TESTIMONI – SUPPLEMENT UNTUK PENYUSUAN



JOm kita baca testimoni dari Hadha yang ambil supplement Shaklee utk perjalanan penyusuannya…


Okeh! Malam ni just nak share testimoni  oleh customer saya, Rasila. Supplement  ni memang marvellous jika anda amalkantip ekslusif yang saya berikan plus anda faham konsep supply versus demand. InshaALLAH ..

Assalamualaikum wbt…

hai kak hadha!!! jenggg jeenggggg jengggg!! dh hampir sebulan guna supplement alhamdulillah set vitamin nie mbantu diriku btmbh anggun ceeewaahhh org kate bkn sy kate hehehe…stok EBM fuhhhhh usah dtanya sblm amik vitamin Shaklee nie ader seciput jerk dpt 1-2onz tp skang dh berTUKAR!!! skali pam cik B utk sesi pg jerk dh dpt 12onz kalo msk sesi ptg sampai mlm ajerrrrnyerrrrr kenyang gluurrppp puteri kesayangan sy kak….mekaceh bebyk yg xthingga berkat usaha keyakinan yg selalu buat sy think+ve sll skang nie penuh dh peti ais ngan stok EBM sampai hubby pun nk mntk aiskrim EBM skit hehehe…

Dh sbln guna produk nie so vitamin dh nk nk abis nie kak yg ader byk lg soya protein jerk…so sy nk beli lglah skali ngan botol2 nyer 2 leh tahan lama skit smntr ader offer nie hehehe t akak bgtau brp regenyer yerk mcm biasa t sy bankin…tenkiu so much kak hadha!!!!

Wah! Happy sungguh saya membacanya .. tapi baru malam ni baru dapat share kat blog ni.

Okey, sambil tu kita buat revision sikit pasal Supplement yang customer ni ambil ya!

SUPPLEMENT TERSEBUT IALAH :-

  1. Vitalea with Iron Formula
  2. B Complex
  3. Vitamin C
  4. Alfalfa Complex
  5. OsteMatrix
  6. Energizing Soy Protein (ESP)
Siapa yang perlukan 🙂 (refer entry ini)
Siapa yang perlu amik set ini? Set ini digalakkan kepada
  1. Si ibu yang ada masalah penyusuan,
  2. Si ibu yang nak mula menyimpan stok,
  3. Si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
  4. Si ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.
Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yangdiperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

Pastikan anda mendapat Tips Ekslusif dengan setiap pembelian set penyusuan!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

IKAN HARUAN VS ZINK (SHAKLEE), BAGI IBU DALAM PANTANG, MANA SATU PILIHAN ANDA?

Selamat pagi…..wah..pagi yang cerah ye….semoga setiap hari dan setiap pagi, adalah hari yang TERBAIK untuk kita….bak kata pepatah, SEMOGA HARI INI LEBIH BAIK DARI SEMALAM, DAN HARI ESOK LAGI BAIK DARI HARI INI…
hari ni saya nak share pasal IKAN HARUAN.…ikan ni tak glamer sebagai menu hidangan biasa…tetapi sangat glamer bagi ibu-ibu yang bakal bersalin dan sedang bersalin…juga untuk mereka yang menjalani pembedahn….
saya teringat masa saya dalam pantang ( opssss..saya tak makan jamu ye….)…kedua-dua anak saya, keluar melalui c-zer…jadik, dlam fikiran saya dan suami, kene carik ikan haruan….adoyai…masa anak 1st, saya tak beli ikan haruan…sbb x tau sgt kan..x de ilmulah konon dan konon2 saya ni bersalin normal….tetapi apakan daya, planning Allah, saya menjalani pembedahan….dan dalam pantang, saya tidak mengambil apa-apa supplement….dan mak mertua saya belikan saya pati haruan….earkkkkkkkkkkkkkkkkkkk…….memang dok pikir, aduhai….lebih 10kali saya dok pkr nak mkn ke idok….x makan, rugi pulak…mahal tu..ha haha….last2, akak ipar kasi idea…smbil pegang botol pati haruan tu, sambil pegang limau…minum pati, makn limau..he hehe…..mak mertua belikan 5 botol, saya telan 2 botol je..ha ha ha…minta maaf mak…hik hik….
2nd c-zer, saya pilih ikan haruan segar….sebab kedai jual ikan haruan tu dekat dengan umah mak saya,….tapi sekor jejak rm2…suami belikan 5 ekor….seb bek lah saya ni peminat ikan keli..so, tak rasa geli sangat makan ikan haruan…..elok je siang malam mkan ikan haruan…he hehe….tapi saya perasan, memg makan ikan haruan, luka cepat kering, tpi dia tidak berfungsi untuk menghilangkan bekas jahitan …bila rasa dengan jari, rasa ada benjolan di jahitan itu…jadi, saya ambil ZINK SHAKLEE….VERY AMAZING.…..benjolan di jahitan itu dah tak de…bila rasa guna jari, rasa bekas jahitan tu macam kene hiris dengan pisau je….wah…hilang rasa rendah diri…he hehe…
jom kita baca beza ikan haruan dan ZINK SHAKLEE.

IKAN haruan atau nama saintiflknya, Channa striatus adalah antara spesies ikan air tawar yang popular dan mudah diperoleh di kawasan sawah padi, tali air, pant dan telaga.

Terkenal dengan khasiat perubatan, kandungan asid amino dan lemak yang terdapat pada ikan itu mampu menyembuhkan luka serta amat balk menyembuhkan penyakit tertentu antaranya gastnik.

Ikan haruan juga mengandungi vitamin A yang membantu menambah daya penglihatan, melembapkan kulit dan bertindak sebagai antioksidan serta melambatkan proses penuaan.

                                                     

ANTARA kelebihan zinc:-

Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau akne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan.

Jerawat: mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

Penyembuhan luka: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.

Hilang berat badan: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.

Mengandung: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.

Fungsi Biologi: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.

Jangkitan: Zink membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.

Antioksidan: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .

Kelesuan Kronik: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan, kerana ia kaya dengan zink. Para doktor tidak mencadangkan ubat-ubatan lain yang diperlukan untuk menyembuhkan keletihan yang kronik kecuali pengambilan minyak ikan yang kaya dengan kandungan zink.

Kehilangan tulang: Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.

Buta Malam: Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.

jadinya, bila anda dalam pantang, mana satu pilihan anda?…ikan haruan yang tak semua orang boleh terima tekak atau zink yang hanya sebiji sehari?>..

pilihan di tangan anda 🙂

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

ADUH!!!!! BOLEH KE BERPUASA NI..TENGAH NYUSUKAN BADAN LAK TU….

wah…dalam sedar tak sedar, hari ni dah masuk bulan Jamadil Awal….lepas ni Jamadil Akhir, Rejab, Syaaban, Ramadhan…..(sila baca smbil nyanyi ye)..he hehe… dan bagi para ibu ibu atau sesiapa saja yang ada tinggal puasa tahun lepas, dah boleh mula ganti….bagi mereka yang hanya 4 5 6 hari tinggal posa, senang cikit nak ganti..ye tak?..he hehe…tapi, jangan pikir ada lagi 3 bulan, lama lagi tu…..nnti dah masuk syaaban, baru ganti puasalah….eehhhhh jangan….kita tak tau masa depan kita mcamana kan?…he eh..

kisah ni terjadi pada saya pda tahun 2008….saya perlu ganti puasa sebanyak 5 hari…dan saya suka menunggu saat-saat akhir untuk ganti puasa…..tetapi, perancangan Allah, saya hamil pada tahunn 2009 dan agak menduga saya apabila saya tidak mampu untuk berpuasa….dan bila saya dah masuk trimester ke 3, saya cuma dapat ganti 2 hari je puasa saya dari 7 hari puasa yang tertinggal…..kesannya?????? saya terpaksa kene bayar fidyah…dan jangan pikir 5 hari tu burn ye…tetap kene ganti puasa jugak tau…….

perancangan Allah, hanya Dia yang tahu….saya bersalin pada sebulan sebelum bulan Ramadhan tahun 2010 tiba…..rasa masa tu, Allah, cepat-cepatlah abis darah nifas aku…kang mau kene cuti sebulan puasa..nak mengganti balik tu…..banyak cabarannya…..Allah terima doa saya dan dia benarkan saya berpuasa setelah masuk Ramadhan ke 15….hu hu u…maknanya, saya cuti puasa tahun 2010 sebanyak 15 hari di tambah pulak dengan 5 hari yang perlu saya ganti untuk tahun 2008…fuh!!!!! jenuh tu..he hehe..jadik, jom kita ganti puasa awal-awal…he h ehhe..

bagi para ibu yang menyusukan anak, anda tidak perlu risau akan kekurangan air atau menjadik semakin lapar pada siang harinya…jangan jadikan alsan itu untuk anda tidak berpuasa ataupun, memonteng jadual mengepam susu anda….walaupun dalam agama Islam, anda dibenarkan untuk tidak berpuasa kerana dalam tempoh menyusukan anak…..tapi, and aperlu ingat, anda TETAP kne ganti puasa ittew….jadk, apalah salahnya untuk anda teruskan puasa hari tu kan?…

saya ada cara yang boleh anda ikuti jika anda ingin berpuasa dengn produk SHAKLEE….

SAHUR :-
– makan makanan berkhasiat – nak amik nasi bolh, roti bolh, oat bolh…
– makan kurma secukupnya – ibu menyusu dan ibu pregnant perlu ambil lebih ye…
– minum air secukupnya – saya syorkan air masak
AMBIL ESP + MEALSHAKE + PERFOMANCE DRINK
– kalau ada ambil vitamin lain, boleh ambil VITALEA/MULTIVITAMIN DAN ALFALFA.

BERBUKA PUASA :-
Makan makanan seimbang
– Minum air suam/panas.
– Boleh buat air RIBENA + MEALSHAKE , atau apa jua resepi air yang sesuai dengan anda..bagi ibu yang bf, boleh juga minum ESP, air longan, air soya, atau apa jua minuman milk booster yang anda rasa perlu.
– yang ada vitamin, boleh ambil B COMPLEX DAN ALFALFA.

SEBELUM TIDUR :-
– ambil ESP + PERFOMANCE DRINK…


atau cara lain, anda boleh ikut tips ini :-


SEBELUM TIDUR
1. Ambil ESP + Performance Drink
2. Amalakan mambaca surah Hujurat (banyakkan susu) dan Al-Waqiah (murah rezeki)

MEMERAH 
1.Perah pada waktu sahur
2.Perah pada waktu rehat di pejabat
3.Jika perlu lebihkan memerah pada malam hari

MIND SETTING 
1.Yakin boleh dan kawal emosi, elak dari stress
2.Kuatkan semnagat
3.Dapatkan sokongan


1) Ketika nak makan nasi, bacalah selayaknya sebagai seorng Islam. Gumpalkan nasi sebanyak tiga kali ketul. Baca surah Al-Ikhlas 1 kali dan makan nasi segumpal. Baca lagi, makan lagi surah Al-Ikhlas setiap kali anda makan seketul gumpalan nasi tadi.


2) Dah habis tiga gumpal tu makanlah seperti biasa. Selepas makan sahur, makan buah kurma 7 biji. Sebelum makan, bacakan selawat satu kali dan makan sebiji buah kurma (ulang sehingga 7 kali bersamaan dengan 7 biji kurma).

3) Pastikan selepas berbuka sehingga bersahur banyakkan minum air masak. Letak botol di tepi katil untuk memudahkan kita minum setiap kali terjaga dari tidur.

kredit to mamaQaireen

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

TESTIMONI~~ BASIC H,bagi saper-saper yang malas nak basuh kolam ikan….

Bagi anda yang mempunyai kolam ikan, dan rasa kemalasan yang menebal dalam diri anda untuk bersihkan kolam tersebut… saya tau, memang leceh…nak kene keluarkan ikan, nak sediakan tempat letak ikan, nak menyental, nak bersihkan balik, nak masukkan ikan bali,..alahai…penatnyer…..sbb tu saya xde akuarium kat umah…ha haa ha….
TAPI…… testimoni dari seorang cus ni, sangat MENAKJUBKAN dan membuatkn saya tetibe nak beli akuarium…ha haha….jom baca…
*Semalam sye basuh kolam ikan dengan cecair pencuci basic-H. Amat mudah & senang…serius mmg senang xperlu sental kuat2 utk ilangkan lumut2 tue… lagi 1 xperlu nak keluarkan ikan2 tu coz basic-H ni x bertoksik tau! Tgk ikan2 tu hepi je mandi ngan basic-H… 🙂 Selain dari wat cuci kolam sye juga gunakan basic-H untuk mandikan anak, basuh bilik air, mop lantai, lap cermin, lap sinki & dapur, cuci sayur, cuci ikan…bla2…pendek kate 1001 kegunaan la…sesape belum dapatkan mmg HARUS dapatkan coz dgn harga nya yang amat berpatutan boleh tahan 4-5 bulan…

kan?….dah mula rasa kagum?>..he hehe…banyak lagi testimoni BASIC H ini..boleh klik sini….

Tahukah Anda?
Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang  terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

ANDA BENAR-BENAR SIBUK HINGGA TAKLEH PAM?>..baca kisah ini…..:)

ini cerita saya ambil dari webiste kawan saya azrin… yng pasti, saya juga rasa malu bila nak dibandingkan saya dengannya 🙂
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Saya selalu kagum dengan ibu-ibu yang berjauhan dengan anak mereka, tapi masih berjaya menyusukan anak-anak mereka. Sering saya berdoa semoga diketemukan dengan salah seorang ibu yang berjiwa cekal ini. Kenapa saya katakan cekal?Sebab ia bukan mudah. Even myself yang mengadap anak tiap-tiap hari ada masanya pun  rasa nak ‘give up’.Alhamdulillah, doa saya diperkenankan Allah.
Inilah ibu cekal tu. Aini Wardiah namanya :) Seorang pramugari. Kerja sebagai pramugari tak semudah yang disangka tau. Ya, saya pun rasa macam mudah je keje ni. Berpeluang berjumpa face to face dengan Aini tahun lepas menyedarkan saya bahawa kerja sebagai pramugari tak semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi bagi pramugari yang menyusukan anaknya!
Semasa bertemu dengan Aini, saya ajukan soalan ” Dalam flight pump kat mana?” Aini jawab ” Dalam toilet..tu pun kena tunggu turn takut ramai orang. Or kadang-kadang tak dapat pump sebab toilet kotor.” Cerita Aini lagi, kadang-kadang jika terlalu busy (yes it’s not easy tau jadi pramugari..bukan kena lawa-lawa je), dia tak sempat pump sehingga berjam-jam. Sampai bengkak! Penat? Memang penat… Dan saya berfikir, Aini sanggup mengepam di dalam toilet demi anaknya, tapi saya walaupun ada tempat yang agak selesa pun kadang-kadang rasa malas.
Tapi itu bukan penghalang untuk Aini tetap mengepam susu untuk si hensem Areef. Well done my dear :)Lebih mengharukan bila Aini bagitau yang Areef dijaga oleh neneknya. Meaning walaupun Aini off day jika off day nya cuma 1-2 hari dia still tak dapat jumpa Areef. Cekal? Yes this is cekal…
Saya tanyakan lagi kepada Aini, “Kenapa nak bf..keja mcm u ni susah skit” Jawab Aini “This is the best i can give to my son”  You are right my dear. Aini cerita lagi walaupun Areef lama tak jumpa, tapi bila Aini balik dia tau itu ammi nya… Hm…baby susu ibu memang rapat dengan ibu kan? Macam mana pun dia tau, itu ibunya.. Sungguh indah dan ajaib ciptaan Allah.Subhanallah…
Cara Aini packing susu nak bawak balik kampung untuk lil Areef:)
Agaknya masa scan orang tu tanya eh apa benda ni? Hehehe…
Kerja sebagai pramugari macam yang saya katakan (setelah Aini explain bagaimana), memang memenatkan. Dengar cerita Aini, kerja Aini lagi penat dari kerja saya di hotel..Hahhaha…. So untuk terus bertenaga, cantek (mestila cantek dah namanya pramugari kan) dan yang paling penting terus dapat membekalkan susu kepada lil Areef, Anis consume Shaklee Set B. 
Kata Aini lagi, “Pump mesti konsisten..Tapi vitamin helps me a lot. Sebab terus bertenaga. Baru dapat buat stok. Bila rasa susu drop kena buat power pumping”. Mendengar cerita Aini membuatkan saya ‘malu’. Yelah, kadang-kadang saya pun skip pump. Malas buat power pumping walaupun mempunyai kesempatan untuk buat.
Ini stok Areef untuk setengah bulan je tau.
So mommies out there, jika anda rasa down untuk meneruskan penyusuan bayi anda, fikirkan tentang Aini. Bagaimana cekalnya dia demi Areef.  🙂
Jom follow  our proud  Stewardess who breastfeed her Areef here. Im so proud of you babe.. Semoga perjalanan menyusukan Areef dipermudahkan Allah.  Amin… :)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

GET CLEAN® WATER PITCHER

Cantik tak penapis air ni?…..boleh dibawa ke mana-mana tau….x perlu masak, x perlu tapisan smpai banyak kali….airnya snagttttttttttttttt jernih dan rasanyer pun sedap…x rasa klorin pun…he hehe…satu lagi produk TERBAIK dari SHAKLEE…..



Get Clean® Water Pitcher

MEMPERKENALKAN GET CLEAN® WATER
Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat?
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!

• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik 
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa

Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar

Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.


anda tidak perlu berhutang, tidak perlu risau ianya hilang dicuri orang diluar rumah, tidak perlu bayar tiap2 bulan untuk membeli filter….


harganya sangat berpatutan…..cubalah…anda pasti terpikat..

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

TIPS-TIPS UNTUK MEMBAWA SUSU PERAHAN “BERJALAN”….he heh

Kali ni, saya nak share tips dan bagaimana untuk meguruskan stok EBM anda…samada anda ingin pergi berkurus dan anak anda dihantar ke kampung…so, anda transfer EBM anda ke kampung….atau, stok EBM masa anda berpantang di kampung dan anda ingin bawaknyer kembali ke rumah anda….

thanks to Norliyana Mazli…

Tips-tips utk bawa susu perahan dari kampung ketika berpantang

– beli tong ais yg polisterine tu, saiz ikut jumlah susu anda
– beli ice cube seplastik besar or secukupnye tuk cover semua susu
– letak ais dlm tong ais tu selapis, then susun susu anda yg beku
– pastu letak lagi ais utk cover semua susu
– buat perkara packing susu dlm tong ais ni last bile dh setel susun brg lain dlm keta.. dh siap boleh terus jln
– make sure travel waktu yg sejuk, awal pagi or mlm
– dh sampai tempat tujuan terus blk umah dan simpan susu dlm freezer


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

1 2 3