JOM KURUS DENGAN SUPPLEMENT :)

Alhamdulillah… hari ni saya nak share testimoni kawan saya ( hasmah ) yang berjaya mengurangkan berat badan secara sihat dan di bantu dengan pengambilan supplement dari SHAKLEE…jom kita baca kisahnya :-

Ini lah saya sebelum dan selepas (sekaranglah tu)..
berat saya masa pakai baju oren kat atas tu lebih kurang 74kg..
BMI terlebih berat badan..saya cuma nak dapatkan berat ideal je..dan sekarang berat saya lebih kurang 60kg..BMI berat normal..tinggi tak lah tinggi mane pun 159cm..rasanya dah cukup kot berat takat ni..xmo kurus lagilah sebab banyak baju lama dah tak boleh pakai kene kecikkan..huhu..
Saya mula sedar yang badan naik sejak anak ke 2 saya berumur 6bln.. selera makan membuak2.. dan badan juga bagai dipam2.. lagilah saya ni menyusukan anak sepenuhnya dengan susu ibu, saya tak boleh nak diet beria2.. jadi saya bedal je apa makanan yang terlintas difikiran ni nak makan.. yang sangat sedihnya bila seluar Jeans saya yang saiz 34 tu dah tak muat lagi..huhu…
Jadi saya mula berazam nak muatkan semula seluar Jeans yang saiz 34 tu.. sebab saya sayangkan seluar tu.. dan tambah lagi saya sayangkan badan saya yang slim masa anak dara dulu.. ceh..slim ke..haha..
Jadi jom saya sharekan apa yang saya buat bermula dari bulan 3 tapi yang betul2 dietnya dari bulan 6 2011 ni lah..
Saya kurangkan makan Nasi. Mula2 makan dalam jumlah yang sedikit.. ada juga beberapa bulan saya tak sentuh nasi dalam 2 bln macam tu lah.. memang susah nak biasakan tapi lama2 saya jadi terbiasa..
Saya kurangkan minum air manis terutama sekali minuman dalam tin. Gula dalam minuman tin tu sangat tinggi tau..
Saya kurangkan fastfood. (No KFC, No Pizza)
Saya bersenam dalam rumah je.. senaman ape yang saya buat ye.. saya skipping dan saya main hullahoop yang gelung rotan gelek2 kat pinggang tu lah.. 😉 memang berpeluh.. mula2 saya digelakkan oleh anak2 dan suami..huhu..
Saya mula AEROBIC kat Tmn Pulai Perdana JB dah dekat sangat dengan rumah.. baru mula 2 bln.. saya ambil program “Shape Your Body”..buat ape dengan program ni.. sebab saya perlu untuk saya bentukkan semula badan saya yang dulunya gemok dengan beraerobic.. memang terbaekkk..
Saya banyakkan makan sayur dan makanan yang kurang kalori seperti meehoon sup.. mula2 memang tak seleralah nak makan tapi “alah bisa tegar biasa”..
Saya banyakkan minum AIR MASAK.. sebab air masak juga membantu untuk meningkatkan metabolisma badan kita..
Saya KAWAL NAFSU MAKAN saya yang dulunya sangat suka makan makanan yang berlemak seperti masak lomak cili api.. haha..maklumlah saya orang N9..
Saya menjalani PROSES DETOX dengan HERB-LAX SHAKLEE.. sebab untuk kuruskan badan wajib menjalani proses penyikiran toksin dalam badan dahulu supaya mudah untuk proses penyerapan vitamin berlaku..maklumlah dah hampir 30 tahun hidup perut ni pun dah macam2 terima jenis makanan..
Saya ISTIQAMAH makan LECITHIN SHAKLEE sebab ia membantu untuk saya dapatkan berat idaman saya.. dan juga kalau dulu saiz jeans 34 pastu 31 dan sekarang dah saiz 29.. macam tak caye je..tapi kene percaya… 😉
Memang lambat untuk saya daptkan berat ideal dengan ketinggian saya dan ambil masa yang lama juga.. tapi dek NEKAD dan AZAM saya teruskan juga..seiringlah dengan USAHA..bukan angan2 je..

macamana?….percaya?…hanya dengan KESABARAN, AZAM DAN KOMITMENT yang tinggi saja mampu merealisasikan impian anda….


dalam shaklee, ada pogram untuk kurangkan berat badan dan sekaligus membentuk badan anda :-

  • Kenapa protin? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
  • Kenapa kene detoks? Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda… kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..) Utk detoks, anda boleh pilih samada nak Fiber atau Herblax.. ikut budget naa.. Antara fiber dan herblax..fiber lebih optimum resultnya… Fiber akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit.selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman.. Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum).

Kenapa perlu Lecitin?: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak….dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..

Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan “Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?” atau “Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?”. Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO
_____________________________________

Itu sebahagian dari info mengenai Cinch Shake (Protin Shake).. Tetapi jika anda ibu menyusu, memadai ambil Lecitin dan ESP…. ESP juga adalah protin shake cuma lebih selamat utk ibu dan bayi… Dan jgn lupa vitamin2 asas iaitu Vitalea, B Complex dan Vitamin C..

CINCH SHAKE MIX – pogram pelansingan

Alhamdulillah…sedar tak sedar, dah hari ke 20 kita berpuasa… Insya Allah, lagi 10 je lagi untuk kita menyambut Bulan Syawal…Bulan kemenangan….Alhamdulillah…..
Hari ni, saya nak perkenalkan lagi satu produk terbaik SHAKLEE…Ianya termasuk dalam pogram PELANSINGAN….dan saya rasa, ianya sangat berguna bagi anda yang “giler” makan..he hehe… iyerlah, bila bulan puasa ni, ramai yang “hilang akal” bila tengok pelbagai jenis kuih muih di Bazar Ramadhan….saya pun tak terkecuali,,,he hehe,,,…
apa kata, anda sediakan 1 canister CINCH SHAKE MIX ni pada bulan puasa dan bulan perayaan?>>.


PERBEZAAN PRODUK INI DENGAN POGRAM PELANSINGAN LAIN ;-

Setiap kali anda minum SHAKLEE CINCH, anda akan mendapat 24 gram PROTEIN, 24 jenis VITAMIN dan MINERAL penting dan 6 gram serat larut. (dicadangkan diambil bersama dengan 1 sudu SHAKLEE ENERGIXING SOY PROTEIN).

ini penting kerana PROTEIN digunakan untuk membina otot, dan ototlah menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori.  Makanan yang kaya dengan PROTEIN juga boleh menahan kelaparan, yang mana boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan antra waktu makan.

Tidak lupa juga kepada LEUCINE – nutrisi penting di dalam CINCH untuk keperluan tubuh kita.

FAEDAH UTAMA :-

* Memberi faedah seperti mengambil makanan tetapi rasanya seperti menikmati pencuci mulut.
* Indeks glisemik – 22, sesuai untuk penghidap kencing manis
* Dengan Cinch Pro, campuran ekslusif PROTEIN dipertingkatkan dengan LEUCINE – asid amino
* powered by LEUCINE untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan.
* 24 gram PROTEIN setiap hidangan untuk membantu anda berasa kenyang.
* Tinggi kandungan serat – 6 gm setiap hidangan.
* GYLCEMIC yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
*Memberikan 35% atau lebih nilai harian kepada 21 vitamin dan mineral penting.
* Penggunaan soya bebas GMO.
* Tiada perisa tiruan, warna dan pemanis

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

BERAT BADAN TURUN 9KG – HANYA DLM SEBULAN

Masalah berat badan?Jum Kekal Langsing dan Rapi dengan SHAPE-UP PROGRAM SHAKLEE!


Jika anda ada masalah dlm konflik berat badan, sama ada anda seorang ibu menyusu atau individu normal. (lelaki atau wanita,bujang atau dah berkahwin)…,jgn risau.. tak salah anda mencuba supplemen ini… Shaklee mmg ada menawarkan Shape up Program… Antara item didalam Shape up Program adalah Cinch Shake, Lecitin, Herblax.
Secara asasnya, utk diet… Anda perlu

Detoks (Fiber/herblax)
+

Protin (Cinch Shake or Energizing Soy Protin (ESP)
+

Lecitin

  • Kenapa protin? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
  • Kenapa kene detoks? Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda… kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..) Utk detoks, anda boleh pilih samada nak Fiber atau Herblax.. ikut budget naa.. Antara fiber dan herblax..fiber lebih optimum resultnya… Fiber akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit.selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman.. Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum).

  • Kenapa perlu Lecitin?: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak….dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..

credit ke Cda di atas gbr yg cantik ini … o/
____________________________
Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan “Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?” atau “Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?”. Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO
_____________________________________

Itu sebahagian dari info mengenai Cinch Shake (Protin Shake).. Tetapi jika anda ibu menyusu, memadai ambil Lecitin dan ESP…. ESP juga adalah protin shake cuma lebih selamat utk ibu dan bayi… Dan jgn lupa vitamin2 asas iaitu Vitalea, B Complex dan Vitamin C..

Okey cukup cerita tentang fakta2 ni.. mari terus ke cerita utama hari ini.. cerita yg anda tunggu2. turun 9 kg dalm masa 1bulan??! hehe.. apa kata kita baca kisah Pn Aliza dari Miri.. pengakuan beliau yang dah cuba suplemen Shaklee ni..


    • Aliza Mohammad Dlm 1bulan dah trn 9kg….memang best shaklee…wajah dah seri2 ni….tak da sebb nak behenti mkn prduk shaklee…memang baik punya,cyalah.
      October 27 at 3:06pm ·

    • Aliza Mohammad Bg liza selepas mkn…lecitin n fiber…dlm 1hari memang nmpak kesan..tambh lg mkn vitamin shaklee..memang ketara lah kesan,sakit pinggang,letih,sengugut wktu dtg period dll tak ada lg dlm kamus liza…liza syukur alhamdulliah sekrng bdn dah ramping x lah…paling best zink masalah rambut gugur tak ada lg..rambut dah lebat n hitam..shaklee pilihan hatiku..teman siang dah mlm hehehe
      October 27 at 3:23pm ·
    • __________________________________________________________________

credit

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

HILANG 3 KG DLM SEBULAN SELEPAS AMIK CINCH DAN LECITHIN

Adakah anda masih ingat pasal saya minum cinch shake mix and lecithin dari shaklee dulu?? So, arini lebih kurang sebulan dah la saya guna product ni.. Kali ni saya nak join contest dr blog kak cery..untuk pengetahuan semua..kak cery ni la supplier shaklee saya..sape2 nak dptkan product shaklee, boleh contact kak cery kat SINI..
ok la..since I dah makan product shaklee CINCH and LECITHIN for a month…cube tekaa..dah berapa kilo berat saya turun??? heheh..jeng jeng jeng…I LOST….
3 KG!!!
okla tu kan,,sebulan dapat turunkan 3Kg..lau turun mendadak nnt badan akan cepat naik..
Ok ape..bukannye I bersenam pun..hehe..
saya akan minum Cinch around pukul 11.30pg after I dah breakfast.
Then, saya kadang2 memang tak akan lunch pon sbb perut dah kenyang minum cinch tu..
tapi saya akan lapar balik around 5-6pm. SO time ni saya akan dinner dah..
saya mmg dinner awal..nnt ayah saya marah. sbb biasa org cina dinner b4 7pm..
so ..my father cam tula..
nk tau berat saya dulu berapa? starting from 48kg..berat saya naik smpai 65kg..
antara sebab2 nye saya dinner after 7pm.
mmg sape makan lewat malam bdn akan naik..
so minum Cinch tu untuk gantikan makanan lain la.drpd ambik yg lemak n carbohydrate
yang byk, baik minum cinch.
lagipun cinch ni bukan sekadar mengenyangkan..tapi bakar lemak sekali,,
n setiap malam b4 tido, saya akan ambik 3-4 capsule of Lecithin.
yang ni pun bagus gak..mmg seriously bakar lemak.
setakat ni if saya makan lecithin sahaja without cinch,
at least I lost 200-300gram per day..sometimes till 400gram per day,,
ok la tu lemak ilang byk tu sehari..dengan keadaan I yg bukannye bersenam nie..hehe..
xsempat nk bersenam..bersenam ngan window shopping je.
So, sesape yg nak kuruskan badan tu..sangatla saya saran kan ambik product ni..
lagipun shaklee ni dah lama wujud kat dunia ni..
So, kewibawaan product dia tak dapat di ragui la..
and skang ni pun..mane2 I pegi mesti org akan cakap..diet ek??
nampak kurus la skang..hehe
so seronok bila ade orang cakap camtu..
So, I decide to keep using this product until i reach my target weight,,
tapi after dah smpai target pun still nak guna jugak..coz nak maintain la plak kan??
hehe..ok..Selamat Mencuba!!

credit to: kak Hadha

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

INFO PRODUK – CINCH SHAKE MIX

Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan “Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?” atau “Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?”. Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Produk kod:
Cafe Latte – 20339 (765g)
Vanilla – 20340 (765g)
Chocolate – 20341 (765g)

HARGA : RM 138.00 ( TIDAK TERMASUK POSTAGE )

sumber : SHAKLEE MALAYSIA

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..