Menjadi Ahli Shaklee…sangat Mudah Dan Murah

 

Nak jadik ahli shaklee?…ia sangat mudah….bukan saja mudah….malah sangat murah…tak percaya?..

opsss..sebelum anda nekad nak buat keputusan untuk jadik ahli shaklee, anda kena baca dulu kenapa saya sangat yakin dengan SHAKLEE…

saya bermula menjadi ahli kerana saya ingin membeli produk shaklee dengan harga ahli….lagpun, tak rasa rugi pun dengn bayar rm75 untuk menjadi ahli..murahkan?…sebab tu saya saya jadi ahli shaklee sangat murah..he hehe..

masa tu saya amik shaklee untuk pastikan  badan saya sihat dan cergas,,maklumlah..dok uruskan anak yang kecik kecik, kerja lagi, uruskan kerja rumah lagi, niat nak breastfeeding sehingga 2 tahun lagi, dan saya yakin untuk mengambil supplement shaklee sebagai makanan tambahan saya..

dan saya bertambah yakin untuk berkongsi kebaikan supplement shaklee ini bila saya mula rasa kesan dan kebaikan dari produk ni.Alhamdulillah…badan tak mudah letih, tak mudah penat dan yang pasti, penyusuan saya semakin lancar.boleh kumpul stok EBM yang banyak dan tidak putus-putus untuk anak saya..rezeki dari Allah yang Allah beri pada saya dan anak saya….mulai hari tu, saya tak berpaling lagi ke belakang…

saya teruskan perkongsian kebaikan shaklee ini pada orang ramai..Alhamdulillah…ramai yang yakin dan menjadi ahli shaklee….ia..shakle adalah MLM..tapi, kalau anda ingin masuk group yang berjaya dan tidak menjadikan “head hunter” sebagai matlamat MLM anda, jom join saya!!!!!….

Alhamdulillah..pendapatan saya sekarang sudah melebihi gaji yang pernah saya terima..bukan lebih setakat rm50, tapi berganda dari gaji terakhir saya…  

Alhamdulillah…dulu setiap 1 hb, dok sibuk tunggu gaji dah masuk ke belum…( w,pun tahu jumlah tu statik..x de lebih…kurang adalah..sbb selalu dtg lambta..he hehe…)..

kini, setiap 15hb, saya sudah mampu mencongak berapa yang saya perolehi…dah x rasa “takut” untuk berzakat, untuk memberi pada mak ayah, untuk anak-anak dan mereka yang memerlukan…saya tidak “takut” mengeluarkan sebahagian rezeki saya untuk apa yang saya ingin buat selama ini…

Alhamdulillah….pendapatan saya sekarang ini, berganda dengan gaji saya sebelum ni…doa suami, doa mak ayah , doa upline, sideline, downline banyak membantu merealisasikan impian untuk bebas dari msalah kewangan….dan Insya Allah, saya memburu 2 kali ganda dari gaji saya sebelum ni…

anda ingin merasa apa yang saya rasai, jom bersama saya melakukannya…. tanpa perlu rasa dipaksa, tanpa perlu terpaksa…anda join dengan hati yang rela dan bersedia, saya pasti kongsi “perjalanan” untuk mendapatkan nilai ringgit yang anda impikan…..

anda ingin saya bantu anda keluar dari masalah kewangan?.keluar dari zone cukup2 makan anda?>..saya boleh bantu anda.

anda boleh hubungi saya :-

fb : http://www.facebook.com/sitinorizasaleh
email : damia_pitshop@yahoo.com
sms/call/whatsapp : 013 7374958

pssst ::::…saya merupakan pengedar shaklee yang sah di kota tinggi, johor…anda boleh mendapatkan produk shaklee terusssssssssssssss dari saya..konsultasi percuma dari saya 🙂

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Cara Hilangkan Migrain Dengan Supplement

 

tahukah anda, yang migrain atau sakit kepala yang kuat boleh dihilangkn atau dielak melalui supplement?….

sesetengah kajian dan penyelidikan mendapati kekurangan magnesium dalam badan boleh mengakibatkan migrain. pengambilan dapat melindungi tubuh daripaada sakit kepala dengan cara merehatkan pembuluh darah.
selain itu, magnesium dikatakan berkesan untuk menenangkan fikiran yang berada dalam keadaan tegang sepanjang sakit kepala melanda.

selain itu, riboflavin atau Vitamin B2 berperanan untuk membentuk sel darah merah, antibodi dalam tubuh dan membantu melepaskan tenaga daripada sumber karbohidrat. Riboflavin juga menghasilkan tenaga.  kekurangan tenaga dalam badan juga dikatakan punca migrain berlaku.

Pengambilan Omega 3 dalam badan juga dikatakan salah satu cara menghilangkan migrain.  Ikan Salmon antara sumber kandungan Omega 3 yang tinggi yang menjadikannya sebagai salah satu makanan terbaik untuk menghindari migrain.  Apa saja makanan yang kaya dengan kandungan omega 3 dikatakan amat baik untuk mengatasi msalah migrain.  Salah satu makanan terbaik paling mudah didapati untuk anda mendapatkan sumber Omega 3 ialah telur..

jika anda rasa payah untuk mendapatkan magnesium, Vitamian B2, Omega 3, apa kata anda mencuba supplemen dari Shaklee ini..

 

B COMPLEX YANG MENGANDUNGI SEMUA VITAMIN B…VITAMIN B2 JUGA TERKANDUNG DI DALAMMNYA..
 HARGA ; RM 54/ RM57
KANDUNGAN : 120 BIJI
  
OMEGA 3 SHAKLEE ADALAH OMEGA YANG TERBAIK DI DUNIA
HARGA  : RM 136/ RM 140
KANDUNGAN : 90 BIJI

 

OSTEMATRIX ATAUPUN KALSIUM MENGANDUNGI MAGNESIUM, KALSIUM, VITAMIN D DAN MINERAL LAIN YANG APABILA DI AMBIL BERSAMA, MAMPU MENGHILANGKAN SAKIT KEPALA DAN MIGRAIN.
 
HARGA : RM 61/ RM 65
KANDUNGAN : 120 BIJI

ingin mendapatkan produk ini?…boleh hubungi saya ye :-
Nama : Siti Noriza Binti Saleh
FB : http://www.facebook.com/sitinorizasaleh
sms/call/whatsapp : 013 7374958
email : damia_pitshop@yahoo.com

penghantaran melalui pos laju , gdex dan citylink ke seluruh semenanjung,

psttt…saya adalah pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor….jom dapatkan produk shaklee terusssssssssss dari saya..boleh cash on delivery di bandar Kota Tinggi dan kawasan sekitarnya…

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

RAHSIA KULIT SENTIASA CANTIK DENGAN SUPPLEMENT

Ramai wanita sering keliru dan tertanya-tanya, apakah rahsia kulit seseorang itu cantik?..atau, apakah si cantik itu buat?..ambil suntikan ke, amik kolagen ke, jamu ke, rawatan tradisional ke, rawatan moden ke atau rahsia kulit cantik seseorang itu hanya dengan pengambilan supplement atau vitamin?>.

jom kita kenali supplement atau vitamin apa yang menjadi rahsia kulit cantik itu sendiri…

Vitamin A, B, C, D, E dan K mempunyai fungsi yang berbeza dan hanya diperlukan dalam kuantiti yang sedikit sahaja kecuali ketika hamil atau menyusukan anak atau untuk pertumbuhan bayi dan kanak-kanak itu membesar.

Pengambilan vitamin C akan membantu badan menghasilkan lebih banyak kolagen dan mampu menghasilkan kulit yang tegang.  Vitamin C juga dapat mencerahkan kulit dengan ciri-ciri antioksidaannya selain dapat menguatkan sistem imunisasi dalam badan.

Bagi mereka yang memilih pengambilan supplement sebagai rahsia kulit sentiasa cantik,  anda perlu faham keperluan supplement dalam badan anda..menurut Dr. Nurhalina Azlu Minhat dari Timeless dalam majalah RAPI, seorang individu kena faham setiap jenis vitamin dan fungsinya kepada kecantikan.  Rahsia kulit sentiasa cantik dengan supplement adalah salah satu rawatan yang suatu ketika dulu sangat popular.  Menurut beliau lagi, Vitamin A, C dan E adalah bersifat antioksidan.  Dos yang diperlukan adalah secara minimun kerana vitamian A, C dan E baik untuk kulit.

Vitamin C dan E biasanya diambil melalui kaedah pemakanan manakalah Vitamin A pula banyak terdapat dalam produk kecantikan luaaran.  Apabila ia meresap ke dalam wajah maka ia akan meransang penghasilan kokagen dalam kulit namun jika berlebihan ia akan mengundang bahaya kepada wanita terutama yang hamil…ingat ya !!!,,, wanita hamil tidak digalakkan mengambil produk perawatan kulit yang mengandungi vitamin A..

bagi mengelakkan anda terlebih dos atau anda tidak tahu apakah supplement yang sesuai dengan anda, saya syorkan produk ni…INILAH YANG DINAMAKAN KULIT SENTIASA CANTIK DENGAN SUPPLEMENT!!!!

psst…..inginkan produk berkenaan?.boleh hubungi saya…

nama ; Siti Noriza Binti Saleh
fb : http://www.facebook.com/sitinorizasaleh
email : damia_pitshop@yahoo.com
sms/call/whatsapp : 013 7374958

jika anda ingin mendapatkan produk ini secara terus, saya berada di kota Tinggi..ya,,,saya pengedar shaklee di kota tinggi, johor…Boleh COD di bandar Kota tinggi dan kawasan sekitarnya 🙂

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

CARA MELEGAKAN PMS ( HAID ) DENGAN KALSIUM

 Tahukah anda, ada cara yang simple dan senang untuk menguruskan sakit senggugut atau haid hanya dengan pengambilan supplement?…

Kajian yang dilakukan menunjukkan 30% wanita memilih untuk berjumpa dengan doktor gigi daripada menguruskan masalah haid.  Sebenarnua terdapat banyak cara yang boleh dilakukan bukan saja semasa datang haid, tetapi waktu mencegah dan meringankan kekejangan, sakit belakang, kembung dan lain-lain kesengsaraan bulanan yang dialami semua wanita.

Antara langkah semula jadi yang anda boleh lakukan ialah :-

* BERSENAM!!!!
– menurut Rebecca Brigtman, Pakar Neurosurgeri dari New York, apabila anda bersenam, badan akan mengeluarkan endorfin yang merupakan ubat penahan sakit semula jadi yang boleh mengurangkan berlakunya kekejangan.  Pergerakan biasa seperti berjalan juga mampu melawan keletihan dan msalah kembung.

* DIET TAMBAHAN!!!
– Joyce frye, pakar sakit puan dari Universiti Maryland, menyatakan kalsium telah terbukti dapat mengurangkan gejala PMS, tetapi magnesium juga ternyata penting dan memberi sumbangan.  Kedua-dua mineral ini bekerjasama memainkan peranan penting dalam pengecutan otot.  Frye mengesyorkan pengambilan 500mg vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium.

* SEMUANYA BIJIRAN PENUH!!!
– Bijiran penuh seperti roti gandum dan beras perang boleh meningkatkan tahap serotonin yang boleh menangkis gejala PMS yang berkaitan dengan kerengsaan, ujar Bonnie Taub-Dix, penulis Read It Before You Eat It. Asid lemak omega 3 juga membantu kerana ia dapt mengurangkan kesakitan yang dialami.  Ia boleh dijumpai dalam minyak flaxseed, walnut dan ikan kaya lemak seperti salmon.

sumber: majalah I sihat 2013

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 jika anda ingin fikirka cara yang lebih senang untuk melegakan PMS ( haid ), apa kata anda ambil saja OSTEMATRIX dan  OMEGA GUARD dari SHAKLEE.

 Ostematrix dari Shaklee mengandungi kalsium, mangnesium, Vitamin D dan pelbagai mineral lagi…hanya dengan 4 biji sehari, ia mampu hilangkan masalah PMS anda…

OsteMatrix Membekalkan:
* 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
* 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
* 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
* Kaplet bersalut yang mudah ditelan

* Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet.  Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.

HARGA : RM 61.00/ RM 65.00
KANDUNGAN : 120 BIJI 

Shaklee Omega guard diekstrak dari ikan laut air sejuk ( sardin, mackerel, herring, anchovies ) di perairan negara jepun. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak Omega 3 , EPA dan DHA.

HARGA : RM 136.00 / RM 140.00
KANDUNGAN : 90 BIJI
 

 pssssstttt….saya adalah pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor dan kawasan sekitarnya….boleh terus dapatkannya melalui saya…

penghantaran ke seluruh Malaysia melalui pos laju, Gdex dan Citylink…
COD ( cash on delivery ) ke Felda Semenchu, Air Tawar, Bandar Kota tinggi…nak pick up di rumah saya pun boleh… 🙂

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Hubungi saya :-
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau
email : damia_pitshop@yahoo.com atau
add saya di fb ( siti noriza saleh )
 yahoo messenger : nuriezam_040806

untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

SUPPLEMENT PENYUSUAN DAN MILK BOOSTER YANG TERBAIK UNTUK ANDA

Assalamualaikumm….

hai..hai..hai….hari nak story mory pasal supplement penyusuan…semua orang mencari supplement yang terbaik untuk tempoh penyusuan…..ada yang serasi dengan milk booster secara semulajadi…ada yang  memilih milk booster secara supplement, herba , jamu dan sebagainya…untuk saya?…supplement penyusuan dan milk booster yang terbaik, adalah SHAKLEE…

saya mencuba supplement ini ketika bayi berumur 7 bulan…kalut dengan stok yang semakin berkurangan, baby yang semakin kuat menyusu dan juga badan yang semakin penat dengan anak-anak, urusan keja , buatkan saya terpikir untuk mencari “something” yang boleh melancarkan dan mencapai impian saya untuk menyusukan anak sehingga 2 tahun….dannnnnnn saya telah terjumpa MILK BOOSTER MELALUI SUPPLEMENT SHAKLEE….

memula saya ambil set asas iaitu B COMPLEX, VITAMIN C, VITALEA DAN ALFALFA….kenapa saya ambil ke empat-empat supplement ini?..ini kerana, saya perlu supplement yang mampu buat saya cergas, tidak mudah penat dan yang pentingggggg PENYUSUAN saya lancar….  ALhamdulillah, dengan pengambilan supplement ini dan juga berdisplin serta mengamalkn 3 prinsip asas penyusuan iaitu, air yang sentiasa mencukupi untuk keperluan badan, supply & demand ( sentiasa kosongkan breast dan direct feeding baby), dan saya sentiasa berdoa dan berdoa pada Allah agar perjalanan penyusuan saya ini berjaya… syukur…sehingga hari ni , umur baby saya sudah menjangkau 2 tahun 7 bulan, susu saya masih ada…alhamdulillah….akan tetapi, saya ada cadangan supplement penyusuan mana yang ssuai dengan anda.
Selain itu, saya juga mengambil ESP (energizing soy protein ) untuk saya kekalkan berat badan saya dan buat saya bertenaga,….jom kita tengok kenapa saya pilih supplement2 ini :-

 Apa kepentingan setiap supplemen ini pula?

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.




B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.





Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU. Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan…secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.

 

Kalsium@ Ostematrix :
Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.



Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
 

Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.




 ingin dapatkan produk ni?..hubungi saya…oh ya!!! saya adalah pengedar shaklee di KOTA TINGGI dan kawasan sekitarnya….

sms/call.whatsapp : 013 7374958
email : damia_pitshop@yahoo.com
fb : siti noriza saleh

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

MULTIVITAMIN TERBAIK – LENGKAP DENGAN 12 VITAMIN

Bismillah…

 hari ni saya nak perkenalkan lagi satu produk killer dan giler terbaik dari SHAKLEE…. ia adalah multivitamin terbaik di dunia…kenapa saya cakap begitu?…sebab VITALEA IRON FORMULA telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN ( MULTIVITAMIN YANG TERBAIK ) di dalam Public Interest pada tahun 2000

Vitalea Shaklee adalah mutlivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Peningkatkan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair ( 90 tahun dulu ) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai vita-lea.  Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disrankan oleh RDA.  Ia di formulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Tablet vita-lea ini disalut dengan serbuk nutrisi – spriluna.  Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks disebut explo-tabs. ia merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalm air dan juga tubuh manusia.. mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

MANFAAT UTAMA ;-
* penambahan tenaga segera
– pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembeljaran mahupun kerja seharian.

* pelengkap nutrisi :-
– kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian ) dan anemia.

* Keupayaan sistem produktif :-
– penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar

* metabolisme :-
– sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan

* Elemen penting pada sel tubuh :-
– menyediakan asas nurisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod

* Melindungi organ:-
– menlindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Ingin mendapatkannya?…jom dapatkan dari saya….oeh yeah!!! bagi orang sekitar kota tinggi, SAYA ADALAH PENGEDAR YANG SAH DI KOTA TINGGI DAN KAWASAN SEKITARNYA!!!!!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Hubungi saya :-
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau
email : damia_pitshop@yahoo.com atau
add saya di fb ( siti noriza saleh )
 yahoo messenger : nuriezam_040806
COD : kota tinggi, felda pasak, AT1, AT2, AT3, AT4, AT5, semenchu, bandar mas, sungai mas dan sekitarnya 🙂

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

KELEBIHAN VITAMIN E SHAKLEE

VITAMIN E SHAKLEE sekarang sudah ditambah dengan lagi satu ramuan yang pasti buat anda rasa teruja untuk memiliki dan merasa kesan dari pengambilan VITAMIN E…apakah ramua itu?…ia adalah EKSTRAK BIJI ANGGUR ( grape seed )…

 

Jom kita baca kenapa ia menjadi pilihan SHAKLEE :-

 Ekstrak biji anggur adalah satu juzuk tumbuhan semulajadi . Ia adalah bioflavonoid dan menguatkan dan melindungi tisu hidup di dalam badan. Bahagian tumbuhan aktif dalam ekstrak biji anggur dipanggil procyanidins. Ekstrak biji anggur adalah sejenis antioksidan super – ia adalah 20 hingga 50 kali lebih berkesan daripada dikenali antioksidan Vitamin E, Vitamin C dan beta karotena. Terdapat banyak faedah kesihatan daripada ekstrak biji anggur.

 Pengenalan

ekstrak biji anggur adalah produk sisa yang paling biasa dihasilkan oleh jus anggur dan industri anggur. Ini adalah kerana ekstrak biji anggur tidak pergi ke minuman siap. Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai kesihatan meningkatkan bahan-bahan seperti protein, karbohidrat dan lipid (lemak yang sihat).

 Manfaat

ekstrak biji anggur juga dikenali sebagai herba perubatan. Kerana ekstrak biji anggur mengandungi antioksidan, ia boleh digunakan dengan berkesan mengurangkan penyakit gusi, ulser, lebam, artritis dan vaskular (salur darah berkaitan) masalah. Ia telah digunakan untuk merawat alahan selainnya dirawat dengan antihistamin. ekstrak biji anggur juga menguatkan tisu penghubung dalam tulang.

 Kesan antipenuaan

Anggur ekstrak biji mengandungi procyanidins, yang melindungi badan anda daripada penuaan pramatang dengan meningkatkan tahap sel-sel anda vitamin C dan menghapuskan toksin dari badan anda. Procyanidins juga bergandingan dengan kolagen, protein yang paling meluas di dalam badan anda dan elemen utama gusi, kulit, gigi, tisu badan dan rambut. Ikatan ini meningkatkan kesihatan sel-sel kulit dan keanjalan kulit anda, membuat anda kelihatan lebih muda. Procyanidins melindungi badan anda daripada kerosakan matahari, yang juga menghalang anda daripada mengalami penuaan pramatang kulit.

kepentingan

Di samping kesan membuat anda kelihatan lebih muda, procyanidins yang terdapat dalam ekstrak biji anggur membantu memperbaiki penglihatan anda, serta meningkatkan kesihatan arteri anda dan tisu badan (seperti jantung anda) dan fleksibiliti sendi anda. Ia membantu membersihkan kulit anda. Ekstrak Biji Anggur membantu luka untuk sembuh lebih cepat dan lebih teliti. Ia juga menguatkan kapilari dan vena anda, yang meningkatkan sistem peredaran darah anda dan kesihatan jantung anda.

so?…dah faham kenapa ia menjadi ramuan pilihan Shaklee untuk digandingkan dengan vitamin E?..

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Hubungi saya :-
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau
email : damia_pitshop@yahoo.com atau
 add saya di fb ( siti noriza saleh )
yahoo messenger : nuriezam_040806
atau, dapatkannya terus dengan berjumpa dengan saya sekiranya anda berada di sekitar KOTA TINGGI, JOHOR 🙂

untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

1 2