BUSINESS LEADERS CONFERENCE ( 2017 )

Pada 18.02.2017 lepas, satu majlis perjumpaan leaders dalam Shaklee telah diadakan di Sunway Piramid Convention Centre ( SPCC ) anjuran pihak Shaklee. Yang mana, pada hari itu, semua leaders dalam Shaklee telah dijemput beramai ramai untuk perjumpaan bersama CEO SHaklee iaitu Mr Roger Barnet serta Dr Daggy iaitu salah seorang saintis termuka di USA yang berkhidmat dengan Shaklee Corporation sejak bertahun tahun lagi.

ROGER BARNET

Read more

PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR

Salam Perkenalan. Saya nak kenalkan lagi sorang ahli baru dalam tem The Dream Builders. Beliau merupakan pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor. Bagaimana nak hubungi beliau?

 

Pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor ini namanya Muhammad Bin Salleh yang memilih untuk membuat biz Shaklee ini sebagai punca utama pendapatan beliau dan beliau juga yakin dapat membantu lebih ramai lagi orang di luar sana untuk menjaga kesihatan dari awal lagi melalui suplemen/ makanan tambahan.

Jadi, kalau anda adalah pembaca lelaki yang malu nak ceritakan masalah kesihatan anda kepada pengedar shaklee wanita, kini anda ada tempat untuk berkongsi masalah anda serta mendapatkan khidmat nasihat bagi produk yang bersesuaian dengan masalah kesihatan anda. Opss, tak semestinya orang lelaki je boleh dapatkan produk Shaklee dari Encik Muhammad ni, anda yang wanita pun boleh. lagi lagi yang bekerja atau duduk rumah susah nak keluar time waktu siang kan, En Muhammad boleh hantarkan produk tersebut kepada anda melalui khidmat penghantara COD.

Kawasan jajahan beliau, he he he, boleh membuat penghantaran di area bandar Kota Tinggi, area Taman Kota Jaya, area Kota Kecil atau sekitarnya. boleh juga berjumpa di landmark tertentu seperti Stesen Bas Kota Tinggi,  Pasaraya KINI, Kipmart Kota Tinggi dan sebagainya. kini shaklee semakin hampir dengan anda. Google saja Pengedar Shaklee Kota Tinggi atau Pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor atau Pengedar Bandar Kota Tinggi, Johor. Hah, semualah dia nak conquer!!

Bagaimana nak hubungi beliau?

NAMA : MUHAMMAD BIN SALLEH

WA : 013 771 1279

KAWASAN COD : BANDAR KOTA TINGGI, TAMAN KOTA JAYA, TAMAN DAIMAN, DAN SEKITARNYA

 

jadi, semoga anda mendapat manfaat kesihatan anda melalui produk terbaik di dunia iaitu SHaklee!!

PENGEDAR SHAKLEE DI KOTA TINGGI, JOHOR

 

 

 

Kami merupakan pengedar Shaklee di Kota Tinggi, Johor dan telah berkecimpung dalam dunia shaklee sejak tahun 2011 lagi.  Kami bukan semata mata menguruskan perniagaan Shaklee malahan kami sekeluarga merupakan pengguna setia produk Shaklee.

wpid-d766c9aca7aab3cc27786bff61581eff.jpg

Kami sekeluarga pengguna produk Shaklee

Bagaimana anda ingin mendapatkan produk dari saya?

Sekiranya anda membuat pesanan melalui online dan duduk di luar kawasan Kota Tinggi, kami akan menghantar suplemen pilihan anda melalui pos laju, gdex atau citylink.

Sekiranya anda berada di sekitar kwasan Kota Tinggi atau Felda Semenchu, ada 3 cara untuk anda mendapatkan suplemen pilihan anda iaitu :-

* berjumpa dengan kami di lokasi yang dijanjikan

* kami hantar terus ke rumah/pejabat anda

* datang kerumah kami untuk dapatkan produk anda.

senang kan? simple je dan mudah. kami akan cuba berikan perkhidmatan yang terbaik dan menjadi pengedar shaklee Kota Tinggi yang terbaik untuk anda.

Bagaimana ingin menghubungi kami?

whatsapp/sms/telegram : 013 -7374958 atau 013-7065 178

jangan malu malu .

SHAKLEE EFFECT!

Orang selalu cakap dengan saya.

Ko kalau tak kaya, tak tahulah aku nak cakap apa.

Ayat macam ni selalunya saya balas dengan ” macamana ko tau aku tak kaya?”

Dan biasanya di balas dengan jawapan, eleh..pakai kereta biasa je. Kalau kaya mestilah dah beli kereta besar.

Pernhkan ini berlaku? Atau sememangnya memiliki kereta besar adalah tanda aras kekayaan seseorang itu? Bagi saya, kereta besar atau mahal bukanlah tanda aras nya. Lagi lagi zaman sekarang. Membeli kereta seolah membeli perabot yang boleh ditukar setiap tahun dan pilihan mengikut apa yang kita suka. Pinjaman untuk memiliki kereta juga sangat mudah. Tunjuk je bukti pendapatan, lepas tu bawaklah sorang penjamin, dan pihak bank akan meluluskannya walaupun 80% dari gaji atau pendapatan bulanan kita akan digunakan untuk membayar ansuran bulanan kereta.

Bagi saya, kekayaan adalah suatu yang saya tafsirkan sebagai kebebasan. Bebas dari hutang, bebas untuk memilih apa yang kita perlukan dan semestinya ia adalah satu keperluan, bebas untuk membantu sesiapa yang kita ingin bantu, bebas untuk menghulurkan seberapa banyak derma, wakaf, zakat dan yang pasti, bebas untuk hidup dari terikat dengan kemiskinan.

Saya kaya, tapi saya tidak akan tunjukkan kekayaan saya.

image

Saya kaya dengan keluarga shaklee saya, ..merekalah kekayaan saya..

image

Read more

SENARAI PENGEDAR SHAKLEE DI MALAYSIA

Assalamualaikum.. saya nak perkenalkan kawan kawan saya yang merangkap biz partner saya iaitu pengedar shaklee di seluruh Malaysia untuk anda hubungi mereka bagi mendapatkan produk shaklee secara terus dari mereka mereka ini.  Senarai pengedar shaklee ini akan terus di “update” setiap masa untuk memudahkan anda mencari pengedar shaklee berhampiran anda. Ini adalah senarai pengedar shaklee di Malaysia :-

 

SID1

SARAWAK

  • Khadijah Abdullah, Bintulu, Sarawak Dan Semporna Sabah 013-8369536
  • Ummi Zubari, Bintulu,Sarawak 013-8342092
  • Haliza Pudin, Miri, Sarawak 019-8541446
  • Normawaty Abdul Wahid, Miri, Sarawak 019-8754799
  • Shurina Wong, Bintulu / Sibu, Sarawak 013-8158681
  • Christina Enjan, Kuching, Saratok, Sarikei No Hp: 013-5736714
  • Sharipah Noorhidayah Binti Wan Morsidi, Sri Aman, Kuching, Sebuyau 013-8465992

 

KEDAH

  • Yusnita Wan Chik…Cod Kawasan Alor Setar, Jitra 012-4410608
  • Eida Ruzaidah Rahman Eida Ruzaidah Rahman Cod Sg Petani, Bertam (Penang) 013-4868608

 

JOHOR

  • Normala Jamaludin, Pasir Gudang 019-7041447
  • NORHASNIZA BINTI MOHD NOR Muar, Batu Pahat, Johor – 019-7964814
  • Siti Idayu Md Zali Cod Bukit Kepong Muar, 011-29829622
  • Rohana Talib,Kahang,Kluang, 017-7887071
  • Suminah Ibrahim, Masai, Pasir Gudang..Tel 017-7170948
  • Siti Mastura Binti Sakimin Felda Air Tawar 1,Tebrau…017-7875465
  • Nurul Atikah Binti Mohd Khalid, Bandar Tenggara, Kulai 0127390499
  • Norhaisah Hisham, Kempas, Tampoi, Kg.Melayu, Majidi , Bandar Dato Onn, Taman Daya, Mount Austin, Johor Jaya 012-7317854.
  • Suryati zainal, gelang patah, nusajaya, skudai, 019-7562055
  • Marhaini Abdullah, sekitar Bandar johor bahru, Bandar baru uda, 016-4147409
  • Afida Binti Ahmad Kamal, mersing dan sekitarnya, 012-7155510

 

SELANGOR

  • Nurul Halimahtun, Paya Jaras, Bukit Rahman Putra,Kuang Sg. Buloh 019-3190316
  • Suriana Aris Cod Kajang 0123201976
  • Suzi Zamahshari, Bandar Baru Salak Tinggi,Nilai,Kota Warisan 0193307345
  • Wardah Aina, Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong 016-2223767
  • SURIYANTI BT SAID, KLANG,KAPAR…019-2992708
  • Syazwani Mohd Shah,Batu Tiga,Shah Alam,Putra Height Dan Bandar Saujana Putra 012-2421192

 

SABAH

  • Hasmia Salleh , Kota Kinabalu,Sabah 014-6737104
  • Bibi Shafawati Janun Semporna, Kunak, Kota Kinabalu Sabah 013-5568238
  • Emelia Jumoi Cod : Sri Aman, Engkilili Dan Lubok Antu 019-4675097
  • Norihan Abu Bakar, Kota Kinabalu, Papar, Beaufort 011-19087940
  • Meryasanti Jamin Cod Tawau Sabah 019-8008372
  • Nurlaila Sabranshah, Papar. Kimanis. Bongawan. Sipitang. Kuala Penyu. Membakut Beaufort, Kota Kinabalu 013-5504093

 

PERAK

  • Norhaniza Bt Mohd Nor, Bagan Datoh, Teluk Intan, Ipoh, Perak – 019-2172314
  • Zahani Mohd Hamdan, hulu bernam, Tanjung Malim, slim river, sungkai, bidor- 017-6545881

 

PULAU PINANG

  • Siti Khadijah Ariffin, Balik Pulau, Georgetown, Penang Area Pulau Sahaja 017-3097321
  • Rohaida Nanyan Rohaida , Bandar Baharu, Parit Buntar, Nibong Tebal, Bagan Serai, Sps 012-4456607

PAHANG

  • Nadia Shazwani, Bentong, Pahang 013-3934946
  • Sharifah Saidatul Faharisa Bt Syed Taha, Kuala Rompin, Muadzam Shah, Bukit Ibam, Keratong. (Pahang) 013-9722465
  • Hanawati Ewah, Jempol,B.Kikir,K.Kelawang,Keratong 013-9027855

 

KUALA LUMPUR

  • Noor HASYIMAH BT ZAINAL, Seremban / Senawang / Damansara, 019-6972866
  • Anis Suziana Ahmad, , Gombak, UIA, Tmn Sri Gombak, Giant Bt. Caves, Petron Sentul Pasar, Maju Junction (KL) 019-3132413
  • Rabiatul Adawiyyah, Keramat,Setiawangsa,Ampang,Kampung Baru,Jalan Tun Razak 014-2782332
  • Rosazliana Wazie, Kajang,Putrajaya,Nilai,Kl 019-2591525
  • Noor Suzieany M.Radzalikl Sentral,LRT – Dang Wangi, Masjid Jamek,Pasar Seni,Bangsar, Shopping Mall – Klcc, Midvalley,Ampang Park, Jusco Seremban 2
  • Zahana Mohd Hamdan, Sungai Buloh, Kota Damansara, Ara Damansara, Damansara Damai, 017-2046151

MELAKA

  • Emilia Maznan 012 9441584 Cod Melaka.
  • Zaifareza Binti Mohamed Cod : Melaka 0176144134

 

TERENGGANU & KELANTAN

  • Eyta Daud Mazita Binti Daud, Area Pasir Puteh Klantan,Jerteh Terengganu, Serdang Selangor 0129553455
  • Azuraini Muda Azuraini Muda 0179562224 Kuantan,Pekan, Kuala Terengganu

 

NEGERI SEMBILAN

  • Mummycare Liza SEREMBAN, SENAWANG, 013-3676563

 

PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI

 

KAMI MERUPAKAN PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR dan kawasan sekitarnya. Membuat penghantaran ke Felda Semencu, Felda Pasak, Air Tawar 1, Air Tawar 2, Air Tawar 3, Air Tawar 4, Air tawar 5, Bandar Mas, Bandar Penawar. hubungi kami di 013-7374958/013-7065178

5 CARA BAKAR KALORI DENGAN CEPAT

bismillah

 

semua orang rasa tidak sempat untuk bakar kalori disebabkan dengan pelbagai alasan. Sedangkan bakar kalori ssemasa bekerja juga boleh. tidak perlukan alat gym yang berat berat atau kena berpakaian sukan.

Kajian yang dimuatkan di dalam Jurnal Perubatan Sukan British menyatakan, mereka yang sedang bekerja juga ada cara untuk bakar kalori dengan cepat. pekerja yang duduk sekurang kurangnya empat jam sehari boleh meningkatkan risiko kencing manis dan penyakit jantung walaupun bersenam setiap hari.

Cara yang mudah untuk membakar kalori dengan cepat semasa bekerja ialah :-

1- Berdiri setiap 30 minit

2 – berdiri semasa menjawab panggilan telefon

3 – berjalan ke meja kawan anda daripada sekadar memberi mesej atau WhatSapp

4 – Letakkan bakul sampah jauh daripada meja anda supaya anda boleh bangun dan bergerak untuk memasukkan sesuatu ke dalamnya.

5 – isi separuh saja botol air anda atau gunakan gelas.  Ia boleh menjadi alasan terbaik untuk anda kembali ke pantri.

 

so, janagan malas bergerak..anda ambil ubat kurus apa pun, anda tetap kena work out atau bergerak!!!.

 

pssstt… saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor..hubungi saya :_

Siti Noriza Saleh

013-7374958

sitinorizasaleh@gmail.com

fb : siti noriza binti saleh

APA BESTNYA BERBIZ SHAKLEE (bagaimana nak jadi ahli shaklee)

bismillahsalam april, 2014…kejap je masa berlalu kan? hari tu macam kejap je dah masuk tahun baru..ni dah masuk bulan ke 4 dalam tahun 2014…memang benarlah masa itu semakin cepat berlalu…dan diam tak diam juga, hmpir tiga tahun saya menceburi perniagaan MLM ini…perniagaann shaklee…apa yang bestnya berbiz shaklee?

mulanya saya join shaklee ni sebab saya nak dapatkan harga murah untuk pembelian suplemen shaklee..hik hik.iyerlah..saya mula jatuh cinta dengan shaklee kerana set penyusuan yang saya ambil..memula saya beli alfalfa sajr..sebab budget ciput masa tu…beli yang botol kecik 330 biji dengan harga rm53. lebih kepada nak mencuba dulu serasi atau tak..niat saya nak menyusukan zafran sehingga umur 2 tahun. so, masuk bulan ke 6, saya perasan production susu saya mula slow…dan saya mula mencari milk booster di dalam internet…pelbagai petua saya cuba tapi akhirnya saya akui, bukan sebab pemakanan saya, tetapi adalah sebab minda dan badan saya sgt stress dan penat. bila badan dah lepak, maka susu pun majuk majuk nak keluar.

Dari alfalfa, saya mula kumpul satu persatu suplemen untuk penyusuan ini. tapi saya juga perasan, selain dari proses pengeluaran susu mula berjalan lancar, badan saya tidak mudah penat walaupun tak cukup tido.  Ianya sesuatu yang menyeronokkan saya..dan bila saya bertanya kepada upline saya, dia berikan sebab kenapa badan saya tidak mudah lepak dan penat… wahhhh….banyak manfaat yang saya perolehinya..bertitik tolak dari itu, saya pun daftar ahli sebagai pengedar shaklee. oh ya. saya adalah pengedar shaklee kota tinggi tau..berminat, boleh cari saya..la la la a..siap promosi lagi…he he he

bestnyer shaklee ni, walaupun dia MLM, tapi ia sangat berbeza dengan MLM lain. cara hidup upline saya yang saya rasa “ye ke dia ni dapat bonus byk?” buatkan saya nak kaji juga apa bestnya shaklee ni.

1) SIAPA USAHA LEBIH, DIA DAPAT LEBIH – sekarang dah terbukti…saya ni x fokus sgt( mgaku), sbab tu donwline saya dapat income lebih besarrrr dari saya…dan 2nd level saya lak, rank dia lebih tinggi dari saya…so, shaklee sangat sangat adil.

2) TAK PERLU MENTEN POINT (UV) – kalau kita jadi ahli untuk makan sendiri atau nak berbiz, shaklee tak tetapkan tiap tiap bulan kena beli barang..tak de beli barang, kita x dapat bonus ( kesinambungan dari no 1 ).

3) TAK PERLU KELUARKAN MODAL UNTUK PERMULAAN – untuk menjadi ahli, ada 2 option yang shaklee berikan pada kita. 1- cuma bayar rm65 untuk dapatkan manual kits tanpa barang. atau 2- bli barangan sebanyak rm680= 200 uv dan layak untuk menjadi keahlian secara percuma.

4) CASH BACK YANG BANYAK – yang ni saya sukaaaa sangat. Selain dari untung jualan runcit, yang hampir 20%, kita juga akan dapat bonus dari shaklee bergantung pada jualan kita pada bulan sebelumnya. bonus akan dimasukan terus ke akaun kita pada setiap 15hb bulan berikutnya. ada kiraannya sendiri..selain itu, bagi mereka yang dah mencapai rank trtentu, ada juga cash untuk car bonus, insentif leaders, insentif kenaikan rank dan sebagainya..semuanya dalam bentuk tunai..dan paling bestttt tiap tiap tahun, mereka yang layak, akan dibawa terbanggggggggggggg secara percuma oleh shaklee untuk pelancongan antarabangsa. kita boleh pilih nak g umrah atau nak g melancong di lokasi yang ditetapkan oleh shaklee.

SID1

ada banyak lagiiii KEISTIMEWAAN SHAKLEE NI….berminat??? jom join ahli bersama saya….bersama sama menjadikan impian sebagai satu kenyataan…

 

saya?? SITI NORIZA BINTI SALEH, pengedar shaklee KOTA TINGGI, JOHOR hubungi saya : 013-7374958. 

boleh add fb personal saya : siti noriza binti saleh

 

JANGAN MALU MALU DAN JANGAN LAMBAT LAMBAT FIKIR.

1 2