg ubat langsung sbb dia mmg xsuka mkn ubat.. Mcm nk perang bg dia ubat… Tp tu la tekejut tgk idung dia dh kering… Mealshake tu pun penuh ngan vit ke??


Alyea Rahman Oooo patut la sepat baik batuk n selsema dia kali ni… Xsmpai 1 week pun… Tengkiuuuu rin

 
Pn HUsni -masalah anaknye sembelit (customer Ira):
Salam kak ira,
Ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit? 
Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu 
Sy pulak,dulu nk minum susu punye lah susah.bila tmbah meal shake,segelas tu senafas je boleh minu (hehe..exegerate).sedaap!thanks,nnti nk beli,buat bekal puasa
Pn Lia -masalah anaknye asma dan kurang selera mkn
Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau
  
Pn Cda -masalah anaknye demam panas teruk ,hampir sebulan mkn antibiotik je
…doktor beri ia antibiotik untuk anas makan selama 1 bulan..ngam 2 minggu cda tengok anas semakin kurus n tidak selera makan n minum.(kurus sampai neneknye di kampung terkejut bila melihat gambar anas yang cda MMs padanya).…kulit anas menjadi kasar…dan anas jadi sensitif…mudah menangis..tak bertenaga..dan dalam tempoh yang sama cda berhenti memberinye antibiotik dan menukarkannye dengan Meal shake..
2 hari selepas tu cda nampak perubahannye….anas dah mula ke dapur menunjuk apa saja makanan didapur..selera makannya bertambah!!! syukur………dan dari tu juga anas semakin aktif…..tidak mudah meragam…dan sekarang selepas 1 bulan….badanya dah mula berisi…kulitnya semakin halus dan sekata.
Pn Ina -masalah anaknye tak selera mkn
 Alhamdulillah. dengan milk shake+ susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard… (sedap dikunyah begitusahaja)……nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya. Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali seharidan selalutgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya.
  
Pn Ayu (Customer Lia) -masalah anaknye tak selera mkn
AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake,Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat..

Apakah khasiat Mealshake ini?

1. Kalori

Ada 120 kalori dalam Meal Shake Shaklee. Jika anda membuat ‘shake’ dengan susu rendah lemak, kalorinya sekitar 240 kalori. Jika anda mencampurkan mealshake dengan ‘whole milk’ anda akan mendapatkan kalori sekitar 330 kalori.

2.Lemak

Mealshake Shaklee hanya mengandungi 0.5 g lemak , sebelum ditambah susu. 

3.Karbohidrat

Ada 23gm karbohidrat  dalam 1 / 4 cawan Mealshake. Untuk satu bahagian mengandungi 3gm serat. Ada 18gm gula dalam satu hidangan Mealshake. Apabila susu ditambah, tahap karbohidrat dan gula akan meningkat.

4.Protein

Untuk 1 / 4 cawan,  campuran Mealshake mengandungi 7gm protein. Selepas anda mencampurkannya dengan susu, kandungan protein akan meningkat secara signifikan. Dalam beberapa kes, akan berlipat ganda, bergantung pada jenis susu anda tambah.


5.Vitamin

 Mealshake mengandungi 12 vitamin penting. Untuk setiap satu hidangan, anda akan mendapatkan ,  25 peratus vitamin A, 30 peratus vitamin B6, 20 peratus vitamin B12, 30 peratus vitamin C, 10 peratus vitamin D, 35 peratus vitamin E, 30 peratus daripada thiamin, 10 peratus riboflavin, 35 peratus niacin, 35 peratus folat, biotin 35 peratus dan 30 peratus asid pantotenat.


6.Mineral

Ada 11 mineral penting yang ditemui dalam campuran Mealshake. Untuk satu hidangan, anda akan mendapat  20 peratus kalsium, 35 peratus daripada besi, 15 peratus daripada fosforus, 25 peratus daripada magnesium, 30 peratus zinc, 35 peratus daripada selenium, 35 peratus copper, 35 peratus manganese dan 35 peratus molibdenum. Satu bahagian juga mengandungi 80mg natrium dan 275mg kalium.
hubungi saya untuk mendapatkan produk ini atau inginkan penjelasan lanjut.  🙂

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. * Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Pentadbiran Ubat-ubatan. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

TESTIMONI : SUPPLEMENT UNTUK PENYUSUAN….

jom kita baca testimoni dari  cus kak cery..




Saya mula mengenali Shaklee ketika melawat blog seorang ibu menyusu… Dari situ, saya mengenali Blog mamafaiz ni. Ketika itu sekitar November 2010. Saya pun mula mengulangkaji blog ni… saya baca entry by entry mengenai kebaikan vitamin yang dikongsikan oleh Kak Cery… Akhirnya sekitar Disember saya mengambil keputusan untuk mencuba Set Menyusu…

Mengapa saya mencuba set menyusu? Sedangkan ketika itu, saya tidak menghadapi masalah untuk supply susu untuk anak yang berumur 7 bulan… hasil pam harian mmg cukup untuk menampung kepeluan baby saya.. Malah kadang-kadang boleh simpan buat stok… Dan kalau anda nak tahu, ketika itu, saya juga memiliki stok lebih kurang 750 Oz dalam DF saya!!!



Stok dalam DF
Jawapannya adalah, kerana saya ingin mencuba!!! Untuk maintain milk production saya demi meneruskan perjalanan penyusuan yang masih jauh dan dalam masa yang meningkatkan kesihatan saya sendiri… Mengapa saya kata begitu??? Tentu ibu-ibu bekerja maklum, menguruskan keluarga, anak-anak, suami disamping bekerja dan menjalankan rutin harian rumah tentu amat meletihkan… Tentu ramai yang kata, “aku pun kerja, aku pun ader anak dan suami”… yer, saya tak nafikan semua tu dan memang ramai yang mengalaminya…. Namun bagi saya, apa salahnya saya keluarkan sedikit duit untuk kesihatan saya sendiri, dan secara tidak langsung dapat menguruskan rumah tangga dengan baik… Malah saya sendiri sedar, pemakanan seharian saya tidak mampu menampung keperluan mineral, zat dan nutrien harian saya… Yerlah, kebanyakkan amalan memasak kita terutama hidangan melayu telah memusnahkan sebahagian besar zat dalam makanan itu… Menggoreng, menggunakan suhu melampau, masakan berlemak dsb. Oleh itu, mana mungkin kita mampu menampung keperluan nutrien badan kita…

Kesannya selepas saya mengamalkan vitamin-vitamin ni… Saya semakin bertenaga… Bangun pagi lebih ceria, tak mengantuk… proses penghadaman dan nyahtinja berjalan dengan lancar sekali… kat ofis pun saya segar jer.. takderlah layu2 nak tido… penyusuan berjalan dengan baik sekali dan production memang maintain…. hubungan suami isteri semakin baik kerana saya sentiasa ‘bersedia berkhidmat’… hahhaha….. Malah masalah rambut gugur yang sering dialami oleh ibu2 yang melahirkan anak juga berjaya diselesaikan… Malah, saya yang dahulu agak kurang minum air masak, kini menjadikan air masak peneman setia… bukankah itu juga satu kelebihan dan kebaikan???




kredit to : kak cery

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. * Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Pentadbiran Ubat-ubatan. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

JAMU ATAU SUPPLEMENY SHAKLEE?…baca dulu ye..

Masih mencari-cari set bersalin yang sesuai dengan anda?Tak mahu makan jamu yang pahit-pahit?Atau risau set bersalin ‘panas’ yang boleh menyebabkan baby cirit birit atau ruam-ruam? Jum cuba Set Bersalin berasaskan supplement. Dijamin tidak ‘panas’.


Apa kata Shima Samat  yang berpantang sendiri menggunakan Supplement  Shaklee..


memang berbaloi bila berpantang dengan vitamin shaklee…
Shima Samat Badan sangat selesa. Lepas operation dah cergas. Susu sangat meriah. Sekali pump boleh dpt 14 oz. 1 hari boleh simpan 24oz. Deep frezer dah nak penuh walaupun br 29 hari.

  • Azrin Mohd Alhamdulillah..mmg berbeza kan?kakak ipar sy baru2 ni bersalin anak ke 3 dan sy pun bg dia set bersalin.tau dia ckp apa?mcm x dlm pantang pon..bdn cergas je..rs nk g shopping..hehhe…

    December 10 at 12:01am via mobile · Like
  • Shima Samat Memang mcm bkn dlm pantang. Saya ni jaga diri sendiri, baby, ank2 n hubby. Blk dr hospital hari ketiga dah masak sendiri. Mengemas rumah sendiri. Alhamdulillah.


Apakah yang perlu diambil sebenarnya? Supplement ini mengandungi 4 jenis vitamin iaitu

  • Vitalea with iron formula
  • Vitamin C 500mg sustained release.
  • B complex with Folic Acid
  • Zinc


Vitalea with iron formula
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B complex
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan  B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg sustained release 
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

Masih berfikir-fikir mahu set bersalin yang mana? Anda boleh PM saya untuk ketahui lebih lanjut tentang Set Bersalin ini. Harganya? Tentulah setanding dengan hasilnya.

kredit to : Azrin

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. * Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Pentadbiran Ubat-ubatan. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

BENGKAK SUSU?..SAKIT WOOOOO

Saya masih ingat kali terakhir saya melalui duktus tersumbat atau clog duct ialah masa Nasa wean off. Hampir dua minggu saya sediakan kobis besar untuk saya surutkan bengkak susu tu. Sakitnya hanya ALLAH aje yang tahu.

Seorang ibu sms mengatakan dia rasa macam tak percaya sekarang kena clog duct walau anak dah masuk setahun 3 bulan. Si ibu ini tidak pam sebab sibuk kerja di pejabat. Si ibu ini mengambil pakej 3M yang mana beliau mengakui bahawa pengambilan makanan hariannya tak menentu maka dengan itu beliau perlu mencari sesuatu demi memastikan susuibu yang dihasilkan mengandungi cukup nutrisi yang diperlukan oleh anaknya.

So bagi ibu2 yang tidak mengepam di pejabat, saya tidak galakkan amik vitamin booster termasuklah ESP dan kalsium kerana dikhuatiri akan menyebabkan bengkak susu yang akhirnya membuat si ibu merana.

Namun jika anda menyusu dan turut mengepam di pejabat….demi mengurangkan rasa letih dan demi memastikan susuibu sentiasa mengandungi cukup nutrisi yang diperlukan untuk pembesaran anak….set B dan kalsium adalah antara yang saya sarankan …kecuali anda mampu untuk membeli set B dan ESP.

Buat kak Nini, saya harap akak akan mengepam dengan konsisten mulai esok ya.

Bagi yang membeli vitamin dari saya, saya akan bekalkan jadual pengambilan makanan serta panduan sesi perahan yang konsisten bagi memudahkan kalian mendapat hasil yang diharapkan.

 Tips saya berkesan untuk mereka yang ikut panduan yang diberikan.



Credit to www.anakkuwiraku.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. * Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Pentadbiran Ubat-ubatan. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

BAYAR LEBIH UNTUK BELI KESIHATAN KEMBALI?>…..

semalam ada soang suami menelefon saya untuk bertanyakan mengenai cyst…..dan kalau perasan, saya pernah bercerita pasal pengambilan GLA mampu membantu mengecutkan cyst..tapi itu pun bergntung apa kata doktor….bila saya dengar cerita dari lelaki ni, saya terpikir “alahai……siannya.”..tapi saya sendiri tak berani nak suggestkan GLA padanya sebab wife dia dah pregnant….maaf ye…GLA tidak sesuai utk ibu pregnant….

saya simpulkan, dalam hidup kita ni, kene ada “insurans”…..dalam kesihatan, insurans kita adalah kita jaga makan minum, rajin bersenam….sebab saya rasa, mencegah lagi baik dari mengubati…dan rasanyer, untuk membeli supplement tidak SEMAHAL dari membayar untuk mendapatkan kesihatan kembali….

bagi wanita, tak salah anda beli hanbag, kasut, baju or tudung mahal2…tapi, kalau pemakanan anda tidak menepati piawai kesihatan anda, tak salah dan tak rugi anda laburkan sedikit ke supplement….sebab, antara wanita dan lelaki, wanita lagi berpontensi mendapat penyakit…penyakit wanita lak bermacam2 jenis..fibroidlah, cystlah, kanser rahim lah…dan macam2 lagi…..LEBIH BAIK MENCUBA DARI TERLAMBAT daripada MENCUBA TAPI DAH TERLAMBAT….

pm saya utk mendapatkan supplemet apa yang sesuai utk anda dan ahli keluarga anda…..

(penyakit mmg datang dari ALlh..tapi, kita sebagai manusia, perlu usaha utk mencegahnya..dan bila kita dah berusaha dan Allah masih ingin menduga kita dengan penyakit, maka, percayalah……….itu hanya ujian Allah pada kita..samda untuk menghapuskan dosa2 kecil kita, menyedarkan kita akan kealpaan kita atau, ingin menduga sejauh mana iman kita bila kita diuji dengan penyakit..Wallahualam….)




SHAKLEE menawarkan produk yang terbaik dan hasil yang berbaloi dengan pelaburan anda… Di bawah ni antara produk yang dicadangkan oleh SHAKLEE (M):-




Kesihatan bermula dengan nutrisi yang baik.  

 
Anti-Aging
 
Essential Nutrition
 
Antioxidants
 
Bone Health
 
Heart Health
 
Digestive Health
 
Immune Support
 
Liver Health
 
Women’s Health
 
Children’s Nutrition
 
Sports Nutrition
 
Healthy Weight
 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. * Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Pentadbiran Ubat-ubatan. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.