RAHSIA KULIT GEBU, LICIN DAN CERAH : VITAMIN KULIT CANTIK

download (1)

“ala…muka aku banyak kesan jerawatlah…”

“ala….cmne nak buat kulit aku ni gebu, licin,..”

” ala, muka aku nampak suramlah.aku nak kulit nampak cerah..x yah gun foundation bagai”

nah, selalu jumpa soalan atau pertanyaan macam ni? ingin mencuba produk kecantikan di pasaran tetapi takut tidak ada kesan atau takut makin memudaratkan? saya memilih pengambilan vitamin SHAKLEE. kalau anda nak tahu, ramai je sebenarnya yang mengambil vitamin shaklee ni, cuma tak nak war warkan.takut kot rahsia kulit cantik mereka terbongkar!!! ha ha ha..kekdang perempuan ni lain sikit. tak share dengan orang lain apa yang diaorng ambil atau amalkan, tapi tidak bagi saya. saya memang mengambil vitamin kulit cantik a.k.a VITAMIN KECANTIKAN SHAKLEE.

saya tunjukkan vitamin kulit cantik yang saya sendiri amalkan :-

vitamin kulit cantik

ENERGIZING SOY PROTEIN : setiap 21 hari sel kulit kita akan mati dan digantikan dengan sel kulit yang baru. parut-parut jerawat kita selama ini adalah disebabkan sel kulit tu takdiperbaharui dengan sel sel baru yang lebih gebu, licin dan cerah..kena lak kita ni x jaga pemakanan.pantang nampak makanan yang sedap, ters je tibai. tak pikir pun mana yang bagus dan sihat untuk kulit kita. so, jangan sia-siakan sel yang baru hidup tu dengan begitu saja, ambil kesempatan untuk tingkatkan kualiti sel sel baru tu dengan ESP ( protein yang cukup ).

VITAMIN C : membantu mengekalkan paras kolagen yang kritikal bagi muka kita. sebab tu, kalau muka nampak tua atau orang kata muka tak sepadan dengan usia, menandakan paras kolagen kita berkurangan. sebab tu para artis suka mengambil suntikan kolagen atau vitamin c untuk pastikan tahap kolagen mencukupi, walaupun usia 40an ke atas, wajah mereka tetap menten licin, gebu dan sihat macam anak dara 20an.

B COMPLEX : penting bagi memperbaiki peredaran darah dalam badan dan meratakan warna tona kulit pada wajah. so, tidak timbul lagi msalah kulit wajah yang bertompok-tompok. Selain itu, B complex juga membantu dalam mestabilkan hormon badan kita, juga sesuai untuk mengurangkan rasa marah atau stress. Ia juga membantu menghasilkan kulit yang cantik dan ceria.

VITAMIN E : mampu memudarkan parut jerawat di wajah dengan berkesan. Selain itu, ia juga dianggap ejen antioksidan dan anti penuaan yang hebat. sangat sesuai untuk mereka yang menghadapi masalh kulit berminyak. silap-silap, orang mesti ingat anda berjalan dengan adik, walhal itu ANAK ANDA!!.

gabungan semua vitamn ini sangat membantu dalam menyelesaikan msalah kulit tidak sekata, masalah parut/bekas jerawa jika diambil secara berterusan. yang pasti, wajah anda lebih “asli” tanpa mekap yang berlebihan yang bukan saja boleh merosakkan kulit tetapi juga takut orang “seram” melihat solekan opera anda itu. dan juga, saper kata suami tak suka anda cantik? mau dia hari-hari nak balik cepat ke rumah semata-mata nak usap pipi anda yang gebu dan licin tu..aawww….

jadi, apa tunggu lagi???? jom dapatkan vitamin kulit cantik ini dengan segera…..hubungi saya :_
sms/whatsapp : 013-7374958
email : admin@damiapitshop.com

atau, jika anda berada di sekitar Kota Tinggi, Johor , saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi, JOhor dan anda boleh mendapatkannya terus secara COD dengan saya 🙂

MENGATASI ANAK CEREWET MAKAN “PICKY EATER”

download (1)

adakah anak anda hanya makan satu atau dua jenis makanan atau kumpulan makanan tertentu sahaja?
adakah dia menolak semua makanan berwarna hijau dan apa-apa yang kelihatan seperti sayur-sayuran?
adakah dia hanya mengambil makanan yang berperisa manis atau masin sahaja?

sebagai ibu bapa kita pasti bimbang adakah anak kita mungkin mengalami masalah kekurangan zat makanan? kekadang terfikir kenapa anak cerewet memilih makanan atau orang sekarang menggelar anak yang cerewet makan ini sbagai “PICKY EATER’.

ia adalah perkara biasa bagi ibu bapa yang bimbang tentang kesihatan anak-anak kita terutamanya dalam usia di mana mereka sedang membesar dan memerlukan nutrien yang penting untuk pertumbuhan fizikal dan mental. anak anak akan melalui satu fasa yang mana mereka yang cerewet dalam memilih makanan seharian mereka, dan mereka cenderung untuk memilih sesuatu makanan saja sepanjang hari. hinggakan, kita sebagai ibu bapa risau jika mereka tidak cukup makan.

terdapat beberapa cara untuk menangani masalah anak cerewet makanan ini, di mana akhirnya dia akan mengambil pelbagai jenis makanan semasa waktu makan.

SAYURAN HIJAU

*MENYIMPAN REKOD
– Kita perlu perhatikan samada dia sudah mengambil snek sebelum makan tengahri? atau sudah minum susu sebelum sarapan atau mengambil biskut sebelum makan malam. ini semua perlu diperhatikan kerana pengambilan senk atau minuman sebelum waktu makan akan membuatkan anak merasa kenyang dan tidak berselera bila tiba waktu makan.

* MEMBUAT RUTIN MAKANAN
– mungkin ianya sesuatu yang membosankan tetapi kita perlu menetapkan waktu makan pagi tengahari, petang dan malam ada waktu yang sama setiap hari. jika ia menjadi kebiasaan, anak anak akan memberi kerjasama dengan sebaiknya. jika bila tiba waktu makan dan anak anak tidak berminat untuk makan, jangan paksa dia makan atau memberikan makanan yang lain .apabila anak lapar dan meminta makanan, kita berikan makanan yang kita simpan untuknya. Jnagan berikan pilihan pada anak anak.

* LIBATKAN ANAK ANAK
– tidak salah jika kita membuat hidangan mengikut citarasa anak anak. dan kita juga boleh berbincang dengan anak-anak apa yang perlu ada dalam setiap sajian kita. ini akan membuatkan anak anak rasa teruja dan dihargai kerana makanan kesukaan mereka mendapat perhatian kita

kesimpulannya, bersabarlah berhadapan dengan anak anak ini. Jangan cemas dan risau, kerana anak anak akan melepasi fasa cerewet ini dengan sendirinya. Namun kita boleh mempengaruhi anak anak dengan cara membimbing mereka dalam membat pilihan makanan yang lebih sihat, seterusnya akan membantu mereka mengamalkan cara makan yang sihat.

ingin mendapatkan produk shaklee? jika anda berada di kota tinggi, johor dan sekitarnya anda boleh hubungi saya melalui 013 7374958. saya adalah pengedar shaklee Kota Tinggi, JOhor. penghantaran barang juga boleh dibuat melalui pos laju dan kurier servis

TAK PERCAYA DENGAN AIR DI HOTEL? BAWA PENAPIS AIR SENDIRI!!

download (1)

kita selalu risaukan kebersihan air di sesuatu tempat kecuali kalau air tu adalah air mineral. tetapi sekarang ini pula kita selalu disogok dengan cerita-cerita yang tak sedap di dengar dan di baca. ada yang cakap jangan percaya dengan air di hotel sebab ada kes air yang diminum tercemar gara-gara ada penemuan mayat dalam tangki di hotel!!.. sesuatu yang megejutkan. dan ada pulak cakap jangan percaya dengan air di hotel yang di masak menggunakan cerek di hotel kerana pengemas bilik memjumpa kondom dalam cerek!!! fuh!!! mau terbayang bayang gak kalau kita gi hotel kan???

apa kata, kita bawa penapis air sendiri…apa?? mana ada penapis air bergerak? tak percayalah…trengggg…

GET CLEAN WATER

Cantik tak penapis air ini?

ini adalah produk keluaran Shaklee iaitu GET CLEAN WATER

Get Clean Water adalah revolusionr baru-penapisan sistem water-filration pither disahkan oleh persatuan kualiti air ( WQA) untuk mengurangkan sehingga 99% lead, serta berpuluh-puluh bahan pencemar lain yang boleh hadir dalam air anda dan mungkin berbahaya kepada kesihatan anda. Multipatented Get Clean Water menggunakan blok pepejal karbon untuk menapis dan membersihkan air anda. setiap penapis air bersih mengendalikan 80 gelen air, dua kali ganda sebagai BRITA dan setiap penapis dibuat dari tempurung kelapa yang mampan karbon yang menggunakan proses zeroemission. Tambahan pula, ia adalah water-filtration pitcher pertama dengan sistem penapis karbon-blok yang boleh diisi semula, jadi kurang sisa akan ke tapak pelupusan!

PERBEZAAN SHAKLEE :-

SELAMAT
menyingkirkan kandungan plumbum dan banyak bendasing lain. Get Clean Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. IA juga diiktiraf oleh PErsatuan Kualiti Air ( Water Qualiy Association) yang ianya dapat mengurangkn plumbum dan banyak bendasing lain.

MESRA ALAM :
memelihaa alam sekitar Get Clean Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengn blok karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, seetiap penurasan diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

HANDAL :
lebih banyak air bersih pada setiap masa Get Clean Water menghasilkan 303 liter ( 80 gelen ) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan.

HARGA : RM 460 – SEMENANJUNG
RM 483.OO – SABAH& SARAWAK

– PERCUMA 3 FILTER YANG BERNILAI RM168 !!!!).

dapatkan segera dari saya!!

jika anda berada di sekitar kota tinggi, johor, anda boleh mendapatkn terus dari saya secara COD..cash on delivery. atau hubungi saya : 013 7374958.

sekiranya anda berada di luar kawasan kota tinggi, jangan risau..penghantran melalui pos laju dan kurier srvis disediakan untuk anda!!!.