PETUA : BAGAIMANA MENGURANGKAN PERTUMBUHAN BULU KETIAK

hai…mulai hari ini, akak berjanji akan update blog akak setiap hari. sian kan pada korang datang “umah” akak tapi berhabuk, bersawang…ish ish ish… dan mulai hari ini juga, akak ada kategori baru iaitu PETUA. ha, kekadang petua orang orang lama ni, kalau rajin diamalkan berkesan juga. jadi, selalulah datang rumah akak ni ye….hari ini akak nak kongsi petua bagaimana nak mengurangkan pertumbuhan bulu ketiak..awwwww…

kunyit

korang kenal gambar kat atas ni? orang melayu panggil kunyit.. omputih panggil Turmeric. lagi satu, petua ni takde guna yang serbuk serbuk instant tu tau. semua kena guna bahan asal atau semulajadi. Baru jadi!…

Bulu ketiak ni kalau tidak dicabut atau dicukur mesti kita rasa tidak selesa. 3 4 harilah kena dok tengok kat situ dah ada bulu baru belum. kan kan?? jadi bagaimana mengurangkan pertumbuhan bulu ketiak ini secara tradisional?

 

  1. cabut semua bulu ketiak dulu. kasi bersih semua.
  2. Celupkan ibu kunyit ke dalam air kapur sirih dan gosokkannya pada bahagian ketiak.
  3. Bila dengan menggunakan air bersih.
  4. amalkan sekerap yang mungkin.- macam akak tulis tadi, kena rajin buat, baru menjadi.

 

daaaa….SELAMAT MENCUBA!!!. tunggukan petua petua akak yang lain ye 🙂

 

Kami merupakan pengedar Shaklee di Kota Tinggi dan kawasan sekitarnya

FB : Siti Noriza Binti Saleh

email : sales.damiapitshop@gmail.com

whatsapp : 013-734 958/013 -7065 178

fanpages : Damia Pit Shop

instagram : damiapitshop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge