SUPPLEMENT UNTUK MENUNAIKAN HAJI / UMRAH

Alhamdulillah..kita dah berada hampir di pertengahan bulan Syawal…tak lama lagi, Zulhijjah atau bulan Haji akan menjelma….Insya Allah, jika diizinkan Allah, kedua ibu bapa saya akan pergi pada tahun depan..semoga hajat dan impian mereka akan terlaksana.

saya mencari-cari supplement yang sesuai untuk dibekalkan pada orang tua saya..memandangkan kesihatan bapa saya tidak menentu, saya tidak mahu ia dijadikan alasan untuk tidak berbuat apa-apa di kota mekah…tempat di mana, segala doa di makbulkan, tempat di mana ia menjadi rebutan agam-agama lain, trmpat di mana, ianya terpapar di NASA…Subhanallah…

dalam pencarian saya, saya terjumpa artikel dari upline saya  kak Norita…. 

Antara produk yang ibu sarankan untuk jemaah umrah haji ialah beberapa pemakanan yang utama iaitu:
1. Performance Drink- untuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah umrah haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah.
2. B Complex- Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh .Memandangkan ibadah umrah haji ini memerlukan kita banyak berjaga demi menunaikan ibadah dengan lebih sempurna , adakala ia menuntut seseorang itu lebih banyak berjaga dari tidur maka B complex banyak membantu tubuh agar tetap bertenaga walau kita kekurangan waktu tidur yang sepatutnya.

3. Vitamin C- sangat penting untuk imun tubuh kita. Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit.

4. Kalsium @ Ostematrix- Sesungguhnya ibadah umrah dan haji memerlukan kudrat yang banyak maka keperluan kalsium juga tidak boleh dipandang remeh. Ianya sangat penting agar kaki kita tidak mudah merasa kebas atau bahasa lain terasa seperti sesemut atau lebih teruk boleh terjadi ialah kekejangan kaki akibat terlalu lama berdiri atau banyak berjalan.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :-
sms/ telefon, whatssap : 013-7374958 
email : damia_pitshop@yahoo.com 
facebook : siti noriza saleh
twitter : @damiapitshop
 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

PERANGI GASTRIK

Gastrik adalah masalah yang sangat lazim dalam masyarakat kita.  Ia bukan penyakit, tetapi gangguan dalam perut, terutama apabila bahagian perut atas berasa sakit dan tidak selesa.  Perut kita merangkumi kantung kosong yang berotot terletak di bahagian atas di kiri abdomen, betul-betul di bawah rusuk.
Penghidap gastrik yang terus menjamah makanan lain apabila kelaparan biasanya akan mengalami kesakitan perut yang teramat sangat.  Anda tentunya tidak mahu hidup anda terus diganggu oleh penyakit ini.  Ini kerana penghidap gastrik tidak digalakkan memakn cili, cuka, asam dan makanan berlemak sedangkan kebanyakan makanan di sekeliling kita mempunyai kesemua gabungan rasa tersebut.
Jadi, bagi mereka yang mempunyai gastrik, anda harus berhati-hati dengan beberapa jenis makanan yang disenaraikan seperti di bawah :-
  1. Makanan/ minuman yang berasid ;- kepada yang suka minum orange juice, air limau nipis atau air asam jawa, disarankan agar mengurangkan pengambilan minuman ini,… Memang ia kaya dengan vitamin C, tetapi ia juga kaya dengan asid yang bakal buat dinding perut anda jadi nipis.
  2. Makanan pedas :-  Ini bergantung kepada tahap ketahanan perut seseorang. Jika anda seorang yang tidak tahan pedas, anda harus elakkan dari makan makanan sebegini.  Makan atas risiko sendiri ya!!
  3. Makanan yang berangin :- Ada banyak jenis makanan berangin seperti kekacang, petai, jering, kerdas dan yang sewaktu dengannya.
  4. Air berkarbonat/kafein :- Memang sedap minum air berkarbonat, tapi untuk pesakit gastrik, jangan diamalkan.  Jika teringin nak minum, pastikan perut kenyang dan tidak mengambil makanan/minuman lain yang diketahui menyumbang kepada gastrik.
  5. Susu :- Ada yang mengatakan bahawa susu akan membuat perut mereka lagi meragam.
petikan : majalah rapi SEPTEMBER 2012
*********************************************************************************

 

ENERGIZING SOY PROTEIN
Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat ,sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya.Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 grm protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan lactose. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik . Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya. (GMO) dimana is disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
SIAPA PERLU PADA SOY PROTEIN INI ?

1. Orang yang ingin kekal sihat

2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.

3. Kanak-kanak bersekolah

4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak

5. pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan

6.pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik, dan lain-lain

7. Ahli sukan dan bina badan

8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat .

CARA MAKAN- 2 sudu makan di bancuh dengan satu gelas air sejuk/ suam. boleh juga dicampur dengan air jus buah-buahan.
diminum pada waktu pagi dan petang ( 2 kali sehari).

Apa kebaikan vitamin B complex sebenarnya?
Banyak keperluan vitamin B complex ini, antaranya ialah untuk
* mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan,
* Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran,
* Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein,
* Mencegah barah serviks,penyakit jantung dan kecacatan spina
* menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.
Apa kelebihan vitamin B complex Shaklee?
Selain lengkap dengan lapan kumpulan vitamin B , vitamin B Complex Shaklee dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten. Lebih tepat lagi asid Folik, iaitu sejenis vitamin B tidak dapat diserap dengan mudah. Namun begitu Shaklee telah menghasilkan suatu selaput asid folik yang unik ntuk menjadikan zat tersebut lebih mudah diperolehi dan digunakan dalam badan.Teknologi berpaten ini adalah ekslusif bagi Shaklee. Secara ringkasnya Vitamin B yang lebih baik mempunyai ciri2 berikut :
§ Sistem penyerapan bioaktif berpaten
§ Kesemua lapan jenis vitamin B yg diperlukan termasuk Biotin
§ Peningkatan penghantaran zat
§ Tablet mudah ditelan
Siapa sebenarnya yang perlu B complex?
Semua individu perlukan vitamin B terutama mereka yang
·         Terdedah kepada sinaran matahari
·         Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
·         Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine
·         Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan  yang dilakukan.
·         Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
·         Mereka yang nak nampak cantik dan muda
·         Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
·         Wanita yang mengambil pil perancang
Ostematrix* adalah kalsium , magnesium dan lengkap dengan Vitamin D. Tanpa vitamin D yang mencukupi ia boleh mengganggu penyerapan zat kalsium itu sendiri. Ianya juga bukan hanya dari kalsium karbonat semata-mata dan ini adalah sangat bagus kerana mengurangkan risiko batu karang dan sembelit.
Kalsium perlu bukan hanya untuk gigi tetapi untuk pembinaan sel darah . Sebab itu apabila badan kurang kalsium, ianya akan diambil dari tulang dan ini akan memberi risiko kepada ibu yang melahirkan dan menyusu kekurangan kepadatan tulang dan akhirnya mendapat risiko osteoporosis iaitu kerapuhan tulang.

Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul… from iReach HD on Vimeo.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

BERPANTANG DENGAN SHAKLEE :)

Mencari-cari set berpantang yang simple cara penggunaannya namun efektif untuk memulihkan tubuh selepas bersalin? Saya syorkan anda mencuba Set Berpantang Shaklee untuk membaikpulih luka dalaman dan luaran, memberi tenaga yang berpanjangan, membantu mengelakkan post-partum blues, mengembalikan kejelitaan anda dan semestinya ‘pembantu’ anda sepanjang breastfeeding journey anda bersama bayi kelak.
Apakah sebenarnya perbezaan mengamalkan jamu atau vitamin semasa dalam pantang? 
Sebenarnya jamu juga dikategorikan sebagai makanan tambahan. Namun badan kita mengambil masa yang lama untuk menguraikan jamu tersebut untuk mendapatkan vitamin dan khasiat yang terdapat di dalamnya ditambah kandungan jamu tidak dapat diketahui dengan lebih lengkap.

Berbeza dengan vitamin. Badan kita sangat mudah mengenali vitamin. Pengambilan vitamin membuatkan badan kita menerima dengan cepat serta pengambilan air yang mencukupi akan menyebabkan penyerapan berlaku dengan sangat baik (… Pn. Norita)

Ibu yang dalam pantang hanya memerlukan …

  • multivitamin yang lengkap dengan zat besi kerana zat besi diperlukan untuk pembinaan sel darah merah ditambah ibu banyak kehilangan darah semasa haid dan nifas. 
  • B complex dan vitamin C penting dalam membantu si ibu mendapat khasiat secukupnya dan mampu mengawal sebarang bentuk tekanan serta vitamin ini membantu mengelakkan si ibu mendapat risiko meroyan. 
  • Manakala zinc sangat perlu untuk aturan 100 jenis enzim dalam tubuh. Ia juga membantu mempercepatkan proses pembaikan luka luar dan dalam. 
  • Tidak kurang juga keperluan kalsium sangat dititikberatkan kerana ibu yang menyusu memerlukan tambahan kalsium dari wanita biasa kerana ia akan disalurkan kepada bayi untuk perkembangan dan pembesaran si anak.
Alhamdulillah ramai yang berpuash hati berpantang dengan Set Berpantang Shaklee. Ikuti perkongsian mereka. Anda bagaimana? 


 From Kak Baizura



 From Nashratudiniah’s sister



* Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

SUPLEMENT UNTUK KULIT LICIN DAN GEBUSSSS



Supplement Tambahan untuk Kulit Licin dan gebuss,…

Vitamin A:-

Memulihkan kulit anda daripada kerosakan matahari, kerutan dan penuaan dengan vitamin A, untuk wajah menjadi lembut dan bercahaya. Vitamin ini adalah perlu untuk membaik pulih kulit. Dr Arthur Perry mengatakan bahawa vitamin A “adalah satu-satunya perkara yang boleh mengembalikan beberapa tanda-tanda penuaan .” Menghapuskan kulit kering seperti psoriasis dengan vitamin A.

Biotin, Vitamin B3 dan B5 ( B COMPLEX ):-

-Mampu menjadikan kulit berseri, sihat dengan mengambil 300 mcg Biotin harian. Biotin adalah yang paling penting vitamin B untuk kulit anda.

Ambil 30 mg vitamin B3 (niasin) setiap hari untuk mengekalkan kelembapan pada kulit anda.

Membantu menyembuhkan jerawat anda apabila anda mengambil 300 mg vitamin B5 (Pantothenic acid) setiap hari. Lit-Hung Leung, MD mendapati apabila 10 g vitamin B5 diambil untuk jerawat, liang kulit muka menjadi nyata lebih kecil dalam satu hingga dua minggu dan berterusan sehingga kulit sangat licin dan cantik. 

Vitamin C dan E:_
Lebih 80 peratus kulit anda dibuat kolagen, protein. Merangsang kolagen pada kulit anda dengan mengambil vitamin C tambahan. Pastikan kulit anda kelihatan lembut dan muda dengan vitamin C dan mengurangkan atau mencegah kedutan.

Dr Peter Pugliese, pakar penjagaan kulit, mengatakan bahawa vitamin C adalah larut air antioksidan biologi yang paling penting. Mengambil 800 mg 2,000 mg vitamin C setiap hari dengan flavanoids, untuk meresap lebih baik.

Mengambil 400 IU vitamin E setiap hari untuk mengurangkan kerosakan matahari, memperbaiki tekstur kulit dan mencegah kedutan.

Zink, Selenium, Omega-3 dan Alpha-hydroxyacids:-

Mengambil suplemen zink setiap hari sebanyak 15 mg, terutamanya jika anda mempunyai jerawat. Zink mengembalikan bekalan minyak kulit ke tahap yang normal.

Melindungi kulit anda dari kerosakan matahari dengan 200 mcg selenium setiap hari.

Ambil 1,000 mg (satu sudu besar) minyak flaxseed atau 1,000 mg minyak ikan setiap hari untuk mendapatkan dos yang omega-3 asid lemak perlu. Omega-3 memastikan kulit anda lembap, licin dan kelihatan lebih muda.

Membina semula sel-sel kulit anda dengan mengambil 200 mg Asid Alpha-Lipoik setiap hari. Asid alfa-Lipoik merupakan antioksidan yang lebih berkuasa daripada vitamin C dan E.

Tips dan Amaran!!!!!
Elakkan daripada mengambil lebih daripada dos yang disyorkan vitamin A – tambahan ini adalah toksik dalam dos yang lebih tinggi.

Dr Mehmet C. Oz dan Dr. Michael F. Roizen, berkata, untuk kekal muda”, cadangkan bagaimana untuk mengambil vitamin tambahan, “Ambillah separuh pada waktu pagi dan separuh pada waktu malam untuk mempastikan tahap vitamin tetap di dalam darah anda semasa hari. “

psstttt : Minum setengah berat badan anda dalam auns air setiap hari untuk melembapkan kulit anda dari luar dalam.

x payah susah-susah nak cari…SHAKLEE ada semua ittewwww…

trengggggggggggggg…

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

CANTIK BERSERI DI HARI RAYA :) – cubalah…

Hari ni saya share pasal kecantikan dari dalam…banyak produk di psaran dan banyak pilihan produk yang boleh anda pilih…pilih je anda nak produk tu just dr luaran or dari dalaman…bagi saya, saya pilih dari dalaman dan ianya adalah VITAMIN SEMULAJADI...saya tak perlu risau akan ada kesan sampingan..bagi saya, kalau ianya tak berkesan pada kulit saya, ianya berkesan pada kesihatan saya.. Insya Allah…
untuk mereka yang ingin kulit yg gebu, anjal dan bersih berseri, saya syorkan anda 4 produk utama ini iaitu ;-
VITAMIN C
Selain daripada protein, kulit memerlukan Vitamin C untuk membentuk kolagen. Kolagen ibarat simen yang mengikat batu-bata (protein), supaya kulit sentiasa kenyal. Kekurangan kolagen membuatkan tubuh anda mudah lebam dan calar, kering dan bersisik. Kolagen yang cukup daripada Vitamin C yang baik membuatkan kulit anda kelihatan bersinar dan gebu.
B-COMPLEX
Vitamin B-Complex ( B for Beauty) menjaga kesihatan kulit daripada dalam. Ia membantu mengurangkan garis-garis halus di kulit. Vitamin B-Complex juga penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit. Lebih kerap anda berada di bawah matahari, lebih banyak B-Complex diperlukan.
VITAMIN E
Akhir sekali, Vitamin E yang memang diketahui umum adalah vitamin untuk kecantikan kulit, melawan penuaan. (kedut of course!). Vitamin E bersifat anti-oksidan dalam bentuk fat-soluble (manakala Vitamin C tadi dalam bentuk water-soluble).
add on :-
ESP (PROTEIN)
Asasnya, tubuh badan kita ini terbina daripada protein. Sel tubuh kita terbina daripada protein. Namun, pelbagai proses yang dilalui oleh tubuh kita menyebabkan protein termusnah, menjadi tua, rosak dan sebagainya. Justeru, kita perlukan protein baru untuk mengganti protein yang hilang tadi.
Sel kulit berganti setiap 21 hari. Selepas 21 hari, ia akan digantikan dengan sel baru, which is, sekiranya kita memberikan tubuh kita ‘makanan asas’ yang sihat, maka sel yang terhasil itu pastilah sihat juga. (Sebab tu dalam bidang kecantikan, kerap ditekankan proses scrubbing untuk menghasilkan kulit yang cantik. Sebenarnya, apa yang dilakukan ialah membuang sel2 lama yang telah rosak dan mati, dan membenarkan sel2 baru untuk hidup dan bernafas menggantikan sel2 lama tadi).
ESP adalah protein. Pengambilan ESP membantu kita mendapat khasiat protein sebenarnya. Sel yang sihat dapat dihasilkan dengan cukup protein. Sel yang sihat membantu penyerapan vitamin dan galian lain dapat dilakukan dengan optimum. Maka kita akan lebih sihat dan merasakan nikmat kesihatan yang sebenar. Ramai yang amalkan ESP mengakui keberkesanan pengambilan vitamin2 lain.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

BAGAIMANA VITAMIN E MEMBANTU MEMBAIK PULIH KULIT ANDA

Alhamdulillah….dah masuk bulan 6..kita dipertengahan tahun 2012…sekejap je masa berlalu….Alhamdulillah….semoga apa yg kita hajati dan azam untuk tahun ni, akan tercapai atau sekurnag-kurangnya ada yang dah tercapai….

bulan ni, adalah promo untuk VITAMIN E…apa yang popular dan kita semua ketahui, vitamin E adalah vitamin yang terbaik dalam memperbaiki kulit dan juga ianya dikatakan mampu menghilangkan bekas-bekas calar atau luka, jeragat dan jerawat di muka..malah, ada sesetengah produk pencuci muka, mandian, kream, losyen malah shampoo rambut juga ada meletakkan vitamin E sebagai salah satu kandungan dalam produk mereka.

JOm kita baca lebih lanjut mengenai VITAMIN E dan bagaimana ia membantu membaik pulih kulit anda :-

kredit to : www.e-how.com

Pengenalan

Vitamin E melaksanakan banyak fungsi dalam badan dan merupakan vitamin yang penting untuk kesihatan keseluruhan, tetapi ia juga penting untuk kulit yang baik. Vitamin ini membantu apabila digunakan sebagai sumber makanan atau makanan tambahan dan biasanya sebagai krim atau minyak. Vitamin E menawarkan banyak faedah kepada kulit, seperti penyingkiran parut, rawatan jerawat dan perlindungan matahari. Vitamin larut lemak ini juga merupakan antioksidan yang melindungi sel-sel kulit. Untuk mengekalkan kulit yang sihat, vitamin E adalah nutrien harian yang diperlukan.

Vitamin E dan Kulit

* Vitamin E boleh menguatkan sistem imun, yang melawan penyakit kulit seperti jerawat, ketuat, kudis sejuk dan psoriasis. Ramai penghidap jerawat mendakwa bahawa penggunaan yang biasanya dari minyak vitamin E mempercepatkan penyembuhan luka-luka jerawat dan juga mencegah jerawat.

 Satu kajian yang muncul dalam “Journal of Investigative Dermatology” menawarkan bukti bahawa vitamin E membantu dalam pencegahan noda jerawat. Vitamin ini juga membantu untuk menjaga kulit berisi dan penuh. Ia dilakukan ini dengan melindungi tisu lemak daripada pengoksidaan. Lapisan ketiga kulit, tisu subkutaneus, dibuat banyak sel lemak, yang menyimpan kulit menjadi pejal.

*Sebagai antioksidan yang kuat, vitamin E menghapuskan radikal bebas atau toksin dari badan. Radikal bebas menyebabkan pengoksidaan dalam badan, yang menyebabkan kerosakan pada tahap sel. Menurut laman web Penjagaan Kulit yang sihat, “Pertama sekali, kerana aktiviti antioksidan, vitamin E adalah penting dalam melindungi sel-sel kulit daripada cahaya ultraungu, pencemaran, dadah, dan unsur-unsur lain yang menghasilkan sel merosakkan radikal bebas.”

*Vitamin E juga meningkatkan penyerapan vitamin A, yang perlu untuk kulit yang sihat. Dadah yang banyak dan persediaan penjagaan kulit mengandungi vitamin A atau retinol, terbitan vitamin A, untuk memperbaiki kulit.

Vitamin E dan Struktur Kulit
Minyak vitamin E sering disyorkan untuk kepudaran atau menghapuskan parut. Manakala pakar bedah banyak menyarankan menggunakan minyak vitamin E untuk parut pembedahan, terdapat sedikit bukti saintifik untuk menyokong kepercayaan.

 Parut terbentuk oleh kolagen dalam kulit dan satu bedah plastik, Dr Joel Studin, berpendapat bahawa vitamin E membantu dengan parut “dengan mengurangkan kekuatan tiga helai bahawa kolagen bentuk, menjadikan mereka lebih lembut dan lebih mudah dilentur teknikal, ia mengurangkan kekuatan silang-helai. ”

Minyak vitamin E juga salah satu cara untuk pudar bintik atau tompok hati. Tompok coklat ini mula muncul di muka dan tangan di sekitar umur 50 tahun dan adalah disebabkan oleh kerosakan matahari. Apabila digunakan ke atas kulit, vitamin E minyak membantu untuk mengurangkan tanda-tanda penuaan dengan membuat kedutan dinampak.

Losyen vitamin E juga melindungi kulit daripada cahaya matahari. Negeri laman web The Skincare Sihat, “losyen ini melindungi lapisan epidermis kulit dari peringkat awal kerosakan cahaya ultraungu. Persediaan Vitamin E juga meningkatkan keberkesanan tabir suria.”

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

RAHSIA CERGAS WALAUPUN DALAM PANTANG


Alhamdulillah, saya dikurniakan sepasang anak ( bukan kembar ye ), lelaki dan perempuan yang comel-comel dan kepochi mcm saya..he hehe..dan saya bersyukur saya dapat melalui pengalaman sebagai seorang ibu…dan yang pasti, dapat jga merasai tempoh berpantang selama 2 bulan tu.

Alhamdulillah, kali pertama berpantang, agak rasa payah dan kekok dan serba tak kena…iyerlah semua x leh, ni tak leh, tu x leh..lagilah saya ni c-zer…Allah, hanya Dia yang tau macamana keadaannya….dah biasa jalan laju, bila dalam pantang, semua kene pelan….he hehe…ok, saya bukan nak cerita pasal saya berpantang, tp jom kita baca pasal Kak Norita dan customernya berpantang dengan pengambilan supplement .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Tiba tiba teringat masa saya dalam pantang dulu, zaman Addin, saya masih teruskan tuition di rumah walau saya dalam pantang…alhamdulillah tak de masaah keletihan melampau walaupun melahirkan secara ceaser. Syukur. Zaman Nasa pula, saya uruskan rumah dua tingkat seorang diri bila abah AddinNasa dah ke tempat kerja.


Alhamdulillah memang secara peribadi saya rasakan vitamin sangat membantu…terutama bila selepas melahirkan, kita akan kehilangan banyak darah. Pengambilan vitamin yang dilengkapi dengan b com, vitamin c, zat besi dan kalsium sangat perlu selain protien untuk binaan asas sel.

Jika anda adalah bakal ibu, saya sarankan anda mengambil beberapa vitamin penting jika mahu meneruskan penyusuan kepada si manja.

Apa kata salah seorang customer kami?


Vitamin yang saya sarankan saya amalkan sehingga kini walau tidak menyusu…dan pada saya sangat berbaloi. Terutama bila usia makin meningkat, saya mahu kekalkan stamina dan kecantikan sebab tak mahu la anak nak membesar, kita dah nampak macam 50 an….senyum selalu antara rahsia awet muda.

kredit to : norita

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

1 2 3 4 5 10