ADVANCED JOINT HEALTH TABLET

PERKENALKANNNNNNNNNNNNNNNNN..PRODUK TERBARU DARI SHAKLEE..
Advanced Joint Health Tablet Support long-term joint health
Shaklee Advanced Joint Health Tablet is a proprietary formulation that features a combination of highly effective ingredients that have been shown to support mobility, flexibility, and the healthy functioning of joints. Shaklee Advanced Joint Health Tablet is made with a fast acting ingredient that works fast to provide nutritional support to the joints.
 Shaklee Advanced Joint Health Tablet contains a unique patent-pending, fastacting form of Boswellia extract, Corn Extract and other key nutrients including Zinc, Copper, Manganese and vitamin C to help bring joint comfort and mobility. By using plant and mineralbased ingredients, Shaklee Advanced Joint Health Tablet is a 100% vegetarian formula.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Apakah Boswellia?
 Juga dikenali sebagai “kemenyan India,” Boswellia (Boswellia Serrata) merupakan herba yang biasa digunakan dalam ayurveda (perubatan tradisional India). Diperoleh daripada resin pokok Boswellia, Boswellia ekstrak adalah kaya dengan asid boswellic (bahan dengan kesan anti-radang).
Kegunaan untuk Boswellia
Dalam ubat herba, Boswellia biasanya digunakan untuk merawat berikut:
 artritis
ulser kolitis
asma
batuk
senggugut
Manfaat daripada Boswellia
 Berikut adalah melihat pada sains sebalik kesan kesihatan Boswellia.
 1) kolitis
 Dalam satu kajian yang 2007 31 orang dengan kolitis (penyakit radang usus yang menyebabkan keradangan kronik pada saluran penghadaman), penyelidik mendapati bahawa orang-orang yang mengambil 400 mg Boswellia mengekstrak tiga kali setiap hari selama enam minggu lebih cenderung untuk mengalami pengurangan daripada yang yang mengambil plasebo. Dalam kajian yang lebih awal, 14 daripada 20 kolitis pulih selepas mengambil 900 mg Boswellia setiap hari selama enam minggu (berbanding dengan empat daripada 10 pesakit yang telah mengambil sulfasalazine ubat bagi jumlah masa yang sama).
 2) Asma
 Boswellia boleh membantu melegakan asma, mengikut kajian 1998. Hasil kajian menunjukkan bahawa 70 peratus daripada pesakit yang mengambil 300 mg Boswellia tiga kali sehari selama enam minggu menunjukkan peningkatan dalam gejala mereka (termasuk jumlah serangan), berbanding dengan 27 peratus pesakit dalam kumpulan kawalan.
3) Artritis
 Satu kajian yang diterbitkan dalam tahun 2008 menunjukkan bahawa Boswellia boleh mengurangkan kesakitan dan meningkatkan fungsi fizikal orang dengan osteoarthritis lutut. Satu laporan awal, yang dikeluarkan pada tahun 2006, menunjukkan bahawa Boswellia mungkin berguna dalam rawatan artritis reumatoid.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

UBAT BERTUKAR RACUN—HATI-HATILAH

Dewasa  ini penggunaan ubat-ubatan tradisional dan komplementari (TCM) semakin mendapat kepercayaan berikutan kerancakan aktiviti penyelidikan dan kecanggihan teknologi yang digunakan pengeluar.

Ubat itu termasuk ubat tradisional Melayu dan Cina, selain rawatan ayurveda, homeopati dan akupuntur.

Bagaimanapun, bukan semua produk yang dikatakan ubat itu boleh menyembuhkan penyakit. Malah, banyak kes berkaitan ubat tradisional dan alternatif sebelum ini didapati mendatangkan mudarat.

Berdasarkan rekod Kementerian Kesihatan Malaysia, sebanyak 11,885 produk TCM telah didaftarkan dengan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD) setakat ini.

Namun, pada tahun lepas, Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK) menerima 127 laporan kesan mudarat akibat penggunaan produk tradisional termasuk yang didaftarkan dengan PBKD.

Ujian

BPFK mengesan pelbagai produk tradisional yang dicemari dengan bahan terkawal atau racun berjadual seperti steroid, sibutramine (ubat langsing) dan sildenafil (ubat kuat lelaki).

Bahan-bahan terkawal itu berfungsi untuk menahan kesakitan selain bertindak melangsingkan badan seseorang. Ia juga didakwa mampu menambah kekuatan tenaga batin lelaki dan wanita.

Mengulas isu ini, Pengarah Pusat Racun Negara, Universiti Sains Malaysia (USM), Prof. Madya Razak Lajis memberitahu, kebanyakan ubat tradisional dan alternatif tidak melalui fasa ujian klinikal bagi mengenal pasti produk tersebut selamat digunakan.

“Produk yang telah didaftarkan ini hanya melalui ujian keselamatan penting di BPFK seperti saringan steroid, logam berat dan bahan terlarang berdasarkan dakwaan khasiat oleh pengeluar atau pengedar.

“Dakwaan yang dinyatakan oleh pengeluar mungkin terhad kepada kajian ke atas haiwan, testimoni pengguna dan rujukan secara turun-temurun,” katanya.

Namun begitu, Razak menjelaskan tidak semua produk tradisional memberi kesan sampingan kepada pengguna.

“Sama seperti ubat-ubatan moden, ada yang memberi kesan sampingan dan ada yang tidak.

“Apa yang penting pengguna yang mengambil ubat ini perlu merujuk pakar perubatan terlebih dahulu,” katanya.

Beliau juga mengingatkan penghidap penyakit kronik seperti darah tinggi dan kencing manis bahawa rawatan moden dan tradisional hanya berfungsi untuk mengawal penyakit tersebut dan bukan memulihkannya.

Pakar

Katanya lagi, pesakit tidak harus berhenti daripada mengambil ubat-ubatan moden walaupun mereka sedang mencuba rawatan alternatif.

“Ini kerana ubat-ubatan tersebut dapat membantu mengelakkan penyakit tersebut daripada melarat.

“Ubat moden mesti diambil walaupun ubat tradisional terbabit mula menunjukkan kesan positif,” katanya.

Ujarnya lagi, ini bagi menggelakkan sebarang interaksi bahaya antara ubat-ubatan.

“Ubat tradisional berfungsi pada bahagian tertentu dalam badan sama seperti ubatan moden.

“Jika saling berinteraksi, ia mungkin mendatangkan bahaya pada individu itu selain mendedahkan pengguna kepada penyakit seperti kerosakan buah pinggang,” katanya.

Razak menambah, status kesihatan dan penyakit sedia ada adalah faktor yang mempengaruhi keberkesanan ubat tradisional.

“Sentiasa rujuk pada label dan kandungan ubat tersebut. Jika ragu-ragu, beli ubat tersebut di farmasi berdaftar,” katanya.

Seorang pakar farmasi dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) Puncak Alam, Aida Azlina Ali, berkata bukan semua orang perlu mengambil ubat-ubatan tradisional.

“Jika seseorang telah mengamalkan diet yang sempurna dan berkhasiat, tubuh mereka tidak memerlukan ubat tersebut.

“Ini kerana pengambilan ubat tradisional tanpa mengikut keperluan boleh bertukar menjadi toksik yang membahayakan tubuh,” katanya.

Beliau turut menasihatkan mereka yang ingin mengambil produk TCM supaya bertanya kepada pakar perubatan sebelum menggunakannya.

“Mungkin ubat itu berkesan untuk jangka masa pendek sahaja. Teliti dahulu kandungannya serta rujuklah pakar.

“Selain itu, jangan sekali-kali meninggalkan ubat moden kerana kebanyakan ubat sebegini telah menjalani pelbagai ujian klinikal sebelum diluluskan,” katanya.



Dipetik dari: http://www.kosmo.com.my/

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

VITAMIN C SHAKLEE…TERBAIK!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum semua…..hari ni saya nak cerita lagi dan lagi kenapa saya kata VITAMIN C shaklee PILIHAN RAMAI dan TEPAT untuk anda…pasti anda dah baca post sebelum pasal perbezaaan vitamin C shaklee dan vitamin c di psaran…tak baca lagi?..ish ish ish…klik kat sini ye 🙂

kalau anda semua belek label botol vitamin C ini, anda belek di kandungan lain-lain, ada BIOFLAVONOID COMPLEX ( yg ni saya dah cter )…hari ni nak cerita lak pasal ROSE HIPS….
apa itu ROSE HIPS?….
cantikkan gambar kat atas…itulah ROSE HIPS…
Rose hip digunakan untuk teh herba, jem, jeli, sirap, minuman, pai, roti, dan marmalade. Satu spesies bunga ros beberapa kadang-kadang ditanam untuk nilai hiasan paha mereka, seperti Rosa moyesii, yang mempunyai bentuk seperti buah-buahan merah besar berbentuk botol. Rose hip baru-baru ini telah menjadi popular sebagai vitamian tambahan yang sihat untuk chinchillas . Chinchillas tidak dapat untuk mengeluarkan Vitamin C mereka sendiri, tetapi dengan adanya ROSE HIPS ianya mampu memproses banyak makanan yang kaya vitamin C. 

Manfaat kesihatan

* Merupakan salah satu tumbuhan yang kaya dengan vitamin C yang tinggi, dengan kira-kira 1700 ¨ C2000 mg setiap 100 g dalam produk kering,
* RP-HPLC ROSE HIPS segar dan beberapa produk yang boleh didapati secara komersial mendedahkan pelbagai kandungan asid L-askorbik, antara ,03-1,3%.
* Rose hip mengandungi vitamin C, D dan E, asid lemak dan antioksidan flavonoid.
* Rose hip serbuk adalah ubat untuk artritis reumatoid.
* Rose hips itu mempunyai nilai-nilai antioksidan yang jauh melebihi beri lain seperti blueberry
* Sebagai ubat herba,  disebabkan dengan keupayaan untuk mencegah jangkitan pundi kencing, dan membantu dalam merawat pening dan sakit kepala. Rose hip juga biasa digunakan luaran dalam bentuk minyak untuk mengembalikan kemantapan kulit oleh tisu berkhasiat dan astringing.
* Dibancuh ke dalam air secara rebusan, boleh juga digunakan untuk merawat sembelit.

So?…anda masih nak fikirkan vitamin C apa yang perlu anda miliki?>…tak yah ragu-ragu, tak perlu risau-risau….dengan pengambilan VITAMIN C SHAKLEE, ia PENUHHHHHHHHHHHHHHHHHH DENGAN SUMBER VITAMIN C.….

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

KENAPA ANDA PERLU PILIH VITAMIN C

TAHUKAH ANDA ?…

sumber vitamin C tidak semestinya dari buah-buahan…ia juga ada dari sayuran-sayuran ;

Beberapa sumber terbaik vitamin C adalah buah-buahan. Buah-buahan sitrus terkenal kerana kandungan vitamin C, tetapi mereka tidak semestinya sumber yang terbaik. Oren mengandungi 50 mg vitamin C bagi setiap 100 gram buah-buahan, tetapi jambu mengandungi dua kali ganda jumlah itu. Buah kiwi mengandungi 90 mg bagi setiap 100 gram. Loganberry, redcurrants, betik, strawberi semua sumber vitamin C, dengan antara 60 dan 80 mg vitamin C.

Buah-buahan sitrus seperti oren, lemon, limau, limau gedang dan tangerin semua adalah sumber vitamin C yang baik, yang mengandungi antara 30 hingga 50 mg vitamin C bagi setiap 100 g hidangan.

Tembikai seperti tembikai dan tembikai susu mengandungi kira-kira 20 mg bagi setiap 100 g hidangan. Tembikai mengandungi 10 mg. Pisang, crabapples, persimmons, ceri, pic dan epal mengandungi antara 6-9 mg setiap 100 gram hidangan.

sumber dari sayur-sayuran ;-

Lada merah adalah sumber terbaik vitamin C, dengan 190 mg setiap 100 gram lada. Pasli yang kita gunakan untuk menghias mengandungi 130 mg vitamin C. Brokoli dan tauge mempunyai 80 hingga 90 mg setiap 100 gram hidangan. bawang putih, bayam, kubis, kentang, dan tomato semua sumber vitamin C yang baik, dengan antara 20 hingga 40 mg vitamin C.

Lobak, avokado, asparagus, dan beets semua mempunyai antara 5-10 mg vitamin C setiap 100g.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kalau anda tidak tahu aras bagi keperluan Vitamin C ada seharian, apa kata anda memilih Vitamin C dari Shaklee ini….hanya rm 0.4x sehari, anda sudah menepati keperluan vitamin C dalam badan anda….

takkan setiap kali gi pasar kena pkr buah atau sayur apa yang tinggi vitamin C nye kan?..silap2, smpat busuk atau layu buah dan sayuran itu….

kenapa saya  memilih VITAMIN C SHAKLEE?..

saya taklah cakap anda wajib pilih vitamin c shaklee ni..cuma, bila anda ingin membeli supplement di luar ( farmasi), sila pastikan anda jumpa perkataan BIOFLAVONOIDS” dalam isi kandungan vitamin C itu,….apa pentingnya menda alah tu?…jom baca artikel ini..

Apa itu bioflavonoids dan mengapa mereka membantu? Bioflavonoids merupakan satu kumpulan sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi yang bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan antioksidan. Mereka mempamerkan pelbagai aktiviti biologi, terutamanya untuk sifat antioksidan berkuasa mereka. 

Bioflavonoids bekerja dengan antioksidan lain untuk menawarkan satu sistem perlindungan. Banyak kajian telah menunjukkan peranan yang unik dalam melindungi vitamin C daripada pengoksidaan dalam badan, dengan itu membolehkan badan untuk mendapat lebih banyak manfaat daripada vitamin C.

Bioflavonoids hadir dalam semua produk makanan tambahan dan botani. Malah, banyak herba memerlukan tindakan kuratif mereka untuk bioflavonoids yang terkandung di dalamnya. Selain kesan antioksidan yang penting, bioflavonoids membantu badan mengekalkan kesihatan dan fungsi dalam banyak cara. Mereka telah menunjukkan kepada anti-mutagenik, anti-karsinogenik, anti-penuaan, dan menggalakkan struktur dan fungsi dalam sistem peredaran.

kan?..so, vitamin C tanpa ada Bioflavonoids di dalamnya tidaklah begitu menyerap dan memberikan kesan pada anda…..so, PILIH JELAH VITAMIN C SHAKLEE NI…SELAMAT, SEMULAJADI DAN BERKESAN…. 🙂


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

SAYA KATA VITAMIN C SHAKLEE LAGI BAIK, KERANA……


Alhamdulillah…sempat gak nak buat post pasal VITAMIN C kt website ni…kalau tak, bersawanglah gamaknyer website ni…hu hu hu…
hari ni nak cter pasal apa kelebihan SUSTAINED RELEASE VITA-C 500mg dari SHAKLEE ni….cuba tengok gambar kat bawah ni….perasan tak ada perkataan BIOFLAVONOID COMPLEX?….menatang apa tu?…anda beli supplement,t api anda tak tau apa motif dia tulis or labelkan?….x pe…saya bantu anda. 🙂

apa itu Bioflavonoids
Bioflavonoids adalah sebahagian berwarna sayur-sayuran, buah-buahan, bunga, herba, dan bijirin. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa bioflavonoids mungkin mempunyai anti-radang, hartanah anti-alergi, anti-virus dan anti-kanser. Mereka tidak dianggap vitamin benar kerana ia tidak menunjukkan bahawa mereka adalah penting untuk fungsi manusia.
Apakah fungsi bioflavonoids?
Bioflavoniods:
* bertindak secara sinergistik dengan vitamin c untuk melindungi dan mengekalkan struktur salur darah kapilari,
* mempunyai kesan antibakteria,
* menggalakkan peredaran,
* merangsang pengeluaran hempedu,
* tahap kolesterol darah yang lebih rendah,
* merawat dan mencegah katarak,
* bertindak sebagai antihistamin, dan
* mempunyai ciri-ciri anti-radang.
* Kegunaan terapeutik
Bioflavoniods digunakan secara meluas dalam kecederaan sukan kerana mereka melegakan kesakitan, lebam dan benjol. Mereka juga mengurangkan kesakitan yang terletak di kaki atau seluruh bahagian belakang dan mengurangkan gejala-gejala yang berkaitan dengan pendarahan yang berpanjangan dan kalsium dalam darah yang rendah.
Apabila diambil dengan vitamin C, mereka mengurangkan gejala herpes mulut.
Quercetin (bioflavonoid 1) telah digunakan untuk menyekat enzim yang membawa kepada pengumpulan ofsorbitol, yang telah dikaitkan dengan saraf, mata, dan kerosakan buah pinggang dalam diabetes.
Quercetin dianggap phytoestrogen (bahan tumbuhan yang bertindak dengan cara yang sama seperti estrogen). Sesetengah fitoestrogen yang dipercayai juga mempunyai kesan antiestrogenic yang mungkin membawa kepada risiko yang dikurangkan kanser tertentu. Quercetin telah didapati mempunyai ini aktiviti antiestrogenic, dengan menghalang sel-sel kanser payudara dalam tiub ujian.
Ia boleh membantu merawat atau bahkan mencegah kanser prostat dengan menyekat hormon lelaki yang menggalakkan pertumbuhan sel-sel kanser prostat, menurut kajian makmal awal di Klinik Mayo. Dalam kajian yang lain, lelaki dengan prostat radang (Prostat) ketara mengurangkan gejala kencing apabila mereka mengambil quercetin tambahan.
Sumber makanan daripada bioflavonoids
Bioflavonoids telah dijumpai dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Quercetin, misalnya, boleh ditemui dalam bawang, epal, raspberi, teh hijau, anggur merah, buah-buahan sitrus, ceri, brokoli, lada, yg terbuat dr soba, dan currants hitam. Jumlah yang lebih kecil didapati dalam sayur-sayuran berdaun hijau dan kacang.
Dos
Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C.
oleh itu, sekiranya anda ingin membeli supplement vitamin c di farmasi, sila pastikan anda menjumpai bahan ini dalam vitamin C anda…. :)..

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

BERPANTANG DENGAN SHAKLEE :)

Mencari-cari set berpantang yang simple cara penggunaannya namun efektif untuk memulihkan tubuh selepas bersalin? Saya syorkan anda mencuba Set Berpantang Shaklee untuk membaikpulih luka dalaman dan luaran, memberi tenaga yang berpanjangan, membantu mengelakkan post-partum blues, mengembalikan kejelitaan anda dan semestinya ‘pembantu’ anda sepanjang breastfeeding journey anda bersama bayi kelak.
Apakah sebenarnya perbezaan mengamalkan jamu atau vitamin semasa dalam pantang? 
Sebenarnya jamu juga dikategorikan sebagai makanan tambahan. Namun badan kita mengambil masa yang lama untuk menguraikan jamu tersebut untuk mendapatkan vitamin dan khasiat yang terdapat di dalamnya ditambah kandungan jamu tidak dapat diketahui dengan lebih lengkap.

Berbeza dengan vitamin. Badan kita sangat mudah mengenali vitamin. Pengambilan vitamin membuatkan badan kita menerima dengan cepat serta pengambilan air yang mencukupi akan menyebabkan penyerapan berlaku dengan sangat baik (… Pn. Norita)

Ibu yang dalam pantang hanya memerlukan …

  • multivitamin yang lengkap dengan zat besi kerana zat besi diperlukan untuk pembinaan sel darah merah ditambah ibu banyak kehilangan darah semasa haid dan nifas. 
  • B complex dan vitamin C penting dalam membantu si ibu mendapat khasiat secukupnya dan mampu mengawal sebarang bentuk tekanan serta vitamin ini membantu mengelakkan si ibu mendapat risiko meroyan. 
  • Manakala zinc sangat perlu untuk aturan 100 jenis enzim dalam tubuh. Ia juga membantu mempercepatkan proses pembaikan luka luar dan dalam. 
  • Tidak kurang juga keperluan kalsium sangat dititikberatkan kerana ibu yang menyusu memerlukan tambahan kalsium dari wanita biasa kerana ia akan disalurkan kepada bayi untuk perkembangan dan pembesaran si anak.
Alhamdulillah ramai yang berpuash hati berpantang dengan Set Berpantang Shaklee. Ikuti perkongsian mereka. Anda bagaimana? 


 From Kak Baizura



 From Nashratudiniah’s sister



* Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

SUPLEMENT UNTUK KULIT LICIN DAN GEBUSSSS



Supplement Tambahan untuk Kulit Licin dan gebuss,…

Vitamin A:-

Memulihkan kulit anda daripada kerosakan matahari, kerutan dan penuaan dengan vitamin A, untuk wajah menjadi lembut dan bercahaya. Vitamin ini adalah perlu untuk membaik pulih kulit. Dr Arthur Perry mengatakan bahawa vitamin A “adalah satu-satunya perkara yang boleh mengembalikan beberapa tanda-tanda penuaan .” Menghapuskan kulit kering seperti psoriasis dengan vitamin A.

Biotin, Vitamin B3 dan B5 ( B COMPLEX ):-

-Mampu menjadikan kulit berseri, sihat dengan mengambil 300 mcg Biotin harian. Biotin adalah yang paling penting vitamin B untuk kulit anda.

Ambil 30 mg vitamin B3 (niasin) setiap hari untuk mengekalkan kelembapan pada kulit anda.

Membantu menyembuhkan jerawat anda apabila anda mengambil 300 mg vitamin B5 (Pantothenic acid) setiap hari. Lit-Hung Leung, MD mendapati apabila 10 g vitamin B5 diambil untuk jerawat, liang kulit muka menjadi nyata lebih kecil dalam satu hingga dua minggu dan berterusan sehingga kulit sangat licin dan cantik. 

Vitamin C dan E:_
Lebih 80 peratus kulit anda dibuat kolagen, protein. Merangsang kolagen pada kulit anda dengan mengambil vitamin C tambahan. Pastikan kulit anda kelihatan lembut dan muda dengan vitamin C dan mengurangkan atau mencegah kedutan.

Dr Peter Pugliese, pakar penjagaan kulit, mengatakan bahawa vitamin C adalah larut air antioksidan biologi yang paling penting. Mengambil 800 mg 2,000 mg vitamin C setiap hari dengan flavanoids, untuk meresap lebih baik.

Mengambil 400 IU vitamin E setiap hari untuk mengurangkan kerosakan matahari, memperbaiki tekstur kulit dan mencegah kedutan.

Zink, Selenium, Omega-3 dan Alpha-hydroxyacids:-

Mengambil suplemen zink setiap hari sebanyak 15 mg, terutamanya jika anda mempunyai jerawat. Zink mengembalikan bekalan minyak kulit ke tahap yang normal.

Melindungi kulit anda dari kerosakan matahari dengan 200 mcg selenium setiap hari.

Ambil 1,000 mg (satu sudu besar) minyak flaxseed atau 1,000 mg minyak ikan setiap hari untuk mendapatkan dos yang omega-3 asid lemak perlu. Omega-3 memastikan kulit anda lembap, licin dan kelihatan lebih muda.

Membina semula sel-sel kulit anda dengan mengambil 200 mg Asid Alpha-Lipoik setiap hari. Asid alfa-Lipoik merupakan antioksidan yang lebih berkuasa daripada vitamin C dan E.

Tips dan Amaran!!!!!
Elakkan daripada mengambil lebih daripada dos yang disyorkan vitamin A – tambahan ini adalah toksik dalam dos yang lebih tinggi.

Dr Mehmet C. Oz dan Dr. Michael F. Roizen, berkata, untuk kekal muda”, cadangkan bagaimana untuk mengambil vitamin tambahan, “Ambillah separuh pada waktu pagi dan separuh pada waktu malam untuk mempastikan tahap vitamin tetap di dalam darah anda semasa hari. “

psstttt : Minum setengah berat badan anda dalam auns air setiap hari untuk melembapkan kulit anda dari luar dalam.

x payah susah-susah nak cari…SHAKLEE ada semua ittewwww…

trengggggggggggggg…

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

1 2