SUPLEMEN UNTUK IBU HAMIL

download (1)

kehamilan adalah saat yang paling membahagiakan dalam hidup seorang wanita.  satu saat yang pasti ditunggu2 oleh mereka yang berkahwin. ia digelar penyatuan dua jiwa. oleh itu, mereka sangat menitik beratkan penjagaan semasa kehamilan agar anak yang dikandungnya akan sihat dan menjadi anak yang hebat.

menurut pakar farmasi, Faten Fareza, pengambilan vitamin pentind dan menjadi kemestian kepada bakal-bakal ibu.  Wanita hamil memerlukan nutrien yang lebih daripda biasa bagi memastikan kesihatannya berada pada tahap optimum. suplemen yang bersesuaian di awal kandungan ialah ASID FOLIK bagi mengelakkan risiko spina bifida dan kecacatan tiub neural. ASID FOLIK juga turut disarankan diambil seawal 3 bulan pra kehamilan apabila anda merancang untuk hamil. Selain ASID FOLIK, MULTIVITAMIN lengkap dengan pelbagai vitamin dan mineral adalah satu lagi suplemen PENTING semasa tmpoh kehamilan.

katanya lagi, mengambil vitamin dan makanan tambahan pada masa yang sesuai akan menambah keberkesanan penyerapan dan fungsinya,. Multivitamin atau suplemen dapat membantu melengkapkan sumbr nutrisi yang diperolehi daripada makanan yang diambil oleh anda dan membatu tumbesaran bayi dalm kandungan. ibu yang hamil melalui proses perubahan fizikal dan hormon yang kadang kala menyebabkan perubahan daripada ketahanan fizikal dan emosi. Justeru itu, pengambilan multivitamin atau suplemen hanya sebagai pelengkap keapda diet seimbang yang sangat penting semasa kehamilan berlaku.

SUPLEMEN APA YANG TERBAIK SEMASA KEHAMILAN ?

1) OMEGA 3, OMEGA 6, DHA DAN EPA ( MINYAK IKAN )

– ia adalah untuk meransang minda dan pertumbuhan anak. selain menjadikan anak seorang yang bijak dan hebat. MInyak ikan merupakan sumber yang terbaik asid lemak Omega 3 dan DHA. badan kita tidak menghasilkan asid lemak dengan sendirinya dan hanya boleh diperolehi dari sumber makanan.

– Pembentukan secara optimum sel-sel otak ini membantu fungsi otak bayi seperti memori, fokus dan membantu pembelajaran setelah dilahirkan.

2)MULTIVITAMIN

3) ASID FOLIK

– Asid folik menolong melindungi bayi dalam kandungan anda daripada kecacatan dalam sistem sarafnya (kecacatan tiub neural) seperti spina bifida.
Spina bifida berlaku apabila pelindung yang melitupi saraf tunjang bayi tidak tertutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal.
Dalam masa 12 minggu pertama kehamilan, otak dan sistem saraf bayi terbentuk dan berkembang dengan pesat. Oleh sebab itu, adalah sangat penting untuk mengambil folik asid setiap hari pada masa itu.

4) ZAT BESI

– Semasa hamil, anda perlukan lebih zat besi untuk membantu mengekalkan kesihatan anda dan bayi. Jika anda tidak mendapat zat besi yang mencukupi untuk menjana penghasilan hemoglobin bagi anda berdua, anda mungkin akan mengalami anaemia akibat kekurangan zat besi. Ini merupakan jenis anaemia yang paling biasa berlaku dalam kehamilan. Kira-kira satu dalam lima wanita mengalaminya semasa hamil.

5) KALSIUM

 

Cara Hilangkan Migrain Dengan Supplement

 

tahukah anda, yang migrain atau sakit kepala yang kuat boleh dihilangkn atau dielak melalui supplement?….

sesetengah kajian dan penyelidikan mendapati kekurangan magnesium dalam badan boleh mengakibatkan migrain. pengambilan dapat melindungi tubuh daripaada sakit kepala dengan cara merehatkan pembuluh darah.
selain itu, magnesium dikatakan berkesan untuk menenangkan fikiran yang berada dalam keadaan tegang sepanjang sakit kepala melanda.

selain itu, riboflavin atau Vitamin B2 berperanan untuk membentuk sel darah merah, antibodi dalam tubuh dan membantu melepaskan tenaga daripada sumber karbohidrat. Riboflavin juga menghasilkan tenaga.  kekurangan tenaga dalam badan juga dikatakan punca migrain berlaku.

Pengambilan Omega 3 dalam badan juga dikatakan salah satu cara menghilangkan migrain.  Ikan Salmon antara sumber kandungan Omega 3 yang tinggi yang menjadikannya sebagai salah satu makanan terbaik untuk menghindari migrain.  Apa saja makanan yang kaya dengan kandungan omega 3 dikatakan amat baik untuk mengatasi msalah migrain.  Salah satu makanan terbaik paling mudah didapati untuk anda mendapatkan sumber Omega 3 ialah telur..

jika anda rasa payah untuk mendapatkan magnesium, Vitamian B2, Omega 3, apa kata anda mencuba supplemen dari Shaklee ini..

 

B COMPLEX YANG MENGANDUNGI SEMUA VITAMIN B…VITAMIN B2 JUGA TERKANDUNG DI DALAMMNYA..
 HARGA ; RM 54/ RM57
KANDUNGAN : 120 BIJI
  
OMEGA 3 SHAKLEE ADALAH OMEGA YANG TERBAIK DI DUNIA
HARGA  : RM 136/ RM 140
KANDUNGAN : 90 BIJI

 

OSTEMATRIX ATAUPUN KALSIUM MENGANDUNGI MAGNESIUM, KALSIUM, VITAMIN D DAN MINERAL LAIN YANG APABILA DI AMBIL BERSAMA, MAMPU MENGHILANGKAN SAKIT KEPALA DAN MIGRAIN.
 
HARGA : RM 61/ RM 65
KANDUNGAN : 120 BIJI

ingin mendapatkan produk ini?…boleh hubungi saya ye :-
Nama : Siti Noriza Binti Saleh
FB : http://www.facebook.com/sitinorizasaleh
sms/call/whatsapp : 013 7374958
email : damia_pitshop@yahoo.com

penghantaran melalui pos laju , gdex dan citylink ke seluruh semenanjung,

psttt…saya adalah pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor….jom dapatkan produk shaklee terusssssssssss dari saya..boleh cash on delivery di bandar Kota Tinggi dan kawasan sekitarnya…

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

RAHSIA KULIT SENTIASA CANTIK DENGAN SUPPLEMENT

Ramai wanita sering keliru dan tertanya-tanya, apakah rahsia kulit seseorang itu cantik?..atau, apakah si cantik itu buat?..ambil suntikan ke, amik kolagen ke, jamu ke, rawatan tradisional ke, rawatan moden ke atau rahsia kulit cantik seseorang itu hanya dengan pengambilan supplement atau vitamin?>.

jom kita kenali supplement atau vitamin apa yang menjadi rahsia kulit cantik itu sendiri…

Vitamin A, B, C, D, E dan K mempunyai fungsi yang berbeza dan hanya diperlukan dalam kuantiti yang sedikit sahaja kecuali ketika hamil atau menyusukan anak atau untuk pertumbuhan bayi dan kanak-kanak itu membesar.

Pengambilan vitamin C akan membantu badan menghasilkan lebih banyak kolagen dan mampu menghasilkan kulit yang tegang.  Vitamin C juga dapat mencerahkan kulit dengan ciri-ciri antioksidaannya selain dapat menguatkan sistem imunisasi dalam badan.

Bagi mereka yang memilih pengambilan supplement sebagai rahsia kulit sentiasa cantik,  anda perlu faham keperluan supplement dalam badan anda..menurut Dr. Nurhalina Azlu Minhat dari Timeless dalam majalah RAPI, seorang individu kena faham setiap jenis vitamin dan fungsinya kepada kecantikan.  Rahsia kulit sentiasa cantik dengan supplement adalah salah satu rawatan yang suatu ketika dulu sangat popular.  Menurut beliau lagi, Vitamin A, C dan E adalah bersifat antioksidan.  Dos yang diperlukan adalah secara minimun kerana vitamian A, C dan E baik untuk kulit.

Vitamin C dan E biasanya diambil melalui kaedah pemakanan manakalah Vitamin A pula banyak terdapat dalam produk kecantikan luaaran.  Apabila ia meresap ke dalam wajah maka ia akan meransang penghasilan kokagen dalam kulit namun jika berlebihan ia akan mengundang bahaya kepada wanita terutama yang hamil…ingat ya !!!,,, wanita hamil tidak digalakkan mengambil produk perawatan kulit yang mengandungi vitamin A..

bagi mengelakkan anda terlebih dos atau anda tidak tahu apakah supplement yang sesuai dengan anda, saya syorkan produk ni…INILAH YANG DINAMAKAN KULIT SENTIASA CANTIK DENGAN SUPPLEMENT!!!!

psst…..inginkan produk berkenaan?.boleh hubungi saya…

nama ; Siti Noriza Binti Saleh
fb : http://www.facebook.com/sitinorizasaleh
email : damia_pitshop@yahoo.com
sms/call/whatsapp : 013 7374958

jika anda ingin mendapatkan produk ini secara terus, saya berada di kota Tinggi..ya,,,saya pengedar shaklee di kota tinggi, johor…Boleh COD di bandar Kota tinggi dan kawasan sekitarnya 🙂

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

SUPPLEMENT PENYUSUAN DAN MILK BOOSTER YANG TERBAIK UNTUK ANDA

Assalamualaikumm….

hai..hai..hai….hari nak story mory pasal supplement penyusuan…semua orang mencari supplement yang terbaik untuk tempoh penyusuan…..ada yang serasi dengan milk booster secara semulajadi…ada yang  memilih milk booster secara supplement, herba , jamu dan sebagainya…untuk saya?…supplement penyusuan dan milk booster yang terbaik, adalah SHAKLEE…

saya mencuba supplement ini ketika bayi berumur 7 bulan…kalut dengan stok yang semakin berkurangan, baby yang semakin kuat menyusu dan juga badan yang semakin penat dengan anak-anak, urusan keja , buatkan saya terpikir untuk mencari “something” yang boleh melancarkan dan mencapai impian saya untuk menyusukan anak sehingga 2 tahun….dannnnnnn saya telah terjumpa MILK BOOSTER MELALUI SUPPLEMENT SHAKLEE….

memula saya ambil set asas iaitu B COMPLEX, VITAMIN C, VITALEA DAN ALFALFA….kenapa saya ambil ke empat-empat supplement ini?..ini kerana, saya perlu supplement yang mampu buat saya cergas, tidak mudah penat dan yang pentingggggg PENYUSUAN saya lancar….  ALhamdulillah, dengan pengambilan supplement ini dan juga berdisplin serta mengamalkn 3 prinsip asas penyusuan iaitu, air yang sentiasa mencukupi untuk keperluan badan, supply & demand ( sentiasa kosongkan breast dan direct feeding baby), dan saya sentiasa berdoa dan berdoa pada Allah agar perjalanan penyusuan saya ini berjaya… syukur…sehingga hari ni , umur baby saya sudah menjangkau 2 tahun 7 bulan, susu saya masih ada…alhamdulillah….akan tetapi, saya ada cadangan supplement penyusuan mana yang ssuai dengan anda.
Selain itu, saya juga mengambil ESP (energizing soy protein ) untuk saya kekalkan berat badan saya dan buat saya bertenaga,….jom kita tengok kenapa saya pilih supplement2 ini :-

 Apa kepentingan setiap supplemen ini pula?

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.




B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.





Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU. Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan…secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.

 

Kalsium@ Ostematrix :
Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.



Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
 

Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.




 ingin dapatkan produk ni?..hubungi saya…oh ya!!! saya adalah pengedar shaklee di KOTA TINGGI dan kawasan sekitarnya….

sms/call.whatsapp : 013 7374958
email : damia_pitshop@yahoo.com
fb : siti noriza saleh

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

TEKANAN PERASAAN?..TEKANAN MENTAL?..anda kurang B COMPLEX

Vitamin B kompleks adalah kumpulan nutrien yang diperlukan oleh tubuh manusia untuk kesihatan optimum. Sering dijumpai dalam makanan yang sama, vitamin B larut air dan tidak disimpan di dalam badan terlalu lama. Nutrien ini mesti digunakan setiap hari untuk mengekalkan kesihatan dan mencegah anemia dan masalah-masalah lain. Vitamin B perlu diambil kesemua jenisnya supaya mudah diserap oleh badan dan semua nutriennya dpat diserap oleh badan.
9 JENIS VITAMIN B:-
Terdapat sembilan vitamin B yang perlu diambil setiap hari, menurut Jabatan Pertanian Amerika Syarikat: asid folik, thiamine (B1), riboflavin (B2), niasin (B3), Biotin, asid Pantothenic (B5), pyridoxine (B6), choline dan cobalamin (B12).
FUNGSINYA :-
Secara umum, vitamin B berfungsi sebagai ko-enzim, bahan-bahan yang memulakan atau mempercepatkan tindak balas penting seperti penukaran tenaga, pencernaan nutrien dan fungsi saraf.
SUMBER :-
Sumber makanan yang terbaik vitamin B kompleks adalah bijirin, yis bir, hati, beberapa kacang, kacang dan kacang.
KESAN KEKURANGAN VITAMIN B :-
Penyakit dari kekurangan mana-mana vitamin B adalah lebih cenderung semasa berpuasa atau kehilangan berat badan, dan dalam individu dengan penyakit penyerapan gastrousus.
Vitamin B Complex – vitamin yang paling banyak dikaitkan dengan masalah mental dan otak
Vitamin B1 – kurang kosentrasi dan daya tumpuan
Vitamin B3 – tekanan perasaan
Vitamin B5 – kurang daya ingatan, stress
Vitamin B6 – mudah terasa hati, kurang daya ingatan, tekanan perasaan, stress
Vitamin B12 – kurang daya ingatan, keliru
Asid Folik – tekanan perasaan, gemuruh

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

B COMPLEX SHAKLEE :-

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik
Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.
B yang Lengkap dan Seimbang:-

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
      menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada
       tenaga.*
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
      darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang
      mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
      kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
      kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu
      tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- 
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) 
 yahoo messenger : nuriezam_040806 
talk : damiapitshop 

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

STOK EBM….USAHA, ISTIQAMAH, TAWAKAL

WAH!!!!!!!!!!!!!!!!!! teruja tak dengan gmbr2 ini….saya sangat teruja…opss….yg atas ni je gmbr stock kawan saya…..Alhamdulillah…jeles dengan stok yang beliau ada…

Ini stok saya :)///tapi dululah…gmbr ni sbgai bukti dan hasil dari usaha saya untuk berikan yang terbaik untuk anak saya….:)

sweet memory…..rindu nak simpan stok lagi..ha haha…

ada kawan-kawan saya tanya, apa rahsia saya?…
RAHSIA???
1) saya niat dari sebelum pregnant lagi yang saya ingin saya fully breastfeeding anak saya….
2) Sepanjang mengandung, saya cuba mencari seberapa byk maklumat mengenai susu ibu….cara perah susu, cara simpan susu, cara cairkan susu, peralatan yang diperlukan untk menjayakan penyusuan sehingga 2 tahun..opssss jangan tak tau…saya request ngn suami saya utk belikan freezer…tapi, suami kata after 2 year, x berana berguna sangat, so dia belikan saya fridge 4 pintu.. Alhamdulillah….:)
3) sediakan peralatan seprti cooler bag, ice pack, breastpump, milk storage, bottle, etc….opsss semua produk ni kalau beli serentak mmg terasa mahal….tapi, saya beli dan dapatkannya menggunakan sistem KUTU… 🙂
4) saya konon2 nak minta doc ltk baby di breast saya after deliver, tp saya pun ala-ala kebas kena injection ( c-zer) saya minta nurse hnatarkan baby ke bilik saya after one hour…Alhamdulillah…saya dapat realisasikannya….tapi, mlm pertama, after bius hilang, saya terus flat,…hu hu hu hu
5) saya amalkan konsep supply dan demand….sentiasa kosongkan breast….pam, direct feeding, pam…
6) saya juga, amalkan supplement…..—sudah semestinya supplement SHAKLEE.
TRENGGGGGGGGGGGGGGGGG.. inilah supplement sepanjang 2 tahun perjalanan penyusuan saya.. Alhamdulillah…atas izin Allah, ianya membantu merealisasikan impian saya :).

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- call/sms/ whatsapp : 013-7374958 
atau email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) yahoo messenger : nuriezam_040806 

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

SUPPLEMENT KECANTIKAN —pssttt..saya buat jualan murah 3 hari!!!!

Supplement untuk kecantikan mengandungi 3 vitamin penting untuk kecantikan dan kesihatan kulit iaitu Vitamin  E, Vitamin C dan B complex. Jika anda mengalamai masalah jeragat, jerawat, naik merah2, kusam, kering, cubalah amalkan 3 vitamin ini selain dari penjagaan luaran juga seperti pencuci muka, pelembab dan penyegar. Kebaikkan ketiga-tiga vitamin dalam set kecantikan ini adalah:
Kelebihan Vitamin E:
Melambatkan proses penuaan.
Membantu dalam penyerapan oksigen.
Mencegah kemusnahan vitamin A dan C.
Mengeringkan luka.
Kelebihan Vitamin C:
Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.
Menstabilkan bahan kimia dalam badan.
Kelebihan Vitamin B Complex:
Mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B dalam kadar yang diperlukan .
Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
Mencegah kelesuan dan kemurungan.
Membantu kelancaran urat saraf.
Mengelakkan stress.
Vitamin-vitamin dari set kecantikan ini bukan sahaja membantu pemulihan dari segi dalaman, malah berfungsi dari segi luaran juga terutama Vitamin E. Kesan-kesan positif hasil penggunaan Set kecantikan  terutama Vitamin E dari segi luaran dan dalaman hasil feedback dari para pengguna seperti:
salam nurul, saje nak kongsi pengalaman saya. Utk pengetahuan nurul saya telah meletakkan vitamin E shaklee pada luka anak saya. Dan dengan izinNya ia sembuh
Iffa pun letak vit E.. alhamdulillah next day luka terus kering n kulit baru mula tumbuh
dpt sms dari customer..tak sampai sebulan dia mkn TP set D..dia dah order full pack…katanya dah santek ala2 miss universe (gurau tapi ada makna)
seorang yg punyai masalah kutil kulit di muka, lepas makan sebulan vit e kulit dia tanggal sendiri dan kini muka dia bersih dan licin,
Lupa nak habaq…abeh tmpt2 itam sbb pregnant dulu kat leher, ketiak jadi cerah balik..nipple mmg dah cerah terus..everytime pregnant semua itam, malu!
I dah apply alhamdulilah kering sket cepat tul effect… 
Ni testimonial yang panjang sikit…
Salam….saya nak cerita malu tapi saya yakin keberkesanannya skrg. Sebenarnya dicelah peha saya dinaiki ruam ialah sebab satu berat badan naik, bila berpeluh peha bergesel lama-lama dari gatal jadi makin teruk. Saya try bubuh ubat gatal tapi tak hilang-hilang, makin teruk ada bila dah gatal keluar cam air bisa, ya Allah tensen sgt. Sampai tempat yang gatal tu jadi merah dan kehitaman. Saya pun duk pikir le apa yang boleh kurangkan gatal dan parut tu lantas saya ambil vitamin E dan potong dan sapukan di tempat gatal dan beruam tu. 1 malam saya tak menggaru, kalau gatal pon ala-ala mild je mmg taknak garu. Esok pagi tempat yg gatal tu menggelupas, tukar kulit baru! Takde gatal pastu licin balik cuma yang hitam2 akibat menggaru tu ada sikit. Wahhhh berkesan sungguh. Saya akan teruskan sapu Vitamin E tu sampai betul2 hilang parut tu
Sama ada cepat atau lambat satu perubahan itu berlaku bergantung pada tubuh badan individu. Vitamin bertindak perlahan membaik pulih luka-luka lama terlebih dahulu. Semoga anda juga berjaya.

ni testimoni yang menarik!!!!!

pssssssssstttttttttttttt:  

SAYA BUAT JUALAN MURAH 3 HARI BERMULA HARI NI 
( 14-16/09/2012 )…..

HARGA RETAIL :-

OPTION 1 : 120 BJ B COMPLEX, 180 VITAMIN C, 120 VITAMIN E = RM RM306/ RM 329 ( termasuk postage )

OPTION 2 : 120 BJ B COMPLEX, 180 VITAMIN C, 120 VITAMIN E = RM 456 / RM 484 ( termasuk postage )

hubungi saya ye,,…cepat dapatkan sebelum terlambat..
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- 
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) 
 yahoo messenger : nuriezam_040806 

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

1 2 3 4 10