ISTIMEWANYA SHAKLEE BERBANDING MLM LAIN

bismillah

Assalamualaikum dan salam sejahtera…

selalu orang tanya apa istimewanya shaklee berbanding MLM lain… bagi saya, setiap MLM ada kelebihan nya masing masing. tetapi, saya nampak shaklee mempunyai keistimewaannya yang tersendiri berbanding dari MLM lain.. kenapa saya berani berkata demikian?

 

1) MENERIMA LEADERSHIP BONUS SEHINGGA 6 LEVEL ( 6 KETURUNAN )

– bermakna, jika kita menjadi upline dan kita mempunyai downline yang bertingkat-tingkat sehingga kita sendiri sudah tidak kenal siapa downline kita…dan kat sini yang selalu orang cakap ” upline goyang kaki sebab dpt byk komisen dari orang bawah yg tak tahu duit tu dari siapa”.

– shaklee pula hanya membenarkan upline menerima komisen atau dalam shaklee istilah leadership bonus sehingga 6 level shaja… makanya, upline itu sendiri dapat mengenali setiap donwline yang berada di bawahnya. itu keistimewaan shaklee berbanding MLM lain. seperti dalam artikel Ustaz Zaharuddin yang saya petik sebagai :

“* Komisyen datang dari orang bawahan yang langsung tidak dikenalinya kerana sudah terlampau jauh ke bawah. Ini menjadikan orang atasan seolah-olah mendapat untung di atas angina tanpa sebarang kerja dan usaha lagi. Ia juga boleh dikelaskan sebagai broker di atas broker di atas briker di atas broker dan seterusnya. Dalam hal berbilangnya rantaian komsiyen broker ini, menurut perbincangan saya bersama Syeikh Prof. Dr Abd Sattar Abu Ghuddah (Pakar Shariah utama dalam bidang kewangan Islam dunia di Kesatuan Ulama Fiqh Sedunia, AAOIFI, Dow Jones Islamic Index dan lain-lain) ia termasuk dalam konteks memakan harta orang lain dengan bathil selain terdapat unsur judi. Ini adalah kerana ia seolah-olah meletakkan syarat kepada semua orang bawahan samada dengan pengetahuan mereka atau tidak, semua hasil jualan mereka akan diambil sebahagian keuntungannya untuk orang atasnya.”

sumber : http://www.zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/222-multi-level-marketing-menurut-shariah.html#comments

 

2) MENJANA PENDAPATAN YANG “LIMITLESS”.

– shaklee membenarkan ahlinya menjana pendapatan yang tiada had. bermakna, buatlah duit seberapa yang anda perlukan.

– ada sesetengah MLM, menghadkan pendapatan maksimum ahlinya sehingga rm600k sebulan saja..dan selepas tu,, walau banyak manapun jualan yang dia buat, dia hanya mampu memperolehi rm600k itu

– istimewanya shaklee berbanding MLM lain pula, ia tidak menghadkan langsung pendapatan ahllinya..malahan, ada antara ahlinya memperolehi pendapatan sehingga RM1.5juta SETIAP BULAN!!! dan yang lebih best, income tu semakin bertambah dan bertambah setiap bulan.

 

3) DONWLINE BOLEH LEBIH TINGGI PANGKAT DARI UPLINE

– satu keistimewaan yang saya suka dalam shaklee ialah, SIAPA USAHA LEBIH, DIA DAPAT LEBIH. walaupun berada dalam MLM yang orang kata, wahhh untung orang atas..orang bawah usaha lebih-lebih, orang atas gak yang makin naik “>.  ia tidak berlaku dalam shaklee.

– istimewanya shaklee, downlne boleh “memotong” upline pada bila bila masa. samada dari rank, dari pendapatan dan juga dari jumlah ahli downline masing masing. ia tidak mustahil kerana saya sendri mempunyai downline yang berada rank lebih tinggi dari saya dan pastinya incomenyer juga lebih banyak dari saya.

 

cukup dulu 3 keistimewaan shakee berbanding MLM yang lain..nanti kita story mory lagi keistimewaan shaklee ye….see you soon…

 

 

***jika anda berminat menjadi ahli shaklee atau inginkan penerangan lebih lanjut, anda boleh hubungi saya melalui :_

sms/whatsapp/wee chat : 013-7374958

email : sitinorizasaleh@gmail.com

 

atau, jika anda berminat untuk berjumpa atau mendapatkan produk shaklee ini, saya adalah pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor.

PERBEZAAN SHAKLEE DENGAN SYARIKAT SUPLEMEN YANG LAIN

download (1)

anda mesti pelik kenapa produk shaklee tetiba meningkat naik dan tetiba juga stok shaklee selalu habis di pasaran malaysia…orang kata FENOMENA!!!…

walaupun orang kata, sama je semua suplemen kat malaysia ni..cuma beza brand, berapa biji dalam sebotol je…kalau anda mencari suplemen berpandukan luaran ssemata-mata, anda silap. kenapa saya memilih shaklee sebagai suplemen saya dan keluarga saya?

1) BERASASKAN SUMBER SEMULA JADI
– Syarikat ini ditubukan oleh Dr Shaklee berdasarkan falsafah kehidupan yang harmoni dengan alam (Living in Harmony with Nature). para saintis shaklee mencari sumber di merata dunia bagi mendapatkan ramuan semula jadi yang paling tulen dan berkesan daripada sumber alam.
Prinsip memperolehi ramuan daripada sumber alam membantu shaklee menjadi syarikat makanan tambahan semula jadi nombor satu di Amerika, dengan produk-produk yang bebas daripada pengawet, bahan tiruam, bahan pemanis, pewarna, perisa atau apa apa kandungan buatan yang lain.

2) KETULENAN YANG TELAH DIUJI
– pihak shaklee menjalanka 83,000 ujian kawalan kualiti setiap tahun untuk mengesahkan ketulenan dan keberkesana rumusan rumusan mereka. mereka juga telah menjalankan 349 ujian kualiti bagi Vitalea semata-mata.
Pihak shaklee menumpukan sepenuh perhatian bagi memastikan ketulenan ramuan-ramuan dalam produk kami. Ramuan semula jadi boleh tercemar dengan bahan-bahan yang berbahaya seperti herbisid, racun perosak, DDT dan logam-logam berat.
Selain itu, di shaklee juga, ramuan ramuan botanikal yang baru akan menjalanji ujian pihak ketiga secara terperinci untuk memastikan ketulenannya, termasuk ujian ketat bagi 358 bahan bahan pencemar yang berpotensi.

shaklee+logo+24

3) KEBERKESANAN DAN PRESTASI KLINIKAL YANG TERBUKTI
– Apa yang anda baca pada label, adalah apa yang akan anda perolehi iaitu terjamin setiap masa. Kesemua raman botanikal yang digunakan telah menjalani ujian yang meluas bagi keberkesanannya termasuk pengesahan spesis-spesis tumbuhan oleh pihak ketiga. Produk-produk shaklee mengandungi jumlah fitonutrien-fitonurien aktif yang tepat untuk memberi manfaat kesihatan yang optimum secara konsisten. Lebih daripada 90 kajian dan abstrak yang diterbitkan dalam jurnal-jurnal sainstifik menyokong keberkesanan produk shaklee. Setiap satu produk shaklee mengandungi jumlah amuan aktif yg tepat dan berkesan untuk memberi manfaat kesihatan yang optimum pada setiap masa.

4) PEMBUATAN TERKINI
– shaklee menetapkan piawaian berkualiti dan menggunakan kemudahan-kemudahan terkini yang berupaya menghasilkan produk-produk dengan kualiti yang terbaik. Cara-cara pemprosesan yang berpaten memastikan penyerapan dan penggunaan nutrien secara optimum di dalam badan.
-Shaklee mematuhi Amalan-Amalan Baik Pembuatan ( Good Manufacturing Practices), satu set piawai kawalan kualiti yang lebih ketat berbanding dengan apa yang digunakan dalam pembuatan makanan tambahan masa kini.

5) KEPUASAN TERJAMIN
– Shaklee memberikan jaminan mutlak tanpa syarat kepada setiap satu produk shaklee. Shaklee menyokong setiap produk yang dikeluarkannya. Shaklee juga percaya bahwa produk-produknya adalah yang terbaik di dunia dan memberikan jaminan 100%. Shaklee berusaha sedaya upaya demi kepuasan pengguna sepenuhnya. itulah sebabnya shaklee memberikan jaminan 100% bagi produknya.

****berminat ingin menjadi ahli shaklee? anda boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut..
**** berminat ingin mendapatkan produk hebat ini ? anda juga boleh hubungi saya..saya adalah pengedar shaklee di kota tinggi jika ingin mendapatkan secara COD. opsss, jangan risau, penghantaran melalui pos laju ke seluruh MAlaysia juga ada 🙂

Siti Noriza Saleh
ID ; 852453
TEL : 013-7374958
EMAIL : admin@damiapitshop.com

SAKIT JANTUNG

SAKIT JANTUNG

Jantung manusia terdiri daripada serabut-serabut otot khusus yang bekerja untuk mengepam darah. Apabila otot jantung tidak mendapat bekalan darah yang cukup, seseorang itu dikatakan mengidap sakit jantung. Antara penyebab bekalan darah ke otot jantung tidak cukup, disebabkan saluran darah menjadi sempit kerana dinding sebelah dalam saluran darah dipenuhi lemak, terutamanya “kolesterol”.

SERANGAN SAKIT JANTUNG
Penyakit jantung digambarkan sebagai rasa kesakitan yang amat sangat di bahagian dada yang berterusan sehingga setengah jam, menjalar kearah tangan kiri dan rahang. Pesakit akan mengalami keseukaran untuk bernafas dan perasaan takut yang keterlaluan.
Sebab sebenar rasa kesakitan ini adalah disebabkan kematian sebahagian otot jantung yang disebabkan oleh salur darah di bahagian tersebut tersumbat. Lebih besar salur darah yang tersumbat, lebih merbahaya serangan jantung tersebut. Sekiranya saluran darah tertutup sepenuhnya, sebahagian dari otot jantung akan rosak. Kemudian, sakit dada yang teramat sangat akan terjadi. Keadaan inilah yang dinamakan “serangan sakit jantung”.

FAKTOR PENYEBAB
Asap Rokok
~ Mempercepatkan pembekuan darah
~ Menggalakkan pemendapan lemak pada dinding saluran darah.
~ Mengurangkan bekalan oksigen ke jantung.
~ Tekanan Perasaan
~ Seseorang yang mengalami tekanan perasaan, degup jantungnya, meningkat.
~ Tekanan darahnya juga meningkat.
~ Kandungan Lemak Yang Tinggi
Lebih tinggi kandungan lemak, lebih berbahaya. Makanan yang tinggi lemak, adalah seperti mentega, minyak sapi, daging berlemak.
Kurang bersenam
* Senaman penting untuk menguatkan jantung.
* Ia juga penting untuk memperbaiki pengaliran darah ke jantung.  Bersenamlah.
Darah Tinggi
* Darah tinggi menggalakkan berlakunya penyempitan saluran darah.
* Jantung “terpaksa” mengepam lebih kuat untuk mengalirkan darah melalui saluran yang sempit itu.
* Lebih tinggi tekanan darah, lebih besar pula peluang serangan sakit jantung.
* Kencing Manis
Pesakit kencing manis lebih tinggi peluangnya mendapat serangan sakit jantung
Faktor-Faktor Yang Meningkatkan Kemungkinan Menghadapi Penyakit Jantung Koronari
* Jika anda mempunyai keturunan yang mengidap penyakit jantung.
* Jika anda berusia 35 tahun ke atas dan mempunyai masalah berat badan.
* Jika anda merokok.
* Jika anda gagal mengawal tekanan darah anda.
* Jika anda mengidap penyakit kencing manis.
* Jika anda menghadapi masalah mengawal tekanan.
* Jika pemilihan makanan anda tidak betul makanan anda mengandungi kadar kolesterol dan lemak yang tinggi.
* Jika anda kurang bersenam.
* Jika anda kurang memakan sayur dan buah segar.
* Mengurangkan Risiko Sakit Jantung
APA YANG PERLU ANDA LAKUKAN?
– Anda boleh memastikan sama ada keluarga sebelah ibu atau sebelah bapa anda ada yang menghidap penyakit jantung. Sekiranya ada, anda perlu lebih berwaspada dengan tanda-tanda penyakit jantung dan digalakkan menjalani pemeriksaan tahunan.
– Berhenti merokok terutama sekiranya anda berusia melebihi 35 tahun.
– Mengambil ubat dan mengawal permakanan anda sekiranya anda mempunyai tekanan darah tinggi atau kencing manis.
– Mengawal tekanan perasaan anda dan jangan cepat meradang atau runsing.
– Digalakkan memakan daging putih “white meat” seperti daging ayam, ikan, dan mengelakkan dari terlalu kerap memakan daging merah “red meat” seperti daging lembu, kambing, kerbau dan lain-lain sepertinya.
– Mulalah bersenam secara beransur-ansur.
– Gentian serat yang terdapat dalam makanan dipercayai boleh menyerap sebahagian dari lemak / kalesterol, oleh itu pakar permakanan mempercayai makanan yang banyak serat seperti bijiran oat dapat mengurangkan jumlah kalesterol yang diserap oleh badan.

sumber : http://pmr.penerangan.gov.my

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :-
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) 
 yahoo messenger : nuriezam_040806

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

ENERGIZING SOY PROTEIN ( ESP )

ENERGIZING SOY PROTEIN :-

* Membekalkan tenaga berkekalan dengn protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi.
ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semula jadi rendah lemak, bebas kolesterol dan kaya dengan asid amino penting.  Ia terbukti secaa klinikal dapt mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

* Tumbuhan berprotein yang berkualiti tertinggi dengan kandungan 14 gram protein soya sihat dan 500 mg kalsium bagi setiap hidangan.

* Membantu mengekalkan kepejalan otot.

* Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal.

* Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolesterol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat.

PERBEZAAN ENERGIZING SOY PROTEIN ;-

* PROTEIN SOY SHAKLEE telah terbukti secara klinikal dapat membantu anda kekal bertenaga selama berjam-jam

* Air digunakan untuk mencuci bagi mengekalkan bahan penting seperti ISOFLAVONES, genistein dan daidzein juga menyediakan anda dengan kebaikan keseluruhan soya.

* NON- GMO (tidak diubahsuai secara genetik ) protein berasaskan tumbuhan yang memastikan yang kacang soya kami bebas daripada kacang soya yang diubahsuai secara genetik.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- 
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 
atau email : damia_pitshop@yahoo.com 
 atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) 
 yahoo messenger : nuriezam_040806 

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

OSTEMATRIX – GABUNGAN KALSIUM, MAGNESIUM DAN VITAMIN D

Alhamdulillah…..bersua kita lagi..hari ni saya nak perkenalkan lagi satu produk SHAKLEE yang pasti buat anda tertawan….oppssss..semua produk SHAKLEE selamat, berkesan dan terjamin..Insya Allah..
Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.
Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium.  Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.
Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.
haklee mempunyai produk supplement kalsium yang lengkap dengan magnesium dan vitamin D. Ianya dikenali sebagai Ostematrix.
Pengambilan yang disarankan ialah 4 biji sehari dan kelebihan produk ini ialah ianya direka dengan bentuk “mudah telan”. Kami sendiri pernah membuat eksperiment sebiji Ostematrix direndamkan dalam air masak biasa dan ia lerai dalam kadar 45 saat !
 _________________________________________________________________________
Info terbaru saya belajar dari seorang doktor Homeophati yang turut menjadikan Shaklee supplement kepada pesakit beliau..beliau menyarankan pengambilan Kalsium bagi mengatasi masalah gastrik dan terutama mereka yang menjalani ibadah puasa.
OsteMatrix Membekalkan:
* 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
* 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
* 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
* Kaplet bersalut yang mudah ditelan
* Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet.  Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.


testimoni bagi ibu yang dalam berpantang….sembelit tiada lagi!!!!




Berminat?…hubungi saya ye :-

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

SUPPLEMENT UNTUK MENUNAIKAN HAJI / UMRAH

Alhamdulillah..kita dah berada hampir di pertengahan bulan Syawal…tak lama lagi, Zulhijjah atau bulan Haji akan menjelma….Insya Allah, jika diizinkan Allah, kedua ibu bapa saya akan pergi pada tahun depan..semoga hajat dan impian mereka akan terlaksana.

saya mencari-cari supplement yang sesuai untuk dibekalkan pada orang tua saya..memandangkan kesihatan bapa saya tidak menentu, saya tidak mahu ia dijadikan alasan untuk tidak berbuat apa-apa di kota mekah…tempat di mana, segala doa di makbulkan, tempat di mana ia menjadi rebutan agam-agama lain, trmpat di mana, ianya terpapar di NASA…Subhanallah…

dalam pencarian saya, saya terjumpa artikel dari upline saya  kak Norita…. 

Antara produk yang ibu sarankan untuk jemaah umrah haji ialah beberapa pemakanan yang utama iaitu:
1. Performance Drink- untuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah umrah haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah.
2. B Complex- Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh .Memandangkan ibadah umrah haji ini memerlukan kita banyak berjaga demi menunaikan ibadah dengan lebih sempurna , adakala ia menuntut seseorang itu lebih banyak berjaga dari tidur maka B complex banyak membantu tubuh agar tetap bertenaga walau kita kekurangan waktu tidur yang sepatutnya.

3. Vitamin C- sangat penting untuk imun tubuh kita. Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit.

4. Kalsium @ Ostematrix- Sesungguhnya ibadah umrah dan haji memerlukan kudrat yang banyak maka keperluan kalsium juga tidak boleh dipandang remeh. Ianya sangat penting agar kaki kita tidak mudah merasa kebas atau bahasa lain terasa seperti sesemut atau lebih teruk boleh terjadi ialah kekejangan kaki akibat terlalu lama berdiri atau banyak berjalan.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :-
sms/ telefon, whatssap : 013-7374958 
email : damia_pitshop@yahoo.com 
facebook : siti noriza saleh
twitter : @damiapitshop
 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

TESTIMONI NUTRIFERON – PERISAI YANG WAJIB ANDA MILIKI

Haaa… ni dah macam penemuan baru namanya ni.. mana taknya, ada customer-customer kami mengatakan yang Nutriferon boleh mencantikkan kulit wajah, nampak tegang dan cerah! Yess.. ini bukan overclaim yea.. tapi ni cerita benar.. sebab ape? Sebab Nutriferon adalah sejenis antioksidan jugak, jadinya, secara tak langsung mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Tambahan lagi, Nutriferon ni mempunyai interferon yang merangsang ekstrak tumbuhan (500mg) yang telah dipatenkan. Nutriferon mengandungi campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi berasal dari biji labu, bunga safflower, benih plantago dan kuntuman bunga Japanese Honeysukle dan ianya terbukti secara klinikal dapat menyokong dan merangsang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular. 

Jom kita layan TESTIMONI mereka semua ni..
Nutriferon membantu sel-sel sihat dan kulit jadi cantik

Nutriferon membantu masalah resdung

Nutriferon membantu atasi masalah sakit kepala

http://www.ummiirfan.com/

lagi testimoni :-

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

1 2 3 24