APA UBAT YANG TERBAIK UNTUK ANAK YANG KERAP DEMAM DAN SELSEMA

Tak bestkan kalau anak kerap sakit, kerap demam dan kerap selsema. Ia bukan kan kita risau sangat dengan anak anak kita sehinggakan, kita kekadang terlalu “menjaga” mereka dari jangan terlalu bermain bersama kawan kawan, jangan bersukan sehinggakan, mereka sendiri jadi pasif. Saya ada anak lelaki berumur 6 tahun (sewaktu entry ini ditulis). Dia ada asma sejak dari bayi sehingga sekarang. Tetapi, dia sangat aktif bermain bola dan sukakan sukan. Jadi, saya sendiri pun tidak sampai hati untuk menghalangnya dari membuat aktiviti kesukaannya. Jadi, apa yang saya lakukan? apa pula ubat yang terbaik untuk anak yang kerap demam, selsema atau dengan kata lain, kerap jatuh sakit?

 

Pada mulanya, saya memang bergantung sepenuhnya kepada ubat hospital apabila Zafran ( anak saya ) jatuh sakit. Kebiasaannya dia akan mula selsema, batuk batuk, demam dan akhirnya asma dia akan datang. Asma dia datang apabila saluran perafasan mula penuh dengan kahak yang berkumpul di saluran pernafasan tersebut. Setiap bulan dia akan berulang alik ke hospital apatah lagi sewaktu dia ditinggalkan di pusat jagaan kanak kanak. Dan setiap bulan jugalah saya akan ambil cuti keran menjaganya yang kerap jatuh sakit. sehingga pada usianya 4 tahun dan dia semakin kerap jatuh sakit, saya mula mencari ubat yang terbaik untuk anak yang kerap demam ini tanpa bergantung kepada ubat dari hospital. Kebetulan saya memang ahli Shaklee (klik sini jika ingin mengetahui kelebihan ahli shaklee), saya mendapatkan pandangan dari pakar nutrisi Shaklee.

 

Pakar menasihatkan saya untuk berikan Zafran nutriferon(bila perlu iaitu semasa dia jatuh sakit), Omega Guard, Chewable Vitamin C dan Vitalea for children sebagai makanan tambahannya setiap hari. INi kerana set ini membantu anak anak menguatkan sistem imunisasi dalam badan mereka sekaligus mengurangkan risiko untuk mereka kerap jatuh sakit. Jadi, untuk permulaan saya membeli nutriferon untuk diberikan kepada Zafran.

 

KENAPA NUTRIFERON UBAT TERBAIK UNTUK KANAK KANAK KERAP DEMAM DAN SELSEMA?

 

dr-yasuhiko-kojima

Nutriferon adalah ciptaan unik dari seorang pakar iaitu Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo, Jepun pada tahun 1954. Beliau membuat kajian selama 40 tahun ke atas beribu ribu jenis sebatian dan lebih dari 200 jenis herba yang berlainan untuk mendapatkan formula interferon semulajadi di dunia. Melalui kajian tersebut, beliau akhirnya menghasilkan interferon yang dinamakan Nutriferon hasil gabungan dari 4 jenis tumbuhan iaitu biji labu, bunga safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago yang mana hasil gabungan ini membantu pengeluaran interferon tubuh secara semulajadi.

SIAPA YANG PERLUKAN NUTRIFERON?

  • mereka yang kerap jatuh sakit seperti demam, selsema, kerap bersin
  • mereka yang mudah mendapat penyakit berjangkit dari orang sekeliling
  • mereka yang kerap ke luar negeri dan mereka yang suka berjalan jalan di kawasan orang ramai.
  • Mereka yang tidak suka makan ubat . he he he

 

Jadi, saya sertakan satu testimoni yang mempunayi anak yang selalu demam. Beliau juga memberikan nutriferon kepada anak beliau.

ubat untuk selsema

**** bestnya nutriferon ini ialah : Nutriferon adalah satu formula yang telah dipatenkan oleh Shaklee dan tidak terdapat di mana mana kedai atau farmasi. Hanya produk Shaklee saja ada nutriferon ini. Tak perlu cari di farmasi. Hanya dapatkan produk ini dari ahli Shaklee saja.

 

Jika anda inginkan nutriferon sebagai ganti ubat untuk anak yang kerap demam dan selsema, anda boleh membuat pembelian secara online dengan klik gambar di bawah, dan anda boleh ikuti langkah langkah yang diminta.

 

buynow_off

 

atau, anda boleh mendapatkannya secara terus dari kami.

 

FB : Siti Noriza Binti Saleh

email : sitinorizasaleh@gmail.com

whatsapp : 013-734 958/013 -7065 178

fanpages : Damia Pit Shop

instagram : sihat_dengan_vitamin

 

 

kami merupakan pengedar Shaklee Kota tinggi serta felda felda berhampiran. Penghantaran ke felda air tawar 4, felda air tawar 5, felda Semenchu juga di lakukan pada waktu waktu tertentu.

TESTIMONI NUTRIFERON – PERISAI YANG WAJIB ANDA MILIKI

Haaa… ni dah macam penemuan baru namanya ni.. mana taknya, ada customer-customer kami mengatakan yang Nutriferon boleh mencantikkan kulit wajah, nampak tegang dan cerah! Yess.. ini bukan overclaim yea.. tapi ni cerita benar.. sebab ape? Sebab Nutriferon adalah sejenis antioksidan jugak, jadinya, secara tak langsung mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Tambahan lagi, Nutriferon ni mempunyai interferon yang merangsang ekstrak tumbuhan (500mg) yang telah dipatenkan. Nutriferon mengandungi campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi berasal dari biji labu, bunga safflower, benih plantago dan kuntuman bunga Japanese Honeysukle dan ianya terbukti secara klinikal dapat menyokong dan merangsang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular. 

Jom kita layan TESTIMONI mereka semua ni..
Nutriferon membantu sel-sel sihat dan kulit jadi cantik

Nutriferon membantu masalah resdung

Nutriferon membantu atasi masalah sakit kepala

http://www.ummiirfan.com/

lagi testimoni :-

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂