Month: July 2013

salah satu masalah wanita selain dari period tidak stabil, ialah cyst.. cyst ni…

salah satu masalah wanita selain dari period tidak stabil, ialah cyst.. cyst ni banyak jenis .dan ia berlaku disebabkan darah haid tidak keluar secara sepenuhnya dengan teratur.

ada doktor mengesahkan, semua wanita memang ada cyst cuma yang membuatkan ia menjadi bahaya bila cyst itu “hidup” atau semakin membesar, ada yang mula mengetahui ada csyt sewaktu kehamilan, ada yang tahu bila tiba-tiba, berlaku pendarahan yang banyak ( bukan semasa kehamilan ). dan ada yang sakit-sakit perut, senak perut dan sebagainya.

untuk mengatasinya, anda boleh cuba mengamalkan pengambilan GLA ni…sangat sangat sesuai menjadi “kawan karib” wanita.

testimoni lagi..he he he…testimoni kali ini berkaitan dengan period tidak ter…

testimoni lagi..he he he…testimoni kali ini berkaitan dengan period tidak teratur,,

macam-macam saya dengar dan saya baca, ada yang kekadang setahun tak datang period ( haid )..bagi anak dara, sukalah kan..tak datang period ,.bolehlah puasa penuh sebulan..boleh tingkatkan amalan ibadah..iyerlah..tak de “cuti”.. dan ada juga berlaku pada ibu-ibu yang menyusukan anak.. kekadang setahun lebih tak datang period..

ada yang datang 2 3 bulan sekali..tapi bila period tu datang, amik ko..15 hari “berdarah”… ada yang tiap2 bulan datang period,, tapi 2 3 titik hitam je..he he he…semua ini adalah disebabkan hormon dalam badan wanita itu sendiri..bagi ibu yang mneysu, of coslah kan..hormon tukang terbalik lepas bersalin..bagi yang belum berkawin, anda pasti rasa x perlu risau..tapi, tahukah anda, bila period tida stabil, kebarangkalian anda untuk mendapatkan zuriat selepas berkahwin adalah amat sukar???

jadinya, dari awal lagi kita perlu tahu bagaimana cara untuk stabilkan hormon kita. :).

Alhamdulillah…saya suka share testimoni dari customer yang sudah merasai kesan…

Alhamdulillah…saya suka share testimoni dari customer yang sudah merasai kesannya.. oppsss buknalah saya cakap, AMIK SET KESUBURAN SHAKLEE NI PASTI, CONFIRM PREGNANT…tidak!!! tidak!! tidak sama sekali..tetapi ia adalah salah satu usaha kita juga dalam mendapatkan zuriat dan cahayamata yang menajdi penyeri hidup kita suami isteri.

kenapa saya sarankan pengambilan supplemen?? ini kerana, salah satu sebab dalam memastikan kita memperolehi zuriat ialah, badan kita perlukan nutrisi dan kestabilan hormon lelaki dan perempuan sangat penting.

contohnya, kesuburan seorang isteri memang superb!!! tetapi, bagi suami pulak, ada masalah di bahagian sperma..tak berkualit, x cukup kuantiti..so??? di sinilah suplemen itu berfungsi.. sama juga dnegan hormon isteri.. bila hormon dan peroid tidak tetap, maka kebarangkalian waktu subur tu, sukar untuk di ketahui pada waktu bila..

jeng jeng jengggg….sebelum anda mencuba teknik yang lebih moden dalam dunia perubatan, apa kata usaha dulu dengan pengambilan suplemen. mana tau, “jodoh” anda dengan suplemen shaklee ini :).

opsss..promosi GLA masih berlansung ye..sehingga 31.7.2013… baik grab banyak2…stok untuk setahun tau..lepas ni, memang tunggu setahunlah baru dapat rege murah giler untuk GLA ni.

lai..lai…lai….

VITALEA ;- sejarah ringkas VITALEA ;- ~ supplemen pertama di hasilakn pada…

VITALEA ;-

sejarah ringkas VITALEA ;-
~ supplemen pertama di hasilakn pada tahun 1915
~ nama asalnya “VITALIZE-MINERAL” dan disingkatkan menjadi VITAMIN
~ 90 tahun dulu, ia dihasilkan dalam bentuk cecair, dan sekarang di dalam bentuk tablet
~ paling cepat diserap oleh badan
~ terpilih sebagai THE BEST MULTIVITAMIN pada tahun 2000
~ mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting di dalam satu tablet

kenapa ia sesuai untuk ibu mengandung?
– mengandung IRON- iaitu zat besi ynag membentuk hemoglobin, membantu tumbesar janin, mengelakkan dari jangkitan kuman, mengelakkan keletihan dan mengelakkan ibu dari mengalami anemia..iaitu kurang darah .

berminat mendapatkan produk ini:

hubungi saya : Damia Pit Shop
sms/whatsapp : 013-7374958
email : admin@damiapitshop.com

VIVIX:- vivix merupakan supplemen anti-penuaan terbaik di dunia yang dibangun…

VIVIX:-

vivix merupakan supplemen anti-penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh shaklee, syarikat No.1 suplemen makanan di Amerika.

Dalam kajian makmal, ramuan VIVIX telah menunjukkan impak kepada empat mekanisme penting penuaan pada tahap selular.

4 MEKANISME PENUAAN PADA TAHAP SELLULAR
– kerosakan DNA
– setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakn DNA. serangan-seangan ini merosakakan pangkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” ( kesilapan dari yang asal ) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur seseorang.

– pengawalan genetik
– pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap selular. di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal, menunjukkan ramuan VIVIX mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

– pengeluaran tenaga yang kian menurun oleh sel-sel
– mitochondria ( penjana tenaga ) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perluan. Apabila kecekapan mitochondria menurun, , fungsi sel turut menurun.

– penimbunan protin AGE
– penimbunan berlebihan protin AGE boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan menggangg keutuhan sel dan panjang umur.
– ramuan VIVIX adalah 10kali lebih kuat dari resveratrol untuk melambtkan pembentukan AGE

KEBAIKAN DAN KELEBIHAN PEPPERMINT GINGER PLUS;- Peppermint Ginger Plus dari S…

KEBAIKAN DAN KELEBIHAN PEPPERMINT GINGER PLUS;-

Peppermint Ginger Plus dari Shaklee mempunyai kelebihan dan kebaikan yang banyak setanding dengan vitamin-vitamin Shaklee yang lain. Kebaikan dan kelebihan yang ada pada produk ini menyebabkan ia menjadi pilihan ramai pengguna yang mempunyai masalah berikut:

* Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
* Mereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/darat
* Mereka yang sering mengalami masalah gastrik dan angin
* Mereka yang sering mengalami kembung perut
* Mereka yang sering mengalami masalah pencernaan.

Peppermint Ginger diperbuat dari bahan semulajadi dan bukan bahan sintetik . Ia telah diuji secara klinikal dan terbukti mengatasi masalah-masalah yang dinyatakan. Kelebihan Peppermint Ginger diterangkan melalui kandungan bahan herba terpilih iaitu 4 herba dari Barat dan Timur iaitu:

Pudina (Peppermint)

~ Melegakan otot perut, Ia mempunyai kesan penenang
~ Membantu dalam penghadaman.
~ Membantu mengurangkan mabuk laut/darat.
~ Membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit
~Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul kesan dari rawatan kemoterapi.
~ Pudina meransang pengeluaran peluh, oleh itu menyekat demam apabila seseorang itu mengalami selsema
~Rasa sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan meningkatkan fokus.

Halia
~ Halia meransang rembesan enim salvia untuk pencernaan makanan.
~ Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakid haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang).
~ Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan.

Pokok adas (fennal)
~ Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu.
~ Juga, Ia dapat membantu dalam masalah elergi dalam saluran usus.

Bunga Lawang (anise)
~ Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak.
~ Meransang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa
~ Melegakan haba dimusim panas dan lembab
~Memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.

berminat mendapatkan produk ini???

hubungi saya segera!!!!

sms/whatsapp : 013 7374958
email : admin@damiapitshop.com