CANTIK DARI KEPADA HINGGA KE KAKI

wah…tajuk glamer tu. kalau tukar ke English Language akan jadi “Beauty from head to toe”. benda yang baik kena share. kena viralkan. yang ni memang pasti kesahihannya dan boleh dipercayai. Tanpa mengira tahap usia, kecantikan cukup dekat dengan kaum wanita. Namun untuk kekal memiliki kulit yang sihat dan wajah yang lebih muda menawan, peranan kolagen sangat penting. Kolagen yang merupakan protein yang paling banyak dalam badan, menyumbangkan kira kira 75% untuk kulit lebih sihat.

collagen-powder

Namun peningkatkan usia menyebabkan paras kolesterol semakin berkurangan. Bagaimanapun berita baiknya ialah, kemerosotan semula jadi ini boleh dipulihkan melalui pengambilan mkanan tambahan. Jadi, akak nak kenalkan kat semua satu produk Shaklee yang best iaitu Shaklee Collagen Powder. Ia merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000 mg proprietary RSS (red snapper scales ) Collagen iaitu kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Memiliki molekul yang sangat ringan iaitu kira kira 1,000 Dalton dengan tujuan memudahkan penyerapan oleh tubuh, kolagen dari sisk ikan merah ini juga berupaya membantu meningkatkan sistesis kolagen pada lapisan dermis dengan lebih berkesan.

601231_10151258897201305_1450118287_n

dalam bahasa pasarnya, kenapa Shaklee memilih Ikan merah? sebab ikan jenis ini hidup di kawasan laut dalam dan ia kental dari tekanan arus di kawasan laut dalam. Dan kolegan di sisiknya lebih bersih dan tidak tercemar berbanding ikan yang duduk dekt dengan pantai.

Continue reading “CANTIK DARI KEPADA HINGGA KE KAKI” »

5 TIPS JAGA KECANTIKAN MATA

eh akak ni. tetiba nak kasi Tips Jaga Kecantikan Mata pula.. mata akak cantik ke?? Alhamdulillah, masih boleh nampak orang. he he he. Tapi panduan ni khas untuk mereka yang suka bermake up atau bersolek. Akak simple je. pakai bedak ngn lipstik sudah…

penjagaan kecantikan mata

penjagaan kecantikan mata

5 TIPS JAGA KECANTIKAN MATA

  1. Apabila anda memakai maskara, JANGAN rendahkan dagu kerana ia boleh menyebabkan maskara kita tu terkena pada kelopak mata.
  2. Usah pakai maskara pada bulu mata yang bawah. Ia akan menyebabkan terjadinya bayangan di bawah mata dan solekan kelihatan lebih gelap.
  3. Kalau kita nak penampilan lebih lembut, nampak ayuuu (konon), gunakan maskara berwarna coklat.
  4. Jaga mata kita dengan lembut kerana ia adalah bahagian wajah yang paling sensitif. Cuci dengan berhati hati dan jangan gosok dengan kasar.
  5. Gunakan jari manis untuk menyapukan pelembap atau concealer. Jari ini akan memberikan tekanan sedikit pada kulit.

ha, korang ikutlah tips jaga kecantikan mata ni. Penat akak taip semula dari Majalah Rapi tau, Khas untuk korang.

1 HARI, 1 TIPS!!

Kami merupakan pengedar Shaklee di Kota Tinggi dan kawasan sekitarnya

FB : Siti Noriza Binti Saleh

email : sales.damiapitshop@gmail.com

whatsapp : 013-734 958/013 -7065 178

fanpages : Damia Pit Shop

 instagram : damia_pitshop

 

CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN SEGERA

Jerawat??? Pasti yang tidak suka adanya jerawat di muka kan? lagi lagi yang nak hadiri temuduga atau nak sambut hari bahagia ialah HARI PERKAHWINAN!. mesti kelam kabut cari cara hilangkan jerawat dengan segera kan?? alah, macam akak tak tahu..akak dulu pun macam tu..kih kih kih.

beauty portrait

Jangan risau..akak akan share cara hilangkan jerawat dengan segera.. hah, korang nak petua cara orang lama atau nak cara akak??? nak dua dua?? OMG..korang memang tamak haloba… Tapi sebab hari ni akak baik hati, akak bagi 2 2 cara,…kan kan kan…meh cakap ramai “akak ct yang comel dan baik!!”..

Cara orang lama :-

badam

oats

kenai 2 barang kat gambar atas ni?? hah, badan dan oat. nak buat apa 2 barang ni kak?>?? inilah salah satu petua cara hilangkan jerawat dengan segera. iaitu dengan tumbuk badan hingga halus dan gaul dengan aot. letakkan air atau toner sikit untuk mudah kita sapu kat muka nanti.  Buat ala ala pakai masker tu tau. kasi dia kering dulu kat muka, baru cuci dengan air suam. hah, lepas tu buat hari hari. jangan selang sebulan lak. Bukan setakat jerawat akan lari dari muka kita dik, kulit muka pun jadi halusssss licin dan gebuss.. hah…baru 1 petua akak kasi..belum petua lain..

ok bai….

 

 

eh nape?? nak yang versi akak pulak???? ko memang tamak dikkk….yerlah yerlah..akak bagi cara hilangkan jerawat dengan cepat versi akak pulak.

SR vitamin c 500mg

akak guna ni je.. makan 2 biji sehari , lepas tu sebelah makan, akak hancurkan setengah dari tablet ni dan letak toner sikit, lepas tu akak letak je kat mana jerawat tu dok kat muka akak ni. Esok kecut dah jerawat tu..simple.. akak suka je simple simple. Nak buat kerja remeh remeh tu alahai. Kelam kabut nak uruskan family, anak anak, biz akak lagi.

Hah, ikut koranglah nak guna cara hilangkan jerawat dengan segera yang mana satu, akak kasi cadangan je. Tapi, kalau yang nak beli Sr Vitamin C ini, klik je gambar kat bawah ni ;- oh ya, pembelian online ni korang boleh bayar menggunakan kad debit atau kad kredit. tapi kalau risau, meh cari akak. he he he.

buynow_off

Kami merupakan pengedar Shaklee di Kota Tinggi dan kawasan sekitarnya

FB : Siti Noriza Binti Saleh

email : sales.damiapitshop@gmail.com

whatsapp : 013-734 958/013 -7065 178

fanpages : Damia Pit Shop

 instagram : damia_pitshop

BAGAIMANA MENCEGAH JERAWAT MELALUI MAKANAN

bagaimana mencegah jerawat melalui makanan? eh boleh ke? bukan kena guna produk kecantikan atau kena ambil suplemen cegah jerawat ke? makanan apa ye yang boleh mencegah jerawat ni? lagi senang..

kacang tanah

 

apakah makanan yang boleh anda amalkan untuk mencegah jerawat dari muncul di muka?? jom kita kenali 5 makanan yang boleh mencegah jerawat.

 

1) KACANG TANAH – kacang kaya dengan selenium, Vitamin E, tembaga, magnesium, mangan, kalium, kalsium dan zat besi yang sangat penting untuk kesihatan kulit. saper kata kacang buatkan jerawat makin banyak tumbuh di muka?

ikan emas

 

2) IKAN – bukan makan ikan emas tau!!! he he he.. ikan menjadi sumber paling baik kerana kandungan aisd lemak Omega 3 dan Omega 6 boleh mengurangkan keradangan pada tubuh yang boleh mencetuskan jerawat. Ikan seperti salmon, tenggiri dan sardin sangat disyorkan untuk dimakan.

anggur merah

 

3) ANGGUR MERAH – buah, terutamanya anggur merah sangat baik untuk kesihatan kulit, bahkan bijinya juga disyorkan untuk dimakan kerana mengandungi bahan kimia semula jadi yang berkhasiat dan juga antioksidan yang dapat meremajakan kulit selain mengawal alahan pada kulit.

bawang putih

4) BAWANG PUTIH – termasuk dalam golongan makanan super, bawang putih juga termasuk dalam makanan mencegah jerawat kerana salah satu manfaatnya adalah membantu mengatasi keradangan disebabkan oleh kandungan Allicin yang membunuh pelbagai bakteria dan virus.

brokoli

5) BROKOLI – sayur sayuran berwarna hijau ini juga mempunyai manfaat yang tidak kurang hebatnya. Mengandungi vitamin A, B Kompleks, C, E dan K serta antioksida, brokoli bermanfaat untuk membersihkan kulit.

hah….dah tahu dah makanan apa yang boleh mencegah jerawat dari muncul di kulit muka…awwwwwww…tak bestkan???? so, apa lagi??? gi bongkar peti sejuk g..ada tak 5 makanan ni dalam simpanan??? kalau tak de, g pasar gi…..

BAGAIMANA MENGATASI KULIT KEDUT DAN KENDUR

Selalu ada customer bertanya, bagaimana mengatasi kulit kedut dan kendur? dan apakah punca kulit menjadi kendut dan kendur? saya nak beri tips tips bagaimana mengatasi kulit kedut dan kendur sebelum masanya :).

punca-kulit-berkedut

cara atasi kulit berkedut dan kendur

APAKAH PUNCA KULIT KEDUT DAN KENDUR?

A) faktor usia – apabila usia kita meningkat, paras pelbagai hormon di dalam badan akan berkurangan. Bagi wanita yang telah menopaus, hormon estrogen yang memainkan peranan penting untuk menghasilkan kolagen akan berkurangan menyebabkan kulit hilang keanjalan. Sel sel di dalam badan juga kurang aktif.

B) Graviti – daya tarikan graviti yang menarik semua objek ke bumi mempunyai kesan yang sama terhadap kulit kita menjadikan kulit semakin kendur apabila usia semakin meningkat.

C) Pancaran matahari – sinaran matahari yang kuat boleh menyebabkan kulit cepat kedut dan kendur melalui proses pengoksidaan.

D) Kekurangan air – air juga memainkan peranan yang penting untuk keanjalan kulit. Sekiranya badan mengalami dehidrasi, kulit akan kendur dan kedut.

E) kurang vitamin – kulit memerlukan Vitamin A dan C untuk menghasilkan kolagen. Oleh yang demikian kekurangn Vitamin A dan C juga boleh menyebabkan kulit kendur

F) Tabiat berulang – sekiranya seseorang itu suka tidur di sebelah tertentu, garis garis kedut akan mula terbentuk pada sebelah muka yang terhimpit. Sekiranya seseorang suka mengerutkan dahi, garis garis kedut akan mula terbentuk pada dahi pula.

 

BAGAIMANA MENGATASI KULIT KEDUT DAN KENDUR?

cara cara untuk melambatkan proses kulit kendur dan kedut adalah :-

* rawatan anti-penuaan dalaman melalui penggunaan hormon bio identical (hormon yang serupa dengan hormon manusia yang diperbuat daripada sumber tumbuh-tumbuhan ) bagi menggantikan hormon yang telah berkurangan. Rawatan ini memerlukan pemantauan doktor dan ujian air liur untuk mengetahui paras hormon perlu dilakukan untuk mengetahui tahap hormon di dalam badan.

* gunakan krim pelindung matahari sekurang kurangan SPF 35-50 setiap hari untuk mengelakkan daripada pancaran matahari yang melampau.

* pastikan pengambilan air yang mencukupi untuk mengelakkan dehidrasi.

*Amalkan pengambilan sayur dan buah buahan yang mengandungi pelbagai vitamin. Di samping itu, pengambilan vitamin A (dalam bentuk beta-karotin), C dan E melalui suplemen adalah digalakkan. PSsttt.. shaklee ada vitamin ini tau 🙂

* Gunakan set penjagaan muka yang mengandungi Vitamin A, C atau stem cell dan growth factor. Pastikan kulit muka tidak kering dan selalulah memakai krim pelembap muka.

vitamin untuk elakkan kulit menjadi kendur dan kedut ialah :-

 

set-kulit-cantik

ini pula testimoni cik puan yang dulu ada masalah jerawat, dan guna pelbagai produk kecantikan yang lain, tetapi tiada kesan.. Akhirnyaaaaa…….

Cara Elakkan Jerawat Di Muka Dengan Cepat Lepas 7 Tahun Terseksa! from iReach HD on Vimeo.

 

 

ingin info lanjut mengenai produk ini? boleh hubungi kami segera.

kami merupakan pengedar Shaklee di Kota Tinggi, dan pengedar Shaklee di Taman Pasak Indah 🙂

FB : Siti Noriza Binti Saleh

email : sales.damiapitshop@gmail.com

whatsapp : 013-734 958/013 -7065 178

fanpages : Damia Pit Shop

PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI : FUNGSI AIR DALAM BADAN KITA

Terdapat beberapa tanda yang menunjukkan seseorang itu berada dalam keadaan dehidrasi. Antaranya ialah cepat merasa letih, masa tumpuan yang pendek, kesukaran untuk fokus pada tulisan yang agak kecil contohnya di skrin komputer dan mudah lupa perkara yang baru berlaku. Selain itu, air kencing yang bewarna kuning pekat juga adalah salah satu indikasi badan kita mengalami kekurangan air.

air

Fungsi air yang menyebabkan ia sangat penting ada banyak. Antaranya ialah :-

* air bertindak sebagai pelincir – air memainkan peranan sebagai pelincir untuk sistem penghadaman dan juga sistem yang lain. Sebagai contoh air liur membantu proses mengunyah dan menelan makanan serta memastikan partikel makanan dapat melalui corong esofagus dengan mudah. Juga bertindak sebagai pelincir di bahagian sendi dan otot.

* air mengawal suhu badan – badan kita dapat mengawal suhu badan melalui sistem perpeluhan dari kelenjar peluh ke luar kulit yang menyebabkan kesan sejuk ke atas tubuh. Pergerakan air di dalam sistem selular badan kita amat penting kerana nutrien penting dibawa melalui plasma darah yang 92% adalah dari air. Plasma darah memainkan peranan penting dengan mengawal pH tubuh badan kita dan keseimbangan osmotik sekaligus mengubah suhu badan.

* air membuang toksin yang terkumpul – toksin terkumpul disingkirkan melalui pelbagai cara. Antaranya melalui peluh dan air kencing kita. Ia juga membantu sistem penghadaman dengan mengurangkan sembelit. Jadi bahan buangan ini dapat dikeluarkan dari badan dengan mudah. Jika bahan buangan ini tidak dikeluarkan, kita akan mengalami pening kepala dan berisiko untuk mendapat penyakit lain disebabkan toksin yang terkumpul dalam badan. MInum air dengan banyak juga meringankan beban sistem perkumuhan terutamanya buah pinggang dan hati.

* air membawa nutrien penting – 92% komposisi darah terdiri daripada air dan fungsi darah adalah mengangkut nutrien dan oksigen ke seluruh sel badan. nutrien daripada makanan dipecahkan dalam bentuk larut air dan dapat menembusi dinding usus melalui kapilari serta menyerap ke dalam darah. kemudian, nutrien dan oksigen ini diangkut dan disebarkan ke seluruh organ di dalam badan.

* mengekalkan keremajaan wajah – penulis buku “the water secret : the cellular breakthrough to look and feel 10 year younger” yang juga seorang profesor perubatan di Unversity of California, Howard, menyatakan mengambil air dengan banyak seperti yang disarankan boleh mencantikkan kulit dan menghilangkan kedutan wajah dengan memberi kelembapan kepada kulit. Jadi, tidak boleh dinafikan air adalah pelembap wajah yang paling berkesan berbanding kosmetik yang berisiko mempunyai kesan sampingan.

* membantu mengurangkan berat badan – hasi kajian daripada American chemical society melaporkan bahawa orang dewasa yang minum dua gelas air kosong sebelum sarapan, makan tengahari dan makan malam dapat mengurangkan pengambilan 75 hingga 90 kalori dalam setiap hidangan. Selepas 3 bulan kajian yang dijalankan, peserta kajian dapat mengurangkan purata 11kg berat badan berbanding kumpulan yang tidak minum air sebelum makan.

MEALSHAKE PENUH DENGAN NUTRISI PENTING

Bismillah.

Anda kurang vitamin? Ambil saja Mealshakes. Kenapa? Dengan rasa vanilla yang sedap, Mealshakes kaya dengan 19 vitamin utama, protein, serat dan mineral serta kalsium yang penting untuk khasiat yang dipelukan oleh tubuh badan setiap hari. Selain kanak-kanak, ia juga sesuai untuk dinikmati oleh seisi keluarga.
mealshake

 

Mealshake memberikan tenaga dan dapat membantu menguatkan sistem imun kanak kanak sekali gus melindungi mereka daripada jangkitan penyakit.  Mereka yang demam akan lebih cepat sembuh daripada biasa.  Sementara yang kurang berselera dan memilih makanan pula, kandungan Asid Folik, Biotin, Kalsium dan Magnesium membina tulang dan sel sel dalam proses tumbesaran yang sihat.

Mengandungi Vitamin A, C, E, Zink dan Selenium, Mealshakes juga sesuai untuk mereka yang ingin tampil awet muda. Ia membekalkan vitamin B Kompleks, Zat Besi dan Kuprum untuk membentuk sel darah merah yang sihat sekaligus mencegah kulit kusam.  Selain itu, ia kaya dengan protein yang membantu dalam pembentukan kulit, kuku dan rambut serta tisu tubuh. Keistimewaan Mealshake juga boleh dimanfaatkan oleh ibu ibu hamil dan menyusukan anak pula kerana membanu penghasilan susu badan yang berkhasiat.

Mealshakes juga kaya dengan serat yang membantu melawaskan pembuangan air besar bagi menyingkirkan lemak dan toksin berlebihan daripada kolon dan perut bagi proses detoksifikasi selain sesuai untuk yang mempunyai masalah sembelit.  IA juga mengandungi lesitin soya yang bertindak dengan vitamin larut lemak sesuai untuk mereka yang menghadapi kesukaran dalam menelan pil terutamanya di kalangan warna emas dan mereka yang ingin mengekalkan berat badan ideal serta atlet yang perlu menjaga pemakanan mereka.

 

Umpama makanan segera yang sihat dan mudah larut di dalam tubuh.  Mealshake bebas perisa dan pewarna tiruan, pasti menjadi minuman kegemaran seisi  keluarga. Boleh dihidangkan secara sejuk ataupun suam.

 

jika anda berada di sekitar Kota Tinggi, atau Felda Semenchu dan sekitarnya, anda boleh mendapatkan produk ini secara terus dari saya kerana saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi dan pengedar shaklee Felda Semenchu dan sekitarnya.pembelian online juga boleh dilakukan melalui saya atau anda ingin menggunakan kad debit atau kad kredit, boleh klik ikon di bawah ini 🙂

 
order  now

 

 

Atau, saya berikan anda senarai pengedar shaklee di seluruh Malaysia jika anda klik ikon di bawah ini. Manalah tahu ada yang berhampiran dengan anda 🙂

 

SID1

 

 

1 2 3