PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR

Salam Perkenalan. Saya nak kenalkan lagi sorang ahli baru dalam tem The Dream Builders. Beliau merupakan pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor. Bagaimana nak hubungi beliau?

 

Pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor ini namanya Muhammad Bin Salleh yang memilih untuk membuat biz Shaklee ini sebagai punca utama pendapatan beliau dan beliau juga yakin dapat membantu lebih ramai lagi orang di luar sana untuk menjaga kesihatan dari awal lagi melalui suplemen/ makanan tambahan.

Jadi, kalau anda adalah pembaca lelaki yang malu nak ceritakan masalah kesihatan anda kepada pengedar shaklee wanita, kini anda ada tempat untuk berkongsi masalah anda serta mendapatkan khidmat nasihat bagi produk yang bersesuaian dengan masalah kesihatan anda. Opss, tak semestinya orang lelaki je boleh dapatkan produk Shaklee dari Encik Muhammad ni, anda yang wanita pun boleh. lagi lagi yang bekerja atau duduk rumah susah nak keluar time waktu siang kan, En Muhammad boleh hantarkan produk tersebut kepada anda melalui khidmat penghantara COD.

Kawasan jajahan beliau, he he he, boleh membuat penghantaran di area bandar Kota Tinggi, area Taman Kota Jaya, area Kota Kecil atau sekitarnya. boleh juga berjumpa di landmark tertentu seperti Stesen Bas Kota Tinggi,  Pasaraya KINI, Kipmart Kota Tinggi dan sebagainya. kini shaklee semakin hampir dengan anda. Google saja Pengedar Shaklee Kota Tinggi atau Pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor atau Pengedar Bandar Kota Tinggi, Johor. Hah, semualah dia nak conquer!!

Bagaimana nak hubungi beliau?

NAMA : MUHAMMAD BIN SALLEH

WA : 013 771 1279

KAWASAN COD : BANDAR KOTA TINGGI, TAMAN KOTA JAYA, TAMAN DAIMAN, DAN SEKITARNYA

 

jadi, semoga anda mendapat manfaat kesihatan anda melalui produk terbaik di dunia iaitu SHaklee!!

BAGAIMANA CARA URUSKAN MASA : TIPS 2

kali ni nak share pasal uruskan masa bagi mereka yang bergelar WAHM iaitu working at Home Mother a.k.a bekerja dari rumah. mereka yang WAHM ini sangat penting untuk mengetahui bagaimana cara uruskan masa antara rumahtangga, anak anak, perniagaan yang di jalankan serta bermasyarakat. Iyerlah, takkan dah duduk di kawasan perumahan, tapi tak campur orang lak kan?

IMG-20150306-WA0049

Hari ini saya nak share bagaimana cara uruskan masa untuk bermasyarakat tanpa mengganggu perniagaan/pekerjaan yang kita lakukakan. Kebiasaanya, jika AJK Taman perumahan atau kawasan tempat tinggal kita aktif menjalankan aktiviti bermasyarakat, kita pasti akan terlibat juga. Atau hanya tengok dan biarkan aktiviti itu berlaku. Saya juga memilih sesetengah aktiviti yang tidak bertindih dengan aktiviti lain seperti hadiri kelas Shaklee, atau pulang ke kampung menjenguk ibu bapa dan mertua, mungkin juga aktiviti sendiri bersama keluarga.

Kebiasaannya, aktiviti yang biasa di lakukan ialah majlis yasin yang mungkin setiap minggu, atau 2 minggu sekali, atau sebulan sekali. Dan kita akan diberitahu awal oleh Ketua Taman atau ketua kampung mengenai tarikh tarikh majlis yassin akan di jalankan. Ada juga aktiviti rewang, kendarat, ojakan, atau aktiviti setahun sekali seperti sambutan Maulidur Rasul. seperti gambar di atas, saya berjaya luangkan masa untuk menyertai perarakan ini..hik hik..pertama kali saya join selepas 3 tahun duduk di taman perumahan ini.

Bagaimana cara uruskan masa ini?;-

  1. Pastikan kita ada kalendar samada dalam diari, kalendar meja atau pun notebook kita.
  2. Catat segala tarikh tarikh yang aktiviti itu akan dijalankan
  3. selalunya bila hujung minggu, akan ada 1 atau 2 aktiviti yang bertembung, jadi pastikan anda memilih yang penting untuk anda
  4. jika aktiviti itu ialah majlis perkahwinan/potong jambul/yassin dan kita tidak dapat menghadirkan diri, kita boleh berjumpa sehari awal dengan tuan rumah untuk meminta maaf atas ketidakhadiran kita pada harinya. Ia menunjukkan kekesalan kita kerana tidak boleh hadirkan diri.
  5. Nyatakan tidak jika memang tidak dapat mengikuti aktiviti tersebut dari menyatakan Insya Allah. kerana, maksud Insya Allah itu ialah dengan izin Allah untuk hadirkan diri. Ia akan membuatkan tuan rumah rasa “hah..macam nak datang je tu.dah cakap Insya Allah”.
  6. cuba hadiri aktiviti yang tidak memakan masa yang lama seperti hadiri kelas agama yang diadakan di surau. selalunya sekitar 1-2 jam saja. Kalau di Johor ni, ada penceramah atau ustaz/ustazah yang di khaskan dan dijadualkan membuat kelas agama di taman taman perumahan mengikut hari yang telah ditetapkan. Penceramah ini selalunya dari Jabatan Agama Islam, Pogram Sakinah dan juga ada dari pihak KEMAS. anda pilih dan luangkan masa. taklah asyik dengan perniagaan je kan?

Jadi, bagaimana pula cara anda uruskan masa anda? terus ikuti blog saya untuk mengetahui apa lagi tip tips dan cara menguruskan masa yang lain. saya dah share di TIPS NO 1 dan ini yang kedua.

 

Kami merupakan pengedar Shaklee di Kota Tinggi dan kawasan sekitarnya

FB : Siti Noriza Binti Saleh

email : sales.damiapitshop@gmail.com

whatsapp : 013-734 958/013 -7065 178

fanpages : Damia Pit Shop

                                                instagram : damia_pitshop

PEMAKANAN SEIMBANG UNTUK IBU DALAM PANTANG

bismillah

Pemakanan ialah aspek yang amat penting dalam rawatan semasa berpantang.  Kebanyakan ibu moden zaman sekarang tidak mengendahkan aspek pemakanan seimbang ini. iyerlah..moden pun namanya kan….tapi perlu diambil berat dan di ambil perhatian oleh ibu ibu yang akan berpantang, sedang berpantang . semasa proses kehamilan, ibu mengalami kecelaruan keseimbangan hormon. mereka mengalami pelbagai bentuk tekanan dan gangguan emosi akibat perubahan fizikal.  Apatah lagi semasa melahirkan anak, tenaga dikerah dengan hebat, urat saraf banyak yang cedera dan terjadi luka di bahagian tertentu. Selain itu, pemakanan yang seimbang juga bagus untuk memastikan pengeluaran susu badan berjalan dengan lancar.

 

PANDUAN PEMAKANAN SEIMBANG

1. Mengamalkan diet seimbang yang mengandungi semua kumpulan makanan iaitu karbohidrat, protein, sayur sayuran, buah buahan dan lemak.

2. memperbanyakkan pengambilan sumber karbohidrat komples iaitu nasi, mi, bijirin dan roti.

3. Mengambil lebih makanan berprotein seperti daging tanpa lemak, ikan, telur, soya, tempe dan kekacang iaitu tiga hidangan sehari dan tiga hingga empat hidangan susu sehari.  Pengambilan lebih makanan berprotein adalah penting bagi memenuhi penghasilan susu ibu.

4. banyakkan pengambilan buah buahan dan sayur sayuran iaitu tiga hingga lima hidangan sehari bagi memenuhi keperluan vitamin  C dan asid folik yang penting unuk ketahanan badan dan tumbesaran bayi.

5. pengambilan lemak dan gula berlebihan perlu dikurangkan untuk mengelakkan dari penambahan berat badan berlebihan dan menyebabkan kegemukan.

6. ibu menyusukan dengan susu ibu boleh mengambil saiz makanan yang sama sewaktu hamil pada trimester ke tiga tetapi hendaklah meningkatkan pengambilan susu kepada tiga hingga empat gelas sehari. Walaupun tiada bukti menunjukkan komposisi kalsium daripada susu ibu dipengaruhi oleh pengambilan kalsium ibu, dipercayai kekurangan kalsium bagi ibu boleh meningkatkan mobilisasi atau penggunaan kalsium dari tulang ibu untuk mengekalkan paras kalsium dalam susu ibu bagi keperluan bayi.  kekurangan kalsium bagi ibu boleh meningkatkan risiko osteoporosis di peringkat menopaus.

7. PAstikan ibu mengambil air sebanyak enam hingga lapan gelas sehari.

8. Pengambilan kalori yang mencukupi di samping protein tinggi seperti daging tanpa lemak, buah buahan yang kaya dengan vitamin C seperti jambu batu dan oren serta sayur sayuran hijau boleh mempercepatkan penyembuhan luka.

9. makanan yang kaya dengan zat besi seperti daging tanpa lemak, hati dan kerang boleh membantu pembinaan semula sel sel darah merah yang hilang semasa melahirkan anak dan darah nifas.

sumber : majalah Pa & MA 2014.

 

**** saya merupakan pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor.. sekiranya anda berada di kawasan berhampiran, anda boleh mendapatkannya secara terus dengan saya. hubungi saya segera di talian 013-7374958 atau like pages saya Damia Pit Shop.

**** bagi mereka berada di sekitar felda Semenchu, Air TAwar 4, 5, Teluk Sengat, Sungai Mas, Bandar Mas dan sekitarnya, boleh hubungi Puan Siti Aminah/En SAleh di talian 019-7420921/013-7265837.

PENGEDAR SHAKLEE ;-

download (1)

 

Semakin ramai para pelanggan yang benar-benar memahami nikmat kesihatan. malahan ada antara mereka yang sudah mendaftarkan diri menjadi pengedar shaklee.

Untuk pengetahuan semua, walaupun saya menyediakan perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia, saya juga mempunyai rakan pengedar shaklee yang lain yang mana pengedar shaklee ini sedia menghantar vitamin yang anda ingin secara terus kepada anda.

saya tahu, ramai yang risaukan membuat pembelian melalui online dengan pengedar shaklee yang sedia ada di alam maya, oleh itu, saya senaraikan rakan pengedar shaklee saya berhampiran anda.

 

LOGO

NEGERI JOHOR ;-
1. SITI NORIZA SALEH – 013 7374958 ( KOTA TINGGI )
2. SURYATI ZAINAL – 019-7562055 ( GELANG PATAH )
3. NORMALA JAMALUDIN – 019-7041447 ( PASIR GUDANG )
4. SAIFULNIZAM – 0127366224 ( JOHOR JAYA )
5. SITI SALMIZA – 019-7872140 ( SIMPANG RENGGAM )
6. SAIFULNAZRI – 012-7576009 ( TAMAN DAYA, JPJ, JB )
7. SITI NURATIQAH – KLUANG
8. MARHAINI – 016-4147409 ( SETIA TROPIKA )
9. NOR EFFAHANIE – 012-7620043 ( SEELONG, KG BAHAGIA )
10. NORLAILY – 017-7656994 ( BATU PAHAT )
11.ANOM – 012-7256107 ( LARKIN, JOHOR BAHRU )
12. ROHAIDA JAIS – 018-7920474 ( KOTA TINGGI )
13. NORJIHAN – 018-7844157 ( SUNGAI MAS, KOTA TINGGI )
14. NORLINDA – 013-7139256 ( SUNGAI RENGIT, BANDAR PENAWAR )

NEGERI SEMBILAN :-
1. NOOR SUZIEANY – 019-6185609 ( SEREMBAN, SENAWANG )

NEGERI SELANGOR :-
1. FARIDAH JAINUN – 012-2606059 ( BATU CAVES, WANGSA MAJU ) 2. SUZI ZAMAHSARI – 019-3307345 ( SALAK TINGGI, SEPANG )
3. SUZLI ELIMI – 012-9145954 ( PORT KLANG )
4. ROZAINAH – 013-2591382 (SUBANG, SHAH ALAM, DAMANSARA)
5. MAHASLIZA – 017-6291337 ( PUCHONG )
6. WARDAH AINA – 016-2224767 ( SUBANG JAYA )
7. ZAHANA – 017-2046151 ( SUNGAI BULOH )

KUALA LUMPUR :-
1. EMMA YASMAD – 017-3924686 ( CHERAS, KL )

PULAU PINANG :-
1. SITI RUZAIDAH – 013-4868608 ( KEPALA BATAS,BERTAM )
2. ROHAIDA NANYAN – 012-4456607 ( KEPALA BATAS, SEBERANG PERAI )

TERENGGANU :-
1. MAZLIZA JUSOH – 013-9847225 ( KUALA BERANG, HULU TERENGGANU )
2. AZLIDA – 017-5703214 ( KUALA TERENGGANU )
3. NURUL AIDA – 019-8045155 ( KUALA TERENGGANU )

SABAH :-
1. RAZILAH SAHAD – 019-8070865 ( LABUAN )

PAHANG :-
1. ZULIANA ZULKEFLI – 013-9076596 ( BANDAR TUN RAZAK, KERATONG 3 )

PERAK :-
1. EPI RAFEEZA – 011 11188748 ( LUMUT )

 

jika anda berada berhampiran pengedar shaklee di atas, anda boleh terus hubungi mereka..opssss, jika anda tidak mempunyai pengedar yang berhampiran, apa kata, anda sajalah yang menjadi pengedar shaklee….saya juga mencari mereka yang berminat untuk menjad ahli sekaligus menjadi pengedar shaklee di kawasan anda 🙂

PENGEDAR SHAKLEE DI KOTA TINGGI, JOHOR

download (1)

 

Alhamdulillah…setelah sekian lama tak “mengemas” rumah yang dah bersawang ni, hari ni berpeluang untuk menyapu habuk-habuk dan sarang satang labah-labah di setiap sudut rumah ni…

 

alhamdulillah juga, syukur…. saya menempuh alam “housewife dan WAHM” dengan hati yang tenang tanpa ada sekelumit perasaan menyesal meninggalkan alam pekerjaan ..sudah 4 bulan berlalu, dan bulan Mei ni adalah bulan ke 5…

 

Perniagaan Shaklee saya semakin berkmbang, alhamdulillah..malahan, saya sudah mampu menyimpan stok produk shaklee di rumah supaya senang untuk anda yang berada di sekitar Kota tinggi, untuk mendapatkannya secara terus dengan saya…cuma hubungi saya, cnfirm apa supplement yang anda ingini, tetapkan masa dan waktu yang sesuai, kita boleh berjumpa di bandar kota tinggi, atau saya hantar terus ke rumah anda atau anda datang terus ke rumah saya :). tiada masalah …

 

saya pasti, ramai yang sukar mendapatkan produk shaklee ini di kawasan ini, jadi, anda hanya mencari saya kerana saya adalah pengedar sah shaklee di kota tinggi, johor dan kawasan sekitarnya..

 

anda inginkan supplement kesihatan, penyusuan, kecantikan, minda anak-anak, kecergasan dan kecerdasan anak-anak, baik pulih dan kekalkan monentum hubungan suami isteri, kesihatan untuk masalah dalaman wanita, msalah kesuburan dan apa jua, saya akan cuba membantunya.

 

layari website saya ini untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut…hubungi saya :-

 

FB : Siti Noriza Saleh

pages : Damia Pit Shop

email : admin@damiapitshop.com

sms/whatsapp/call : 013-7374958

 

ANDA INGIN COD?…PILIH PENGEDAR BERHAMPIRAN ANDA

Sekarang ni dah takyah risau dah mana nak cari mana produk SHAKLEE.

..Anda jimat kos pos anda yang mana sebelum ni adalah melalui Pos Laju atau GDex.

.tetapi jika anda ingin COD .(Cash on Delivery)….anda boleh pick up sendiri dari saya atau anak2 buah saya ni….anda juga boleh dapatkan supplemen Full Pack dari stok di rumah kami………..

INI SAYA …..

Nama : SITI NORIZA BINTI SALEH
Telephone : 013-7374958
Kawasan : KULAI, SENAI
KOTA TINGGI -hujung minggu…


Nama : NOR EFFAHANEE
Email : alyahanee@yahoo.com
FB : Nor Effahanee
Telephone : 012-7620043
Kawasan : SKUDAI, KEMPAS, JB, SEELONG


Nama : SURYATI BINTI ZAINAL
Email : suryati_zainal@hotmail.com
FB : SURYATI ZAINAL
Telephone : 019-7562055
Kawasan : NUSAJAYA


Nama : KAMALIZA BINTI KAMARUDIN
Email : Aqim_amin@yahoo.com
FB : Kamaliza bt Kamaruddin
Telephone : 019-3661577
Kawasan : TERENGGANU


Nama : WARDAH AINA BINTI TUMIN
Email : wardah.aina@gmail.com
FB : Wardah Aina
Telephone : 016-2223767
Kawasan : SEREMBAN




Nama : ZULIANA BINTI ZOLKEPELI
Email : zuliyana82@yahoo.com
FB : zuliana zolkepeli
Telephone : 013-9076596
Kawasan : FELDA KERATONG, BANDAR TUN RAZAK,
MUADZAM SHAH, PAHANG


Anda ingin menjadi yang seterusnya?..boleh hubungi saya….