BUSINESS LEADERS CONFERENCE ( 2017 )

Pada 18.02.2017 lepas, satu majlis perjumpaan leaders dalam Shaklee telah diadakan di Sunway Piramid Convention Centre ( SPCC ) anjuran pihak Shaklee. Yang mana, pada hari itu, semua leaders dalam Shaklee telah dijemput beramai ramai untuk perjumpaan bersama CEO SHaklee iaitu Mr Roger Barnet serta Dr Daggy iaitu salah seorang saintis termuka di USA yang berkhidmat dengan Shaklee Corporation sejak bertahun tahun lagi.

ROGER BARNET

Continue reading “BUSINESS LEADERS CONFERENCE ( 2017 )” »

PANDUAN PEMAKANAN UNTUK PESAKIT DIABETIS

ayah saya antara yang termasuk di dalam golongan penghidap diabetes yang menjadikan insulin kawan karib nya setiap hari. Diabetes ni antara penyakit yang tidak boleh disembuhkan dalam masa yang cepat tetapi kita mampu melambatkan komplikasi penyakit tersebut. JIka ia tidak dicegah awal, ia akan menjadi semakin parah. Diabetes adalah di mana badan kita tidak dapat menghasilkan insulin yang cukup atau tidak dapat menggunakan insulin dengan baik.

 

tanda tanda diabetes

sumber : http://diabetes-support.net

Insulin diperlukan di dalam badan untuk menukarkan gula di dalam darah kepada tenaga. Oleh sebab itu, kekurangan insulin yang berfungsi dalam badan akan mengakibatkan peningkatkan gula di dalam darah. Kandungan gula yang tinggi dalam darah dipanggil “hyperglycemia” yang mana ia menyebabkan masalah serius kepada sistem saraf dan organ penting dalam badan seperti mata, buah pinggang dan jantung. Saya tak nak huraikan lebih lanjut apa itu diabetes sebab artikel saya hari ini ialah untuk berkongsi panduan pemakanan untuk pesakit diabetes.

Continue reading “PANDUAN PEMAKANAN UNTUK PESAKIT DIABETIS” »

TIP MEMILIKI KEDIAMAN YANG SIHAT

Saya nak berkongsi pada anda semua yang Shaklee bukan hanya menitik beratkan kesihatan melalui makanan tambahan, tetapi juga Shaklee menitik beratkan persekitaran yang bersih dan bebas dari bahan kimia. Disebabkan itu maka terhasillah produk pencuci organik Shaklee yang lebih selamat, berkesan, mesra alam dan menjimatkan wang kita. Ia dikenali set Get Clean.
BASIC H ORGANIC SUPER CLEANING CONCENTRATE : TANPA TOKSIN, CARA MEMBERSIH SEMULA JADI
amat menjimatkan, benar benar berkesan membersihakan dan menanggalkan minyak gris degil dengan hanya daripada sebotol pencuci pekat Basic H Organik dengan kepekatan berganda yang hebat.

Berkepekatan tinggi dalam 473ml (16 aun) sehingga boleh mencecah 182 liter ( 48 gelen ) menjadikannya pencuci yang hebat. Untuk 1001 jenis kegunaan pembersihan dan cucian, ia mampu membuang kotoran, minyak gris dan kotoran dari mana mana permukaan yang boleh dibasuh, dinding dinding, tingkap, cermin, lantai, peralatan dapur, dapur masak, serta mana mana bahagian tertutup dan perabot.

kesan calar balar yang mengandungi minyak gris degil meninggalkan kesan comot yang digunakan bagi membersihkan laluan minyak, tempat pembakar grill, ketuhar dan lain lain lagi. Tak perlu bilas pun boleh.
HAND DISH WASH CONCENTRATE : PENCUCI PINGGAN BASUHAN TANGAN YANG HANDAL MEMBERSIH MINYAK DEGIL

kita hanya perlukan beberapa titisan bagi mencuci setimbun pinggan yang berminyak atau kesan dari lauk pauk. Ia memudahkan tugasan menjadi amat mudah, malah ia juga :

* lembut pada tangan

* semulajadi, pencuci berasaskan tumbuh tumbuhan.

* kaya dengan buih dan tahan lebih lama.

* membuatkan pinggan lebih bersih dsn nampak sentiasa baru.

* hanya menggunakan beberapa titis mampu membersihkan timbunan pinggan mangkuk di sinki. Pasti anda sentiasa seronok semasa membasuh.
FRESH LAUNDRY CONCENTRATE(POWDER)

formula semulajadi yang digunakan untuk mendapatkan pakaian lebih bersih. Formula enzim semula jadinya menjadikan pakaian lebih bersih di samping menyelamatkan bumi…
SOFT FABRIC CONCENTRATE

ia berfungsi sebagai pelembut pakaian yang berbau segar, selembut sutera yang mengurangkan kedutan dan menghilangkan kesan statik pada kain yang mungkin ada pada pencuci yang anda gunakan sebelumnnya.

sekali lagi, terima kasih kepada formula kepekatan yang tinggi yang mana anda bukan hanya menggunakan dengan kuantiti yang sedikit malah botol kecil ini mudah disimpan, di bawa dan dituang di telapak tangan pun boleh.

berkepekatan tinggi 946ml ( 32auns) melembutkan 64 muatan. Ia merupakan pelembut semulajadi, mengurangkan kedutan dan mengawal kehadiran pada kain.

KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE

Bila kita nak buat sesuatu bisnes, kita mestilah nak kena beritahu semua orang bahawa kita ada sediakan perkhidmatan/produk yg kita jual tu.
betul tak? kalau tak, orang tak tahulah yang kita jual produk tu atau menawarkan perkhidmatan tersebut. sebab tuelah korang jangan boring kalau saya asyiklah dengan shaklee je kan. sebab itulah produk yang saya jual. ingat shaklee, ingat saya. hah. dah macam ada stamp kat dahi ni hah.

shaklee_logo_green
kenapa saya pilih Shakleee? sebab saya ni malas orangnya. ha ha ha. bukan malas camne. tapi malas nak jumpa orang atau ketuk rumah ke rumah nak bagitahu saya jual produk ni produk ni. tahu tak? tak semua MLM benarkan ahlinya membuat promosi atau menjual produk secara online tau. untungnya shaklee, menggalakan lagi untuk menjual online tetapi dengan terms dan condition tertentu. of coslah, setiap apa pun mesti ada rulesnya. Kena ikut. kalau tak ikut, main langgar je rules tu hati kita pun tak tenteram.
Shaklee ni pulak, dahlah cara pembahagian bonus di paternkan, malah ada konsep SIAPA USAHA LEBIH, DIA DAPAT LEBIH. walaupun dia leader, tapi kalau dia malas usaha, dia tak dapat apa pun. dari segi bonus, dia dapat ciput, ahli bawah dia yang bekerja keras, dapat lebih lagi dari dia. rugi tak? siapa kata dalam Shaklee upline hanya goyang kaki??? la ni upline dah macam HR lak sebab nak kena remind untuk aktifkn id setiap ahli. keh keh keh.
kalau nak cerita pasal #landmarkstudy shaklee lagilah nak menunjukkan yang produk shaklee ni terbaik, berkesan dan selamat walaupun ambil suplemen shaklee ni 30 – 40 tahun akan datang. dah lah tu, semua aspek dan produk pun Shaklee jaga. walaupun hanya pencuci basuh pinggan!!! tiada satu pun yang terlepas pandang dari kajian shaklee untuk setiap produknya.
sebab ini jugalah saya suka buat biz shaklee ni. nak berkongsi kebaikan dan manfaat produk shaklee kepada orang lain. beribu ribu testimoni yang ada di pasaran Malaysia ni. Belum termasuk SIngapore, Indonesia, USA sendiri. Jadi, kenapa nak pilih biz lain dan produk lain???
#tsunamishaklee
#hunt2shaklee
#liveamazing
#ShakleEffect
#Thedreambuilders
#damiapitshop

KAJIAN LANDMARK SHAKLEE

Kenapa saya selesa memilih produk Shaklee sebagai makanan tambahan saya sekeluarga?
Banyak syarikat hanya mendakwa tentang kehebatan produk mereka. Tetapi di Shaklee, mereka ada bukti tersendiri yang ditunjukkan melalui kajian sainstifik dan ujian klinikal.

Continue reading “KAJIAN LANDMARK SHAKLEE” »

BAGAIMANA MENGURUSKAN WANG GAJI KITA SETIAP BULAN?

Bagaimana kita menguruskan wang gaji atau pendapatan kita dalam sebulan? sebenar banyak je orang bagi tips tips berkenaan tabung tabung ini. DAO ( Dr Azizan Osman) pun ada share berkenaan ini. Tapi saya dapat info ini dari kawan saya Dilla Jalil berkenaan bagaimana menguruskan wang gaji kita setiap bulan. Eh, walaupun saya ni tidak bekerja, tapi dengan biz shaklee, setiap 15hb Shaklee akan masukkan bonus ( komisen ) hasil dari usaha bulan lepas ke bulan berikutnya. Hah, so kiranya itulah gaji saya kan? jadi, tips bagaimana saya menguruskan wang gaji setiap bulan?

 

tabung simpanan

hah, kena sangat dengan tips yang saya nak kongsikan ini. iaitu:-

TIPS 7 TABUNG SETIAP BULAN!!

 

apa? 7 tabung?? yang tabung kat umah ni pun tak penuh penuh, alih alih nak soh menabung untuk 7 tabung pulak. apa ni Puan????

sabar!! ni kan tips bagaimana menguruskan wang gaji kita setiap bulan. Bukannya hari hari. eh, tapi saya pun ada tips untuk uruskan wang hari hari. ha ha ha..itu tunggu entry lain pulak.

apa yang sampai 7 tabung tu?

TABUNG 1 – 45% dari gaji kita = KEPERLUAN SEHARIAN/BULANAN

  • macam, beli barang dapur, bayar bil api air, duit minyak, duit toll, duit beri kat isteri, beri kat ibu bapa. semua tu kita ambil dari tabung 1 ini.

TABUNG 2 – 10% dari gaji kita = SIMPANAN UNTUK JANGKA MASA PANJANG 

* tabung ini jangan diusik sama sekali!! ala ala kita simpan then kita lupa yang kita ada simpanan. BETUL BETUL KECEMASAN, baru guna tabung ini. Bukan tabung shopping ye

TABUNG 3 – 10% dari gaji kita = SIMPANAN KEHENDAK KITA

* kenapa saya kata simpanan kehendak? ia boleh dikeluarkan apabila apa yang kita nak guna dari tabung 3 ini telah tercapai. contohnya , saya nak besarkan dapur dan anggaran kos dalam RM15,000. jadi, bila simpanan dalam tabung 3 ini sudah cukup, kita boleh keluarkan dan gunakannya khas untuk besarkan dapur tersebut.

TABUNG 4 – 10% dari gaji kita = PELAJARAN KITA DAN ANAK ANAK

* ala, dah tua tua pun nak belajar ke? contoh kita nak pergi kursus Instagram, atau kursus menulis blog, atau nak buat simpanan untuk anak anak, kita gunakan tabung ini. Jangan ambil dari tabung 1 iaitu keperluan. sebab, tabung 4 ini ala ala tabung untuk menjadikan kita naikkan value dalam diri sendiri.

TABUNG 5 – 10% dari gaji kita = REWARD DIRI DAN FAMILY

* contoh kita nak belanja anak anak makan, family makan, atau bwak mereka tidur di hotel, atau mana mana yang rasa ia menggembirakan hati kita atau family kita. habiskan tau tabung ni..rugi kalau tak habiskan, he he he

TABUNG 6 – 5% dari gaji kita = ZAKAT/WAKAF/DERMA

* siapa cakap tak perlu bayar zakat dan wakaf?? tabung ini adalah tabung khas untuk anda memberi dan memberi kepada mereka yang memerlukan.

TABUNG 7 – 10% dari gaji kita = HADIAH KEPADA IBU BAPA/MERTUA

* Tabung ini sangat sangat penting dan sangat sangat perlu oleh setiap orang!!! anda berikan lebih untuk mereka, Allah pasti ganti dengan yang lebih banyak lagi untuk anda.

 

hah, cukup kan 100% dari gaji kita. jom kita buat sama sama untuk gaji bulanan kita berdasarkan 7 tabung diatas.

andaikan, gaji saya RM2000.00

44% = RM 880 – belanja sebulan

10% = RM 200 – simpanan jangka panjang

10% = RM 200 – bayar deposit kereta

10% = RM 200 – rm50 untuk damia, rm50 untuk zafran, rm100 untuk saya ikut kelas online instagram

10% = RM 200 – makan nasi beriani dan belikan buku untuk Damia dan Zafran

5% = RM 100 – bayar zakat

10% = RM 200 – Mak saya dan mak mertua.

 

hah, nampak tak tips nya?? RM880 tuelah kita guna untuk beli barang dapur, bayar kereta dan sebagainya, opssss…anda boleh sesuaikan gaji anda dengan keperluan anda. kita kena pecahkan macamani supaya kita tahu sebenarnya kita lebihkan kehendak dari keperluan atau macamana? tepuk dada, tanya selera!!>

 

ini tips saya bagaimana saya menguruskan wang gaji saya setiap bulan.

 

FB : Siti Noriza Binti Saleh

email : sitinorizasaleh@gmail.com

whatsapp : 013-734 958/013 -7065 178

fanpages : Damia Pit Shop

instagram : sihat_dengan_vitamin

 

 

kami merupakan pengedar Shaklee Kota tinggi serta felda felda berhampiran. Penghantaran ke felda air tawar 4, felda air tawar 5, felda Semenchu juga di lakukan pada waktu waktu tertentu.

 

PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR

Salam Perkenalan. Saya nak kenalkan lagi sorang ahli baru dalam tem The Dream Builders. Beliau merupakan pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor. Bagaimana nak hubungi beliau?

 

Pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor ini namanya Muhammad Bin Salleh yang memilih untuk membuat biz Shaklee ini sebagai punca utama pendapatan beliau dan beliau juga yakin dapat membantu lebih ramai lagi orang di luar sana untuk menjaga kesihatan dari awal lagi melalui suplemen/ makanan tambahan.

Jadi, kalau anda adalah pembaca lelaki yang malu nak ceritakan masalah kesihatan anda kepada pengedar shaklee wanita, kini anda ada tempat untuk berkongsi masalah anda serta mendapatkan khidmat nasihat bagi produk yang bersesuaian dengan masalah kesihatan anda. Opss, tak semestinya orang lelaki je boleh dapatkan produk Shaklee dari Encik Muhammad ni, anda yang wanita pun boleh. lagi lagi yang bekerja atau duduk rumah susah nak keluar time waktu siang kan, En Muhammad boleh hantarkan produk tersebut kepada anda melalui khidmat penghantara COD.

Kawasan jajahan beliau, he he he, boleh membuat penghantaran di area bandar Kota Tinggi, area Taman Kota Jaya, area Kota Kecil atau sekitarnya. boleh juga berjumpa di landmark tertentu seperti Stesen Bas Kota Tinggi,  Pasaraya KINI, Kipmart Kota Tinggi dan sebagainya. kini shaklee semakin hampir dengan anda. Google saja Pengedar Shaklee Kota Tinggi atau Pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor atau Pengedar Bandar Kota Tinggi, Johor. Hah, semualah dia nak conquer!!

Bagaimana nak hubungi beliau?

NAMA : MUHAMMAD BIN SALLEH

WA : 013 771 1279

KAWASAN COD : BANDAR KOTA TINGGI, TAMAN KOTA JAYA, TAMAN DAIMAN, DAN SEKITARNYA

 

jadi, semoga anda mendapat manfaat kesihatan anda melalui produk terbaik di dunia iaitu SHaklee!!

1 2 3 4 62