PRODUK UNTUK KULIT ANDA – baiki dari dalam


Produk yang basic untuk mereka yang ingin memperbaiki kulit dari dalam ialah B Complex, Vitamin C dan Vitamin E…

kenapa kita perlu amik 3 vitamin ini ?…

 1) B COMPLEK :- B FOR BEAUTY 🙂

Apakah makanan yang mengandungi zat B sebenarnya?

Antara makanan yang mengandungi vitamin B ialah gandum, daging, susu, kacang hijau, ragi, beras, telur, buah-buahan, gandum, ragi, hati, ikan, ginjal, kentang manis dan sebenarnya banyak lagi. Namun kita perlu tahu bahawa vitamin B yang LENGKAP atau nama lainnya ialah B Kompleks terdiri daripada lapan (8) vitamin B.

Apakah B Complex ?

B complex terdiri dari kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu thiamin (B-1),riboflavin (B-2),niacin(B-3),pantothenic acid (B-5), pyridoxine (B-6), folic acid (B-9) and cobalamin (B-12) dan Biotin.
Vitamin B7 atau biotin, membantu badan anda mensintesis glikogen, asid amino danlemak. Ia juga dikaitkan dengan pembaikpulihan tisu dan penjagaan kulit.
Apa kebaikan vitamin B complex sebenarnya?
Banyak keperluan vitamin B complex ini, antaranya ialah untuk mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

2) VITAMIN C
 Vitamin C, juga dikenali sebagai asid askorbik adalah vitamin larutair antioksidan yang membantu jangkitan kawalan, meneutralkan radikal bebas dan membantu dalam penyerapan badan besi. Ia juga membantu untuk membuat kolagen yang penting untukkesihatan gigi, gusi, tulang dan saluran darah.
KEPENTINGAN VITAMIN C
* Memahami nilai yang semakin meningkat (atau memperbaiki)pengambilan vitamin C anda. Vitamin C adalah nutrien pentingmikro dalam diet manusia.
* Ia mempunyai peranan dalammengekalkan ingatan,
*  membantu mengelakkan mutasi sel dan penuaan diri..—- sebab tu sesuai utk kulit 
* mencegah pengoksidaan makanan berlemaK
* dan menyokong sistem imun.

3) VITAMIN E – rakan karib kulit
 * Vitamin E adalah vitamin yang sangat penting yang memegang nilaipemakanan dan mempertahankan terhadap set demensia danpenyakit Alzheimer di kemudian hari. 
* Vitamin E juga telah didapatimengurangkan risiko penyakit jantung dan serangan jantung, di samping membantu orang-orang yang mempunyai serangan jantungpulih lebih pantas daripada diet yang rendah dengan Vitamin E.
* Melindungi kulit dari cahaya matahari
* Mengekalkan kelembapan kulit
* Membantu penyerapan vitamin A
* Mengelakkan pertumbuhan jerawat
* Melambatkan kulit daripada kelihatan tua (antioksidan)
* Merawat sunburns
* Mengurangkan kewujudan parut
* Elak dari kanser kulit

meh saya tambah lagi satu produk untuk buat hasilnya lagi wowwwwwwwwwwwwwww…..iaitu :_



KENAPA PROTEIN ?

Menyihatkan Kulit dan Rambut
Apabila tubuh badan kita kurang pengambilan protein, maka ia akan menimbulkan kesan pada kulit dan rambut. Seperti kulit berkedut, dan rambut rosak, atau setiap helaian rambut kelihatan lemah.
Mengikut kajian, 90% daripada tisu rambut dan kulit kita adalah protein. Jadi, ini menjelaskan betapa pentingnya pengambilan protein, bagi menyihatkan kulit dan rambut kita.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

MINUM SOYA SELALU, BOLEH DAPAT KANSER TAU!!!!

7 kriteria/panduan/guideline utk memilih suplemen SOY PROTEIN

* Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.~~~~ sebab tu ada kenyataan yang menyatakan minum susu soya dengan kerap boleh kena kanser….

*Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian… toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan.

* Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu– Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

* Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone.…. up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang.

* Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi “anti-growth”, “anti-tyrosine” substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

* Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result.

*Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium…
kredit to mama cery



jadik, sebelum membeli atau mengamalkan pengambilan soya, sila pastikan produk berkenaan cukup 7 syarat di atas….tapi…..kalau mals nak pikir lama-lama, SHAKLEE ada produk berkenaan….iaitu 

                                            

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)…..


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

PEMAKANAN SIHAT BAGI IBU HAMIL

Pemakanan sewaktu hamil, memainkan peranan yang penting.  Bukan sahja untuk kebaikan ibu, malah untuk kesihatan anak dalam jangka masa panjang juga.

Memandangkan sepanjang kehamilan, keperluan tenaga dan nurtein semakin bertambah, jadi pilihan makanan yang berkhasiat dalam kuantiti berpatutan adalah sangat penting.  Dalam hal ini, anda perlu sentiasa mengingati tiga perkara utama iaitu variasi, seimbang dan kesederhanaan.  Jom kita baca apakah permakanan yang sesuai dan sihat untuk anda berdua…

PROTEIN ;-
– Penting untuk membina tisu dalam badan.  Tumbesaran bayi, uri, rahim, tisu payudara dana bekalan darah bergantung kepada bekalan protein yang mencukupi.  Sumber protein termasuklah susu, daging, ikan telur dan kekacang,  Dalam pada itu, asid amino adalah unit asas protein.  Asid amino perlu adalah asid amino yang tidak boleh dihasilkan dalam badan dan perlu diambil daripada makanan.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.


Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.


Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.



ZAT BESI :-
– Penting untuk menghasilkan darah,  Ia merupakan bahan terpenting dalam penghasilan hemoglobin yang membawa oksigen di sekeliling tubuh.  Bekalan darah yang bertambah sewaktu kehamilan menyebabkan keperluan zat besi semakin bertambah.
– Hati, daging, ginjal, ayam dan ikan adalah sumber zat besi yang terbaik.  Namun, hati kaya dengan vitamin A.  Ambillah makanan yang tinggi VITAMIN C seperti betik atau segelas jus buah-buahan yang akan membatu penyerapan zat besi dengan lebih baik.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. * Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Pentadbiran Ubat-ubatan. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

KURANG HORMOM TESTOSTERON

Kali ni saya nak bercerita pasal vitamin yang sesuai untuk lelaki pulak…oppss…bukan dan beralih arah,tapi ada pembaca blog ssaya tanya nape semua vitamin atau masalah dalm blog saya ni hanya utk wanita?…vitamin shaklee ni untuk wanita je ke?….oppsss….tidak…vitamin SHAKLEE ni sesuai untuk semua golongan samada wanita, lelaki, kanak-kanak, golongan emas, dan sewaktu dengannya..he hehe….
kali ni, saya nak tertumpu pada msalah utama lelaki dalm hubungan seksual bersama isteri. opsss..bukan cerita dalam kainnya….
ada lelaki rasa, dia tidak mampu untuk puaskan hati isteri sebb dia sndiri dah penat bekerja…keinginan untuk bersama ada, tetapi bila badan dah penat, semua tak jadi apa..he hehe..jika anda seorang lelaki tidak mempunyai nafsu atau keinginan untuk “bersama” dengan isteri, itu bukan “mati pucuk” ye..itu adalah kerana anda kekurangan hormon yang di panggil“Hormon Testosteron”.
kenapa hormon ini bolh berkurangan?… ini dalam bahasa saya tau..bukan bahasa sains..he hehe…kekurangan hormon ini berlaku adalah disebabkan tekanan kerja, pemakanan yang tidak seimbang, penyakit yang berkaitan hati dan jantung….salah satu sebab utama adalah, hati dan jantung anda mula menghadapi masalah…kekurangan hormon juga adalah sebab faktor peredaran usia anda….ada terbaca, kekurangan hormon ini akan berkurangan 1.4% setiap tahun…..
Kesan dari kekurangan HORMOM TESTOSTERON :-
* Tahap tenaga rendah * Kurang daya tumpuan * Mendapat serangan kepanasan * Cepat letih * Jumlah lemak dalam badan meningkat * Tekanan * Ereksi pada waktu pagi berkurang * Mengalami masalah eraksi* Mudah menjadi sugul dan murung * Jisim otot menyusut * Otot menjadi lemah * Ukuran pinggang meningkat * Kesihatan keseluruhan mula terjejas

SO, anda juga perlu jaga kesihatan anda..kerana, kekurangan hormon testosteron dalam diri anda, hampir keseluruhan fungsi dalam badan anda akan menjadi tidak bermaya…

di SHAKLEE, kami juga ada sediakn vitamin yang sesuai untuk anda yang bergelar suami dan lelaki….

Zinc merupakan komponen penting dari tubuh dan merupakan konstituen penting dari sel. Unsur Zinc ini adalah elemen penting untuk mengaktifkan fungsi beberapa enzim dalam tubuh yang memainkan peran penting dalam kegiatan metabolisme tubuh yang berbeda. Di samping itu, memainkan peran utama dalam penyembuhan luka, membangun sistem kekebalan tubuh, dan dibutuhkan dalam sintesis DNA. Di antara banyak fungsi, Zinc mendukung pertumbuhan normal dan perkembangan selama kehamilan, dan merupakan komponen yang sangat diperlukan dalam pengembangan sperma, ovulasi, dan pembuahan.
Vitamin yang memberikan ketenangan dan kesegaran dalam badan dan antara salah satu vitamin yang meningkatkan tenaga dan menghasilkan hormon seks.
Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok.
Protein adalah salah satu asas bagi diet bina otot. Kandungan protein meningkatkan testosteron yang berkaitan dengan otot. Juga memberi tenaga kepada anda
Iron dalam multivitamin ini merupakan salah satu mineral yang mana fungsinya adalah untuk meningkatkan pengeluaran hormon testosteron dan juga untuk menambah sperma lelaki.
“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

AMBIL BERAT APA YANG IBU HAMIL MAKAN


Apa yang anda makan menggambarkan apa yang akan dihasilkan kelak. Pastikan pengambilan makanan yang sihat dan zat nutrisi mencukupi sebelum merancang kehamilan. Gaya hidup dan corak pemakanan anda dan pasangan mencerminkan kesihatan dan kecerdasan anak yang bakal lahir.

Jika keluarga anda menpunyai sejarah alahan terhadap jenis makan tertentu sepeti susu, kacang atau telur, elakkan pengambilan makanan itu.

Kepentingan zat-zat nutrisi sepanjang kehamilan :-

1) KALSIUM



Keperluan kalsium perlu ditingkatkan untuk menguangkan gelaja kebas-kebas atau kekejangan pada ibu sepanjang tempoh kehamilan. Ia berperanan mengurangkan kecenderungan sesorang ibu daripada penyakit DARAH TINGGI sewaktu hamil. Sebab itu wanita hamil digalakkan minum susu untuk keperluan kalsiuam yang cukup.

kat shaklee, kita ada OSTEMATRIK- KALSIUM

Kalsium dan Vitamin D yang mencukupi sepanjang hayat yang merupakan sebahagian daripada diet yang seimbang berupaya mengurangkan risiko osteoporosis. Sebagai tambahan bagi membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi yang terdapat di dalam OsteMatrix berupaya:

OsteMatrix Membekalkan:

  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Kaplet bersalut yang mudah ditelan

  • Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet. Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan


2) ZAT BESI


Ia amat penting bagi membantu sel-sel darah merah dalam badan manusia dan mencegah anemia. Keperluan zat besi lebih penting bagi wanita hamil kerana jumlah hemoglobin meningkat ketika itu terutama pada dua trimester akhir. zat besi banyak terdapat dalam makanan penmabh darah seperti daging merah, limpa, ikan bilis, tauhu dan tempe.
kat SHAKLEE kita ada MULTIVITAMIN WITH IRON FORMULA

Multivitamin & Multimineral

Multi yang Hebat
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*


3) DHA

– Ia memainkan peranan penting terhadap perkembangan minda bayi. DHA berfungsi untuk memantapkan pertumbuhan penglihatan dan otak bayi sejak dalam kandungan lagi.
– MUlai tujuh bulan kandungan, makan minyak ikan atau telur ikan yang dipercayai mengandungi DHA.

– Tingkatkan makanan yang kaya dengan minyak omega seperti sardin

dan salmon.




kat SHAKLEE, kita ada OMEGA GUARD


OmegaGuard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.*



Ultratulen dan Bergred FarmaseutikaL


OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaa


t dan semulajadi sementara menyingkirkan

bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*
Minyak Ikan Terbaik Di Dunia



Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu E
PA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*



4) ASIC FOLIK




– Salah satu unsur Vitamin B yang terbentuk untuk mengelakkan kecacatan saraf tunjang (NTD), seperti spina bifida pada bayi yang belum lahir sebanyak 80%. Tingkatkan pengambilan asid folik sebelum dan ketika 12 minggu yang terawal kerana ketika inilah organ dan sistem badan bayi terbentuk.


– Asid folik banyak terkadung dalam sayuran bayam, kacang buncis, kacang panjang, produk soya, kekacang, makanan yang diperkaya seperti jus, bijirin, buah-buahan, ayam dan ikan.


Di SHAKLEE, kami ada B COMPLEX ( VITAMIN B WITH FOLIC ACID )


Vitamin B Penting untuk Kesihatan
Adakah anda mendapat Vitamin B yang mencukupi? Tekanan hidup, alkohol dan ubat-ubat preskripsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko pengurangan Vitamin B di dalam tubuh. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme.*

Pilihan Vitamin B yang Tepat dan Seimbang
Shaklee B-Complex mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang.



5) AIR



– Diperlukan minimum 10 gelas air masak setiap hari atau sebagai variasi anda boleh mengambil jus buah atau yogurt.

KAT SHAKLEE??????? MESTILAH ADA ESP ( ENERGIZING SOY PROTEIN)…..he he he he,,

Energizing Soy Protein – Vanilla

Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi
Kandungan rendah lemak bukan GMO (Genetically Modified Organism) iaitu tidak merubah kandungan genetik organismanya, dan lengkap dengan protein yang mengandungi sembilan asid amino penting ini sesuai untuk seisi keluarga. Bagi setiap satu hidangan Energizing Soy Protein Shaklee memberikan kandungan14 gram soya protein yang diperlukan oleh hati yang sihat.
Tahukah Anda?
Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I.) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I. yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

Perbezaan Shaklee
Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO
Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen kami dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.




“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

SET PENYUSUAN – PELBAGAI MANFAAT

saya suka memberi anda membaca pelbagai testimoni yang membabitkan pelbagai masalah dan kesan hanya dari pengambilan satu set…kali ini, kita baca testimoni dari cus yang mengambil SET B ( breastfeeding ) tetapi mengalami perubahan pada msalah yang lain…

credit to KAk N

Alhamdulillah. Permintaan menggalakkan terhadap set penyusuan asas Shaklee (SET B) membuktikan semakin ramai ibu-ibu di luar sana yang kian prihatin dengan kesihatan mereka demi untuk anak dan suami tercinta. Bukan semata-mata mahu menambah susu, tetapi juga mahu sentiasa sihat, kekal cergas bertenaga dan tampak awet muda.
Kali ni, kita baca pula pengakuan Siti (credit to Mommy Lyna) tentang kesan yang beliau perolehi hasil pengambilan SET B.
set tambah susu shaklee
Salam kak lyna,
saya dah makan bf set yg saya beli dgn akak sejak hari saya received supplement tu.. and i’ve got to say, i’m amazed wid d results..
  1. susu saya nampak pekat dan lazat(kuning kehijau2an) tiap2 pagi, tghari n petang dah kurang skit tapi tak cair, sukenye..
  2. i’ve had quite a busy schedule dis week.. tapi tak rasa penat melampau mcm sebelum ni (sampai kdg2 bleh jadi emo tiba2 hahaha)
  3. resdung n bersin tiap2 pagi yang agak teruk nampak mcm dah kurang skit. beberapa minngu sebelum ni saya mcm selalu sgt selesema n pening..
  4. bleh rasa tekanan berkurangan sbb saya lebih senang tersenyum n byk buat klaka dgn hubby mcm dulu.. kadar stress bawah kawalan hehehe..
Syukur alhamdulillah. Seronok sangat apabila kami tahu pengambilan Set B ini sangat membantu anda.
Selain daripada Set B (basic breastfeeding set) ini, kami turut menyediakan beberapa jenis set penyusuan yang lain untuk anda. So, bolehlah anda membuat pilihan.
  • SET B 
  • SET E
  • TRIPPLE M (SET B + ESP + OSTEMATRIX) 

Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee? . Boleh isikan EMAIL, YM atau SMS kan kepada saya 013-7374958. Salam sayang dari DAMIA PIT SHOP ( siti ). dan semestinya, TIPS EKSLUSIF hanya utk pelanggan saya…

ESP UNTUK IBU YANG RISAUKAN PAYUDARA KENDUR

jom baca artikel ini. credt to: azrin

Ramai lagi golongan ibu yang khuatir jika menyusukan anaknya, si ibu akan mengalami kekenduran payudara atau kata lain hilang keanjalan payudara.Adakah benar ini akan terjadi?Begitu juga ada segelintir wanita yang takut untuk melahirkan anak, atas alasan ingin fokus pada kerjaya terlebih dahulu. Namun tidak dinafikan golongan kecil ini takut mengalamai perubahan yang drastik terhadap bentuk tubuh badan mereka setelah melahirkan zuriat mereka.

Sedarkah kita kaum ibu, apabila melahirkan anak,

warna aerola atau sekitar kawasan nipple akan berubah menjadi gelap dan makin ramai anak yang dilahirkan maka akan lebih gelap kawasan tersebut dan ada yang berubah kepada warna kehitaman. Memang benar ada wanita yang melalui fasa yang sedikir getir apabila menyusukan anak, bentuk payudaranya hilang keanjalan. Namun bukan semua melalui fasa ini.Jika kita mengambil langkah awal

menjaga pemakanan dan mengambil makanan tambahan yang bersesuaian dengan keperluan tubuh badan serta penyusuan insyaALLAH masalah perubahan warna puting dan keanjalan akan dapat diatasi.Percayakah kalian bahawa pengambilan

Vitamin E 400 iu beserta selenium dan ESP membantu mengatasi masalah ini?Cuba baca petikan testimoni ini :

” Then search pasal nk tmbh susu tetiba jumpa blog Ita, tu yg try Set F tmbh ESP sbb masa tu br beli vitamin2 dr farmasi. Alhamdulillah.. hari pertama amik ESP dgn Alfalfa susu naik balik kepada 3oz dr 1oz hari sebelumnya. Dua ari lepas tu susu naik lagi dr 3oz kpd 5oz skali pam. Punya la suka.. Masa tu minum ESP 1x sehari dan 2 biji Alfalfa. Pikir nk jimat pun ada gak sbb baru renew insuran dan roadtax keta 🙂
 
Lagi satu saya suka (segan nk bgtau ni) sbb nipple lepas bersalin anak pertama tambah gelap.. smp anak ketiga ni lagi gelap.. TAPI sejak amik Vitamin E dr Ita aritu nipple kurang gelap dan skang ni nipple agak cerah (mcm ms blum kawin).. X sangka plak Vitamin E tu blh mencerahkan nipple.. plan amik untuk cantikkan kulit muka je sbb dh mula kusam.. tp result muka dh mula berseri sikit dr sebelumnya dan siap extra benefit lg.. “


ESP membantu menganjalkan bentuk payudara wanita terutama yang menyusukan anaknya. Semua ibu yang telah mencuba ESP mengakui kebenarannya. Payudara mudah rasa berat jika bayi lambat menyusu atau sesi perahan tertunda. Selain itu payudara tidak mudah lembik atau hilang keanjalan. Namun pengambilan yang konsisten membantu mendapatkan hasil yang baik.
Credit http://www.shaklee4petite.com/

1 2 3