ARTHRITIS. ASMA. ALERGIC ( PULIHKAN DENGAN ALFALFA SHAKLEE )



Apakah kebaikan Alfalfa?
(1) Terkenal untuk merawat 3 A :
• Arthritis
• Asthma
• Allergy

(2) Berkhasiat untuk membantu masalah :
• Penyakit Usus (Colon disorder)
• Buah pinggang
• Kencing manis
• Melawaskan usus
• Ulcer
• Fluid retention (sembab)
• Kurang selera

(3) Mengandungi 8 enzim yang boleh membantu masalah :
• Penghadaman
• Pencernaan
• Flatulence
• Abdominal discomfort dikalangan orang dewasa

(4) Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah
• Gastrik
• Penyakit kulit (Eczema)
• Kurang darah (Anemia)
• Sembelit
• Badan, nafas dan kaki berbau

(5) Promotes pituitary gland function

(6) Meneutralkan asid dalam badan (Alkalize’s the body and detorities the body especially the liver)

(7) Merawat masalah keputihan pada wanita. Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara.
Memang sangat bagus diambil oleh wanita & para isteri.
(8) As a galactagouge. Bagus diambil oleh ibu menyusu, kerana ia meransang dan menambah pengeluaran susu ibu .

kredit :  mamaqaireen

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- 
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) 
 yahoo messenger : nuriezam_040806
 talk : damiapitshop

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

PROMOSI BULAN NOVEMBER…ALFALFA,,,,

Tawaran Hebat Sepanjang November 2012 – ALFALFA COMPLEX … !!!!

Jangan lepaskan tawaran menarik November ini. Semakin lama, semakin hebat tawaran dari Shaklee. Kalau bulan lepas ESP, kali ni Alfalfa Complex pula. Jangan SOLD OUT sebelum akhir bulan sudah..
Pada siapa yang dah cuba pasti tahu kehebatan alfalfa ni.  Dah puas hati mencuba pelbagaiproduk, apa kata join kumpulan kami menjadi warga Shaklee dan menjana pendapatan bersama!
Jom, kenal Alfalfa bagi yang masih belum tahu kehebatannya.

Alfalfa merupakan satu gudang zat. Akar tunjangnya yang mengunjur ke bawah sedalam 6 meter untuk mencari pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil dalam amaun yang banyak melalui proses fotosintesis yang semulajadi. 

Alfalfa Complex merupakan suatu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforous, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
Sumber semula jadi dari alfalfa
Setiap hidangan mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 

Terdapat 2 saiz: 330 biji dan 700biji

Kebaikkan Alfalfa Complex Shaklee:

-penggalak susu semulajadi yang tidak meninggalkan bau pada badan seperti sesetengah penggalak susu yang lain
-merupakan detox lembut semulajadi
-membuang angin dari badan
-melancarkan pelawasan
-merawat simptom resdung
-bagus untuk proses mengurangkan berat badan
-mengurangkan kebas kaki
-membaiki kitaran haid bagi sesetengah wanita
-mengatasi keputihan
-dan banyak lagi..

kredit : http://www.mysupervitamins.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau email : damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) yahoo messenger : nuriezam_040806 talk : damiapitshop untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

ANDA MENGHADAPI MASALAH KEPUTIHAN?

jom baca artikel dari harian metro ini :_
SAYA sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak. Kini, saya mengalami masalah keputihan yang agak banyak.
Keputihan itu seperti berketul dan berbau, ada juga rasa kegatalannya. Apabila gatal, saya memancutkan air ke faraj saya dan saya dapati banyak keputihan yang keluar dan kegatalan itu agak berkurangan. 
Doktor ada memberikan ubat untuk dimasukkan ke dalam faraj dan kali kedua, saya diberikan ubat makan tetapi masalah masih berulang.

Semasa bersama, saya melihat pada zakar suami melekat keputihan berkenaan. Saya jadi malu pada suami. Apakah saranan doktor untuk menangani masalah ini?

NAT,

Ampang, Selangor.

LAZIMNYA ia disebabkan oleh kulat Candida albicans.

Dalam keadaan keputihan yang berlebihan, doktor membantu untuk membersihkan sebahagian besar keputihan terbabit dengan mudah menggunakan alat spekulum, bebola kapas bersih yang direndam dalam larutan ‘normal saline’ dan alat pemegang bebola terbabit.

Ia hanya mengambil masa beberapa minit saja dan dilakukan di klinik.

Sebelum itu, doktor akan mengambil sedikit sampel keputihan untuk dihantar ke makmal bagi ujian kultur kuman, kadangkala terdapat lebih daripada satu kuman dan memerlukan ubat yang berlainan.

Kemudian barulah doktor memberikan ubat antikulat untuk membunuh lebihan kulat yang mungkin masih ada, ia lazimnya dimasukkan ke dalam faraj dalam dos berbeza, anda juga mungkin diberikan ubat pil antibiotik untuk dimakan.

Jika keputihan terlalu banyak, menggunakan pil yang dimasukkan ke dalam faraj mungkin mengambil masa yang lebih lama atau anda mungkin terpaksa mengulangi pengambilan ubat terbabit.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Seringkali masalah keputihan mengganggu mana-mana wanita..Mana tak, bila keputihan terlalu banyak jadilah kegatalan pada alat sulit, berbau busuk dan macam-macam lagi. Walaupun ia sebenarnya satu masalah ‘besar’ jika tidak dipedulikan..Almaklumlah mahu berjumpa doktor dan memberitahu masalah ini sememangnya agak memalukan bagi sesetengah wanita. Wanita di luar sana, jangan biarkan masalah keputihan anda berlarutan okay…

credit : azrin
Adakah anda mengalami masalah berikut?
  • Kegatalan pada kemaluan?
  • Selalu keluar cecair berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?
  • Ketidakselesaan apabila ‘bersama’ suami?
  • Terpaksa memakai panty-liner setiap hari?

Jangan Anggap Remeh
Ramai wanita menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Anda silap! Keputihan adalah lebih jauh daripada itu…

Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.
Gambar Diatas Menunjukkan Contoh Faraj yang dijangkiti kulat
Jika rawatan kulat ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda.
Jangkitan bakteria atau kulat ini juga mampu merebak ke pasangan kita.
Hasilnya organ seksual lelaki juga akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet.
Rajah diatas menunjukan bagaimana bakteria dan kulat merebak kedalam saluran faraj.
  
Vitamin Shaklee dapat membantu?
Apa kata yang dah cuba Shaklee Feminine Set (Set F)?
Apa kata Dilla?
1) Senjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!
2) Mama mengalami masalah sembelit dari sekolah lagi. Mama masih ingat, arwah opah Qaireen selalu cakap macam ni kalau mama dalam toilet “Dilla ko ni berak tahi batu ke?” tapi itulah kenyataannya. Bayangkan senjak dari dulu mama “terseksa” setiap kali nak membuang. Kadang2 tu sampai berdarah! Seminggu tak lebih dari 3 kali membuang. Tapi sekarang Alahmdulillah seminggu 4 ke 6 kali membuang, dan yang paling penting tiada lagi darah yang keluar.
3) Mama juga salah seorang yang mempunyai penyakit eczema. Mama mmg tidak boleh duduk di tempat2 yang kotor, ada rumput, berhabuk, berpasir dan banyak lagi. Malah cadar tilam mama pun, mama akan ganti setiap minggu. Tapi sekarang, Alhamdulillah..seronok sangat bila mama join SGM, sebab waktu SGM kami duduk di tikar yang dibentang atas rumput. Masalah bintik2 dan gatal2 mmg tiada.
………………………………………………………………


Benar! Alfalfa Shaklee sememangnya membantu!
Alfalfa tumbuhan 1001 fungsi, bukan untuk ibu yang menyusukan anak je tauu!! Antara fungsi alfalfa yang wajib anda tahu dan ingat :
1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitam dalam buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
19. Membuang angin dalam badan
20. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…
So, kepada kaum wanita yang mahu asetnya sentiasa terpelihara, kami ada menyediakan Euphoria Feminine Set yang terdiri daripada gabungan Vitamin E dan Alfalfa.
Fungsi kedua vitamin ini untuk kewanitaan kita :
– Anti oksida, anti penuaan, menyokong dan mempercepat pembaik pulihan otot & baik untuk jantung, dan ada yang menggelarkannya sebagai sex vitamin!

Alfalfa
– Baik untuk kesihatan dalaman wanita, berfungsi seperti Kacip Fatimah (perapat!), membantu melancarkan kitaran haid, dan banyak lagi kebaikan Alfalfa (seperti dinyatakan di atas).

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- 
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) 
 yahoo messenger : nuriezam_040806 

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

SUPPLEMENT BERPANTANG – BAGI MEREKA YANG KATAKN “TIDAK” PADA JAMU


VITALEA – Multivitamin lengkap dengan formula zat besiZat besi sangat penting untuk pembinaan sel darah merah. Tanpa cukup zat besi si ibu akan kelihatan mudah pucat lesi, tak bermaya dan paling teruk mudah pengsan atau pitam. Pengambilan multivitamin dengan zat besi sangat perlu demi memastikan tubuh mendapat semua vitamin yang diperlukan yang adakala tidak dapat diperolehi dari pengambilan makanan harian kita.
Vitamin B complex –Membantu menstabilkan hormon maka si ibu tak mudah rasa stress dan tidak mudah meroyan. Ia juga membantu dalam proses pembinaan sel darah merah dan ianya sangat bagus untuk proses pemulihan bagi si ibu yang baru melahirkan anak.
Vitamin C  Ia bagus dalam membentuk dan meningkatkan antibodi badan kita. Ianya juga penting dalam pembentukan kolagen. Kolagen penting untuk menyatukan setiap sel dalam tubuh.
Zinc Ianya banyak terdapat dalam ikan haruan dan makanan laut. Ia membantu mempercepatkan proses baik luka. Zinc antara vitamin yang penting untuk pertumbuhan. Pengambilan zinc dapat dilihat kesannya pada pertumbuhan dan pembesaran bayi, rambut ibu tak mudah gugur dan luka bersalin cepat baik.
ESP (soy Protein) – Ada sesetengah orang memang tak amik endah tentang keperluan protien dengan mengandaikan sudah memadai makan ikan , daging , telur serta minum air soya yang dibuat sendiri. Namun berapa ramai yang tahu dan ingin ambil tahu bahawa protin hanya bertahan pada suhu yang tidak lebih 36*c. So bila kita goreng dan masak susah tentu suhu melebihi 36*c. Ini akan mengganggu kandungan asid amino dalam protien itu tadi. sebab itu protien yang kita dapat dari makanan yang di masak adalah bersifat ala kadar dan atas dasar janji ada dalam menu. Ramai yang tidak tahu, pengambilan protien yang mencukupi dengan aisd amino yang lengkap membantu dalam penghasilan kulit yang cantik, rambut yang sihat, kuku yang elok serta penghasilan susuibu dengan kadar lebih cepat provided sesi perahan yang konsisten. Malah lebih ketara apabila anak yang menyusu mudah kenyang walaupun ini dinafikan oleh mereka yang tidak pro vitamin

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- 
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) 
 yahoo messenger : nuriezam_040806 
talk : damiapitshop

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

ALFALFA – JANGAN PERTIKAIKAN KEAJAIBANNYA

KEAJAIBAN ALFALFA SHAKLEE :-

Alfalfa Complex merupakan Formula shaklee signature yang asalnya dibangunkan oleh Dr shaklee dalam tahun 1950an.

Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (medicago Sativa ) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.  Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”.  Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa.  Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak.  Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil.  Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnnya.   manakala bahagian lain yang tidak penting, dilupuskan.

Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet.  Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan shaklee yang sangat ketat dan teliti.  Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa..

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :-
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau
add saya di fb ( siti noriza saleh )
 yahoo messenger : nuriezam_040806

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

SENTIASA BERTENAGA DAN PRODUCTION SUSU MERIAH

Assalamualaikum…hari ni nak bercerita pasal ENERGIZING SOY PROTEIN ini…ialah adalah salah satu produk terlaris dalam SHAKLEE….kenapa ianya laris?..kerana ia mengamalkan 7 prinsip pilihan kenapa ESP ni tidak mendatangkan kemudaratan pada pengamalnya….selain tu, ianya diakui oleh mereka yang telah mengambil ESP ni dalam kehidupan harian mereka..

jom baca lagi testimoni dari cus kak hadha ini…

tq kak Hadha 🙂

ESP memang hot selling product. Alhamdulillah .. memang semakin ramai rakyat Malaysia yang tahu akan kepentingan mengamalkan suplemen semulajadi dan specifically, kepentingan protein yang berkualiti.
 
My all time favourite? Tentulah ESP Shaklee!
 
 
Kenapa suplemen protein ESP daripada Shaklee ni HOT SELLER? Ini adalah kerana ia membantu anda mengatasi/mengurangkan MASALAH-MASALAH yang disenaraikan berikut 
  1. Bayi anda TAK CUKUP BERAT
  2. Susu TAK BANYAK
  3. Susu KURANG PEKAT
  4. Kulit BERPARUT JERAWAT
  5. Kulit BERJERAWAT
  6. Kulit KUSAM
  7. Kulit BERMINYAK
  8. LETIH LESU
  9. KUAT MENGUNYAH (lapar sokmo)
  10. PAYUDARA KENDUR
  11. dan BANYAK lagi ..
Jom baca testimoni ibu-ibu ini 🙂

* Testimoni adalah sekadar perkongsian
 
 
 

so, apa tunggu lagi?..anda pasti mahukan hasil yang sebegini jugak kan?>..

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

TESTIMONI – SUPPLEMENT UNTUK PENYUSUAN



JOm kita baca testimoni dari Hadha yang ambil supplement Shaklee utk perjalanan penyusuannya…


Okeh! Malam ni just nak share testimoni  oleh customer saya, Rasila. Supplement  ni memang marvellous jika anda amalkantip ekslusif yang saya berikan plus anda faham konsep supply versus demand. InshaALLAH ..

Assalamualaikum wbt…

hai kak hadha!!! jenggg jeenggggg jengggg!! dh hampir sebulan guna supplement alhamdulillah set vitamin nie mbantu diriku btmbh anggun ceeewaahhh org kate bkn sy kate hehehe…stok EBM fuhhhhh usah dtanya sblm amik vitamin Shaklee nie ader seciput jerk dpt 1-2onz tp skang dh berTUKAR!!! skali pam cik B utk sesi pg jerk dh dpt 12onz kalo msk sesi ptg sampai mlm ajerrrrnyerrrrr kenyang gluurrppp puteri kesayangan sy kak….mekaceh bebyk yg xthingga berkat usaha keyakinan yg selalu buat sy think+ve sll skang nie penuh dh peti ais ngan stok EBM sampai hubby pun nk mntk aiskrim EBM skit hehehe…

Dh sbln guna produk nie so vitamin dh nk nk abis nie kak yg ader byk lg soya protein jerk…so sy nk beli lglah skali ngan botol2 nyer 2 leh tahan lama skit smntr ader offer nie hehehe t akak bgtau brp regenyer yerk mcm biasa t sy bankin…tenkiu so much kak hadha!!!!

Wah! Happy sungguh saya membacanya .. tapi baru malam ni baru dapat share kat blog ni.

Okey, sambil tu kita buat revision sikit pasal Supplement yang customer ni ambil ya!

SUPPLEMENT TERSEBUT IALAH :-

  1. Vitalea with Iron Formula
  2. B Complex
  3. Vitamin C
  4. Alfalfa Complex
  5. OsteMatrix
  6. Energizing Soy Protein (ESP)
Siapa yang perlukan 🙂 (refer entry ini)
Siapa yang perlu amik set ini? Set ini digalakkan kepada
  1. Si ibu yang ada masalah penyusuan,
  2. Si ibu yang nak mula menyimpan stok,
  3. Si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
  4. Si ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.
Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yangdiperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

Pastikan anda mendapat Tips Ekslusif dengan setiap pembelian set penyusuan!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

1 2 3 4 5 8