KAJIAN LANDMARK SHAKLEE

Kenapa saya selesa memilih produk Shaklee sebagai makanan tambahan saya sekeluarga?
Banyak syarikat hanya mendakwa tentang kehebatan produk mereka. Tetapi di Shaklee, mereka ada bukti tersendiri yang ditunjukkan melalui kajian sainstifik dan ujian klinikal.

Read more

BAGAIMANA MENGURUSKAN WANG GAJI KITA SETIAP BULAN?

Bagaimana kita menguruskan wang gaji atau pendapatan kita dalam sebulan? sebenar banyak je orang bagi tips tips berkenaan tabung tabung ini. DAO ( Dr Azizan Osman) pun ada share berkenaan ini. Tapi saya dapat info ini dari kawan saya Dilla Jalil berkenaan bagaimana menguruskan wang gaji kita setiap bulan. Eh, walaupun saya ni tidak bekerja, tapi dengan biz shaklee, setiap 15hb Shaklee akan masukkan bonus ( komisen ) hasil dari usaha bulan lepas ke bulan berikutnya. Hah, so kiranya itulah gaji saya kan? jadi, tips bagaimana saya menguruskan wang gaji setiap bulan?

 

tabung simpanan

hah, kena sangat dengan tips yang saya nak kongsikan ini. iaitu:-

TIPS 7 TABUNG SETIAP BULAN!!

 

apa? 7 tabung?? yang tabung kat umah ni pun tak penuh penuh, alih alih nak soh menabung untuk 7 tabung pulak. apa ni Puan????

sabar!! ni kan tips bagaimana menguruskan wang gaji kita setiap bulan. Bukannya hari hari. eh, tapi saya pun ada tips untuk uruskan wang hari hari. ha ha ha..itu tunggu entry lain pulak.

apa yang sampai 7 tabung tu?

TABUNG 1 – 45% dari gaji kita = KEPERLUAN SEHARIAN/BULANAN

  • macam, beli barang dapur, bayar bil api air, duit minyak, duit toll, duit beri kat isteri, beri kat ibu bapa. semua tu kita ambil dari tabung 1 ini.

TABUNG 2 – 10% dari gaji kita = SIMPANAN UNTUK JANGKA MASA PANJANG 

* tabung ini jangan diusik sama sekali!! ala ala kita simpan then kita lupa yang kita ada simpanan. BETUL BETUL KECEMASAN, baru guna tabung ini. Bukan tabung shopping ye

TABUNG 3 – 10% dari gaji kita = SIMPANAN KEHENDAK KITA

* kenapa saya kata simpanan kehendak? ia boleh dikeluarkan apabila apa yang kita nak guna dari tabung 3 ini telah tercapai. contohnya , saya nak besarkan dapur dan anggaran kos dalam RM15,000. jadi, bila simpanan dalam tabung 3 ini sudah cukup, kita boleh keluarkan dan gunakannya khas untuk besarkan dapur tersebut.

TABUNG 4 – 10% dari gaji kita = PELAJARAN KITA DAN ANAK ANAK

* ala, dah tua tua pun nak belajar ke? contoh kita nak pergi kursus Instagram, atau kursus menulis blog, atau nak buat simpanan untuk anak anak, kita gunakan tabung ini. Jangan ambil dari tabung 1 iaitu keperluan. sebab, tabung 4 ini ala ala tabung untuk menjadikan kita naikkan value dalam diri sendiri.

TABUNG 5 – 10% dari gaji kita = REWARD DIRI DAN FAMILY

* contoh kita nak belanja anak anak makan, family makan, atau bwak mereka tidur di hotel, atau mana mana yang rasa ia menggembirakan hati kita atau family kita. habiskan tau tabung ni..rugi kalau tak habiskan, he he he

TABUNG 6 – 5% dari gaji kita = ZAKAT/WAKAF/DERMA

* siapa cakap tak perlu bayar zakat dan wakaf?? tabung ini adalah tabung khas untuk anda memberi dan memberi kepada mereka yang memerlukan.

TABUNG 7 – 10% dari gaji kita = HADIAH KEPADA IBU BAPA/MERTUA

* Tabung ini sangat sangat penting dan sangat sangat perlu oleh setiap orang!!! anda berikan lebih untuk mereka, Allah pasti ganti dengan yang lebih banyak lagi untuk anda.

 

hah, cukup kan 100% dari gaji kita. jom kita buat sama sama untuk gaji bulanan kita berdasarkan 7 tabung diatas.

andaikan, gaji saya RM2000.00

44% = RM 880 – belanja sebulan

10% = RM 200 – simpanan jangka panjang

10% = RM 200 – bayar deposit kereta

10% = RM 200 – rm50 untuk damia, rm50 untuk zafran, rm100 untuk saya ikut kelas online instagram

10% = RM 200 – makan nasi beriani dan belikan buku untuk Damia dan Zafran

5% = RM 100 – bayar zakat

10% = RM 200 – Mak saya dan mak mertua.

 

hah, nampak tak tips nya?? RM880 tuelah kita guna untuk beli barang dapur, bayar kereta dan sebagainya, opssss…anda boleh sesuaikan gaji anda dengan keperluan anda. kita kena pecahkan macamani supaya kita tahu sebenarnya kita lebihkan kehendak dari keperluan atau macamana? tepuk dada, tanya selera!!>

 

ini tips saya bagaimana saya menguruskan wang gaji saya setiap bulan.

 

FB : Siti Noriza Binti Saleh

email : sitinorizasaleh@gmail.com

whatsapp : 013-734 958/013 -7065 178

fanpages : Damia Pit Shop

instagram : sihat_dengan_vitamin

 

 

kami merupakan pengedar Shaklee Kota tinggi serta felda felda berhampiran. Penghantaran ke felda air tawar 4, felda air tawar 5, felda Semenchu juga di lakukan pada waktu waktu tertentu.

 

PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR

Salam Perkenalan. Saya nak kenalkan lagi sorang ahli baru dalam tem The Dream Builders. Beliau merupakan pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor. Bagaimana nak hubungi beliau?

 

Pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor ini namanya Muhammad Bin Salleh yang memilih untuk membuat biz Shaklee ini sebagai punca utama pendapatan beliau dan beliau juga yakin dapat membantu lebih ramai lagi orang di luar sana untuk menjaga kesihatan dari awal lagi melalui suplemen/ makanan tambahan.

Jadi, kalau anda adalah pembaca lelaki yang malu nak ceritakan masalah kesihatan anda kepada pengedar shaklee wanita, kini anda ada tempat untuk berkongsi masalah anda serta mendapatkan khidmat nasihat bagi produk yang bersesuaian dengan masalah kesihatan anda. Opss, tak semestinya orang lelaki je boleh dapatkan produk Shaklee dari Encik Muhammad ni, anda yang wanita pun boleh. lagi lagi yang bekerja atau duduk rumah susah nak keluar time waktu siang kan, En Muhammad boleh hantarkan produk tersebut kepada anda melalui khidmat penghantara COD.

Kawasan jajahan beliau, he he he, boleh membuat penghantaran di area bandar Kota Tinggi, area Taman Kota Jaya, area Kota Kecil atau sekitarnya. boleh juga berjumpa di landmark tertentu seperti Stesen Bas Kota Tinggi,  Pasaraya KINI, Kipmart Kota Tinggi dan sebagainya. kini shaklee semakin hampir dengan anda. Google saja Pengedar Shaklee Kota Tinggi atau Pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor atau Pengedar Bandar Kota Tinggi, Johor. Hah, semualah dia nak conquer!!

Bagaimana nak hubungi beliau?

NAMA : MUHAMMAD BIN SALLEH

WA : 013 771 1279

KAWASAN COD : BANDAR KOTA TINGGI, TAMAN KOTA JAYA, TAMAN DAIMAN, DAN SEKITARNYA

 

jadi, semoga anda mendapat manfaat kesihatan anda melalui produk terbaik di dunia iaitu SHaklee!!

APA UBAT YANG TERBAIK UNTUK ANAK YANG KERAP DEMAM DAN SELSEMA

Tak bestkan kalau anak kerap sakit, kerap demam dan kerap selsema. Ia bukan kan kita risau sangat dengan anak anak kita sehinggakan, kita kekadang terlalu “menjaga” mereka dari jangan terlalu bermain bersama kawan kawan, jangan bersukan sehinggakan, mereka sendiri jadi pasif. Saya ada anak lelaki berumur 6 tahun (sewaktu entry ini ditulis). Dia ada asma sejak dari bayi sehingga sekarang. Tetapi, dia sangat aktif bermain bola dan sukakan sukan. Jadi, saya sendiri pun tidak sampai hati untuk menghalangnya dari membuat aktiviti kesukaannya. Jadi, apa yang saya lakukan? apa pula ubat yang terbaik untuk anak yang kerap demam, selsema atau dengan kata lain, kerap jatuh sakit?

 

Pada mulanya, saya memang bergantung sepenuhnya kepada ubat hospital apabila Zafran ( anak saya ) jatuh sakit. Kebiasaannya dia akan mula selsema, batuk batuk, demam dan akhirnya asma dia akan datang. Asma dia datang apabila saluran perafasan mula penuh dengan kahak yang berkumpul di saluran pernafasan tersebut. Setiap bulan dia akan berulang alik ke hospital apatah lagi sewaktu dia ditinggalkan di pusat jagaan kanak kanak. Dan setiap bulan jugalah saya akan ambil cuti keran menjaganya yang kerap jatuh sakit. sehingga pada usianya 4 tahun dan dia semakin kerap jatuh sakit, saya mula mencari ubat yang terbaik untuk anak yang kerap demam ini tanpa bergantung kepada ubat dari hospital. Kebetulan saya memang ahli Shaklee (klik sini jika ingin mengetahui kelebihan ahli shaklee), saya mendapatkan pandangan dari pakar nutrisi Shaklee.

 

Pakar menasihatkan saya untuk berikan Zafran nutriferon(bila perlu iaitu semasa dia jatuh sakit), Omega Guard, Chewable Vitamin C dan Vitalea for children sebagai makanan tambahannya setiap hari. INi kerana set ini membantu anak anak menguatkan sistem imunisasi dalam badan mereka sekaligus mengurangkan risiko untuk mereka kerap jatuh sakit. Jadi, untuk permulaan saya membeli nutriferon untuk diberikan kepada Zafran.

 

KENAPA NUTRIFERON UBAT TERBAIK UNTUK KANAK KANAK KERAP DEMAM DAN SELSEMA?

 

dr-yasuhiko-kojima

Nutriferon adalah ciptaan unik dari seorang pakar iaitu Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo, Jepun pada tahun 1954. Beliau membuat kajian selama 40 tahun ke atas beribu ribu jenis sebatian dan lebih dari 200 jenis herba yang berlainan untuk mendapatkan formula interferon semulajadi di dunia. Melalui kajian tersebut, beliau akhirnya menghasilkan interferon yang dinamakan Nutriferon hasil gabungan dari 4 jenis tumbuhan iaitu biji labu, bunga safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago yang mana hasil gabungan ini membantu pengeluaran interferon tubuh secara semulajadi.

SIAPA YANG PERLUKAN NUTRIFERON?

  • mereka yang kerap jatuh sakit seperti demam, selsema, kerap bersin
  • mereka yang mudah mendapat penyakit berjangkit dari orang sekeliling
  • mereka yang kerap ke luar negeri dan mereka yang suka berjalan jalan di kawasan orang ramai.
  • Mereka yang tidak suka makan ubat . he he he

 

Jadi, saya sertakan satu testimoni yang mempunayi anak yang selalu demam. Beliau juga memberikan nutriferon kepada anak beliau.

ubat untuk selsema

**** bestnya nutriferon ini ialah : Nutriferon adalah satu formula yang telah dipatenkan oleh Shaklee dan tidak terdapat di mana mana kedai atau farmasi. Hanya produk Shaklee saja ada nutriferon ini. Tak perlu cari di farmasi. Hanya dapatkan produk ini dari ahli Shaklee saja.

 

Jika anda inginkan nutriferon sebagai ganti ubat untuk anak yang kerap demam dan selsema, anda boleh membuat pembelian secara online dengan klik gambar di bawah, dan anda boleh ikuti langkah langkah yang diminta.

 

buynow_off

 

atau, anda boleh mendapatkannya secara terus dari kami.

 

FB : Siti Noriza Binti Saleh

email : sitinorizasaleh@gmail.com

whatsapp : 013-734 958/013 -7065 178

fanpages : Damia Pit Shop

instagram : sihat_dengan_vitamin

 

 

kami merupakan pengedar Shaklee Kota tinggi serta felda felda berhampiran. Penghantaran ke felda air tawar 4, felda air tawar 5, felda Semenchu juga di lakukan pada waktu waktu tertentu.