SENTIASA BERTENAGA DAN PRODUCTION SUSU MERIAH

Assalamualaikum…hari ni nak bercerita pasal ENERGIZING SOY PROTEIN ini…ialah adalah salah satu produk terlaris dalam SHAKLEE….kenapa ianya laris?..kerana ia mengamalkan 7 prinsip pilihan kenapa ESP ni tidak mendatangkan kemudaratan pada pengamalnya….selain tu, ianya diakui oleh mereka yang telah mengambil ESP ni dalam kehidupan harian mereka..

jom baca lagi testimoni dari cus kak hadha ini…

tq kak Hadha 🙂

ESP memang hot selling product. Alhamdulillah .. memang semakin ramai rakyat Malaysia yang tahu akan kepentingan mengamalkan suplemen semulajadi dan specifically, kepentingan protein yang berkualiti.
 
My all time favourite? Tentulah ESP Shaklee!
 
 
Kenapa suplemen protein ESP daripada Shaklee ni HOT SELLER? Ini adalah kerana ia membantu anda mengatasi/mengurangkan MASALAH-MASALAH yang disenaraikan berikut 
  1. Bayi anda TAK CUKUP BERAT
  2. Susu TAK BANYAK
  3. Susu KURANG PEKAT
  4. Kulit BERPARUT JERAWAT
  5. Kulit BERJERAWAT
  6. Kulit KUSAM
  7. Kulit BERMINYAK
  8. LETIH LESU
  9. KUAT MENGUNYAH (lapar sokmo)
  10. PAYUDARA KENDUR
  11. dan BANYAK lagi ..
Jom baca testimoni ibu-ibu ini 🙂

* Testimoni adalah sekadar perkongsian
 
 
 

so, apa tunggu lagi?..anda pasti mahukan hasil yang sebegini jugak kan?>..

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

ANAK-ANAK SAYA TIDAK KE HOSPITAL GARA-GARA MEALSHAKE

Alhamdulillah…pagi khamis ni, bumi disirami dengan hujan… sejuk sikit tanah ni…Semoga juga, rezeki kita turun sama “lebat”nya dengan hujan yang turun.. Insya Allah..amin..amin,…
pagi ni saya nak berkongsi pasal 2 produk yang anak saya ambil…anak-anak saya berumur 5 tahun dan 1 tahun 7 bulan…pada yang belum tahu, kedua-dua anak saya ada asma sejak baby…dan every month, memasing akan pergi ke hospital atau klnik utk amik neb…si akak dah fahm dah..time amik neb, dia ok je…sebab dia tau, neb tu buat dia rasa selesa utk bernafas…. tapi kesiannya kat anak yg 2nd…menangis, melalak-lalak kalau kene amik neb..mau satu hospital tu dengar….ha ha ha…..dan part yg paling tak best, bila kene makan ubat..aduhai…2 2 x suka makan ubat..dan saya kena gunakan kekuatan tangan dan kaki saya utk bagi diaorng makan ubat,,,..dan selalunya x berjaya…sbb si kakak dah pandai sembur balik ubat tu..
so, memandangkan saya ni pengedar SHAKLEE, saya mencari produk yang sesuai utk anak-anak saya ni…dan saya terjumpa ini….MEALSHAKE dan OMEGA…...

kedua-dua produk ini, saya berikan pada  anak saya..cuma untuk OMEGA, saya tak berikan pada anak saya, sebab dia x reti nak telan kulit kapsul tu..so, saya yg telan…dan saya yakin, vitamin dari OMEGA GUARD ni akan anak saya perolehi juga melalui penyusuan. sebab dia still menyusu badan… untuk akak, tidak jadik masalah..dia sangat suka OMEGA…dan siap minta lagi…ooo..no..no…x pe..biar 2 biji je sehari ye kak..he hehe..
apa kesannya bila anak-anak saya ambil OMEGA GUARD dan MEALSHAKE ini?…
okey… setiap orang akan dpat hasil yang berbeza ye..ini saya cerita berdasarkan pengalaman saya…untuk minggu pertama, saya hanya berikan 1 sudu MEALSHAKE pada anak-anak saya…lps 3 hari, anak saya batul-batuk, muntah-muntah,…ye..muntah berkahak,,,buat sya risau..tapi diaorng tak demam…saya teruskan dan kasi diaorng minum air masak…lepas seminggu, memasing sihat, segar bugar…he hehe..lepas 2 minggu, saya kasi mereka OMEGA GUARD lak….amazing, si kakak , Damia yang sebelum ni bila tido mcam berdengkur, dah kurang dengkurannya..dah boleh bernafas guna hidung…sian kat dia..rasa x selesa kalau tido…
hasilnya, lebih kurang 3 bulan konsisten ambil MEALSHAKE, anak-anak saya jarang jatuh sakit, jarang demam, jarang selsema dan yang lagi best, dan susah nak kene asma… Alhamdulillah… MIa dah boleh makan tembikai…sebelum ni dia kalah dengan tembikai…mesti kene asma….si adik lak, kalau kene asma pun, still aktif…x de merngek2…dan lagi best, sya x perlu asyik risau dan ambil cuti emergency…sebab, anak-anak sya dah jarang sakit.. Alhamdulillah…semuanya dari ALlah…dia salurkan asbab ke Mealshake dan OMEGA…..

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

ALHAMDULILLAH..PENGLIHATAN BERTAMBAH BAIK

jom kita baca testimoni dari pelanggan SHAKLEE;-

Terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik

CAROTOMAX merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan :

# alfa-karotena,
# astaxanthin,
# beta-karotena,
# lutein,
# likopena dan
# zeaxanthin
yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap.  Bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja.

CAROTOMAX menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:

•    Memelihara kesihatan yang baik.


•    Membantu mengekalkan tumbesaran,penglihatan dan
 
      pertumbuhan tisu.

•    Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput
 
      lendir. *

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Berbalik kepada cerita yang saya nak cerita ni……semalam saya pergi ke Branch Shaklee Kota Bharu..sambil-sambil tunggu order customer saya, datanglah seorang makcik  yang berusia dalam 60 lebih dah kot….. dengan suara yang riuh rendah atau bahasa  lain ‘gegel’.

Melihatkan ke arah makcik tu saya pun bertanya:
Saya: Makcik beli apa?
  
Makcik: ‘Mokcik mari beli ni la hok Shaklee ni…molek ngat…’ tengok mata mokcik ni….sambil   tunjuk mata dia ke saya….(memang berselaputla mata makcik ni). Dulu Doktor nok bedah doh mata mokcik ni….mokcik kata biar dulu ah…sbb makcik nak cari ikhtiar lain dulu…pastu jupa la Shaklee ni..alhamdulillah mata mokcik molek doh…boleh baca Al-Quran….Naik motor malam pun buleh doh…kalu jauh pun boleh tengok doh…
Saya: Saya pun teruja la dengar testimoni yang x disangka-sangka ni….saya pun tanya makcik ni lagi…Mokcik makan gapo hok Shaklee ni?
Mokcik : Mokcik makan 2 jah….Alpapa ngan Carotomat jah….Mokcik amal makan ni….
Saya:  Alhamdulillah….semoga orang lain pun dapat manfaat CAROTOMAX ni…
Beginila mata makcik tu…
          
Terjemahan:
 Makcik ni datang Shaklee nak beli barang Shaklee…sambil menunjukkan matanya yang berselaput (seperti gambar). Dulu doktor dah nak buat pembedahan mata makcik ni tapi makcik kata nak cari ikhtiar lain dulu..selepas itu jumpalah dengan produk Shaklee ni…Alhamdulillah mata makcik dah elok…boleh baca Al-Quran dah…Naik motor malam pun dah boleh…tengok jauh-jauh pun boleh dah…Dia hanya mengamalkan makan Alfafa dengan Carotomax je…


Semoga orang lain pun akan dapat manfaat daripada faedah CAROTOMAX ni…

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

BERKAT ISTIQAMAH DENGAN SUPPLEMENT – 420oz dalam masa 16 hari

Testimoni ini saya ambil dari blog farah….saya sendiri turut teruja dan rasa bersyukur dengan apa yang customer dapat dari consume supplement dengn Istiqamah…

Alhamdulillah…Puan Aishah sentiasa berusaha berikan yang terbaik untuk anak nya…


kita tengok, apa yang ada dalam supplement…



  • Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP.
  • Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.
  • Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak
  • Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. * Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Pentadbiran Ubat-ubatan. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

CANTIK DENGAN SUPPLEMENT- TESTIMONI

berborak dengan customer yang menggunakan suplement SHAKLEE.. kita baca apa kata MIMI…..

Testimoni dari Mimi Ali

“dah kurang merah2 kak
pastu yg kat hidung tu,,mcm jerawat tu.. pon dah x ada
suka nyer..

info : mimi menggunakan set D ( set skincare )…

anda ingin cuba?..boleh hubungi saya segera

 ·  ·  · Yesterday at 1:03pm

  • Mimi Ali likes this.
    • Rashihah Seha yg best nye kn..ketat tu..hikhikhik..i likeee

      Yesterday at 1:15pm · 
    • Siti Noriza Rashihah Seha..ko eak..ha haha.. Mimi Ali….ada beza mkn vit e tak?…vit e tu lh “ketatkan” gak,…

      Yesterday at 1:16pm · 
    • Mimi Ali wahai kakak2 ku sayang,,MESTILAHH,,ADA KETAT,,TP MALU LAH NAK BG TESTIMONI,,,, aduhai….

      Yesterday at 1:17pm · 
    • Rashihah Seha hahahhahhah….adoihaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..dedoooo jap aku…………

      Yesterday at 1:17pm · 
    • Mimi Ali TERBAEK….

      Yesterday at 1:18pm · 
    • Siti Noriza Dilla Jalil///aku dah jumpa cus yg suka vitamin E mcm ko…ha haha…

      Yesterday at 1:19pm · 
    • Siti Noriza Mimi Ali..salah satu kesan Vit E dik…dlm nak cntikkan kulit, leh dpt kesan lain..kesan yg TERBAEKKK lak tu….he hehe..x rugi kan..

      Yesterday at 1:20pm · 

SUPPLEMENT YANG MIMI AMBIL, IALAH :-


– B COMPLEKS
membantu meninggikan sistem pertahanan badan,membantumengurangkan stress dan bertindak sebagai penenang.Bila hati tenang, memanglah nampak muda 🙂 B is for Beauty…




– VITAMIN C
membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit.




– VITAMIN E
nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. * Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Pentadbiran Makanan dan Dadah. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

PUASA DAN SUPPLEMENT

saya dan kebanyakn org lain tengah sibuk ganti posa….he he he…sebab sekarang dah 13 Rejab, lepas ni Syaaban dan seterusnya dah Ramadhan….dan disebabkan puasa tahun lepas saya masih dalam pantang bersalin, maka…….banyaklah hari yang saya kena ganti posa….hu hu hu…

Memula saya mcm tak berani nak ganti posa sebab saya masih lagi menyusukan anak saya yang berumur setahun ( apa motif ckp usia anak ni?..ha ha ha )……tpi dengan doa, saya cuba berusaha untuk menggantikn semua posa saya…sbb saya tidak mahu kene bayar fidyah….he he he…bukan apa. malu je ngn pegawai pjbt agama tu…he hehe…

so, utk saya yg menyusu dan takut rasa down sbb susu akan berkurangan, ngn rasa tawakal, saya puasa dan masih mengambil supplement. cara pemakanan saya time posa ni mcm ni;

SAHUR :

– Saya makan 2 biji kurma
– minum air masak sebanyak mungkin.
– minum air milo / ESP…saper yang x de kemampuan, leh minum air susu je….
– makan nasi dan sayur dan juga ayam/ ikan….
– amik vitamin B, multivitamin, alfalfa dan Vitamin C….
– makan lg 2 biji kurma….he he he…..oh…dan saya pam susu waktu sementara nunggu azan subuh….

BUKA POSA dan sepanjang malam..
– saya makan kurma 4- 6 bijik…
– minum air masak sebanyak mungkin.
– makan nasi, ikan/ayam, sayur
– kuih ckt2…he he he….
– makan alfalfa dan vitamin C

dan sepanjang malam tu, saya masih cuba minum air masak…..he he he he…..

oh ya….kat opis lak, saya masih ngepam 2 3 sesi….dan malamnya, saya pulun DF dengan baby saya…Alhamdulillah…susu saya masih maintain……

Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee?. Boleh isikan EMAIL, YM atau SMS kan kepada saya 013-7374958. Salam sayang dari DAMIA PIT SHOP ( siti ). dan semestinya, TIPS EKSLUSIF hanya utk pelanggan saya…

FAEDAH DARI SUPPLEMENT SHAKLEE

kekadang,org pkr, supplement hanya untuk ibu2 yang menyusu….tp kebanyakn ibu yang menyusu dan mengambil supplement perasan ada khasiat / faedah lain yang diaorg dapati dr pengambilan supplement….jom kita baca testimoni ini:_

credit to : mommy luna.

Banyak Faedah Supplement Shaklee

by Mommy Lyna

Bukan seorang yang hairan kenapa dalam set breastfeeding Shaklee ada mengandungi 3 jenis vitamin lain. Bukan ke alfalfa yang tambahkan susu, kenapa tak jual alfalfa saja?
Nah, tengoklah sebabnya di bawah ni:

set tambah susu shaklee

Kami faham ibu yang menyusukan pasti berasa penat, stress dan mungkin ada masalah kesihatan lain. Maklum saja menyusukan anak memerlukan sepenuhnya komitmen, fizikal mahupun minda. Kerana itu adanya set ini, agar ibu dapat sepenuh kebaikan.
Kan seronok bila ibu happy, gembira dan bahagia. Nak uruskan family pun mudah, tak ada lah stress-stress.
Lebih-lebih lagi kini ada triple M, set penyusuan premier yang memang mantoppp dan fabuloussss.

Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee? . Boleh isikan EMAIL, YM atau SMS kan kepada saya 013-7374958. Salam sayang dari DAMIA PIT SHOP ( siti ). dan semestinya, TIPS EKSLUSIF hanya utk pelanggan saya…

1 2 3