STOK EBM….USAHA, ISTIQAMAH, TAWAKAL

WAH!!!!!!!!!!!!!!!!!! teruja tak dengan gmbr2 ini….saya sangat teruja…opss….yg atas ni je gmbr stock kawan saya…..Alhamdulillah…jeles dengan stok yang beliau ada…

Ini stok saya :)///tapi dululah…gmbr ni sbgai bukti dan hasil dari usaha saya untuk berikan yang terbaik untuk anak saya….:)

sweet memory…..rindu nak simpan stok lagi..ha haha…

ada kawan-kawan saya tanya, apa rahsia saya?…
RAHSIA???
1) saya niat dari sebelum pregnant lagi yang saya ingin saya fully breastfeeding anak saya….
2) Sepanjang mengandung, saya cuba mencari seberapa byk maklumat mengenai susu ibu….cara perah susu, cara simpan susu, cara cairkan susu, peralatan yang diperlukan untk menjayakan penyusuan sehingga 2 tahun..opssss jangan tak tau…saya request ngn suami saya utk belikan freezer…tapi, suami kata after 2 year, x berana berguna sangat, so dia belikan saya fridge 4 pintu.. Alhamdulillah….:)
3) sediakan peralatan seprti cooler bag, ice pack, breastpump, milk storage, bottle, etc….opsss semua produk ni kalau beli serentak mmg terasa mahal….tapi, saya beli dan dapatkannya menggunakan sistem KUTU… 🙂
4) saya konon2 nak minta doc ltk baby di breast saya after deliver, tp saya pun ala-ala kebas kena injection ( c-zer) saya minta nurse hnatarkan baby ke bilik saya after one hour…Alhamdulillah…saya dapat realisasikannya….tapi, mlm pertama, after bius hilang, saya terus flat,…hu hu hu hu
5) saya amalkan konsep supply dan demand….sentiasa kosongkan breast….pam, direct feeding, pam…
6) saya juga, amalkan supplement…..—sudah semestinya supplement SHAKLEE.
TRENGGGGGGGGGGGGGGGGG.. inilah supplement sepanjang 2 tahun perjalanan penyusuan saya.. Alhamdulillah…atas izin Allah, ianya membantu merealisasikan impian saya :).

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- call/sms/ whatsapp : 013-7374958 
atau email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) yahoo messenger : nuriezam_040806 

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

BERPANTANG DENGAN SHAKLEE :)

Mencari-cari set berpantang yang simple cara penggunaannya namun efektif untuk memulihkan tubuh selepas bersalin? Saya syorkan anda mencuba Set Berpantang Shaklee untuk membaikpulih luka dalaman dan luaran, memberi tenaga yang berpanjangan, membantu mengelakkan post-partum blues, mengembalikan kejelitaan anda dan semestinya ‘pembantu’ anda sepanjang breastfeeding journey anda bersama bayi kelak.
Apakah sebenarnya perbezaan mengamalkan jamu atau vitamin semasa dalam pantang? 
Sebenarnya jamu juga dikategorikan sebagai makanan tambahan. Namun badan kita mengambil masa yang lama untuk menguraikan jamu tersebut untuk mendapatkan vitamin dan khasiat yang terdapat di dalamnya ditambah kandungan jamu tidak dapat diketahui dengan lebih lengkap.

Berbeza dengan vitamin. Badan kita sangat mudah mengenali vitamin. Pengambilan vitamin membuatkan badan kita menerima dengan cepat serta pengambilan air yang mencukupi akan menyebabkan penyerapan berlaku dengan sangat baik (… Pn. Norita)

Ibu yang dalam pantang hanya memerlukan …

  • multivitamin yang lengkap dengan zat besi kerana zat besi diperlukan untuk pembinaan sel darah merah ditambah ibu banyak kehilangan darah semasa haid dan nifas. 
  • B complex dan vitamin C penting dalam membantu si ibu mendapat khasiat secukupnya dan mampu mengawal sebarang bentuk tekanan serta vitamin ini membantu mengelakkan si ibu mendapat risiko meroyan. 
  • Manakala zinc sangat perlu untuk aturan 100 jenis enzim dalam tubuh. Ia juga membantu mempercepatkan proses pembaikan luka luar dan dalam. 
  • Tidak kurang juga keperluan kalsium sangat dititikberatkan kerana ibu yang menyusu memerlukan tambahan kalsium dari wanita biasa kerana ia akan disalurkan kepada bayi untuk perkembangan dan pembesaran si anak.
Alhamdulillah ramai yang berpuash hati berpantang dengan Set Berpantang Shaklee. Ikuti perkongsian mereka. Anda bagaimana? 


 From Kak Baizura



 From Nashratudiniah’s sister



* Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

RANCANG, JAGA DIRI KETIKA HAMIL

Kebanyakan wanita terutamanya yang mengandung tidak sedar mereka mengalami masalah kekurangan zat besi atau anemia hingga adakalanya ia mencapai tahap yang serius dan memerlukan pemindahan darah bagi memastikan ibu dan bayi yang dikandung berada dalam keadaaan  yang selamat.

Zat besi amat diperlukan tubuh untuk menghasilkan sel darah merah yang sihat dan keperluannya semakin kritikal apabila seseorang wanita itu mengandung, melahirkan dan menyusukan bayi mereka.

Pakar Obstetrik dan Ginekologi Hospital Pantai Kuala Lumpur, Dr Premitha Damodaran berkata, ramai masih tidak tahu masalah kekurangan zat besi yang serius adalah berbahaya dan ia boleh menyebabkan masalah kesihatan serius bukan saja kepada ibu, tetapi turut memberi kesan pada bayi yang dikandung.

Wanita bukan saja perlu mengambil zat besi yang cukup ketika hamil tetapi ia juga penting sebelum proses mendapatkan zuriat.  Kepentingan zat besi semakin bertambah selepas melahirkan anak dan sepanjang tempoh menyusukan bayi..

Zat besi adalah komponen utama dalam sel darah merah yang menghantar oksigen ke seluruh badan untuk memastikan kelangsungan hidup..

Menurutnya, kekurangan zat besi dalam badan berpunca daripada diet yang tidak cukup zat besi, penyerapan rendah oleh badan, kesan sampingan ubat tertentu, keadaan genetik, kehilangan darah teruk dan kehamilan.

sumber : haria metro

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

saya syorkan anda mengambil VITALEA/MULTIVITAMIN dari shaklee..





ita-Lea® Iron Formula
Multi vitamin & Multi mineral
Multi yang Hebat
Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam
      mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan
      tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D
      untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
      memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah
      merah.*
Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

APAKAH KELEBIHAN VITALEA ?
– Ianya dikatakn KILLER PRODUCT OF SHAKLEE kerana ianya adalah multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel.  ia seumpama 2 biji VITALEA bersamaan 40 jenis hidangan lauk…Bermakna, untuk mendapatkan zat yang sama banyak dalam 2 biji VITALEA ianya samalah dengan 40 hidangan jenis lauk…wah..mampu ke nak makan sampai 40 jenis lauk tu?…..

Ada sesetengah kajian mengatakan bahawa pengambilan multivitamin sahaja sudah mencukupi bagi mereka yang sihat dan yang menjaga pemakanan seimbang.  Asasnya semua masalah kesihatan memerlukan vitalea.  Ini kerana di dalamna mengandungi 12 vitamin dan 7 galian utama yang banyak membantu dalam kestabilan sistem tubuh badan manusia.

Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea. selain itu juga, ia adalah antara supplement terpenting untuk diet atau slim yang mana kalau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.

iibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

RAHSIA CERGAS WALAUPUN DALAM PANTANG


Alhamdulillah, saya dikurniakan sepasang anak ( bukan kembar ye ), lelaki dan perempuan yang comel-comel dan kepochi mcm saya..he hehe..dan saya bersyukur saya dapat melalui pengalaman sebagai seorang ibu…dan yang pasti, dapat jga merasai tempoh berpantang selama 2 bulan tu.

Alhamdulillah, kali pertama berpantang, agak rasa payah dan kekok dan serba tak kena…iyerlah semua x leh, ni tak leh, tu x leh..lagilah saya ni c-zer…Allah, hanya Dia yang tau macamana keadaannya….dah biasa jalan laju, bila dalam pantang, semua kene pelan….he hehe…ok, saya bukan nak cerita pasal saya berpantang, tp jom kita baca pasal Kak Norita dan customernya berpantang dengan pengambilan supplement .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Tiba tiba teringat masa saya dalam pantang dulu, zaman Addin, saya masih teruskan tuition di rumah walau saya dalam pantang…alhamdulillah tak de masaah keletihan melampau walaupun melahirkan secara ceaser. Syukur. Zaman Nasa pula, saya uruskan rumah dua tingkat seorang diri bila abah AddinNasa dah ke tempat kerja.


Alhamdulillah memang secara peribadi saya rasakan vitamin sangat membantu…terutama bila selepas melahirkan, kita akan kehilangan banyak darah. Pengambilan vitamin yang dilengkapi dengan b com, vitamin c, zat besi dan kalsium sangat perlu selain protien untuk binaan asas sel.

Jika anda adalah bakal ibu, saya sarankan anda mengambil beberapa vitamin penting jika mahu meneruskan penyusuan kepada si manja.

Apa kata salah seorang customer kami?


Vitamin yang saya sarankan saya amalkan sehingga kini walau tidak menyusu…dan pada saya sangat berbaloi. Terutama bila usia makin meningkat, saya mahu kekalkan stamina dan kecantikan sebab tak mahu la anak nak membesar, kita dah nampak macam 50 an….senyum selalu antara rahsia awet muda.

kredit to : norita

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

PROGRAM KESEJAHTERAAN KELUARGA …khas untuk anda :)

Program kesejahteraan SHAKLEE memberikan nutrien yang berkhasiat untuk anda sekeluarga supaya kekal sihat dan bertenaga.. dalam program ini, ia adalah supplement asas yang sesuai untuk seisi rumah…..Untuk anda kekal cergas, cerdas dan sentiasa sihat..
Kebaikan dari set program kesejahteraan ini ialah :-
* MEMBANTU MEMPERTINGKATKAN KESIHATAN SECARA MENYELURUH
* MEMBANTU ANDA BERASA LEBIH BERTENAGA
* MENGUATKAN SISTEM IMUN ANDA
* MEMBEKALKAN KHASIAT UNTUK KULIT, RAMBUT, KUKU, TULANG DAN OTOT YANG SIHAT.
Supplement itu ialah :-

B-Complex
Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik
Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.
B yang Lengkap dan Seimbang
B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
      menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada
       tenaga.*
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
      darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang
      mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
      kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
      kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu
      tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*
 Energizing Soy Protein – Vanilla
Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.
Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.
Shaklee ESP:
•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
      rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada
      keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian
      menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
      kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
      Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
      di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
      proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.
 Sustained Release Vita-CTM 500 mg
Sumber Vitamin C Semulajadi yang Disalurkan Jam demi Jam
Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.*
  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
      rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada
      keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian
      menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
      kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
      Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
      di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
      proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.
Vita-Lea® Iron Formula
Multi vitamin & Multi mineral
Multi yang Hebat
Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam
      mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan
      tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D
      untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
      memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah
      merah.*
Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
buu H G O `7 0 silkan di bawah satu
      Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
      di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
      proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

KENALI VITALEA / MULTIVITAMIN SHAKLEE

Bismillahirrohmannirrohim……salam Jumaat semua…hari ni saya nak share produk UTAMA dalam SHAKLEE…..iaitu VITALEA WITH IRON…ia juga merupakan produk pertama dari  DR. FOREST C.HAKLEE….

APAKAH KELEBIHAN VITALEA ?
– Ianya dikatakn KILLER PRODUCT OF SHAKLEE kerana ianya adalah multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel.  ia seumpama 2 biji VITALEA bersamaan 40 jenis hidangan lauk…Bermakna, untuk mendapatkan zat yang sama banyak dalam 2 biji VITALEA ianya samalah dengan 40 hidangan jenis lauk…wah..mampu ke nak makan sampai 40 jenis lauk tu?…..

Ada sesetengah kajian mengatakan bahawa pengambilan multivitamin sahaja sudah mencukupi bagi mereka yang sihat dan yang menjaga pemakanan seimbang.  Asasnya semua masalah kesihatan memerlukan vitalea.  Ini kerana di dalamna mengandungi 12 vitamin dan 7 galian utama yang banyak membantu dalam kestabilan sistem tubuh badan manusia.

Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea. selain itu juga, ia adalah antara supplement terpenting untuk diet atau slim yang mana kalau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.

iibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang meyusukan anak mudh rasa pitam atau pening kepala?  Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.

Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* peraiaran / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya
* selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yang tidak menentu.

Oleh itu, tidak rugi untuk memiliki produk utama SHAKLEE ini…..

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

SUSU MENINGKAT APABILA IBU SIHAT, CERGAS DAN TAK STRESS



kredit to kak norita

Minggu lepas saya terima panggilan dari seorang ibu…dari suara beliau memang saya dapati beliau memang keletihan. Ibu ini menelefon saya untuk mengetahui set mana yang sesuai dengan keadaannya…setelah melihat situasi beliau, saya sarankan mengambil Eu Four Pack.

Kenapa Eu Four Pack?
Dalam kes ini, ibu ini mengepam dengan konsisten tetapi mungkin kerana terlalu keletihan pulang dari kerja membuatkan badan semakin lemah dan penghasilan susu juga terganggu. Maka saya sarankan pengambilan eu four pack sahaja.

Apa yang ada dalam Eu Four Pack dan kepentingannya?
a) Vita-Lea Iron Formula/multivitamin
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak…contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg…Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan  minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

b) B Complex
Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)…so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.
 Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.

c) Vitamin C
Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari …dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh…satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

d) Kalsium

Kalsium adalah komposisi utama selepas kalsium di dalam susuibu. Ianya sangat penting untuk pembinaan sel darah, saraf, tulang dan gigi. Pengambilan kalsium yang mencukupi sangat membantu dalam kelancaran penghasilan susuibu ditambah apabila si ibu kerap mengepam dan menjaga amalan makan dan minumnya. Pengambilan kalsium membantu kita rasa segar sepanjang hari walau adakala tidak mendapat tidur yang cukup 8 jam sehari. Namun perlu dipastikan , pengambilan kalsium tidak membuatkan kita sembelit. Jika anda mengambil kalsium dan mendapat sembelit, cuba semak semula kandungan kalsium tersebut. Ostematrix adalah Kalsium Shaklee yang lengkap dengan magnesium dan vitamin D.

Apa kata beliau selepas 5 hari?

Pengambilan vitamin sahaja tidak memadai untuk mendapat hasil susuibu yang banyak. Amalan yang perlu dititikberatkan ialah

1. Ibu perlu kerap menyusukan bayi atau mengepam secara konsisten tidak lebih dari 3 jam untuk setiap sesi.

2. Ibu perlu minum air sekurang-kurangnya 3 Liter sehari dan jangan sesekali skip meal.

3. Ibu perlu mendekatkan diri dengan pencipta kerana sesungguhnya rezeki ini datang dari Al Khaliq juga. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

1 2 3 4 7