PETUA : HILANGKAN PARUT DI MUKA

1722444-kayu-manis-780x390

hai hai…akak berjaya untuk hari kedua…nak share petua kat korang. hari ni akak share petua bagaimana nak hilangkan parut dimuka. parut ni mungkin sebab terhiris daun ke, yerlah kekadang kan ada yang suka gesel gesel dengan daun, keh keh keh. Atau bekas jahitan , terhiris luka gitu… INGAT!!! GUNAKAN YANG SEMULAJADI tau…bukan yang beli kat kedai jenis serbuk serbuk tu…tak ori…

yang ni pun petua simple dan akak pasti korang biasa dengar petua untuk hilangkan parut di muka guna kayu manis ni. caranya ialah :-

  • hancurkan 1 2 kayu manis menjadi serbuk. tumbuk boleh, blender boleh- tapi patah patahkan dulu jadi kecik baru korang blender tau.
  • lepas tu campurkan dengan bedak sejuk. kalau korang ada bedak sejuk Mok Cun lagi best..keh keh keh..best kan cter Mok Cun tu..Inspirasi nak berniaga.
  • gaul dengan sedikit air sehingga menjadi likat atau senang disapu dimuka.
  • tunggu sehingga kering di muka. dok bawah kipas pun best..Jangan gerak gerak…guna ala masker tu.
  • agak agak dah kering, cucilah dengan air bersih..
  • INgat!!! amalkan selalu…selain untuk parut, ia juga bagus untuk hilangkan bintik bintik hitam di muka..

 

cuba!!!! Jangan tak cuba!!!!..

tunggukan petua petua akak yang lain ye :)

 

Kami merupakan pengedar Shaklee di Kota Tinggi dan kawasan sekitarnya

FB : Siti Noriza Binti Saleh

email : sales.damiapitshop@gmail.com

whatsapp : 013-734 958/013 -7065 178

fanpages : Damia Pit Shop

instagram : damiapitshop

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge