BUSINESS LEADERS CONFERENCE ( 2017 )

Pada 18.02.2017 lepas, satu majlis perjumpaan leaders dalam Shaklee telah diadakan di Sunway Piramid Convention Centre ( SPCC ) anjuran pihak Shaklee. Yang mana, pada hari itu, semua leaders dalam Shaklee telah dijemput beramai ramai untuk perjumpaan bersama CEO SHaklee iaitu Mr Roger Barnet serta Dr Daggy iaitu salah seorang saintis termuka di USA yang berkhidmat dengan Shaklee Corporation sejak bertahun tahun lagi.

ROGER BARNET

Read more

PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR

Salam Perkenalan. Saya nak kenalkan lagi sorang ahli baru dalam tem The Dream Builders. Beliau merupakan pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor. Bagaimana nak hubungi beliau?

 

Pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor ini namanya Muhammad Bin Salleh yang memilih untuk membuat biz Shaklee ini sebagai punca utama pendapatan beliau dan beliau juga yakin dapat membantu lebih ramai lagi orang di luar sana untuk menjaga kesihatan dari awal lagi melalui suplemen/ makanan tambahan.

Jadi, kalau anda adalah pembaca lelaki yang malu nak ceritakan masalah kesihatan anda kepada pengedar shaklee wanita, kini anda ada tempat untuk berkongsi masalah anda serta mendapatkan khidmat nasihat bagi produk yang bersesuaian dengan masalah kesihatan anda. Opss, tak semestinya orang lelaki je boleh dapatkan produk Shaklee dari Encik Muhammad ni, anda yang wanita pun boleh. lagi lagi yang bekerja atau duduk rumah susah nak keluar time waktu siang kan, En Muhammad boleh hantarkan produk tersebut kepada anda melalui khidmat penghantara COD.

Kawasan jajahan beliau, he he he, boleh membuat penghantaran di area bandar Kota Tinggi, area Taman Kota Jaya, area Kota Kecil atau sekitarnya. boleh juga berjumpa di landmark tertentu seperti Stesen Bas Kota Tinggi,  Pasaraya KINI, Kipmart Kota Tinggi dan sebagainya. kini shaklee semakin hampir dengan anda. Google saja Pengedar Shaklee Kota Tinggi atau Pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor atau Pengedar Bandar Kota Tinggi, Johor. Hah, semualah dia nak conquer!!

Bagaimana nak hubungi beliau?

NAMA : MUHAMMAD BIN SALLEH

WA : 013 771 1279

KAWASAN COD : BANDAR KOTA TINGGI, TAMAN KOTA JAYA, TAMAN DAIMAN, DAN SEKITARNYA

 

jadi, semoga anda mendapat manfaat kesihatan anda melalui produk terbaik di dunia iaitu SHaklee!!

BAGAIMANA CARA URUSKAN MASA : TIPS 1

kadang kadang, suri rumah yang bekerja dari rumah macam saya ni, atau yang glamer work at home mother (WAHM) ni perlu bergelut dengan masa. Sebab, semua orang ada 24 jam. awak suri rumah biasa, atau awak suri rumah yang bekerja, atau awak suri rumah yang jaga anak orang lain, kita tetap ada masa 24 jam. entry hari ni, saya nak berkongsi rahsia bagaimana cara uruskan masa di rumah. Mungkin rahsia uruskan masa ini boleh digunakan untuk mereka yang bekerja di pejabat juga.

Entry bagaimana cara uruskan masa Tips 1 ini, saya ingin berkongsi mengenai pengurusan lauk yang bakal di masak. Saya selalunya beli sayur sayur seminggu sekali di Pasar Tani atau Kipmart/kedai runcit. Sebab saya jenis malas pergi kedai hari hari. Selalunya saya akan fikir menu yang saya akan masak setiap hari, dan baru beli sayur dan bahan bahan masakan yang berkenaan. Di sinilah rahsia bagaimana cara uruskan masa yang saya nak kongsi.

 

  1. Fikir masakan/ lauk yang kita nak masak setiap hari.
  2. Pilih sayur dan bahan bahan sampingan yang perlu ada untuk dimasak seperti kiub ayam, garam, ikan bilis, udang kering, belacan, lada cili dan sebagainya.
  3. asingkan sayur dan seeloknya disiang dan dibasuh terus mengikut jenis masakan yang kita akan masak.

ini contoh bagaimana saya mengasingkan lauk serta bahan/rencah masakan mengikut jenis lauk yang akan saya masak.
Slide2

saya terus siang sayur kacang buncis ni dan letak sekali bahan di dalam plastik kecik. Bawang merah, bawang putih, ikan bilis. telur tak bolehlah masukkn sekali. nanti pecah lak. Jadi, bila nak masak, hanya tinggal tumis je bahan bahan tu…nak hiris boleh, nak tumbuk pun boleh..opsss, jangan lupa ye basuh semua sekali. keringkan baru di bungkus.

 

 

Slide5

ini pula sayur bayam. Ia boleh jadi saya nak masak bayam goreng gitu saja atau bayam goreng belacan. bestkan? kalau tiba tiba ada tetamu datang, mesti cepatkan kita untuk beri hidangan ringkas pada tetamu.

 

Slide3

Nama je kubis goreng. Kekadang saya letak telur atau saya buat sup sayur. Atau orang kata masak air, atau juga masak bening. Ringkas sangat lauk lauk untuk anak anak saya.

 

 

Slide4

Ini pula sayur chap chai atau saya gunakan untuk masak sup sayur. Bahan rencah pun dah siap. LAgi 5 min suami nak sampai rumah pun, kita siap dah masak!! masih panas lagi lauk. lagi sedap di makan dengan nasi panas. suami mesti senyummmmm je.

 

 

uruskan masa

inilah lauk untuk 4 hari untuk saya. Ringkas je sebab kalau suami kerja siang, hanya saya dan anak anak je makan tengahari. anak anak pun ada kuah untuk dimakan dengan ayam goreng atau ikan goreng.

 

Slide6

 

Dah siap siang dan asingkan semua sayur, jangan lupa letak dalam bekas plastik atau macam saya ni, guna plastik wrap untuk elak kena air atau sayur cepat layur. bestkan?

hah, bagaimana cara uruskan masa ikut gaya saya ni? Best tak? kalau nak lagi, komen saya nak!!!! nanti saya share lagi.

bukan susah kan? cuma kita kena pandai urus masa kita sendiri. siapa kata suri rumah tak perlu uruskan masa? Ish banyak lagi perkara yang perlu kita buat. memang betul betul kena pandai uruskan masa.

*********************************************************************

Kami merupakan pengedar Shaklee di Kota Tinggi dan kawasan sekitarnya

FB : Siti Noriza Binti Saleh

email : sales.damiapitshop@gmail.com

whatsapp : 013-734 958/013 -7065 178

fanpages : Damia Pit Shop

                                                instagram : damia_pitshop

SENARAI PENGEDAR SHAKLEE DI MALAYSIA

Assalamualaikum.. saya nak perkenalkan kawan kawan saya yang merangkap biz partner saya iaitu pengedar shaklee di seluruh Malaysia untuk anda hubungi mereka bagi mendapatkan produk shaklee secara terus dari mereka mereka ini.  Senarai pengedar shaklee ini akan terus di “update” setiap masa untuk memudahkan anda mencari pengedar shaklee berhampiran anda. Ini adalah senarai pengedar shaklee di Malaysia :-

 

SID1

SARAWAK

  • Khadijah Abdullah, Bintulu, Sarawak Dan Semporna Sabah 013-8369536
  • Ummi Zubari, Bintulu,Sarawak 013-8342092
  • Haliza Pudin, Miri, Sarawak 019-8541446
  • Normawaty Abdul Wahid, Miri, Sarawak 019-8754799
  • Shurina Wong, Bintulu / Sibu, Sarawak 013-8158681
  • Christina Enjan, Kuching, Saratok, Sarikei No Hp: 013-5736714
  • Sharipah Noorhidayah Binti Wan Morsidi, Sri Aman, Kuching, Sebuyau 013-8465992

 

KEDAH

  • Yusnita Wan Chik…Cod Kawasan Alor Setar, Jitra 012-4410608
  • Eida Ruzaidah Rahman Eida Ruzaidah Rahman Cod Sg Petani, Bertam (Penang) 013-4868608

 

JOHOR

  • Normala Jamaludin, Pasir Gudang 019-7041447
  • NORHASNIZA BINTI MOHD NOR Muar, Batu Pahat, Johor – 019-7964814
  • Siti Idayu Md Zali Cod Bukit Kepong Muar, 011-29829622
  • Rohana Talib,Kahang,Kluang, 017-7887071
  • Suminah Ibrahim, Masai, Pasir Gudang..Tel 017-7170948
  • Siti Mastura Binti Sakimin Felda Air Tawar 1,Tebrau…017-7875465
  • Nurul Atikah Binti Mohd Khalid, Bandar Tenggara, Kulai 0127390499
  • Norhaisah Hisham, Kempas, Tampoi, Kg.Melayu, Majidi , Bandar Dato Onn, Taman Daya, Mount Austin, Johor Jaya 012-7317854.
  • Suryati zainal, gelang patah, nusajaya, skudai, 019-7562055
  • Marhaini Abdullah, sekitar Bandar johor bahru, Bandar baru uda, 016-4147409
  • Afida Binti Ahmad Kamal, mersing dan sekitarnya, 012-7155510

 

SELANGOR

  • Nurul Halimahtun, Paya Jaras, Bukit Rahman Putra,Kuang Sg. Buloh 019-3190316
  • Suriana Aris Cod Kajang 0123201976
  • Suzi Zamahshari, Bandar Baru Salak Tinggi,Nilai,Kota Warisan 0193307345
  • Wardah Aina, Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong 016-2223767
  • SURIYANTI BT SAID, KLANG,KAPAR…019-2992708
  • Syazwani Mohd Shah,Batu Tiga,Shah Alam,Putra Height Dan Bandar Saujana Putra 012-2421192

 

SABAH

  • Hasmia Salleh , Kota Kinabalu,Sabah 014-6737104
  • Bibi Shafawati Janun Semporna, Kunak, Kota Kinabalu Sabah 013-5568238
  • Emelia Jumoi Cod : Sri Aman, Engkilili Dan Lubok Antu 019-4675097
  • Norihan Abu Bakar, Kota Kinabalu, Papar, Beaufort 011-19087940
  • Meryasanti Jamin Cod Tawau Sabah 019-8008372
  • Nurlaila Sabranshah, Papar. Kimanis. Bongawan. Sipitang. Kuala Penyu. Membakut Beaufort, Kota Kinabalu 013-5504093

 

PERAK

  • Norhaniza Bt Mohd Nor, Bagan Datoh, Teluk Intan, Ipoh, Perak – 019-2172314
  • Zahani Mohd Hamdan, hulu bernam, Tanjung Malim, slim river, sungkai, bidor- 017-6545881

 

PULAU PINANG

  • Siti Khadijah Ariffin, Balik Pulau, Georgetown, Penang Area Pulau Sahaja 017-3097321
  • Rohaida Nanyan Rohaida , Bandar Baharu, Parit Buntar, Nibong Tebal, Bagan Serai, Sps 012-4456607

PAHANG

  • Nadia Shazwani, Bentong, Pahang 013-3934946
  • Sharifah Saidatul Faharisa Bt Syed Taha, Kuala Rompin, Muadzam Shah, Bukit Ibam, Keratong. (Pahang) 013-9722465
  • Hanawati Ewah, Jempol,B.Kikir,K.Kelawang,Keratong 013-9027855

 

KUALA LUMPUR

  • Noor HASYIMAH BT ZAINAL, Seremban / Senawang / Damansara, 019-6972866
  • Anis Suziana Ahmad, , Gombak, UIA, Tmn Sri Gombak, Giant Bt. Caves, Petron Sentul Pasar, Maju Junction (KL) 019-3132413
  • Rabiatul Adawiyyah, Keramat,Setiawangsa,Ampang,Kampung Baru,Jalan Tun Razak 014-2782332
  • Rosazliana Wazie, Kajang,Putrajaya,Nilai,Kl 019-2591525
  • Noor Suzieany M.Radzalikl Sentral,LRT – Dang Wangi, Masjid Jamek,Pasar Seni,Bangsar, Shopping Mall – Klcc, Midvalley,Ampang Park, Jusco Seremban 2
  • Zahana Mohd Hamdan, Sungai Buloh, Kota Damansara, Ara Damansara, Damansara Damai, 017-2046151

MELAKA

  • Emilia Maznan 012 9441584 Cod Melaka.
  • Zaifareza Binti Mohamed Cod : Melaka 0176144134

 

TERENGGANU & KELANTAN

  • Eyta Daud Mazita Binti Daud, Area Pasir Puteh Klantan,Jerteh Terengganu, Serdang Selangor 0129553455
  • Azuraini Muda Azuraini Muda 0179562224 Kuantan,Pekan, Kuala Terengganu

 

NEGERI SEMBILAN

  • Mummycare Liza SEREMBAN, SENAWANG, 013-3676563

 

PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI

 

KAMI MERUPAKAN PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR dan kawasan sekitarnya. Membuat penghantaran ke Felda Semencu, Felda Pasak, Air Tawar 1, Air Tawar 2, Air Tawar 3, Air Tawar 4, Air tawar 5, Bandar Mas, Bandar Penawar. hubungi kami di 013-7374958/013-7065178

5 CARA BAKAR KALORI DENGAN CEPAT

bismillah

 

semua orang rasa tidak sempat untuk bakar kalori disebabkan dengan pelbagai alasan. Sedangkan bakar kalori ssemasa bekerja juga boleh. tidak perlukan alat gym yang berat berat atau kena berpakaian sukan.

Kajian yang dimuatkan di dalam Jurnal Perubatan Sukan British menyatakan, mereka yang sedang bekerja juga ada cara untuk bakar kalori dengan cepat. pekerja yang duduk sekurang kurangnya empat jam sehari boleh meningkatkan risiko kencing manis dan penyakit jantung walaupun bersenam setiap hari.

Cara yang mudah untuk membakar kalori dengan cepat semasa bekerja ialah :-

1- Berdiri setiap 30 minit

2 – berdiri semasa menjawab panggilan telefon

3 – berjalan ke meja kawan anda daripada sekadar memberi mesej atau WhatSapp

4 – Letakkan bakul sampah jauh daripada meja anda supaya anda boleh bangun dan bergerak untuk memasukkan sesuatu ke dalamnya.

5 – isi separuh saja botol air anda atau gunakan gelas.  Ia boleh menjadi alasan terbaik untuk anda kembali ke pantri.

 

so, janagan malas bergerak..anda ambil ubat kurus apa pun, anda tetap kena work out atau bergerak!!!.

 

pssstt… saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor..hubungi saya :_

Siti Noriza Saleh

013-7374958

sitinorizasaleh@gmail.com

fb : siti noriza binti saleh

PERBEZAAN SHAKLEE DENGAN SYARIKAT SUPLEMEN YANG LAIN

download (1)

anda mesti pelik kenapa produk shaklee tetiba meningkat naik dan tetiba juga stok shaklee selalu habis di pasaran malaysia…orang kata FENOMENA!!!…

walaupun orang kata, sama je semua suplemen kat malaysia ni..cuma beza brand, berapa biji dalam sebotol je…kalau anda mencari suplemen berpandukan luaran ssemata-mata, anda silap. kenapa saya memilih shaklee sebagai suplemen saya dan keluarga saya?

1) BERASASKAN SUMBER SEMULA JADI
– Syarikat ini ditubukan oleh Dr Shaklee berdasarkan falsafah kehidupan yang harmoni dengan alam (Living in Harmony with Nature). para saintis shaklee mencari sumber di merata dunia bagi mendapatkan ramuan semula jadi yang paling tulen dan berkesan daripada sumber alam.
Prinsip memperolehi ramuan daripada sumber alam membantu shaklee menjadi syarikat makanan tambahan semula jadi nombor satu di Amerika, dengan produk-produk yang bebas daripada pengawet, bahan tiruam, bahan pemanis, pewarna, perisa atau apa apa kandungan buatan yang lain.

2) KETULENAN YANG TELAH DIUJI
– pihak shaklee menjalanka 83,000 ujian kawalan kualiti setiap tahun untuk mengesahkan ketulenan dan keberkesana rumusan rumusan mereka. mereka juga telah menjalankan 349 ujian kualiti bagi Vitalea semata-mata.
Pihak shaklee menumpukan sepenuh perhatian bagi memastikan ketulenan ramuan-ramuan dalam produk kami. Ramuan semula jadi boleh tercemar dengan bahan-bahan yang berbahaya seperti herbisid, racun perosak, DDT dan logam-logam berat.
Selain itu, di shaklee juga, ramuan ramuan botanikal yang baru akan menjalanji ujian pihak ketiga secara terperinci untuk memastikan ketulenannya, termasuk ujian ketat bagi 358 bahan bahan pencemar yang berpotensi.

shaklee+logo+24

3) KEBERKESANAN DAN PRESTASI KLINIKAL YANG TERBUKTI
– Apa yang anda baca pada label, adalah apa yang akan anda perolehi iaitu terjamin setiap masa. Kesemua raman botanikal yang digunakan telah menjalani ujian yang meluas bagi keberkesanannya termasuk pengesahan spesis-spesis tumbuhan oleh pihak ketiga. Produk-produk shaklee mengandungi jumlah fitonutrien-fitonurien aktif yang tepat untuk memberi manfaat kesihatan yang optimum secara konsisten. Lebih daripada 90 kajian dan abstrak yang diterbitkan dalam jurnal-jurnal sainstifik menyokong keberkesanan produk shaklee. Setiap satu produk shaklee mengandungi jumlah amuan aktif yg tepat dan berkesan untuk memberi manfaat kesihatan yang optimum pada setiap masa.

4) PEMBUATAN TERKINI
– shaklee menetapkan piawaian berkualiti dan menggunakan kemudahan-kemudahan terkini yang berupaya menghasilkan produk-produk dengan kualiti yang terbaik. Cara-cara pemprosesan yang berpaten memastikan penyerapan dan penggunaan nutrien secara optimum di dalam badan.
-Shaklee mematuhi Amalan-Amalan Baik Pembuatan ( Good Manufacturing Practices), satu set piawai kawalan kualiti yang lebih ketat berbanding dengan apa yang digunakan dalam pembuatan makanan tambahan masa kini.

5) KEPUASAN TERJAMIN
– Shaklee memberikan jaminan mutlak tanpa syarat kepada setiap satu produk shaklee. Shaklee menyokong setiap produk yang dikeluarkannya. Shaklee juga percaya bahwa produk-produknya adalah yang terbaik di dunia dan memberikan jaminan 100%. Shaklee berusaha sedaya upaya demi kepuasan pengguna sepenuhnya. itulah sebabnya shaklee memberikan jaminan 100% bagi produknya.

****berminat ingin menjadi ahli shaklee? anda boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut..
**** berminat ingin mendapatkan produk hebat ini ? anda juga boleh hubungi saya..saya adalah pengedar shaklee di kota tinggi jika ingin mendapatkan secara COD. opsss, jangan risau, penghantaran melalui pos laju ke seluruh MAlaysia juga ada 🙂

Siti Noriza Saleh
ID ; 852453
TEL : 013-7374958
EMAIL : admin@damiapitshop.com

KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE?

download (1)

 

Orang selalu tanya saya…kenapa saya pilih shaklee??  kenapa saya pilih shaklee unuk memenuhi keperluan suplemen saya.. kenapa saya pilih shaklee sebagai biz MLM saya??. meh saya ceritakan.

Bermula nya saya dengan shaklee ini dengan mencari suplemen penyusuan..atau lebih kata lain milk booster. saya sudah mencuba milk booster secara alami dengan mengambil sayuran hijau (walaupun hakikatnya saya tak makan sayur ), buat air rebusan longa, makn itu, makan ini dan apa saja yang orang cakap untuk tambah susu.

akhirnya saya terjumpa produk hebat ini hasil carian di internet. dari situ, saya membuat pembelian dan mencuba set itu untuk setahun…oh.myesalnya saya x mulakan biz ini dari awal keahlian saya, selepas mencuba setahun dan Alhamdulillah ia menunjukkn kesan yang menakjubkan, saya mula ingin berkongsi kebaikan set penyusuan ini dengan semua ibu-ibu di luar yang turut mencari milk booster. dari situ, saya mula belajar apa itu MLM shaklee.dan Ianya sangat-sangat mengejutkan kerana group support biz saya bukan saya mengajar tentang strategi pemasaran, malahan turut mengajar ilmu kerohanian.Allah Maha Besar…

saya tahu apa itu dhuha, apa itu tahajud, solat hajat..malahan saya tahu apa kebaikan surah al mulk, surah Al Waqiah, surah Yassin..tapi, saya tak pernah pikir ianya satu keperluan dalam hidup saya, Masya Allah..jauh tersasar sungguh saya..Walhal, Allah telah beri banyak idea dan plan untuk saya “berjumpa” dengan Nya secara terus tanpa set appoinment…rasa kerdil sesangat.. Alhamdulillah, hasil dari group support ini, saya sudah memahaminya dan berusaha untuk istiqamah melaksanakannya tanpa melupakan perkara yang wajib..

saya tidak pernah jumpa lagi group perniaagaan yang di masa yang sama menekankan tentang ilmu kerohanian. yang mengajar tentang zikir, tentang istiqamah, tentang tawakal, tentang perggantungan sepenuhnya pada Allah. saya tidak pernah menyesal dengan pilihan saya..dan saya pastikan, saya juga akan berusaha untuk memberi dan terus memberi apa yang ssaya terima dari group support saya kepada mereka di luar sana.

 

**ingin menyertai group biz saya? hanya bermodalkan RM75 seumur hidup, group support yang sangat supportive, MLM yang tidak menekan ahlinya dan tidak ada istilah, upline makin kaya, downline makin kayap.****

saya pengedar shaklee di kota tinggi jika anda ingin mendapatkan produk shaklee secara terus dengan saya.

sms/whatsapp : 01-7374958

email : admin@damiapitshop.com

pages: Damia Pit Shop

fb : Siti Noriza Saleh