PERBEZAAN SHAKLEE DENGAN SYARIKAT SUPLEMEN YANG LAIN

download (1)

anda mesti pelik kenapa produk shaklee tetiba meningkat naik dan tetiba juga stok shaklee selalu habis di pasaran malaysia…orang kata FENOMENA!!!…

walaupun orang kata, sama je semua suplemen kat malaysia ni..cuma beza brand, berapa biji dalam sebotol je…kalau anda mencari suplemen berpandukan luaran ssemata-mata, anda silap. kenapa saya memilih shaklee sebagai suplemen saya dan keluarga saya?

1) BERASASKAN SUMBER SEMULA JADI
– Syarikat ini ditubukan oleh Dr Shaklee berdasarkan falsafah kehidupan yang harmoni dengan alam (Living in Harmony with Nature). para saintis shaklee mencari sumber di merata dunia bagi mendapatkan ramuan semula jadi yang paling tulen dan berkesan daripada sumber alam.
Prinsip memperolehi ramuan daripada sumber alam membantu shaklee menjadi syarikat makanan tambahan semula jadi nombor satu di Amerika, dengan produk-produk yang bebas daripada pengawet, bahan tiruam, bahan pemanis, pewarna, perisa atau apa apa kandungan buatan yang lain.

2) KETULENAN YANG TELAH DIUJI
– pihak shaklee menjalanka 83,000 ujian kawalan kualiti setiap tahun untuk mengesahkan ketulenan dan keberkesana rumusan rumusan mereka. mereka juga telah menjalankan 349 ujian kualiti bagi Vitalea semata-mata.
Pihak shaklee menumpukan sepenuh perhatian bagi memastikan ketulenan ramuan-ramuan dalam produk kami. Ramuan semula jadi boleh tercemar dengan bahan-bahan yang berbahaya seperti herbisid, racun perosak, DDT dan logam-logam berat.
Selain itu, di shaklee juga, ramuan ramuan botanikal yang baru akan menjalanji ujian pihak ketiga secara terperinci untuk memastikan ketulenannya, termasuk ujian ketat bagi 358 bahan bahan pencemar yang berpotensi.

shaklee+logo+24

3) KEBERKESANAN DAN PRESTASI KLINIKAL YANG TERBUKTI
– Apa yang anda baca pada label, adalah apa yang akan anda perolehi iaitu terjamin setiap masa. Kesemua raman botanikal yang digunakan telah menjalani ujian yang meluas bagi keberkesanannya termasuk pengesahan spesis-spesis tumbuhan oleh pihak ketiga. Produk-produk shaklee mengandungi jumlah fitonutrien-fitonurien aktif yang tepat untuk memberi manfaat kesihatan yang optimum secara konsisten. Lebih daripada 90 kajian dan abstrak yang diterbitkan dalam jurnal-jurnal sainstifik menyokong keberkesanan produk shaklee. Setiap satu produk shaklee mengandungi jumlah amuan aktif yg tepat dan berkesan untuk memberi manfaat kesihatan yang optimum pada setiap masa.

4) PEMBUATAN TERKINI
– shaklee menetapkan piawaian berkualiti dan menggunakan kemudahan-kemudahan terkini yang berupaya menghasilkan produk-produk dengan kualiti yang terbaik. Cara-cara pemprosesan yang berpaten memastikan penyerapan dan penggunaan nutrien secara optimum di dalam badan.
-Shaklee mematuhi Amalan-Amalan Baik Pembuatan ( Good Manufacturing Practices), satu set piawai kawalan kualiti yang lebih ketat berbanding dengan apa yang digunakan dalam pembuatan makanan tambahan masa kini.

5) KEPUASAN TERJAMIN
– Shaklee memberikan jaminan mutlak tanpa syarat kepada setiap satu produk shaklee. Shaklee menyokong setiap produk yang dikeluarkannya. Shaklee juga percaya bahwa produk-produknya adalah yang terbaik di dunia dan memberikan jaminan 100%. Shaklee berusaha sedaya upaya demi kepuasan pengguna sepenuhnya. itulah sebabnya shaklee memberikan jaminan 100% bagi produknya.

****berminat ingin menjadi ahli shaklee? anda boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut..
**** berminat ingin mendapatkan produk hebat ini ? anda juga boleh hubungi saya..saya adalah pengedar shaklee di kota tinggi jika ingin mendapatkan secara COD. opsss, jangan risau, penghantaran melalui pos laju ke seluruh MAlaysia juga ada 🙂

Siti Noriza Saleh
ID ; 852453
TEL : 013-7374958
EMAIL : admin@damiapitshop.com

KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE?

download (1)

 

Orang selalu tanya saya…kenapa saya pilih shaklee??  kenapa saya pilih shaklee unuk memenuhi keperluan suplemen saya.. kenapa saya pilih shaklee sebagai biz MLM saya??. meh saya ceritakan.

Bermula nya saya dengan shaklee ini dengan mencari suplemen penyusuan..atau lebih kata lain milk booster. saya sudah mencuba milk booster secara alami dengan mengambil sayuran hijau (walaupun hakikatnya saya tak makan sayur ), buat air rebusan longa, makn itu, makan ini dan apa saja yang orang cakap untuk tambah susu.

akhirnya saya terjumpa produk hebat ini hasil carian di internet. dari situ, saya membuat pembelian dan mencuba set itu untuk setahun…oh.myesalnya saya x mulakan biz ini dari awal keahlian saya, selepas mencuba setahun dan Alhamdulillah ia menunjukkn kesan yang menakjubkan, saya mula ingin berkongsi kebaikan set penyusuan ini dengan semua ibu-ibu di luar yang turut mencari milk booster. dari situ, saya mula belajar apa itu MLM shaklee.dan Ianya sangat-sangat mengejutkan kerana group support biz saya bukan saya mengajar tentang strategi pemasaran, malahan turut mengajar ilmu kerohanian.Allah Maha Besar…

saya tahu apa itu dhuha, apa itu tahajud, solat hajat..malahan saya tahu apa kebaikan surah al mulk, surah Al Waqiah, surah Yassin..tapi, saya tak pernah pikir ianya satu keperluan dalam hidup saya, Masya Allah..jauh tersasar sungguh saya..Walhal, Allah telah beri banyak idea dan plan untuk saya “berjumpa” dengan Nya secara terus tanpa set appoinment…rasa kerdil sesangat.. Alhamdulillah, hasil dari group support ini, saya sudah memahaminya dan berusaha untuk istiqamah melaksanakannya tanpa melupakan perkara yang wajib..

saya tidak pernah jumpa lagi group perniaagaan yang di masa yang sama menekankan tentang ilmu kerohanian. yang mengajar tentang zikir, tentang istiqamah, tentang tawakal, tentang perggantungan sepenuhnya pada Allah. saya tidak pernah menyesal dengan pilihan saya..dan saya pastikan, saya juga akan berusaha untuk memberi dan terus memberi apa yang ssaya terima dari group support saya kepada mereka di luar sana.

 

**ingin menyertai group biz saya? hanya bermodalkan RM75 seumur hidup, group support yang sangat supportive, MLM yang tidak menekan ahlinya dan tidak ada istilah, upline makin kaya, downline makin kayap.****

saya pengedar shaklee di kota tinggi jika anda ingin mendapatkan produk shaklee secara terus dengan saya.

sms/whatsapp : 01-7374958

email : admin@damiapitshop.com

pages: Damia Pit Shop

fb : Siti Noriza Saleh

SUPLEMEN UNTUK JANTUNG

download (1)

 

 

Berdasarkan statistik Kementerian Kesihatan, di Malaysia terdapat seramai 141 orang menghidap penyakit jantung koronari bagi setiap 100,000 orang setiap tahun iaitu bersamaan 38,000 kes baru untuk setahun.

Jumlah tersebut menjadikan penyakit jantung sebagai penyumbang kematian terbesar di hospital-hospital kerajaan iaitu 7,597 kematian atau sebanyak 16.54% daripada keseluruhan 45,936 jumlah kematian yang dicatatan pada 2008.

persoalannya selain bersenam, tidak merokok dan menjaga pemakanan, apakah cara terbaik untuk menjaga kesihatan jantung? Dalam jurnal sainstifik- Diabetes and Metabolism yang diterbitkan pada tahun 2002, dua orang penyelidik, Ya-Mei Yu dan Chingmin E. tsai dari Universiti Fu Jen, Taipei bersama dengan rakan penyelidik dari Kolej Perubatan China, Taiwan mendedahkan kajian mereka.

Ujian klinikal dengan suplemen barley grass dilihat berupaya membantu mengurangkan paras kolesterol dan osigen radikal bebas dalam darah bagi pesakit diabetes jenis 2. Dalam kajian tersebut, seramai 36 pesakit diabetis jenis 2 di pilih secara rawak. Setiap hari selama 4 minngu, mereka di beri suplemen barley grass, kombinasi vitamin C dan E atau kombinasi barley grass, vitamin C dan E.

Vitamin C dan E diberikan kerana berdasarkan kajian terdahulu, jika kedua-dua jenis vitamin tersebut diambil bersama mampu meningkatkan fungsi kardiovaskular. Mereka mendapati memberikan suplemen barley grass mengurangkan paras jumlah kolesterol, kolesterol jahat dan oksigen radikal bebas. Barley grass dikesan bertindak sebagai pemakan radikal bebas.

Data juga menunjukkan barley grass apabila diambil bersama vitamin C dan E, lebih effective dalam merendahkan paras radikal bebas berbanding mengambil barley grass atau vitamin shaja. Para penyelidik tersebut membuat kesimpulan, mengambil suplemen barley grass dengan kombinasi vitamin anti oksidatif dipercayai memberikan kesan dan merangsang fungsi kardiowaskular agar lebih sihat.

kajian klinikal yang dilakukan secara berterusan turut menyokong dan meneruskan penemuan pengambilan suplemen barley grass mungkin menurunkan paras kolesterol darah dan radikal bebas.

“bagi individu yang prihatin mengenai kesihatan kardiovaskular, kajian ini menunjukkan mereka dinasihatkan untuk memberikan penekanan kepada diet dengan sumber hijau, terutamanya barley grass organik”, kata Profesor Dr. Richard M.Gold, dari perubatan Oriental Kolej Pacific.

sumber : Majalah Rapi

atas dasar itu, shaklee juga sebagai syarikat yang berpengalaman lebih lima dekad dalam bidang penyelidikan dan pengeluaran produk kesihatan, akan memastikan produknya menepati piawai dan memberikan manfaat kepada penggunanya…anda juga boleh mengmabil vitamin C, vitamin E dan zink dari shaklee sebagai salah satu suplemen dalam menjaga jantung anda.

SUPLEMEN UNTUK JANTUNG

ingin mendapatkan produk hebat ini? hubungi saya segera :-

telefon: 013-7374958

email : admin@damiapitshop.com

atau jika anda berada di sekitar kota tinggi, johor, anda boleh mendapatkannya secara terus dengan saya, Saya adalah pengedar shaklee di kota tinggi, johor.

MENINGKATKAN KUANTITI SPERMA LELAKI

download (1)

Salam semua..seperti mingu-minggu biasa, hari khamis adalah hari untuk saya berkongsi mengenai masalah yang di alami dalam hubungan suami isteri.. hari ini, saya ingin berkongsi bagaimana untuk meningkatkan kuantiti sperma lelaki.. mesti korang pelikkan, kenapa nak tambah kuantiti sperma lak? untuk apa? apa gunanya?. meh saya nak cter.

Sebenarnya, dalam memastikan impian untuk bergelar ibu dan ayah, tahap kesuburan seorang lelaki dan wanita sangat penting. malahan, kekurangan sperma juga boleh menjadi isu dalam masalah ketidak suburan ini.

apa perlunya meningkatkan kuantiti sperma? kerana, bilangan sperma yang banyak, adalah untuk memastikan ada diantara sperma yang berenang dan sampai ke telur wanita. sebab, dari berpuluh puluh juta sperma, hanya satu saja yang diperlukan untuk memastikan berlakunya persenyawaan. kalau ada 10ribu, tapi 10ribu pun semua jenis tak larat nak berenang ke telur wanita, susah gakkan..so, sperma bukan saja perlu banyak, tapi dia jua perlukan sperma yang berkualiti.

SPERMA

BAGAIMANA MENINGKATKAN KUANTITI SPERMA LELAKI?

adalah dengan mengambil suplemen tambahan iaitu zink.  Zink di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zink memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki.  Definisi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra matang dan keguguran rambut.  Oleh yang demikian, zink amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.

zink complex

 

ingin mendapatkan produk hebat ini??

HARGA : RM33.75- semenanjung

RM 35.00- Sabah & Sarawak.

hubungi saya. dan jika anda berada di sekitar kota tinggi, johor, saya adalah pengedar sah shaklee di kota tinggi. boleh dapatkannya secara terus dengan saya .hubungi 013-7374958.

SUPLEMEN UNTUK IBU HAMIL

download (1)

kehamilan adalah saat yang paling membahagiakan dalam hidup seorang wanita.  satu saat yang pasti ditunggu2 oleh mereka yang berkahwin. ia digelar penyatuan dua jiwa. oleh itu, mereka sangat menitik beratkan penjagaan semasa kehamilan agar anak yang dikandungnya akan sihat dan menjadi anak yang hebat.

menurut pakar farmasi, Faten Fareza, pengambilan vitamin pentind dan menjadi kemestian kepada bakal-bakal ibu.  Wanita hamil memerlukan nutrien yang lebih daripda biasa bagi memastikan kesihatannya berada pada tahap optimum. suplemen yang bersesuaian di awal kandungan ialah ASID FOLIK bagi mengelakkan risiko spina bifida dan kecacatan tiub neural. ASID FOLIK juga turut disarankan diambil seawal 3 bulan pra kehamilan apabila anda merancang untuk hamil. Selain ASID FOLIK, MULTIVITAMIN lengkap dengan pelbagai vitamin dan mineral adalah satu lagi suplemen PENTING semasa tmpoh kehamilan.

katanya lagi, mengambil vitamin dan makanan tambahan pada masa yang sesuai akan menambah keberkesanan penyerapan dan fungsinya,. Multivitamin atau suplemen dapat membantu melengkapkan sumbr nutrisi yang diperolehi daripada makanan yang diambil oleh anda dan membatu tumbesaran bayi dalm kandungan. ibu yang hamil melalui proses perubahan fizikal dan hormon yang kadang kala menyebabkan perubahan daripada ketahanan fizikal dan emosi. Justeru itu, pengambilan multivitamin atau suplemen hanya sebagai pelengkap keapda diet seimbang yang sangat penting semasa kehamilan berlaku.

SUPLEMEN APA YANG TERBAIK SEMASA KEHAMILAN ?

1) OMEGA 3, OMEGA 6, DHA DAN EPA ( MINYAK IKAN )

– ia adalah untuk meransang minda dan pertumbuhan anak. selain menjadikan anak seorang yang bijak dan hebat. MInyak ikan merupakan sumber yang terbaik asid lemak Omega 3 dan DHA. badan kita tidak menghasilkan asid lemak dengan sendirinya dan hanya boleh diperolehi dari sumber makanan.

– Pembentukan secara optimum sel-sel otak ini membantu fungsi otak bayi seperti memori, fokus dan membantu pembelajaran setelah dilahirkan.

2)MULTIVITAMIN

3) ASID FOLIK

– Asid folik menolong melindungi bayi dalam kandungan anda daripada kecacatan dalam sistem sarafnya (kecacatan tiub neural) seperti spina bifida.
Spina bifida berlaku apabila pelindung yang melitupi saraf tunjang bayi tidak tertutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal.
Dalam masa 12 minggu pertama kehamilan, otak dan sistem saraf bayi terbentuk dan berkembang dengan pesat. Oleh sebab itu, adalah sangat penting untuk mengambil folik asid setiap hari pada masa itu.

4) ZAT BESI

– Semasa hamil, anda perlukan lebih zat besi untuk membantu mengekalkan kesihatan anda dan bayi. Jika anda tidak mendapat zat besi yang mencukupi untuk menjana penghasilan hemoglobin bagi anda berdua, anda mungkin akan mengalami anaemia akibat kekurangan zat besi. Ini merupakan jenis anaemia yang paling biasa berlaku dalam kehamilan. Kira-kira satu dalam lima wanita mengalaminya semasa hamil.

5) KALSIUM