KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE

Bila kita nak buat sesuatu bisnes, kita mestilah nak kena beritahu semua orang bahawa kita ada sediakan perkhidmatan/produk yg kita jual tu.
betul tak? kalau tak, orang tak tahulah yang kita jual produk tu atau menawarkan perkhidmatan tersebut. sebab tuelah korang jangan boring kalau saya asyiklah dengan shaklee je kan. sebab itulah produk yang saya jual. ingat shaklee, ingat saya. hah. dah macam ada stamp kat dahi ni hah.

shaklee_logo_green
kenapa saya pilih Shakleee? sebab saya ni malas orangnya. ha ha ha. bukan malas camne. tapi malas nak jumpa orang atau ketuk rumah ke rumah nak bagitahu saya jual produk ni produk ni. tahu tak? tak semua MLM benarkan ahlinya membuat promosi atau menjual produk secara online tau. untungnya shaklee, menggalakan lagi untuk menjual online tetapi dengan terms dan condition tertentu. of coslah, setiap apa pun mesti ada rulesnya. Kena ikut. kalau tak ikut, main langgar je rules tu hati kita pun tak tenteram.
Shaklee ni pulak, dahlah cara pembahagian bonus di paternkan, malah ada konsep SIAPA USAHA LEBIH, DIA DAPAT LEBIH. walaupun dia leader, tapi kalau dia malas usaha, dia tak dapat apa pun. dari segi bonus, dia dapat ciput, ahli bawah dia yang bekerja keras, dapat lebih lagi dari dia. rugi tak? siapa kata dalam Shaklee upline hanya goyang kaki??? la ni upline dah macam HR lak sebab nak kena remind untuk aktifkn id setiap ahli. keh keh keh.
kalau nak cerita pasal #landmarkstudy shaklee lagilah nak menunjukkan yang produk shaklee ni terbaik, berkesan dan selamat walaupun ambil suplemen shaklee ni 30 – 40 tahun akan datang. dah lah tu, semua aspek dan produk pun Shaklee jaga. walaupun hanya pencuci basuh pinggan!!! tiada satu pun yang terlepas pandang dari kajian shaklee untuk setiap produknya.
sebab ini jugalah saya suka buat biz shaklee ni. nak berkongsi kebaikan dan manfaat produk shaklee kepada orang lain. beribu ribu testimoni yang ada di pasaran Malaysia ni. Belum termasuk SIngapore, Indonesia, USA sendiri. Jadi, kenapa nak pilih biz lain dan produk lain???
#tsunamishaklee
#hunt2shaklee
#liveamazing
#ShakleEffect
#Thedreambuilders
#damiapitshop

PENGEDAR SHAKLEE DI KOTA TINGGI, JOHOR

 

 

 

Kami merupakan pengedar Shaklee di Kota Tinggi, Johor dan telah berkecimpung dalam dunia shaklee sejak tahun 2011 lagi.  Kami bukan semata mata menguruskan perniagaan Shaklee malahan kami sekeluarga merupakan pengguna setia produk Shaklee.

wpid-d766c9aca7aab3cc27786bff61581eff.jpg

Kami sekeluarga pengguna produk Shaklee

Bagaimana anda ingin mendapatkan produk dari saya?

Sekiranya anda membuat pesanan melalui online dan duduk di luar kawasan Kota Tinggi, kami akan menghantar suplemen pilihan anda melalui pos laju, gdex atau citylink.

Sekiranya anda berada di sekitar kwasan Kota Tinggi atau Felda Semenchu, ada 3 cara untuk anda mendapatkan suplemen pilihan anda iaitu :-

* berjumpa dengan kami di lokasi yang dijanjikan

* kami hantar terus ke rumah/pejabat anda

* datang kerumah kami untuk dapatkan produk anda.

senang kan? simple je dan mudah. kami akan cuba berikan perkhidmatan yang terbaik dan menjadi pengedar shaklee Kota Tinggi yang terbaik untuk anda.

Bagaimana ingin menghubungi kami?

whatsapp/sms/telegram : 013 -7374958 atau 013-7065 178

jangan malu malu .

SHAKLEE EFFECT!

Orang selalu cakap dengan saya.

Ko kalau tak kaya, tak tahulah aku nak cakap apa.

Ayat macam ni selalunya saya balas dengan ” macamana ko tau aku tak kaya?”

Dan biasanya di balas dengan jawapan, eleh..pakai kereta biasa je. Kalau kaya mestilah dah beli kereta besar.

Pernhkan ini berlaku? Atau sememangnya memiliki kereta besar adalah tanda aras kekayaan seseorang itu? Bagi saya, kereta besar atau mahal bukanlah tanda aras nya. Lagi lagi zaman sekarang. Membeli kereta seolah membeli perabot yang boleh ditukar setiap tahun dan pilihan mengikut apa yang kita suka. Pinjaman untuk memiliki kereta juga sangat mudah. Tunjuk je bukti pendapatan, lepas tu bawaklah sorang penjamin, dan pihak bank akan meluluskannya walaupun 80% dari gaji atau pendapatan bulanan kita akan digunakan untuk membayar ansuran bulanan kereta.

Bagi saya, kekayaan adalah suatu yang saya tafsirkan sebagai kebebasan. Bebas dari hutang, bebas untuk memilih apa yang kita perlukan dan semestinya ia adalah satu keperluan, bebas untuk membantu sesiapa yang kita ingin bantu, bebas untuk menghulurkan seberapa banyak derma, wakaf, zakat dan yang pasti, bebas untuk hidup dari terikat dengan kemiskinan.

Saya kaya, tapi saya tidak akan tunjukkan kekayaan saya.

image

Saya kaya dengan keluarga shaklee saya, ..merekalah kekayaan saya..

image

Read more

SENARAI PENGEDAR SHAKLEE DI MALAYSIA

Assalamualaikum.. saya nak perkenalkan kawan kawan saya yang merangkap biz partner saya iaitu pengedar shaklee di seluruh Malaysia untuk anda hubungi mereka bagi mendapatkan produk shaklee secara terus dari mereka mereka ini.  Senarai pengedar shaklee ini akan terus di “update” setiap masa untuk memudahkan anda mencari pengedar shaklee berhampiran anda. Ini adalah senarai pengedar shaklee di Malaysia :-

 

SID1

SARAWAK

  • Khadijah Abdullah, Bintulu, Sarawak Dan Semporna Sabah 013-8369536
  • Ummi Zubari, Bintulu,Sarawak 013-8342092
  • Haliza Pudin, Miri, Sarawak 019-8541446
  • Normawaty Abdul Wahid, Miri, Sarawak 019-8754799
  • Shurina Wong, Bintulu / Sibu, Sarawak 013-8158681
  • Christina Enjan, Kuching, Saratok, Sarikei No Hp: 013-5736714
  • Sharipah Noorhidayah Binti Wan Morsidi, Sri Aman, Kuching, Sebuyau 013-8465992

 

KEDAH

  • Yusnita Wan Chik…Cod Kawasan Alor Setar, Jitra 012-4410608
  • Eida Ruzaidah Rahman Eida Ruzaidah Rahman Cod Sg Petani, Bertam (Penang) 013-4868608

 

JOHOR

  • Normala Jamaludin, Pasir Gudang 019-7041447
  • NORHASNIZA BINTI MOHD NOR Muar, Batu Pahat, Johor – 019-7964814
  • Siti Idayu Md Zali Cod Bukit Kepong Muar, 011-29829622
  • Rohana Talib,Kahang,Kluang, 017-7887071
  • Suminah Ibrahim, Masai, Pasir Gudang..Tel 017-7170948
  • Siti Mastura Binti Sakimin Felda Air Tawar 1,Tebrau…017-7875465
  • Nurul Atikah Binti Mohd Khalid, Bandar Tenggara, Kulai 0127390499
  • Norhaisah Hisham, Kempas, Tampoi, Kg.Melayu, Majidi , Bandar Dato Onn, Taman Daya, Mount Austin, Johor Jaya 012-7317854.
  • Suryati zainal, gelang patah, nusajaya, skudai, 019-7562055
  • Marhaini Abdullah, sekitar Bandar johor bahru, Bandar baru uda, 016-4147409
  • Afida Binti Ahmad Kamal, mersing dan sekitarnya, 012-7155510

 

SELANGOR

  • Nurul Halimahtun, Paya Jaras, Bukit Rahman Putra,Kuang Sg. Buloh 019-3190316
  • Suriana Aris Cod Kajang 0123201976
  • Suzi Zamahshari, Bandar Baru Salak Tinggi,Nilai,Kota Warisan 0193307345
  • Wardah Aina, Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong 016-2223767
  • SURIYANTI BT SAID, KLANG,KAPAR…019-2992708
  • Syazwani Mohd Shah,Batu Tiga,Shah Alam,Putra Height Dan Bandar Saujana Putra 012-2421192

 

SABAH

  • Hasmia Salleh , Kota Kinabalu,Sabah 014-6737104
  • Bibi Shafawati Janun Semporna, Kunak, Kota Kinabalu Sabah 013-5568238
  • Emelia Jumoi Cod : Sri Aman, Engkilili Dan Lubok Antu 019-4675097
  • Norihan Abu Bakar, Kota Kinabalu, Papar, Beaufort 011-19087940
  • Meryasanti Jamin Cod Tawau Sabah 019-8008372
  • Nurlaila Sabranshah, Papar. Kimanis. Bongawan. Sipitang. Kuala Penyu. Membakut Beaufort, Kota Kinabalu 013-5504093

 

PERAK

  • Norhaniza Bt Mohd Nor, Bagan Datoh, Teluk Intan, Ipoh, Perak – 019-2172314
  • Zahani Mohd Hamdan, hulu bernam, Tanjung Malim, slim river, sungkai, bidor- 017-6545881

 

PULAU PINANG

  • Siti Khadijah Ariffin, Balik Pulau, Georgetown, Penang Area Pulau Sahaja 017-3097321
  • Rohaida Nanyan Rohaida , Bandar Baharu, Parit Buntar, Nibong Tebal, Bagan Serai, Sps 012-4456607

PAHANG

  • Nadia Shazwani, Bentong, Pahang 013-3934946
  • Sharifah Saidatul Faharisa Bt Syed Taha, Kuala Rompin, Muadzam Shah, Bukit Ibam, Keratong. (Pahang) 013-9722465
  • Hanawati Ewah, Jempol,B.Kikir,K.Kelawang,Keratong 013-9027855

 

KUALA LUMPUR

  • Noor HASYIMAH BT ZAINAL, Seremban / Senawang / Damansara, 019-6972866
  • Anis Suziana Ahmad, , Gombak, UIA, Tmn Sri Gombak, Giant Bt. Caves, Petron Sentul Pasar, Maju Junction (KL) 019-3132413
  • Rabiatul Adawiyyah, Keramat,Setiawangsa,Ampang,Kampung Baru,Jalan Tun Razak 014-2782332
  • Rosazliana Wazie, Kajang,Putrajaya,Nilai,Kl 019-2591525
  • Noor Suzieany M.Radzalikl Sentral,LRT – Dang Wangi, Masjid Jamek,Pasar Seni,Bangsar, Shopping Mall – Klcc, Midvalley,Ampang Park, Jusco Seremban 2
  • Zahana Mohd Hamdan, Sungai Buloh, Kota Damansara, Ara Damansara, Damansara Damai, 017-2046151

MELAKA

  • Emilia Maznan 012 9441584 Cod Melaka.
  • Zaifareza Binti Mohamed Cod : Melaka 0176144134

 

TERENGGANU & KELANTAN

  • Eyta Daud Mazita Binti Daud, Area Pasir Puteh Klantan,Jerteh Terengganu, Serdang Selangor 0129553455
  • Azuraini Muda Azuraini Muda 0179562224 Kuantan,Pekan, Kuala Terengganu

 

NEGERI SEMBILAN

  • Mummycare Liza SEREMBAN, SENAWANG, 013-3676563

 

PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI

 

KAMI MERUPAKAN PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR dan kawasan sekitarnya. Membuat penghantaran ke Felda Semencu, Felda Pasak, Air Tawar 1, Air Tawar 2, Air Tawar 3, Air Tawar 4, Air tawar 5, Bandar Mas, Bandar Penawar. hubungi kami di 013-7374958/013-7065178

APA BESTNYA BERBIZ SHAKLEE (bagaimana nak jadi ahli shaklee)

bismillahsalam april, 2014…kejap je masa berlalu kan? hari tu macam kejap je dah masuk tahun baru..ni dah masuk bulan ke 4 dalam tahun 2014…memang benarlah masa itu semakin cepat berlalu…dan diam tak diam juga, hmpir tiga tahun saya menceburi perniagaan MLM ini…perniagaann shaklee…apa yang bestnya berbiz shaklee?

mulanya saya join shaklee ni sebab saya nak dapatkan harga murah untuk pembelian suplemen shaklee..hik hik.iyerlah..saya mula jatuh cinta dengan shaklee kerana set penyusuan yang saya ambil..memula saya beli alfalfa sajr..sebab budget ciput masa tu…beli yang botol kecik 330 biji dengan harga rm53. lebih kepada nak mencuba dulu serasi atau tak..niat saya nak menyusukan zafran sehingga umur 2 tahun. so, masuk bulan ke 6, saya perasan production susu saya mula slow…dan saya mula mencari milk booster di dalam internet…pelbagai petua saya cuba tapi akhirnya saya akui, bukan sebab pemakanan saya, tetapi adalah sebab minda dan badan saya sgt stress dan penat. bila badan dah lepak, maka susu pun majuk majuk nak keluar.

Dari alfalfa, saya mula kumpul satu persatu suplemen untuk penyusuan ini. tapi saya juga perasan, selain dari proses pengeluaran susu mula berjalan lancar, badan saya tidak mudah penat walaupun tak cukup tido.  Ianya sesuatu yang menyeronokkan saya..dan bila saya bertanya kepada upline saya, dia berikan sebab kenapa badan saya tidak mudah lepak dan penat… wahhhh….banyak manfaat yang saya perolehinya..bertitik tolak dari itu, saya pun daftar ahli sebagai pengedar shaklee. oh ya. saya adalah pengedar shaklee kota tinggi tau..berminat, boleh cari saya..la la la a..siap promosi lagi…he he he

bestnyer shaklee ni, walaupun dia MLM, tapi ia sangat berbeza dengan MLM lain. cara hidup upline saya yang saya rasa “ye ke dia ni dapat bonus byk?” buatkan saya nak kaji juga apa bestnya shaklee ni.

1) SIAPA USAHA LEBIH, DIA DAPAT LEBIH – sekarang dah terbukti…saya ni x fokus sgt( mgaku), sbab tu donwline saya dapat income lebih besarrrr dari saya…dan 2nd level saya lak, rank dia lebih tinggi dari saya…so, shaklee sangat sangat adil.

2) TAK PERLU MENTEN POINT (UV) – kalau kita jadi ahli untuk makan sendiri atau nak berbiz, shaklee tak tetapkan tiap tiap bulan kena beli barang..tak de beli barang, kita x dapat bonus ( kesinambungan dari no 1 ).

3) TAK PERLU KELUARKAN MODAL UNTUK PERMULAAN – untuk menjadi ahli, ada 2 option yang shaklee berikan pada kita. 1- cuma bayar rm65 untuk dapatkan manual kits tanpa barang. atau 2- bli barangan sebanyak rm680= 200 uv dan layak untuk menjadi keahlian secara percuma.

4) CASH BACK YANG BANYAK – yang ni saya sukaaaa sangat. Selain dari untung jualan runcit, yang hampir 20%, kita juga akan dapat bonus dari shaklee bergantung pada jualan kita pada bulan sebelumnya. bonus akan dimasukan terus ke akaun kita pada setiap 15hb bulan berikutnya. ada kiraannya sendiri..selain itu, bagi mereka yang dah mencapai rank trtentu, ada juga cash untuk car bonus, insentif leaders, insentif kenaikan rank dan sebagainya..semuanya dalam bentuk tunai..dan paling bestttt tiap tiap tahun, mereka yang layak, akan dibawa terbanggggggggggggg secara percuma oleh shaklee untuk pelancongan antarabangsa. kita boleh pilih nak g umrah atau nak g melancong di lokasi yang ditetapkan oleh shaklee.

SID1

ada banyak lagiiii KEISTIMEWAAN SHAKLEE NI….berminat??? jom join ahli bersama saya….bersama sama menjadikan impian sebagai satu kenyataan…

 

saya?? SITI NORIZA BINTI SALEH, pengedar shaklee KOTA TINGGI, JOHOR hubungi saya : 013-7374958. 

boleh add fb personal saya : siti noriza binti saleh

 

JANGAN MALU MALU DAN JANGAN LAMBAT LAMBAT FIKIR.

ISTIMEWANYA SHAKLEE BERBANDING MLM LAIN

bismillah

Assalamualaikum dan salam sejahtera…

selalu orang tanya apa istimewanya shaklee berbanding MLM lain… bagi saya, setiap MLM ada kelebihan nya masing masing. tetapi, saya nampak shaklee mempunyai keistimewaannya yang tersendiri berbanding dari MLM lain.. kenapa saya berani berkata demikian?

 

1) MENERIMA LEADERSHIP BONUS SEHINGGA 6 LEVEL ( 6 KETURUNAN )

– bermakna, jika kita menjadi upline dan kita mempunyai downline yang bertingkat-tingkat sehingga kita sendiri sudah tidak kenal siapa downline kita…dan kat sini yang selalu orang cakap ” upline goyang kaki sebab dpt byk komisen dari orang bawah yg tak tahu duit tu dari siapa”.

– shaklee pula hanya membenarkan upline menerima komisen atau dalam shaklee istilah leadership bonus sehingga 6 level shaja… makanya, upline itu sendiri dapat mengenali setiap donwline yang berada di bawahnya. itu keistimewaan shaklee berbanding MLM lain. seperti dalam artikel Ustaz Zaharuddin yang saya petik sebagai :

“* Komisyen datang dari orang bawahan yang langsung tidak dikenalinya kerana sudah terlampau jauh ke bawah. Ini menjadikan orang atasan seolah-olah mendapat untung di atas angina tanpa sebarang kerja dan usaha lagi. Ia juga boleh dikelaskan sebagai broker di atas broker di atas briker di atas broker dan seterusnya. Dalam hal berbilangnya rantaian komsiyen broker ini, menurut perbincangan saya bersama Syeikh Prof. Dr Abd Sattar Abu Ghuddah (Pakar Shariah utama dalam bidang kewangan Islam dunia di Kesatuan Ulama Fiqh Sedunia, AAOIFI, Dow Jones Islamic Index dan lain-lain) ia termasuk dalam konteks memakan harta orang lain dengan bathil selain terdapat unsur judi. Ini adalah kerana ia seolah-olah meletakkan syarat kepada semua orang bawahan samada dengan pengetahuan mereka atau tidak, semua hasil jualan mereka akan diambil sebahagian keuntungannya untuk orang atasnya.”

sumber : http://www.zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/222-multi-level-marketing-menurut-shariah.html#comments

 

2) MENJANA PENDAPATAN YANG “LIMITLESS”.

– shaklee membenarkan ahlinya menjana pendapatan yang tiada had. bermakna, buatlah duit seberapa yang anda perlukan.

– ada sesetengah MLM, menghadkan pendapatan maksimum ahlinya sehingga rm600k sebulan saja..dan selepas tu,, walau banyak manapun jualan yang dia buat, dia hanya mampu memperolehi rm600k itu

– istimewanya shaklee berbanding MLM lain pula, ia tidak menghadkan langsung pendapatan ahllinya..malahan, ada antara ahlinya memperolehi pendapatan sehingga RM1.5juta SETIAP BULAN!!! dan yang lebih best, income tu semakin bertambah dan bertambah setiap bulan.

 

3) DONWLINE BOLEH LEBIH TINGGI PANGKAT DARI UPLINE

– satu keistimewaan yang saya suka dalam shaklee ialah, SIAPA USAHA LEBIH, DIA DAPAT LEBIH. walaupun berada dalam MLM yang orang kata, wahhh untung orang atas..orang bawah usaha lebih-lebih, orang atas gak yang makin naik “>.  ia tidak berlaku dalam shaklee.

– istimewanya shaklee, downlne boleh “memotong” upline pada bila bila masa. samada dari rank, dari pendapatan dan juga dari jumlah ahli downline masing masing. ia tidak mustahil kerana saya sendri mempunyai downline yang berada rank lebih tinggi dari saya dan pastinya incomenyer juga lebih banyak dari saya.

 

cukup dulu 3 keistimewaan shakee berbanding MLM yang lain..nanti kita story mory lagi keistimewaan shaklee ye….see you soon…

 

 

***jika anda berminat menjadi ahli shaklee atau inginkan penerangan lebih lanjut, anda boleh hubungi saya melalui :_

sms/whatsapp/wee chat : 013-7374958

email : sitinorizasaleh@gmail.com

 

atau, jika anda berminat untuk berjumpa atau mendapatkan produk shaklee ini, saya adalah pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor.

ALHAMDULILLAH. SEMUA NYA DARI ALLAH

Alhamdulillah. ..Alhamdulillah. …semuanya adalah dari Allah…Allah tentukan rezeki saya dalm shaklee…Allah juga yang buka hati saya untuk berjaya dalam shaklee.

untuk semua kawn kwan saya, downline saya, upline, subline saya ucapkan terim kasih.

Dan sesungguhnya ucapan terima kasih ini khas untuk suami saya yang “tahan mata” melihat umah bersepah..he he he..

Terima kasih semuanya. …

 

544098_10151888196753250_1598912045_n

wpid-20131207_160333.jpg

wpid-20131207_160123.jpg

wpid-20131207_191201.jpg

wpid-20131207_191201.jpg

1 2