KENAPA PERLU DETOKS?

Kalau anda perasan, sana sini orang akan bercerita mengenai Detoks. Lagi lagi kalau anda skodeng blog atau facebook SID ( shaklee Independent Distributor). Memasing upload menu detoks mereka. Hah, gi tengok dulu pengedar Shaklee yang anda kenal. Tapi, tahukah anda apa itu Detoks? Detoks adalag proses mengeluarkan toksin dalam tubuh melalui urin, pernafasan, perkumbuhan dan peluh dengan menggunakan 4 organ utama iaitu hati, ginjal, saluran pencernaan dan kulit. Tujuan detoks ini adalah untuk memastikan toksin toksin dalam badan kita akan keluar tanpa ada tertinggal dalam badan yang mana ianya akan menjadi racun tanpa kita ketahui.

detoks

KENAPA PERLU DETOKS?

adakah saya juga perlu jalani pogram detoks ini? kalau anda ada alami simptom simptom berikut, anda memang perlu menjalani pogram detoks ini. Apakah simptom simptom itu?

  1. anda tinggal atau bekerja di dalam kawasan yang terdedah pada pencemaran udara.
  2. anda seorang perokok atau dikelilingi perokok.
  3. anda kurang melakukan senaman kurang dari 3 kali seminggu.
  4. anda sering tidur kurang dari 6 jam sehari.
  5. anda sering terjaga pada waktu malam dan sukar untuk tidur kembali.
  6. anda sering mengambil makanan segera, fast food dan makanan berlemak.
  7. berat badan anda mudah naik walaupun tidak mengambil mkanan yang banyak.
  8. anda sentiasa inginkan makanan yang manis dan bergula.
  9. anda seorang kaki minum arak ( pemabuk ).
  10. anda sering menghadapi tekanan hidup.
  11. anda mempunyai masalah sembelit.
  12. anda sering kembung perut, perut berangin dan ketidakhadaman selepas makan.
  13. anda cuba mengatasi masalah nafas berbau.
  14. anda ada masalah bau badan yang mengganggu
  15. anda cepat merasa penat dan kurang bertenaga.
  16. anda mudah merasa terganggu dan murung tanpa sebab tertentu.
  17. anda risau akan wajah yang kusam dan kulit kering.
  18. anda sering mengalami masalah alahan mkanan atau masalah kulit ( ruam/jerawat/ekzema).
  19. anda sering mengalami sakit kepala dan migrain.
  20. anda sering lupa, sukar memberi tumpuan atau mempunyai lemah daya ingatan.

hah, ni baru 20 sebab yang nyata. yang lain lain tu? penyakit dalaman lagi. Jadi, kalau anda ada hampir keseluruhan simptom di atas, jom join saya untuk sama sama DETOKS!!!.

 

ikuti perjalanan detoks saya yang bermula pada HARI INI ( 25.4.2016). misi saya adalah untuk kekal sihat, cergas, bertenaga dan pastinya untuk mengurangkan 20 kilo berat badan saya!!!. berat saya pada hari ini ialah : 65.2 kilo..maluuuuu…

1st day

RAHSIA KATE MIDDLETON BOLEH KURUS

Ramai yang kagum dengan penampilan Duchess of Cambridge iaitu Kate Middleton. Lagi lagi masa beliau baru lepas bersalin. muka berseri seri, pakai kasut tumit tinggi lagi. Akak pun jeles tau. iyerlah, 99% kalau kita baru lepas bersalin, semua berkain batik dan pakai baju sejuk. tapi beliau, steady je. Pakai gaun lagi. semua orang tertanya tanya apa rahsia Kate Middleton boleh kurus atau boleh maintain kurus.

rs_634x1024-131018052218-634-kate-middleton-duchess-catherine.ls.101813_copy

Ramai yang mengidam untuk memiliki bentuk tubuh badan seperti beliau (akak pun..kih kih kih ) dan mencari apa rahsianya untuk kekal kurus. Hah,ni akak terjumpa satu artikel menceritakan rahsia Kate Middleton boleh kurus. Rahsianya ialah :-

  • Beliau hanya mengambil jus hijau pada waktu pagi.
  • Beliau menikmati jus sayur atau buah buahan hijau segar yang dikisar

katanya, ia mampu menurunkan berat badan dengan pantas. Malahan minuman itu juga sihat dan memberi tenaga untuk tubuh badan. Itulah amalan yang Kate Middleton lakukan setiap hari. Hah, apa lagi. Buat dan amalkan hari hari tau.

Letih nak blender buah hari hari..buah hijau segar pulak tu. kih kih kih. kat sini yang buah segar apa ye? Sayur pun layu layan. hu hu hu.

akak amik jugalah jus buah dan jus sayur. lepas tu akak amik juga lecithin dan alfalfa. mana tau, sayur dan buah dah kehilangan % nutrisinya, akak top up dengan suplemen pula. ye tak?

set kurus

ni lah 2 suplemen yang akak ambil hari hari. jenis tekak tak boleh terima sayur sayur., he he he.

Kami merupakan pengedar Shaklee di Kota Tinggi dan kawasan sekitarnya

FB : Siti Noriza Binti Saleh

email : sales.damiapitshop@gmail.com

whatsapp : 013-734 958/013 -7065 178

fanpages : Damia Pit Shop

 instagram : damia_pitshop

KELEBIHAN ALFALFA DAN MANFAATNYA

Kelebihan alfalfa selalu diperkatakan oleh ramai orang sejak dulu lagi. Malahan ia juga digunakan secara semulajadi oleh pakar pakar perubatan tradisional dalam perubatan mereka. Alfalfa menjadi ramuan herba tradisional semenjak zaman India, China dan Sepanyol lagi. Orang orang Arab pula menamakan Al-fal-fa yang membawa maksud “RAJA KEPADA SEGALA MAKANAN”.

Kelebihan Alfalfa sebagai tumbuhan yang sangat bermanfaat dan diakui. Alfalfa adalah tumbuhan yang kaya dengan vitamin dan mineral. Malahan ia adalah tumbuhan yang akar tunjangnya menjalar sejauh 20-30 kaki ke dalam tanah untuk mencari zat galian. Daun Alfalfa pula kaya dengan protein, kalsium, fosforus, magnesium dan mineral surih seperti zat besi, boron, kromium, molibdenum, mangan dan kalium. Ia juga sumber beta karotena, vitamin E dan K serta kumpulan Vitamin C dan B yang larut air.

Daun Alfalfa juga kaya dengan sumber klorofil ( Natural detoxifier dan natural deodorant). Malahan ia membekalkan 8 enzim yang membantu penghadaman lemak karbohidrat dan protein.

manfaat alfalfa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KELEBIHAN ALFALFA SHAKLEE ;-

Diproses dari sumber terbaik iaitu dari daun alfalfa yang penuh dengan mineral dan vitamin yang terbaik.

Malahan alfalfa yang digunakan oleh Shaklee adalah yang ditanam secara organik tanpa semburan bahan kimia

Daun alfalfa hanya dipilih dari jenis yang terbaik dan betul betul matang secara mutlak. bukan diambil secara rawak saja. daun daun ini kemudiannya akan di dikeringkan secara semulajadi bagi mengekalkan kandungan nutrisi di dalamnya.

Batang dan akarnya sama sekali TIDAK DIGUNAKAN UNTUK PEMPROSESAN penghasilan alfalfa complex

 

 

MANFAAT UTAMA ALFALFA COMPLEX :-

* Membantu mengembalikan kadar asid dalam badan, menghilangkan toksin dalam badan, membersihkan hati dan membantu membersihkan kolon.

* membantu melawan alahan, alergik dan masalah hidung sensitif. Selain itu juga, ia membantu menyelesaikan masalah bau badan yang berlebihan dan mereka yang mudah mengalami sakit sendi

* membantu menyerap kolesterol dalam badan, menghapuskan lemak, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.

* melegakan keletihan dan membantu mencegah atritis dan mengurangkan kesakitan.

 

untuk lebih info, klik LINK INI.

 

ingin dapatkan produk ni?..hubungi saya…oh ya!!! saya adalah pengedar shaklee di KOTA TINGGI dan kawasan sekitarnya….

sms/call.whatsapp : 013 7374958
email : sales.damiapitshop@gmail.com
fb : siti noriza saleh

 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

SUPPLEMENT PENYUSUAN DAN MILK BOOSTER YANG TERBAIK UNTUK ANDA

Assalamualaikumm….

hai..hai..hai….hari nak story mory pasal supplement penyusuan…semua orang mencari supplement yang terbaik untuk tempoh penyusuan…..ada yang serasi dengan milk booster secara semulajadi…ada yang  memilih milk booster secara supplement, herba , jamu dan sebagainya…untuk saya?…supplement penyusuan dan milk booster yang terbaik, adalah SHAKLEE…

saya mencuba supplement ini ketika bayi berumur 7 bulan…kalut dengan stok yang semakin berkurangan, baby yang semakin kuat menyusu dan juga badan yang semakin penat dengan anak-anak, urusan keja , buatkan saya terpikir untuk mencari “something” yang boleh melancarkan dan mencapai impian saya untuk menyusukan anak sehingga 2 tahun….dannnnnnn saya telah terjumpa MILK BOOSTER MELALUI SUPPLEMENT SHAKLEE….

memula saya ambil set asas iaitu B COMPLEX, VITAMIN C, VITALEA DAN ALFALFA….kenapa saya ambil ke empat-empat supplement ini?..ini kerana, saya perlu supplement yang mampu buat saya cergas, tidak mudah penat dan yang pentingggggg PENYUSUAN saya lancar….  ALhamdulillah, dengan pengambilan supplement ini dan juga berdisplin serta mengamalkn 3 prinsip asas penyusuan iaitu, air yang sentiasa mencukupi untuk keperluan badan, supply & demand ( sentiasa kosongkan breast dan direct feeding baby), dan saya sentiasa berdoa dan berdoa pada Allah agar perjalanan penyusuan saya ini berjaya… syukur…sehingga hari ni , umur baby saya sudah menjangkau 2 tahun 7 bulan, susu saya masih ada…alhamdulillah….akan tetapi, saya ada cadangan supplement penyusuan mana yang ssuai dengan anda.
Selain itu, saya juga mengambil ESP (energizing soy protein ) untuk saya kekalkan berat badan saya dan buat saya bertenaga,….jom kita tengok kenapa saya pilih supplement2 ini :-

 Apa kepentingan setiap supplemen ini pula?

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.




B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.





Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU. Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan…secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.

 

Kalsium@ Ostematrix :
Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.



Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
 

Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.




 ingin dapatkan produk ni?..hubungi saya…oh ya!!! saya adalah pengedar shaklee di KOTA TINGGI dan kawasan sekitarnya….

sms/call.whatsapp : 013 7374958
email : damia_pitshop@yahoo.com
fb : siti noriza saleh

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

BUKAN SEKADAR SUPPLEMENT… SUPERB HASILNYA!!!!

kita baca testimoni hebat dari customer yang mengambil SUPPLEMENT DARI SHAKLEE..

kredit to azrin

SUPPLEMENT memang mengujakan!  
Hasilnya?Sangat menakjub kan :) Tak percaya? Jum baca kisah MummyZha bersama SUPPLEMENT SHAKLEE ini.
Setelah seminggu mencuba supplement, saya tak sabar-sabar lagi hendak menulis testimoni. Bila fikir-fikir balik, saya tangguhkan dulu. Nanti orang tak percaya pulak, takkan seminggu dah ada kesan. Sekarang , setelah lebih sebulan, berbaloi rupanya bersabar. Lebih banyak yang saya boleh kongsi rupanya, memang MELANGKAUI JANGKAAN..
Terus-terang saya katakan, tujuan utama saya mencuba TRIPPLE M memang untuk meningkatkan kuantiti susu ibu. Setelah bayi berusia 7 bulan, saya mula didatangi haid semula dan kemudian saya terpaksa berjauhan dengannya selama hampir 2 minggu kerana tugas. Akibat kesukaran mengepam secara konsisten semasa di lapangan, kuantiti susu perahan semakin berkurangan. Saya semakin tertekan bila mendapati stok susu perahan sebanyak hampir 600 oz telah hampir habis semasa ketiadaan saya.
Saya cuba membaiki keadaan dengn melakukan ‘power pumping’ dan bercuti untuk bersama bayi bagi merangsang penghasilan susu. Tetapi keadaan tidak banyak berubah, saya cuma mampu memperolehi maksimum 6 oz susu sehari untuk 3 kali sesi perahan di waktu siang. Saya menjadi panik bila bulan puasa menghampiri dan stok susu perahan pula hampir habis.
Akhirnya saya mengambil keputusan mencuba set Tripple M setelah membuat sedikit ‘research’ di internet.
Saya amat terkejut dengan hasilnya yang boleh dikatakan cepat. Bayangkan, sesi perahan pertama selepas saya mula mengambil set ini (kira-kira 6 jam sebelum memerah); susu perahan yang diperolehi adalah sebanyak 6 oz berbanding 3 oz pada sesi sebelumnya. Lebih mengujakan bila susu perahan tersebut begitu berlainan dari biasa – lebih pekat,berwarna kuning kehijauan dan lebih hampir kepada warna kolostrum. Hari-hari seterusnya semakin menenangkan dan menggembirakan, pengeluaran susu bertambah sehingga maksimum 12 oz bagi satu sesi perahan. Sesekali saya mengalami bengkak susu bila terlewat memerah, setelah berbulan-bulan tidak melaluinya.
Selepas bersalin, saya mengalami masalah kebas-kebas dan lenguh-lenguh badan serta kerap kejang kaki di waktu malam. Rambut saya juga banyak gugur sejak melahirkan anak pertama dan semakin banyak selepas anak kedua ini. Stamina badan berkurangan, saya keletihan setiap kali balik kerja dan terus tidur selepas memasak makan malam serta menidurkan anak.
Walaubagaimanapun, perubahan ketara saya rasakan selepas 2 minggu mengambil supplement. Masalah kebas dan kejang tiada lagi, rambut semakin kurang gugur dan saya tidak lagi mengalami keletihan yang melampau. Lebih menggembirakan bila suami menegur, saya semakin ceria, kurang stress dan ‘energetic’ dalam menguruskan rutin seharian termasuk ‘melayan suami’…
Bonusnya pula, berat badan saya menurun 2 kg walaupun menu sarapan, makan tengahari dan makan malam saya adalah nasi. Saya tak berniat langsung menurunkan berat badan, tapi mungkin masalah sembelit yang dihadapi sejak remaja sudah tiada lagi sejak sebulan ini. Oh, sebelum terlupa… Saya juga tidak lagi gatal hidung dan bersin di waktu pagi sejak kebelakangan ini.. supplement ini  bagi saya Meyakinkan, Mengujakan dan Melangkaui jangkaan!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

ALFALFA ~ Rahsia Untuk Dalaman Wanita :)

Bagi wanita yang sudah berkahwin atau belum, keputihan menjadi satu masalah yang sangat merisaukan anda….anda pasti tidak selesa, malu bila bersama dengan suami, dan pastinya pelbagai cara anda lakukan untuk mengatasinya… jom kita baca artikel ini ;; kredit to : mamafaiz

Keputihan ni adalah normal di kalangan wanita jika ia hanya lendir putih, jernih ,cair tidak berbau dan tidak berasa gatal… Tetapi keputihan itu boleh dikategorikan sebagai bermasaalah apabila ia bersifat pekat, berwana putih kekuningan, berbau, diiringi rasa gatal2.. Jgn anggap ianya masalah kecil ya. .. ataupun akan hilang dgn sendiri.. Tahukah anda masalah keputihan ni disebabkan jangkitan kulat. Jika ia tak dirawat, tak mustahil ia akan merebak dan menyerang organ2 penting dlm badan... Malah yg lebih teruk, ia mampu merebak ke pasangan kita..Dimana kesannya organ seksual lelaki juga turut akan berasa gatal,melecet dan kemerahan..

Okey setelah tahu apa itu keputihan dan bahayanya ia… mari kita baca pengakuan mereka pula.. dgn izin empunya badan.. saya kongsi dibwh ini.. ini hasil dari yg mereka share di Group ekslusif tertutup utk customer2 kami…
_________________________________

Zakiah Zainol okay…no wonder la kali ni lepas abis pantang saya takder masalah macam rasa tak sedap dan discharge yang agak tak best…selalu lepas pantang jer mesti nak ambik bxxxxi. But not this time. I tak nak ambil any jamu cos malas nak campur2


Dilla Jalil alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!!
________________________________________________

Ehem ehem… pengakuan jujur Dilla tu mmg kisah benar… Tahukah anda Alfalfani mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). 
..Jadi jika rasa rasa mcm teruja nak cuba.. silakan yaa

Di bwh ini pula saya share kembali beberapa feedback.. juga ttg masalah keputihan..

Pn Lyn:. (dari link ini )

“…..saya perasan pas mkn vitamin shaklee ni, keputihan saye dah kurang & makin takde….gembira sgt2….

Pn Yati :.. (dari link ini )
“…….dah start mkn alfafa nie tah bila tah lupa tp tu trial je..xpot pun kesan dia sbbtarget utama nak bykkan susu..smlm mkn alfafa slps sarapan 2 biji lps lunch 2 bijik… blk umah nak mandi eh keputihan nie xde ketul2 la..saya punye keputihan bukan jenis melelah kena panties tu tp jenis tgal kat dlm..terkejut gak xde ketul langsung..dah pakai ubat klinik dah beberapa kali dah2hehehe..sbb apa jadi keputihan nie?aku pun tak tahu..semua wanita ada keputihan ke ye? ke aku je?huhuhuhuhuh sedih2…tu td sms kak cery betul ke alfafa nie blh kurang keputihan..dia kata ye

Pn Dilla (dari link ini)

“….Semenjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!
_______________________________________________
___

Itu dia antara secebis pengakuan beberapa org yg dah rasai kehebatan Alfalfa.. actually byk lagi testimoni mengenai Alfalfa dari segi keputihan dan keintiman ni.. cuma ia bersifat personal…jadi tak dpt disiarkan di blog ini.. :-).. Pendek kata.. anda cuba dulu.. baru anda percaya.. belum cuba belum tahu.. kan kan,…

Merupakan suatu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam 1950-an. Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat termasuk kalsium fosforus ,zat besi dan magnesium serta klorofil,bioflavonoid,pelbagai mineral dan vitamin.Tidak mengandungi fungisid,bakteriosid, hormon2 sintetik,pengawalatur tumbesaran atau bahan2 kimia.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

TESTIMONI : SUPPLEMENT UNTUK PENYUSUAN….

jom kita baca testimoni dari  cus kak cery..




Saya mula mengenali Shaklee ketika melawat blog seorang ibu menyusu… Dari situ, saya mengenali Blog mamafaiz ni. Ketika itu sekitar November 2010. Saya pun mula mengulangkaji blog ni… saya baca entry by entry mengenai kebaikan vitamin yang dikongsikan oleh Kak Cery… Akhirnya sekitar Disember saya mengambil keputusan untuk mencuba Set Menyusu…

Mengapa saya mencuba set menyusu? Sedangkan ketika itu, saya tidak menghadapi masalah untuk supply susu untuk anak yang berumur 7 bulan… hasil pam harian mmg cukup untuk menampung kepeluan baby saya.. Malah kadang-kadang boleh simpan buat stok… Dan kalau anda nak tahu, ketika itu, saya juga memiliki stok lebih kurang 750 Oz dalam DF saya!!!



Stok dalam DF
Jawapannya adalah, kerana saya ingin mencuba!!! Untuk maintain milk production saya demi meneruskan perjalanan penyusuan yang masih jauh dan dalam masa yang meningkatkan kesihatan saya sendiri… Mengapa saya kata begitu??? Tentu ibu-ibu bekerja maklum, menguruskan keluarga, anak-anak, suami disamping bekerja dan menjalankan rutin harian rumah tentu amat meletihkan… Tentu ramai yang kata, “aku pun kerja, aku pun ader anak dan suami”… yer, saya tak nafikan semua tu dan memang ramai yang mengalaminya…. Namun bagi saya, apa salahnya saya keluarkan sedikit duit untuk kesihatan saya sendiri, dan secara tidak langsung dapat menguruskan rumah tangga dengan baik… Malah saya sendiri sedar, pemakanan seharian saya tidak mampu menampung keperluan mineral, zat dan nutrien harian saya… Yerlah, kebanyakkan amalan memasak kita terutama hidangan melayu telah memusnahkan sebahagian besar zat dalam makanan itu… Menggoreng, menggunakan suhu melampau, masakan berlemak dsb. Oleh itu, mana mungkin kita mampu menampung keperluan nutrien badan kita…

Kesannya selepas saya mengamalkan vitamin-vitamin ni… Saya semakin bertenaga… Bangun pagi lebih ceria, tak mengantuk… proses penghadaman dan nyahtinja berjalan dengan lancar sekali… kat ofis pun saya segar jer.. takderlah layu2 nak tido… penyusuan berjalan dengan baik sekali dan production memang maintain…. hubungan suami isteri semakin baik kerana saya sentiasa ‘bersedia berkhidmat’… hahhaha….. Malah masalah rambut gugur yang sering dialami oleh ibu2 yang melahirkan anak juga berjaya diselesaikan… Malah, saya yang dahulu agak kurang minum air masak, kini menjadikan air masak peneman setia… bukankah itu juga satu kelebihan dan kebaikan???




kredit to : kak cery

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. * Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Pentadbiran Ubat-ubatan. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

1 2 3