TESTIMONI : MASALAH KULIT BERJERAWAT

[KULIT CANTIK TIDAK KEKAL SELAMANYA]

.

Kali ni saya nak berkongsi pula testimoni dari Puan Sya yang mempunyai masalah kulit muka selepas mengalami perubahan hormon dalam badan. Yang lebih menarik, bukan setakat masalah kulit saja berjaya di atasi, malahan siap dapat bonus kurus lagi!  selepas menggunakan produk Shaklee iaitu SR Vitamin C, Vitamin E, Collagen Powder dan Energizing Soy Protein . ikuti perkongsian testimoni penyakit kaki tangan dan mulut akhirnya pulih.

 

TESTIMONI 2 :  SYA MADEENA (banyak lagi testimoni di pages : SUPERMOM SHAKLEE STORY)

.

Sya tak pernah mengalami masalah kulit sejak dari sekolah sampai lah diploma. Kulit licin bersih saja.

Kalau ada masalah pon hanya setakat sunburn sebab banyak berjemur! Almaklum waktu sekolah aktif kawad lah, sukan lah, apa lah.

Sunburn tu normal. Tapi jerawat memang takda!
.

Disangkakan kulit cantik tu kekal selamanya tapi semuanyaaa hanya sekadar mimpi. Masuk je degree muka menjadi sensitif. Sangat sensitif!
.

Aaah 😭😭😭 kulit tak tahan dengan cuaca panas, muka teruk sangat. Takda ruang pon kat kulit muka ni yang takda jerawat.

Naik pulak jenis bertompok bintik-bintik hitam terus buat muka nampak kusaaam! Gelap!
Read more

CANTIK DARI KEPADA HINGGA KE KAKI

wah…tajuk glamer tu. kalau tukar ke English Language akan jadi “Beauty from head to toe”. benda yang baik kena share. kena viralkan. yang ni memang pasti kesahihannya dan boleh dipercayai. Tanpa mengira tahap usia, kecantikan cukup dekat dengan kaum wanita. Namun untuk kekal memiliki kulit yang sihat dan wajah yang lebih muda menawan, peranan kolagen sangat penting. Kolagen yang merupakan protein yang paling banyak dalam badan, menyumbangkan kira kira 75% untuk kulit lebih sihat.

collagen-powder

Namun peningkatkan usia menyebabkan paras kolesterol semakin berkurangan. Bagaimanapun berita baiknya ialah, kemerosotan semula jadi ini boleh dipulihkan melalui pengambilan mkanan tambahan. Jadi, akak nak kenalkan kat semua satu produk Shaklee yang best iaitu Shaklee Collagen Powder. Ia merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000 mg proprietary RSS (red snapper scales ) Collagen iaitu kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Memiliki molekul yang sangat ringan iaitu kira kira 1,000 Dalton dengan tujuan memudahkan penyerapan oleh tubuh, kolagen dari sisk ikan merah ini juga berupaya membantu meningkatkan sistesis kolagen pada lapisan dermis dengan lebih berkesan.

601231_10151258897201305_1450118287_n

dalam bahasa pasarnya, kenapa Shaklee memilih Ikan merah? sebab ikan jenis ini hidup di kawasan laut dalam dan ia kental dari tekanan arus di kawasan laut dalam. Dan kolegan di sisiknya lebih bersih dan tidak tercemar berbanding ikan yang duduk dekt dengan pantai.

Read more

KEBAIKAN KOLAGEN

Ianya merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4000mg proprieari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak dari sisik ikan merah.

7 Bahan Utamanya :

  • Ekstrak biji benih Camellia, 
  • Japonica, 
  • ekstrak Pfaffia, 
  • kolagen ikan, 
  • ekstrak kerang-kerangan, 
  • lactobacillus acidophilus, vitamin C dan Vitamin B

Keistimewaannya :

  • Kolagen bermolekul yang sangat ringan, kira-kira 1000 Dalton*
  • mudah diserap oleh badan 
  • membantu peningkatan sistesi kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan
  • gabungan 7 bahan utama utk menigkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Kesan dan Faedah mengambil Kolagen

  • anti penuaan – mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yg kelihatan
  • menghidratkan – melembapkan kulit bagii mengurangkan rasa kering dan terkupas pada muka
  • mengembalikan keanjalan kulit – meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan
  • melicinkan – meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
  • menyubur – menggalakkan kuku yang kuat, rambut yng tebal dan bersinar
  • mencerah – mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
  • mengegang – membantu menegang dan menganjalkan payudara.
  • faedah tambahan kolagen – menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. Bantu mengekalkan otot didalam mata supaya lembut. 

TERBUKTI BERKESAN! 

Shaklee RSS Collagen terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas menggunakannya selama 8 minggu keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh.




kredit : http://babyqaireen.blogspot.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- 
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) 
 yahoo messenger : nuriezam_040806 
talk : damiapitshop 

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

SHAKLEE COOLAGEN POWDER – I SIHAT SEPT 2012

Alhamdulillah…rasa teruja sangat bila beli majalah I- SIHAT edisi Sept 2012…..ada porduk terbaru yang hebat dari SHAKLEE…dan pastinya produk ni sudah mula memikat para penggunannya…
Produk itu ialah SHAKLEE COLLAGEN POWDER!!!!!!..

Kenapa saya kata produk ni HEBAT dan berbaloi-baloi?…jom kita baca kesan yang HEBAT dari SHAKLEE COOLAGEN POWDER. :-

  • Anti penuaan – mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan.
  • Menghidrat – Melembapkan kulit bagi mengurangkan rasa kering dan mengelupas pada wajah
  • Mengembalikan keanjalan kulit – Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan
  • Melicinkan – MEningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
  • MEnyubur – Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang lebat dan bersinar
  • Mencerahkan – Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
  • Menegang – Membantu menegang dan menganjalkan payudara.
  • Faedah tambahan – Menyokong kesihatan sendi dan menguatkan tulang. Bantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut….
untuk lebih lanjut mengenai produk ini, sila baca di label SHAKLEE COLLAGEN POWDER

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

SALAH SATU FAKTOR MEMILIH KOLAGEN YANG TERBAIK.

Tahukah anda, salah satu faktor memilih kolagen ialah dengan mengetahui size kolagen anda. Faktor itu ialah :-

Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah.  Microfine size membantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang diambil , akan diserap 100% dan memberi effect lebih cepat.

SHAKLEE COLLAGEN POWDER pula :-

* SHAKLEE COLLAGEN POWDER merupakan supplement kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS ( red snapper Scale ) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang dikestrak daripada sisik ikan merah.

*Kolagen bermolekul sangat ringan SHAKLEE, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Sebab tu SHAKLEE COLLAGEN POWDER ni sangat digemari oleh ramai orang…ada yang mula mengambil kolagen ini dan merasai kesannya seawal 5 hari…akan tetapi, SHAKLEE mencadangkan, untuk kesan yang lebih maksimum, ianya perlu diambil sehingga 8 minggu. 🙂

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

ANDA SUKA KOLAGEN?…PASTIKAN KOLAGEN ANDA, ADALAH YANG TERBAIK!!!

Semakin ramai yang berminat nak mencuba Collagen Powder daripada Shaklee setelah membaca kebaikan dan fungsi kolagen ini dalam entry-entry sebelum ni.

Jadi, kali ni saya mahu kongsikan panduan penting buat anda dalam memilih kolagen. 

Shaklee Collagen Powder
Shaklee Collagen Powder



Panduan Memilih Kolagen Yang Baik


1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan

2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.

3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.

4.Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan

5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri

6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)

7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.

8.PASTIKAN IA SELAMAT DAN TAK BERTOKSIN


Credit to Kak Hadha

Fakta menarik Shaklee Collagen Powder 


Shaklee Collagen Powder terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah selepas menggunakan selama 8 minggu (proven with clinical studies)


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

COLLAGEN POWDER

APAKAH KOLAGEN :-

* Kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia.  Malah, ia menyumbang kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat.  Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa yang  sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.

SEBAB DAN KESAN KEHILANGAN KOLAGEN :-

* Semakin usia meningkat, kolagen di dalam badan semakin berkurangan.  Pengurangan kolagen menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda-tanda penuaan lain, seperti :-

  • Kulit berkedut, kering dan melayut
  • Kuku rapuh dan tidak kukuh
  • Rambut halus dan gugur
Kemerosotan semulajadi ini boleh dipulihkan melalui MAKANAN TAMBAHAN!!!! Pengambilan tetap makanan tambahan kolagen dapat menggantikan kolagen yang hilang dan memelihara kulit.  faedah-faedah makanan tambahan kolagen termasuklah dapt menyegarkan semula kulit yang sihat, menguangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan, menguatkan kuku dan menyuburkan rambut.
Halangi tanda awal penuaan dengan memperlahankannya melalui pengambilan supplemen kolagen.  Jika anda ingin mempunyai kehidupan yang hebat, rasa lebih muda, jagalah kesihatan dan berikan tubuh anda bekalan kolagen yang mencukupi.
SHAKLEE COLLAGEN POWDER merupakan supplement kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (red snapper scale ) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.  Kolagen bermolekul sangat ringan SHAKLEE, kira-kira 1,000 Dalton, dapt diserap dengan mudah oleh badan dan dapt membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
7 bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia Japonica, esktrak Pfaffia, Kolagen Ikan, Ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin c dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda.  setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂