Minyak Ikan Terbaik Di Dunia – Promosi

Perkenalkannnnnnnn…….promosi bulan ini ialah OMEGA GUARD!!!!!!!!

I like OMEGA GUARD ,….kenapa?…ia salah satu supplement yang perlu ada dirumah saya….sangat sangat penting…apatah lagi dengan kesihatan anak-anak saya yang tidak berapa baik dan mudah jatuh sakit.

nak tau apa kelebihan omega guard ini?…

* MENCEGAH INSOMNIA dan MEMBANTU MENGURANGKAN TEKANAN
* MEMELIHARA FUNGSI SENDI-SENDI (ARTHIRITIS)
* MENENTANG KANSER
* MENINGKATKAN SISTEM IMUN DAN MENYIHATKAN PARU-PARU
* MEMBANTU TUMBESARAN DAN PERKEMBANGAN OTAK JANIN DAN MEMBANTU PERKEMBANGAN MEMORI
* MENCEGAH PENYAKIT SALURAN DARAH DAN STROK

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

Cara Hilangkan Migrain Dengan Supplement

 

tahukah anda, yang migrain atau sakit kepala yang kuat boleh dihilangkn atau dielak melalui supplement?….

sesetengah kajian dan penyelidikan mendapati kekurangan magnesium dalam badan boleh mengakibatkan migrain. pengambilan dapat melindungi tubuh daripaada sakit kepala dengan cara merehatkan pembuluh darah.
selain itu, magnesium dikatakan berkesan untuk menenangkan fikiran yang berada dalam keadaan tegang sepanjang sakit kepala melanda.

selain itu, riboflavin atau Vitamin B2 berperanan untuk membentuk sel darah merah, antibodi dalam tubuh dan membantu melepaskan tenaga daripada sumber karbohidrat. Riboflavin juga menghasilkan tenaga.  kekurangan tenaga dalam badan juga dikatakan punca migrain berlaku.

Pengambilan Omega 3 dalam badan juga dikatakan salah satu cara menghilangkan migrain.  Ikan Salmon antara sumber kandungan Omega 3 yang tinggi yang menjadikannya sebagai salah satu makanan terbaik untuk menghindari migrain.  Apa saja makanan yang kaya dengan kandungan omega 3 dikatakan amat baik untuk mengatasi msalah migrain.  Salah satu makanan terbaik paling mudah didapati untuk anda mendapatkan sumber Omega 3 ialah telur..

jika anda rasa payah untuk mendapatkan magnesium, Vitamian B2, Omega 3, apa kata anda mencuba supplemen dari Shaklee ini..

 

B COMPLEX YANG MENGANDUNGI SEMUA VITAMIN B…VITAMIN B2 JUGA TERKANDUNG DI DALAMMNYA..
 HARGA ; RM 54/ RM57
KANDUNGAN : 120 BIJI
  
OMEGA 3 SHAKLEE ADALAH OMEGA YANG TERBAIK DI DUNIA
HARGA  : RM 136/ RM 140
KANDUNGAN : 90 BIJI

 

OSTEMATRIX ATAUPUN KALSIUM MENGANDUNGI MAGNESIUM, KALSIUM, VITAMIN D DAN MINERAL LAIN YANG APABILA DI AMBIL BERSAMA, MAMPU MENGHILANGKAN SAKIT KEPALA DAN MIGRAIN.
 
HARGA : RM 61/ RM 65
KANDUNGAN : 120 BIJI

ingin mendapatkan produk ini?…boleh hubungi saya ye :-
Nama : Siti Noriza Binti Saleh
FB : http://www.facebook.com/sitinorizasaleh
sms/call/whatsapp : 013 7374958
email : damia_pitshop@yahoo.com

penghantaran melalui pos laju , gdex dan citylink ke seluruh semenanjung,

psttt…saya adalah pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor….jom dapatkan produk shaklee terusssssssssss dari saya..boleh cash on delivery di bandar Kota Tinggi dan kawasan sekitarnya…

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

CARA MELEGAKAN PMS ( HAID ) DENGAN KALSIUM

 Tahukah anda, ada cara yang simple dan senang untuk menguruskan sakit senggugut atau haid hanya dengan pengambilan supplement?…

Kajian yang dilakukan menunjukkan 30% wanita memilih untuk berjumpa dengan doktor gigi daripada menguruskan masalah haid.  Sebenarnua terdapat banyak cara yang boleh dilakukan bukan saja semasa datang haid, tetapi waktu mencegah dan meringankan kekejangan, sakit belakang, kembung dan lain-lain kesengsaraan bulanan yang dialami semua wanita.

Antara langkah semula jadi yang anda boleh lakukan ialah :-

* BERSENAM!!!!
– menurut Rebecca Brigtman, Pakar Neurosurgeri dari New York, apabila anda bersenam, badan akan mengeluarkan endorfin yang merupakan ubat penahan sakit semula jadi yang boleh mengurangkan berlakunya kekejangan.  Pergerakan biasa seperti berjalan juga mampu melawan keletihan dan msalah kembung.

* DIET TAMBAHAN!!!
– Joyce frye, pakar sakit puan dari Universiti Maryland, menyatakan kalsium telah terbukti dapat mengurangkan gejala PMS, tetapi magnesium juga ternyata penting dan memberi sumbangan.  Kedua-dua mineral ini bekerjasama memainkan peranan penting dalam pengecutan otot.  Frye mengesyorkan pengambilan 500mg vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium.

* SEMUANYA BIJIRAN PENUH!!!
– Bijiran penuh seperti roti gandum dan beras perang boleh meningkatkan tahap serotonin yang boleh menangkis gejala PMS yang berkaitan dengan kerengsaan, ujar Bonnie Taub-Dix, penulis Read It Before You Eat It. Asid lemak omega 3 juga membantu kerana ia dapt mengurangkan kesakitan yang dialami.  Ia boleh dijumpai dalam minyak flaxseed, walnut dan ikan kaya lemak seperti salmon.

sumber: majalah I sihat 2013

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 jika anda ingin fikirka cara yang lebih senang untuk melegakan PMS ( haid ), apa kata anda ambil saja OSTEMATRIX dan  OMEGA GUARD dari SHAKLEE.

 Ostematrix dari Shaklee mengandungi kalsium, mangnesium, Vitamin D dan pelbagai mineral lagi…hanya dengan 4 biji sehari, ia mampu hilangkan masalah PMS anda…

OsteMatrix Membekalkan:
* 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
* 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
* 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
* Kaplet bersalut yang mudah ditelan

* Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet.  Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.

HARGA : RM 61.00/ RM 65.00
KANDUNGAN : 120 BIJI 

Shaklee Omega guard diekstrak dari ikan laut air sejuk ( sardin, mackerel, herring, anchovies ) di perairan negara jepun. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak Omega 3 , EPA dan DHA.

HARGA : RM 136.00 / RM 140.00
KANDUNGAN : 90 BIJI
 

 pssssstttt….saya adalah pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor dan kawasan sekitarnya….boleh terus dapatkannya melalui saya…

penghantaran ke seluruh Malaysia melalui pos laju, Gdex dan Citylink…
COD ( cash on delivery ) ke Felda Semenchu, Air Tawar, Bandar Kota tinggi…nak pick up di rumah saya pun boleh… 🙂

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Hubungi saya :-
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau
email : damia_pitshop@yahoo.com atau
add saya di fb ( siti noriza saleh )
 yahoo messenger : nuriezam_040806

untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

SUPPLEMENT UNTUK ANAK ANDA KEKAL CERGAS DAN CERDAS

Cak!!!!  wah sejak bila mia jadik model produk SHAKLEE ni?..he hehe..bukanlah.. Mia dan zafran adalah model utk DAMIA PIT SHOP….

nak share pasal vitamin yang anak-anak saya ambil…ada 3 produk yang wajib..untuk mia, saya add on chewable vitamin C….dan utk zafran, hanya mealshake dan omega guard.
kenapa saya beri anak-anak saya makan vitamin?…ada pendapat mengatakan, anak-anak tidak perlu diberi makanan tambahan kerana takut berlebihan..Saya terima pendapat itu…akan tetapi, saya rasa, anak-anak saya perlu mengambil makanan tambahan atas faktor, pemakanan, kesihatan dan suasana sekeliling.
FAKTOR PEMAKANAN;-
fuh!!!!! anak-anak saya mmg sukar dan susah nak makan sayur….abis tu, cmne nak nak dapat nutrisi dan vitamin secara semulajadi dr sayur-sayur mcm vitamin c, vitamin A, kalsium, phoporus, zat besi dan sebagainya…
Buahkan ada?…buah?…hmmm…tak semua buah-buahan mia dan zafran boleh ambil…dan juga, kitaorang mmg sukar nak jadikan tabiat makan buah tu hari2…epal, limau, pisang, jambu air..itu je…itu pun kalau beli…hik hik hik…..alasan kan?…saya ada alsan tersendiri kenapa saya memilih buah2 tertentu “masuk” di rumah saya…..
SEBAB TU, SAYA BERI ANAK SAYA MEALSHAKE…….

KENAPA MEALSHAKE ?..
* Pemakanan semulajadi yang baik dan rasa hebat. Tanpa bahan tiruan, warna, pemanis atau pengawet ditambah ..
* sarapan segera sihat
* hidangan yang lazat, murah
* tambahan hidangan pemakanan yang dibungkus
* makanan ringan dikesan bila-bila masa
* makanan yang sesuai untuk mereka yang menonton berat badan mereka atau mengawal kolesterol jumlah lemak dan natrium
* Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.
Mealshake ialah gabungan mukltivitamin, multimineral dan protein soya yang membekalkan keperluan nutrisi anak-anak yang sedang membesar. Amat sesuai untuk anak-anak yang aktif, memilih makan, kurang selera makan, sibuk beraktiviti dan yang memerlukan sokongan untuk menguatkan imuniti.
Terdiri dari gabungan bahan2 semulajadi yang diproses dengan kaedah natural agar lebih mudah diterima oleh tubuh tanpa kesan sampingan.
Saper yang sesuai mengambil MEAL SHAKE  SHAKLEE?
-Anak-anak yang kurang berselera untuk makan
-Anak-anak yang tidak suka makan vitamin dalam bentuk pil
-Anak- anak yang cerewet dengan makanan
-Yang mempunyai masalah sembelit
-Yang mempunyai masalah asma ( utk kanak-kanak, mestilah berusia setahun ke atas )
-Yang mempunyai masalah kesihatan ( demam panas, selsema, batuk-batuk )

FAKTOR KESIHATAN :-

Bagi yang mengikuti website saya, pasti tahu yang anak-anak saya ada asma…sebelum ni, tiap2 bulan, pasti akan ke klinik atau hospital untuk amik neubilizer…sian kekadang…masa mia kecik dulu, lagilah..setiap minggu, mesti kena asma….jangan ingat asma tu penyakit remeh ye…ia boleh membawa maut!!!!….

Alhamdulillah..mia sekarang jarang kena asma…mungkin sebab, dia dah boleh nak atur pernafasan dia sendiri..dan bila dia dah rasa mcm dia x leh bernafas, dia akan duduk rileks, bertenang atau dia ckp “mama…amik gas jom..mia tak leh bernafas”>.>>>>> sila perhatikan simptom asma jika anak anda bercakap begini….tapi sellaunyer, mmg saya terusssssssss bawa dia ke hospital.

sekarang, saya standby OMEGA GUARD di rumah saya….

OmegaGuard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.*
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan
bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*
Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
 Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu E
PA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*
Omega adalah Asid lemak perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan sebaliknya perlu diambil melalui pemakanan seharian. Tahukah anda bahawa masih banyak khasiat Omega3 yg kurang anda sedari ! Teruskan membaca dan anda akan mendapati zat ini amat baik untuk kesihatan anda!
Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA. Tahukah anda akan kebaikan bahan-bahan ini?
EPA MENCEGAH :-
 * Kanser
* Pembekuan Darah
* Pembekuan Lemak dalam Darah
* Kadar Kolestrol berlebihan
* Penyakit Jantung
* Tekanan Perasaan
* Tekanan Darah Tinggi
TUGAS DHA:-
* Mencegah Radang Sendi
* Mencegah Asma
* Meningkatkan Daya Seks
* Mengelakkan Kanser PAYUDARA, USUS, PANKREAS DAN PROSTAT
* Mencegah Penyakit Kulit
* Mengelakkan MIGRAIN ,RASA KEBAS DI ANGGOTA BADAN SERTA KESEJUKKAN PADA KAKI DAN TANGAN.

Sumber OMEGA3 ?
* Telur
* Ikan salmon
* Ikan Tuna
* Ikan sardin
* Ikan bilis
* Ikan makarel

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau email : damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) yahoo messenger : nuriezam_040806 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

SUPPLEMENT UNTUK KESUBURAN DAN KESIHATAN LELAKI

Kali ni saya nak bercerita pasal vitamin yang sesuai untuk lelaki pulak…oppss…bukan dan beralih arah,tapi ada pembaca blog ssaya tanya nape semua vitamin atau masalah dalm blog saya ni hanya utk wanita?…vitamin shaklee ni untuk wanita je ke?….oppsss….tidak…vitamin SHAKLEE ni sesuai untuk semua golongan samada wanita, lelaki, kanak-kanak, golongan emas, dan sewaktu dengannya..he hehe….
kali ni, saya nak tertumpu pada msalah utama lelaki dalm hubungan seksual bersama isteri. opsss..bukan cerita dalam kainnya….
ada lelaki rasa, dia tidak mampu untuk puaskan hati isteri sebb dia sndiri dah penat bekerja…keinginan untuk bersama ada, tetapi bila badan dah penat, semua tak jadi apa..he hehe..jika anda seorang lelaki tidak mempunyai nafsu atau keinginan untuk “bersama” dengan isteri, itu bukan “mati pucuk” ye..itu adalah kerana anda kekurangan hormon yang di panggil”Hormon Testosteron”.
kenapa hormon ini bolh berkurangan?… ini dalam bahasa saya tau..bukan bahasa sains..he hehe…kekurangan hormon ini berlaku adalah disebabkan tekanan kerja, pemakanan yang tidak seimbang, penyakit yang berkaitan hati dan jantung….salah satu sebab utama adalah, hati dan jantung anda mula menghadapi masalah…kekurangan hormon juga adalah sebab faktor peredaran usia anda….ada terbaca, kekurangan hormon ini akan berkurangan 1.4% setiap tahun…..
Kesan dari kekurangan HORMOM TESTOSTERON :-
* Tahap tenaga rendah * Kurang daya tumpuan * Mendapat serangan kepanasan * Cepat letih * Jumlah lemak dalam badan meningkat * Tekanan * Ereksi pada waktu pagi berkurang * Mengalami masalah eraksi* Mudah menjadi sugul dan murung * Jisim otot menyusut * Otot menjadi lemah * Ukuran pinggang meningkat * Kesihatan keseluruhan mula terjejas..


zink – Zink adalah mineral yang penting untuk kesuburan lelaki: badan tidak boleh menghasilkan sperma yang sihat tanpa ia. Kajian telah mendapati bahawa lelaki dengan tahap zink yang tidak mencukupi mempunyai kiraan sperma yang rendah dan miskin motiliti sperma daripada lelaki dengan tahap normal. Channel.com Urologi mengesyorkan mengambil 30 mg zink dua kali sehari. Jumlah zink yang berlebihan boleh menjadi toksik, jadi jangan melebihi dos yang disyorkan. Sebagai alternatif kepada vitamin tambahan, seseorang boleh makan makanan yang kaya dengan zink, termasuk daging lembu, ayam, kambing, daging babi, daging ketam, udang galah, ikan salmon, beras perang, kacang tanah dan labu benih
vitamin E : –
Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok.
Omega Guard :-
Minyak ikan dapat membantu kesihatan mental lelaki, yang adalah mengapa ia dikenali sebagai “makanan otak.” Mereka yang mengalami kemurungan boleh mempunyai kekurangan dalam DHA, asid lemak dalam minyak ikan. Minyak ikan juga boleh membantu melawan penyakit Alzheimer.
penuaan Secara Sihat
Minyak ikan dapat membantu meringankan kehilangan penglihatan yang berkaitan dengan usia. Ia boleh membantu mengurangkan risiko osteoporosis dan diabetes jenis 2.
Penyelenggaraan badan
Minyak ikan boleh melengkapkan rutin senaman lelaki untuk mengekalkan berat badan. Asid lemak omega-3 boleh memberi kesan yang kuat ke atas metabolisme anda kerana mereka mengurangkan insulin, yang menggalakkan trigliserida (atau lemak) penyimpanan.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

SUPLEMENT UNTUK KULIT LICIN DAN GEBUSSSS



Supplement Tambahan untuk Kulit Licin dan gebuss,…

Vitamin A:-

Memulihkan kulit anda daripada kerosakan matahari, kerutan dan penuaan dengan vitamin A, untuk wajah menjadi lembut dan bercahaya. Vitamin ini adalah perlu untuk membaik pulih kulit. Dr Arthur Perry mengatakan bahawa vitamin A “adalah satu-satunya perkara yang boleh mengembalikan beberapa tanda-tanda penuaan .” Menghapuskan kulit kering seperti psoriasis dengan vitamin A.

Biotin, Vitamin B3 dan B5 ( B COMPLEX ):-

-Mampu menjadikan kulit berseri, sihat dengan mengambil 300 mcg Biotin harian. Biotin adalah yang paling penting vitamin B untuk kulit anda.

Ambil 30 mg vitamin B3 (niasin) setiap hari untuk mengekalkan kelembapan pada kulit anda.

Membantu menyembuhkan jerawat anda apabila anda mengambil 300 mg vitamin B5 (Pantothenic acid) setiap hari. Lit-Hung Leung, MD mendapati apabila 10 g vitamin B5 diambil untuk jerawat, liang kulit muka menjadi nyata lebih kecil dalam satu hingga dua minggu dan berterusan sehingga kulit sangat licin dan cantik. 

Vitamin C dan E:_
Lebih 80 peratus kulit anda dibuat kolagen, protein. Merangsang kolagen pada kulit anda dengan mengambil vitamin C tambahan. Pastikan kulit anda kelihatan lembut dan muda dengan vitamin C dan mengurangkan atau mencegah kedutan.

Dr Peter Pugliese, pakar penjagaan kulit, mengatakan bahawa vitamin C adalah larut air antioksidan biologi yang paling penting. Mengambil 800 mg 2,000 mg vitamin C setiap hari dengan flavanoids, untuk meresap lebih baik.

Mengambil 400 IU vitamin E setiap hari untuk mengurangkan kerosakan matahari, memperbaiki tekstur kulit dan mencegah kedutan.

Zink, Selenium, Omega-3 dan Alpha-hydroxyacids:-

Mengambil suplemen zink setiap hari sebanyak 15 mg, terutamanya jika anda mempunyai jerawat. Zink mengembalikan bekalan minyak kulit ke tahap yang normal.

Melindungi kulit anda dari kerosakan matahari dengan 200 mcg selenium setiap hari.

Ambil 1,000 mg (satu sudu besar) minyak flaxseed atau 1,000 mg minyak ikan setiap hari untuk mendapatkan dos yang omega-3 asid lemak perlu. Omega-3 memastikan kulit anda lembap, licin dan kelihatan lebih muda.

Membina semula sel-sel kulit anda dengan mengambil 200 mg Asid Alpha-Lipoik setiap hari. Asid alfa-Lipoik merupakan antioksidan yang lebih berkuasa daripada vitamin C dan E.

Tips dan Amaran!!!!!
Elakkan daripada mengambil lebih daripada dos yang disyorkan vitamin A – tambahan ini adalah toksik dalam dos yang lebih tinggi.

Dr Mehmet C. Oz dan Dr. Michael F. Roizen, berkata, untuk kekal muda”, cadangkan bagaimana untuk mengambil vitamin tambahan, “Ambillah separuh pada waktu pagi dan separuh pada waktu malam untuk mempastikan tahap vitamin tetap di dalam darah anda semasa hari. “

psstttt : Minum setengah berat badan anda dalam auns air setiap hari untuk melembapkan kulit anda dari luar dalam.

x payah susah-susah nak cari…SHAKLEE ada semua ittewwww…

trengggggggggggggg…

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

NUTRISI UNTUK OTAK ANAK ANDA

Otak kanak-kanak memerlukan nutrien yang mencukupi agar dapat berfungsi secara optimum.  Pada peringkat awal usia, otak kanak-kanak berkembang dengan begitu pesat.  Hasilnya pada usia lima tahun, perkembangan otak mereka sudah mencapai 90% dan kadar tersebut sangat berkait rapat dengan pemakanannya.
Untuk perkembangan otak, ada beberapa nutrisi penting yang diperlukan.  Antaranya DHA (asid dokosaheksaenoik), zat besi, zink dan asid folik.
DHA ;-
~ DHA merupakan sejenis asid lemak OMEGA-3 yang boleh didapati dalam setiap sel pada tubuh. DHA penting untuk perkembangan otak, mata dan sistem saraf pusat.  Kajian yang dijalankan oleh Perbadanan Keselamatan Pemakanan Eropah ( EFSA ) mendapati kanak-kanak berusia enam bulan sehingga 2 tahun memerlukan sebanyak 100 miligram DHA untuk perkembangan otak mereka.
~DHA merupakan elemen utama yang diperlukan untuk membentuk sel membran neuron yang menjadi penghubung antara sel yang lain serta mempengaruhi fungsi neurotransimitter acetlycholice dan membantu sel-sel berhubung.  Memberi anak diet harian yang kaya dengan DHA akan menjadikannya lebih fokus dan dapat memberi penuh tumpuan ketika bermain dan belajar. Antara makanan yang mengandungi DHA ialah ikan, telur dan ayam…
ZAT BESI ;-
~ Zat besi sangat penting untuk memudahkan pembentukan hemoglobin dalam sel darah merah dan mencegah anemia.  Ketahuilah bahawa otak kanak-kanak sensitif terhadap paras zat besi yang rendah.  Kekurangan zat besi yang berlaku di kalangan kanak-kanak boleh merencatkan keupayaan pembelajaran mereka.  Pada masa yang sama, kekurangan tersebut turut memnyebabkan mereka hilang tumpuan. Wujud simptom Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), pucat dan lesu.  Penyelidik mendapati zat besi membantu meningkatkan aktiviti neurotransmiter di dalam otak.  Sumber makanan yang kaya zat besi ialah seperti daging merah, hati, limpa, ikan bilis , tauhu dan tempe
ZINK:-
~ Zink penting untuk fungsi otak yang betul dan kekurangan zat besi dikaitkan dengan kelemahan kognitif.  Kekurangan zink akan menyebabkan tumbesaran kanak-kanak terbantut, penurunan fungsi imuniti dan kurang selera makan.  Daging dan makanan laut adalah sumber terbaik zink.  Kekacang, germa gandum, bijiran penuh, makanan laut dan daging mempunyai kandungan zink yang tinggi.
ASID FOLIK;-
~ Asid Folik yang juga dikenali sebagai folate merupakan mineral yang diperlukan untuk pertumbuhan sempurna bagi sesorang kanak-kanak. Asid ini penting bagi pembinaan DNA dalam setiap sel. DNA berperanan sebagai penyimpan maklumat bagi sel tersebut.  Kanak-kanak yang kekuangan asid folik akan leith , lesu, kurang tumpuan, cepat marah dan pelupa.. Sayur-sayuran hijau adalah sumber asid folik yang terbaik.
saya syorkan anak-anak anda, amalkan pemakanan utnuk perkembangan dan kecerdasan otak anak-anak anda. :0

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

1 2 3 4