DAPAT 12OZ SEKALI PAM DENGAN SET PENYUSUAN

download (1)

 

Pengalaman saya dengan SHAKLEE adalah sesuatu kenangan yang terindah…

bermula dengan pencarian milk booster untuk pastikan impian penyusuan 2 tahun tercapai, akhirnya saya bertemu dengan shaklee..

sebelum mencari milk booster secara “express” atau “moden”, saya telah mencuba milk booster secara alami…mungkin satu alasan atau “ala, malas sebenarnya tu”, pucuk sayur2, sayuran hijau, lobak putih, ulam-ulaman, agak “membebankan” bagi saya yang duduk di bandar dan bekerja..nak harapkan semuanya ada di kantin tempat kerja, jauh sekali..kekadang, sayur pun x de dihidangkan…cmnelah nak dapat pemakanan seimbang..hu hu hu..

dan pencarian di internet mula dijalankan…setelah pelbagai usaha untuk meningkatkan pengeluaran dan pastikan perjalanan penyusuan itu lancar tidak berhasil secara alami, saya memilih shaklee sebagai testing dari saya…

set budget dengan harga bawah rm100, saya rasa “kalau x berjaya gak, x rugi beli”…dengan keyakinan dan tips yang diberikan, saya mula istiqamah…

B complex, alfalfa, vitalea dan vitamin C…itu 4 produk supplement yang saya ambil…perasaan saya???? tidak saabar time pam…menantikan sesuatu yang bakal terhasil…2 hari pertama, tidak menampakkan hasil..kepala jadik sakit x tau kenapa…bila diadukan pada si penjual, oooo saya kurang minum air…hari ketiga….trengggggg….saya terkejut….botol susu hampir penuh….kanan kiri jejak 4 oz….hati dah mula bling blingggg…..terus sms penjual….excited nak tunggu time utk next pumping…mula rasa ohhh..kena minum air masak ni….dan minum air masak, atas dasar rasa tanggungjawab utk berikan yang terbaik untuk anak…

 

masuk seminggu…..alhamdulillah…saya maintain dapat 12oz sekali pam dan kekadang lebih…Allah beri rezeki….dan part best, x sempat 3 jam, breast dah mula sakit dan susu dah mula mengalir sendiri..Allahu Akhbar!!!!….kita usaha, kita istiqamah dan kita yakin…Allah beri rezeki melalui pengambilan shaklee…

dan sehingga kini, pada umur zafran 2 tahun 10 bulan, susu badan saya masih ada dan zafran masih menyusu…syukurrrr..syukurrrr…alhamdulillah.. :)..

 

Image0042

Image0041

P1071615

 

stok setiap minggu yang perlu dihantar pulang ke rumah mak untuk menumpang freezer…peti sejuk di rumah sewa selalu penuh…:)..

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

anda berminat ingin mengetahui rahsia saya???..hubungi saya :-

email : admin@damiapitshop.com

sms/call/whatsapp : 013 7374958

anda juga boleh mendapatkan produk shaklee secara terus berjumpa dengan saya di bandar kota tinggi, dan sekitarnya :).

SUPPLEMENT PENYUSUAN DAN MILK BOOSTER YANG TERBAIK UNTUK ANDA

Assalamualaikumm….

hai..hai..hai….hari nak story mory pasal supplement penyusuan…semua orang mencari supplement yang terbaik untuk tempoh penyusuan…..ada yang serasi dengan milk booster secara semulajadi…ada yang  memilih milk booster secara supplement, herba , jamu dan sebagainya…untuk saya?…supplement penyusuan dan milk booster yang terbaik, adalah SHAKLEE…

saya mencuba supplement ini ketika bayi berumur 7 bulan…kalut dengan stok yang semakin berkurangan, baby yang semakin kuat menyusu dan juga badan yang semakin penat dengan anak-anak, urusan keja , buatkan saya terpikir untuk mencari “something” yang boleh melancarkan dan mencapai impian saya untuk menyusukan anak sehingga 2 tahun….dannnnnnn saya telah terjumpa MILK BOOSTER MELALUI SUPPLEMENT SHAKLEE….

memula saya ambil set asas iaitu B COMPLEX, VITAMIN C, VITALEA DAN ALFALFA….kenapa saya ambil ke empat-empat supplement ini?..ini kerana, saya perlu supplement yang mampu buat saya cergas, tidak mudah penat dan yang pentingggggg PENYUSUAN saya lancar….  ALhamdulillah, dengan pengambilan supplement ini dan juga berdisplin serta mengamalkn 3 prinsip asas penyusuan iaitu, air yang sentiasa mencukupi untuk keperluan badan, supply & demand ( sentiasa kosongkan breast dan direct feeding baby), dan saya sentiasa berdoa dan berdoa pada Allah agar perjalanan penyusuan saya ini berjaya… syukur…sehingga hari ni , umur baby saya sudah menjangkau 2 tahun 7 bulan, susu saya masih ada…alhamdulillah….akan tetapi, saya ada cadangan supplement penyusuan mana yang ssuai dengan anda.
Selain itu, saya juga mengambil ESP (energizing soy protein ) untuk saya kekalkan berat badan saya dan buat saya bertenaga,….jom kita tengok kenapa saya pilih supplement2 ini :-

 Apa kepentingan setiap supplemen ini pula?

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.




B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.





Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU. Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan…secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.

 

Kalsium@ Ostematrix :
Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.



Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
 

Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.




 ingin dapatkan produk ni?..hubungi saya…oh ya!!! saya adalah pengedar shaklee di KOTA TINGGI dan kawasan sekitarnya….

sms/call.whatsapp : 013 7374958
email : damia_pitshop@yahoo.com
fb : siti noriza saleh

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

FREEZER PENUH DENGAN STOK SUSU

kredit to. kak norita

Freezer penuh dengan stok susu!!!!

 


Salam.

Saja nak mencoret nak meluahkan perasaan setelah megamalkan SHAKLEE yang dibeli tu. Boleh kan?

Seronok lah hati ni sebab stock kali ni sebelum masuk kerja alhamdulilah banyak. Dulu masa anak no 2, rasanyer dapat 15 buah bekas dadih jer, yang ni dah penuh freezer box, alhamdulilah.


Baby pun nampak sihat, masa timbang umur 2 bln , berat dia 5.25kg compare masa lahir, 2.85kg. (walaupun berat baby bukan ukuran sihat). So far (touch wood) dia belum demam n selsema, petua saya nampak dia cam tak sihat, saya lebihkan Vit C, n it’s works.

N,

Saya memang puas hati kali ni.Ini kali ke-3 ceasor, dan kali ni paling bertenaga, kurang sakit, cepat baik, banyak susu badan. Saya sampai nak hadihakan set yang saya ambil ni pada adik saya nanti… ramai betul yg comment nampak saya lebih sihat dan kuat. seronok betul. Tapi memang rasa badan tu compare the previous 2 memang lain. Mungkin combination vitamin ni betul, yang dulu pun ambil gak vitamin… tapi kali ni lain sungguh rasa.

I think you should promote this especially yang ceasor tau. Sebab untuk saya set ni kurangkan stress dgn kurangkan rasa sakit. Bayangkan N, anak saya hari kelima dah kena admit balik hospital sebab kuning, duk lagi 3 hari kat sana, dan saya fully BF, setiap 2 jam kena kejut diri saya utk make sure baby minum… memang stress, but alhamdulilah, i manage the stress very well baby pun sihat, susu pun OK.

Lastly thanks N dan doakan saya berjaya menyusukan sikecik ni sampai 2 thn….. Ameen.

Wassalam


cmne?…masih tak percaya?…oppssss..testimoni ini mungkin tidak sama dengan orang perseorangan yang lain. 🙂


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) yahoo messenger : nuriezam_040806 

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

STOK EBM….USAHA, ISTIQAMAH, TAWAKAL

WAH!!!!!!!!!!!!!!!!!! teruja tak dengan gmbr2 ini….saya sangat teruja…opss….yg atas ni je gmbr stock kawan saya…..Alhamdulillah…jeles dengan stok yang beliau ada…

Ini stok saya :)///tapi dululah…gmbr ni sbgai bukti dan hasil dari usaha saya untuk berikan yang terbaik untuk anak saya….:)

sweet memory…..rindu nak simpan stok lagi..ha haha…

ada kawan-kawan saya tanya, apa rahsia saya?…
RAHSIA???
1) saya niat dari sebelum pregnant lagi yang saya ingin saya fully breastfeeding anak saya….
2) Sepanjang mengandung, saya cuba mencari seberapa byk maklumat mengenai susu ibu….cara perah susu, cara simpan susu, cara cairkan susu, peralatan yang diperlukan untk menjayakan penyusuan sehingga 2 tahun..opssss jangan tak tau…saya request ngn suami saya utk belikan freezer…tapi, suami kata after 2 year, x berana berguna sangat, so dia belikan saya fridge 4 pintu.. Alhamdulillah….:)
3) sediakan peralatan seprti cooler bag, ice pack, breastpump, milk storage, bottle, etc….opsss semua produk ni kalau beli serentak mmg terasa mahal….tapi, saya beli dan dapatkannya menggunakan sistem KUTU… 🙂
4) saya konon2 nak minta doc ltk baby di breast saya after deliver, tp saya pun ala-ala kebas kena injection ( c-zer) saya minta nurse hnatarkan baby ke bilik saya after one hour…Alhamdulillah…saya dapat realisasikannya….tapi, mlm pertama, after bius hilang, saya terus flat,…hu hu hu hu
5) saya amalkan konsep supply dan demand….sentiasa kosongkan breast….pam, direct feeding, pam…
6) saya juga, amalkan supplement…..—sudah semestinya supplement SHAKLEE.
TRENGGGGGGGGGGGGGGGGG.. inilah supplement sepanjang 2 tahun perjalanan penyusuan saya.. Alhamdulillah…atas izin Allah, ianya membantu merealisasikan impian saya :).

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- call/sms/ whatsapp : 013-7374958 
atau email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) yahoo messenger : nuriezam_040806 

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂