BAGAIMANA VITAMIN E MEMBANTU MEMBAIK PULIH KULIT ANDA

Alhamdulillah….dah masuk bulan 6..kita dipertengahan tahun 2012…sekejap je masa berlalu….Alhamdulillah….semoga apa yg kita hajati dan azam untuk tahun ni, akan tercapai atau sekurnag-kurangnya ada yang dah tercapai….

bulan ni, adalah promo untuk VITAMIN E…apa yang popular dan kita semua ketahui, vitamin E adalah vitamin yang terbaik dalam memperbaiki kulit dan juga ianya dikatakan mampu menghilangkan bekas-bekas calar atau luka, jeragat dan jerawat di muka..malah, ada sesetengah produk pencuci muka, mandian, kream, losyen malah shampoo rambut juga ada meletakkan vitamin E sebagai salah satu kandungan dalam produk mereka.

JOm kita baca lebih lanjut mengenai VITAMIN E dan bagaimana ia membantu membaik pulih kulit anda :-

kredit to : www.e-how.com

Pengenalan

Vitamin E melaksanakan banyak fungsi dalam badan dan merupakan vitamin yang penting untuk kesihatan keseluruhan, tetapi ia juga penting untuk kulit yang baik. Vitamin ini membantu apabila digunakan sebagai sumber makanan atau makanan tambahan dan biasanya sebagai krim atau minyak. Vitamin E menawarkan banyak faedah kepada kulit, seperti penyingkiran parut, rawatan jerawat dan perlindungan matahari. Vitamin larut lemak ini juga merupakan antioksidan yang melindungi sel-sel kulit. Untuk mengekalkan kulit yang sihat, vitamin E adalah nutrien harian yang diperlukan.

Vitamin E dan Kulit

* Vitamin E boleh menguatkan sistem imun, yang melawan penyakit kulit seperti jerawat, ketuat, kudis sejuk dan psoriasis. Ramai penghidap jerawat mendakwa bahawa penggunaan yang biasanya dari minyak vitamin E mempercepatkan penyembuhan luka-luka jerawat dan juga mencegah jerawat.

 Satu kajian yang muncul dalam “Journal of Investigative Dermatology” menawarkan bukti bahawa vitamin E membantu dalam pencegahan noda jerawat. Vitamin ini juga membantu untuk menjaga kulit berisi dan penuh. Ia dilakukan ini dengan melindungi tisu lemak daripada pengoksidaan. Lapisan ketiga kulit, tisu subkutaneus, dibuat banyak sel lemak, yang menyimpan kulit menjadi pejal.

*Sebagai antioksidan yang kuat, vitamin E menghapuskan radikal bebas atau toksin dari badan. Radikal bebas menyebabkan pengoksidaan dalam badan, yang menyebabkan kerosakan pada tahap sel. Menurut laman web Penjagaan Kulit yang sihat, “Pertama sekali, kerana aktiviti antioksidan, vitamin E adalah penting dalam melindungi sel-sel kulit daripada cahaya ultraungu, pencemaran, dadah, dan unsur-unsur lain yang menghasilkan sel merosakkan radikal bebas.”

*Vitamin E juga meningkatkan penyerapan vitamin A, yang perlu untuk kulit yang sihat. Dadah yang banyak dan persediaan penjagaan kulit mengandungi vitamin A atau retinol, terbitan vitamin A, untuk memperbaiki kulit.

Vitamin E dan Struktur Kulit
Minyak vitamin E sering disyorkan untuk kepudaran atau menghapuskan parut. Manakala pakar bedah banyak menyarankan menggunakan minyak vitamin E untuk parut pembedahan, terdapat sedikit bukti saintifik untuk menyokong kepercayaan.

 Parut terbentuk oleh kolagen dalam kulit dan satu bedah plastik, Dr Joel Studin, berpendapat bahawa vitamin E membantu dengan parut “dengan mengurangkan kekuatan tiga helai bahawa kolagen bentuk, menjadikan mereka lebih lembut dan lebih mudah dilentur teknikal, ia mengurangkan kekuatan silang-helai. ”

Minyak vitamin E juga salah satu cara untuk pudar bintik atau tompok hati. Tompok coklat ini mula muncul di muka dan tangan di sekitar umur 50 tahun dan adalah disebabkan oleh kerosakan matahari. Apabila digunakan ke atas kulit, vitamin E minyak membantu untuk mengurangkan tanda-tanda penuaan dengan membuat kedutan dinampak.

Losyen vitamin E juga melindungi kulit daripada cahaya matahari. Negeri laman web The Skincare Sihat, “losyen ini melindungi lapisan epidermis kulit dari peringkat awal kerosakan cahaya ultraungu. Persediaan Vitamin E juga meningkatkan keberkesanan tabir suria.”

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

PRODUK UNTUK KULIT ANDA – baiki dari dalam


Produk yang basic untuk mereka yang ingin memperbaiki kulit dari dalam ialah B Complex, Vitamin C dan Vitamin E…

kenapa kita perlu amik 3 vitamin ini ?…

 1) B COMPLEK :- B FOR BEAUTY 🙂

Apakah makanan yang mengandungi zat B sebenarnya?

Antara makanan yang mengandungi vitamin B ialah gandum, daging, susu, kacang hijau, ragi, beras, telur, buah-buahan, gandum, ragi, hati, ikan, ginjal, kentang manis dan sebenarnya banyak lagi. Namun kita perlu tahu bahawa vitamin B yang LENGKAP atau nama lainnya ialah B Kompleks terdiri daripada lapan (8) vitamin B.

Apakah B Complex ?

B complex terdiri dari kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu thiamin (B-1),riboflavin (B-2),niacin(B-3),pantothenic acid (B-5), pyridoxine (B-6), folic acid (B-9) and cobalamin (B-12) dan Biotin.
Vitamin B7 atau biotin, membantu badan anda mensintesis glikogen, asid amino danlemak. Ia juga dikaitkan dengan pembaikpulihan tisu dan penjagaan kulit.
Apa kebaikan vitamin B complex sebenarnya?
Banyak keperluan vitamin B complex ini, antaranya ialah untuk mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

2) VITAMIN C
 Vitamin C, juga dikenali sebagai asid askorbik adalah vitamin larutair antioksidan yang membantu jangkitan kawalan, meneutralkan radikal bebas dan membantu dalam penyerapan badan besi. Ia juga membantu untuk membuat kolagen yang penting untukkesihatan gigi, gusi, tulang dan saluran darah.
KEPENTINGAN VITAMIN C
* Memahami nilai yang semakin meningkat (atau memperbaiki)pengambilan vitamin C anda. Vitamin C adalah nutrien pentingmikro dalam diet manusia.
* Ia mempunyai peranan dalammengekalkan ingatan,
*  membantu mengelakkan mutasi sel dan penuaan diri..—- sebab tu sesuai utk kulit 
* mencegah pengoksidaan makanan berlemaK
* dan menyokong sistem imun.

3) VITAMIN E – rakan karib kulit
 * Vitamin E adalah vitamin yang sangat penting yang memegang nilaipemakanan dan mempertahankan terhadap set demensia danpenyakit Alzheimer di kemudian hari. 
* Vitamin E juga telah didapatimengurangkan risiko penyakit jantung dan serangan jantung, di samping membantu orang-orang yang mempunyai serangan jantungpulih lebih pantas daripada diet yang rendah dengan Vitamin E.
* Melindungi kulit dari cahaya matahari
* Mengekalkan kelembapan kulit
* Membantu penyerapan vitamin A
* Mengelakkan pertumbuhan jerawat
* Melambatkan kulit daripada kelihatan tua (antioksidan)
* Merawat sunburns
* Mengurangkan kewujudan parut
* Elak dari kanser kulit

meh saya tambah lagi satu produk untuk buat hasilnya lagi wowwwwwwwwwwwwwww…..iaitu :_



KENAPA PROTEIN ?

Menyihatkan Kulit dan Rambut
Apabila tubuh badan kita kurang pengambilan protein, maka ia akan menimbulkan kesan pada kulit dan rambut. Seperti kulit berkedut, dan rambut rosak, atau setiap helaian rambut kelihatan lemah.
Mengikut kajian, 90% daripada tisu rambut dan kulit kita adalah protein. Jadi, ini menjelaskan betapa pentingnya pengambilan protein, bagi menyihatkan kulit dan rambut kita.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

VITAMIN C DAN VITAMIN UNTUK ANDA YANG JAGA KULIT MUKA

Pengambilan Nutrien yang Teratur Untuk kulit yang lebih sihat, cerah dan muda
Kulit merupakan pengukur terbaik untuk keseluruhan kesihatan seseorang.  Semua masalah kulit sama ada psoriasis, berjerawat hinggalah penuaan merupakan pengukur bagi keperluan dalaman tubuh termasuklah keperluan nutriennya.  Pendekatan dan penemuan saintifik terbaru mendapati kaitan rapat antara pemakan dengan kulit, dan kesan nutrient tertentu bagi melindungi kulit daripada penuaan, kusam dan menyokong kesihatan kulit.
Kaitan antara Vitamin C dan Kolagen
Sinaran matahari, tekanan, asap dan pencemaran menghasilkan radikal bebas yang amat berbahaya.  Radikal bebas memusnahkan kolagen, iaitu fiber yang menyokong keanjalan, tesktur dan ketahanan kulit serta menyebabkan kedutan dan tanda penuaan yang lain.  Vitamin C amat penting bagi proses sintesis kolagen dan aktiviti antioksida yang kuat yang berpontesi membatu mengurangkan kerosakan yang berpunca daripada radikal bebas.  Berdasarkan data yang dikeluarkan di American Journal of Clinical Nutrition dan yang diambil daripada National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), wanita yang mengambil diet vitamin C yang tinggi kurang memperolehi kedutan pada wajahnya.
Karatenoid untuk Perlindungan UV dan Penghidratan Kulit.
Karotenoid baisanya terdiri daripada pigmen merah dan kuning tumbuh-tumbuhan termasuk beta karotena, karotena alfa, lutein, xeaxanthin dan likopena.  Karotenoid penting untuk perlindungan cahaya UV, penyenggaraan dan pembaikan tisu kulit.  Kekuranganya boleh mengakibatkan kulit kering dan bersisik.  Dalam satu kajian yang diterbitkan dalam journal of nutrition pada 2003, para penyelidik mendapati sama ada beta karotena atau supplement karotenoid campuran mampu mengurangkan sinaran UV yang menggalakkan kemerahan kulit selepas 12 minggu berbanding placebo.  Dalam penyelidikan lain, para penyelidik mendapati supplement oral lutein dapt mengurangkan hidrasi kulit sebanyak 38%, meningkatkan keanjalan kulit sebanyak 8% dan mengurangkan oksidasi lipid sebanyak 55% jika dibandingkan dengan satu placebo selepas 12 minggu.
VITAMI E DAN ANTI RADANG
Vitamin E boleh membantu memulihkan kulti dengan cepat akibat selaran matahari.  Ianya amat penting sejak mengetahui terdedah pada sinaran matahari merupakan punca utama kedutan.  Penyelidikan menemui yang VITAMIN E paling berkesan dalam memulihkan kulit daripada selaran matahari jika diambil bersama vitamin C.  Selain itu, VITAMIN E juga boleh mencegah daripada keradangan yang menyebabkan kemerahan kulit.
TIP-TIPS KESIHATAN KULIT YANG SIHAT ;-
·         *Ambil diet yang seimbang
·         *Pastikan mendapat kandungan vitamin C, Karotenoid dan Vitamin E yang mencukupi dengan memakan makanan yang kaya dengan kandungan nutrient tersebut serta mengambil supplement antioksia, karatenid dan resveratrol yang berkualiti.
·        * MInum air yang banyak dan berterusan
·        * Memakai losyen pelindung sinaran matahari  
      * Bersenam secara teratur




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya 🙂

Q & A : MASALAH KERING BIBIR DAN CELAH HIDUNG

Soalan : Saya mengalami masalah kering di tepi bibir dan di celah hidung.  Jika hari panas, ia akan mengelupas dan ada kalanya terasa pedih.  apakah supplement yang sesuai mengatasi masalah ini?

Jawapan : Masalah ini lazimnya berpunca daripada masalah kekurangan cecair sebum yang mengakibatkan kulit yang sensitif.  Mereka yang mengalami masalah ini biasanya mengalami kulit kering dan tegang selepas mencuci muka.  Kulit kering yang sangat teruk akan mengalami masalah rekahan pada kulit dan menjadi semakin teruk apabila terdedah kepada persekitaran berangin, bersuhu terlampau tinggi atau terlampau rendah. Apabila terdedah kepada cahaya matahari pula, kulit mudah terbakar.

Kulit muka kering memerlukan penjagaan rapi untuk memulihkan kelembapan pada kulit, Jadi :-

  • Elak penggunaan air paip kerana ia mengandungi mineral dan bahan kimia yang boleh mengeringkan kulit.
  • Jangan guna air panas untuk mencuci kulit muka.
  • HIndari pupur (skrub ) atau sabun mandi untuk mencuci muka.
  • Usah lap kulit muka dengan menggunakan tuala muka yang kotor atau kasar.
  • Gunakan pencuci muka dengan pH neutral.
  • Urut kulit muka dengan lembut untuk merangsang kelenjar kulit muka berfungsi dengan efisien.
  • Selepas mencuci muka, gunakan pelembap berasaskan air untuk mengekalkan kelembapan kulit.
Pengambilan air mencukupi adalah sangat penting bagi memastikan kulit mendapat bekalan cecair daripada dalam badan.  selain itu, pengambilan vitamin perlu ditingkatkan untuk mempercepatkan proses penyembuhan pada kulit.
Vitamin A, B dan C perlu diambil sekurang-kurangnya pada jumlah yang disarankan.  Vitamin E perlu diambil 400iu sebelum tidur. 
kredit to : majalah PA & MA.

oleh itu, saya syorkan pada anda untuk memilih SUPPLEMENT SHAKLEE untuk penggunaan harian anda.  dalam set ini, mengandungi ;-


1) VITAMIN B;-
– membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, membantu mengurangkan stress dan tekanan dan ianya mampu menjadikan kita tenang. he hehe…


2) VITAMIN C ;-
– merupakan kolagen yang terbaik. yang mana ianya bagus untuk pembentukan tulang, kulit, gigi, sendi. 


3) VITAMIN E:-
– membantu melambatkan proses penuaan kulit. Pengambilan yang konsisten, mampu menghasilkan tesktur kulit yang cantik, seimbang yang mana akan menghilangkan jerawat dan jeragat.  Selain itu, mampu menghilangkan kusam di wajah…buatkan wajah anda berseri dan ceria…pasti tertarik…. 🙂

pm saya untuk maklumat lanjut..boleh sms, telefon ( 013-7374958 ), ym (nuriezam_040806) atau add fb saya (siti noriza saleh ).

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. * Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Pentadbiran Ubat-ubatan. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

TESTIMONI PENGAMBILAN SUPPLEMENT

Lagi entry tentang masalah kulit muka. Kali ini Jerawat Kronik, Bagaimana kulit Yana pulih selepas konsisten mengamalakan supplement Shaklee. Saya copy dari blog Aula disini. Tak perlu banyak bebel, buka mata besar-besar, kita tengok gambar dibawah.

Amazing kan!!!

Pengambilan Vitamin-E Shaklee berterusan selama 3 bulan yer baru menampak kesan sebegini.

bukan ambil hari ni esok dah ok, atau ambil seminggu lepas tu stop dah ok…. sebabnya sel-sel kita perlu masa untuk pulih sekurang-kurangnya 90 hari @ 3 bulan.
Bukan VITAMIN E sahaja, dia turut mengambil VITAMIN C, alfalfa dan MEALSHAKE untuk merawat dan menyembuhkan kulit nya yang berjerawat.

SEKILAS FAKTA tentang VITAMIN-VITAMIN SEMULAJADI…


Vitamin E: Melambatkan proses penuaan. Membantu mendapatkan tekstur kulit yang cantik, lebih muda. sangat membantu untuk menghilangkan parut dan jeragat. Vitamin antioksidan.



VITAMIN-C : Peranannya membina & membaiki- tulang, gigi dan tisu penyambung dan membentuk kolagen yang penting untuk ketegangan dan kecantikan kulit dan paling penting sebagai kuasa penyembuh



ALFALFA: Merupakan sumber mikronutrient paling kaya– membuat sistem badan berjalan lebih lancar dan membantu melawaskan usus,mengurangkan sembab, kelesuan dan masalah pencernaan.



MEALSHAKEs: membantu membaikpulih luka atau kudis dimana ia mengandungi vitamin B-complex, zat besi dan copper untuk membantu membentuk sel darah merah yang sihat dan memberi perubahan positif pada complexion kulit.



So, say NO to anti-acne cream!
Kenapa ya? Sememangnya supplemen semulajadi lebih selamat!

kredit to : 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. * Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Pentadbiran Ubat-ubatan. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

CANTIK DENGAN SUPPLEMENT- TESTIMONI

berborak dengan customer yang menggunakan suplement SHAKLEE.. kita baca apa kata MIMI…..

Testimoni dari Mimi Ali

“dah kurang merah2 kak
pastu yg kat hidung tu,,mcm jerawat tu.. pon dah x ada
suka nyer..

info : mimi menggunakan set D ( set skincare )…

anda ingin cuba?..boleh hubungi saya segera

 ·  ·  · Yesterday at 1:03pm

  • Mimi Ali likes this.
    • Rashihah Seha yg best nye kn..ketat tu..hikhikhik..i likeee

      Yesterday at 1:15pm · 
    • Siti Noriza Rashihah Seha..ko eak..ha haha.. Mimi Ali….ada beza mkn vit e tak?…vit e tu lh “ketatkan” gak,…

      Yesterday at 1:16pm · 
    • Mimi Ali wahai kakak2 ku sayang,,MESTILAHH,,ADA KETAT,,TP MALU LAH NAK BG TESTIMONI,,,, aduhai….

      Yesterday at 1:17pm · 
    • Rashihah Seha hahahhahhah….adoihaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..dedoooo jap aku…………

      Yesterday at 1:17pm · 
    • Mimi Ali TERBAEK….

      Yesterday at 1:18pm · 
    • Siti Noriza Dilla Jalil///aku dah jumpa cus yg suka vitamin E mcm ko…ha haha…

      Yesterday at 1:19pm · 
    • Siti Noriza Mimi Ali..salah satu kesan Vit E dik…dlm nak cntikkan kulit, leh dpt kesan lain..kesan yg TERBAEKKK lak tu….he hehe..x rugi kan..

      Yesterday at 1:20pm · 

SUPPLEMENT YANG MIMI AMBIL, IALAH :-


– B COMPLEKS
membantu meninggikan sistem pertahanan badan,membantumengurangkan stress dan bertindak sebagai penenang.Bila hati tenang, memanglah nampak muda 🙂 B is for Beauty…




– VITAMIN C
membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit.




– VITAMIN E
nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. * Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Pentadbiran Makanan dan Dadah. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

KURANG HORMOM TESTOSTERON

Kali ni saya nak bercerita pasal vitamin yang sesuai untuk lelaki pulak…oppss…bukan dan beralih arah,tapi ada pembaca blog ssaya tanya nape semua vitamin atau masalah dalm blog saya ni hanya utk wanita?…vitamin shaklee ni untuk wanita je ke?….oppsss….tidak…vitamin SHAKLEE ni sesuai untuk semua golongan samada wanita, lelaki, kanak-kanak, golongan emas, dan sewaktu dengannya..he hehe….
kali ni, saya nak tertumpu pada msalah utama lelaki dalm hubungan seksual bersama isteri. opsss..bukan cerita dalam kainnya….
ada lelaki rasa, dia tidak mampu untuk puaskan hati isteri sebb dia sndiri dah penat bekerja…keinginan untuk bersama ada, tetapi bila badan dah penat, semua tak jadi apa..he hehe..jika anda seorang lelaki tidak mempunyai nafsu atau keinginan untuk “bersama” dengan isteri, itu bukan “mati pucuk” ye..itu adalah kerana anda kekurangan hormon yang di panggil“Hormon Testosteron”.
kenapa hormon ini bolh berkurangan?… ini dalam bahasa saya tau..bukan bahasa sains..he hehe…kekurangan hormon ini berlaku adalah disebabkan tekanan kerja, pemakanan yang tidak seimbang, penyakit yang berkaitan hati dan jantung….salah satu sebab utama adalah, hati dan jantung anda mula menghadapi masalah…kekurangan hormon juga adalah sebab faktor peredaran usia anda….ada terbaca, kekurangan hormon ini akan berkurangan 1.4% setiap tahun…..
Kesan dari kekurangan HORMOM TESTOSTERON :-
* Tahap tenaga rendah * Kurang daya tumpuan * Mendapat serangan kepanasan * Cepat letih * Jumlah lemak dalam badan meningkat * Tekanan * Ereksi pada waktu pagi berkurang * Mengalami masalah eraksi* Mudah menjadi sugul dan murung * Jisim otot menyusut * Otot menjadi lemah * Ukuran pinggang meningkat * Kesihatan keseluruhan mula terjejas

SO, anda juga perlu jaga kesihatan anda..kerana, kekurangan hormon testosteron dalam diri anda, hampir keseluruhan fungsi dalam badan anda akan menjadi tidak bermaya…

di SHAKLEE, kami juga ada sediakn vitamin yang sesuai untuk anda yang bergelar suami dan lelaki….

Zinc merupakan komponen penting dari tubuh dan merupakan konstituen penting dari sel. Unsur Zinc ini adalah elemen penting untuk mengaktifkan fungsi beberapa enzim dalam tubuh yang memainkan peran penting dalam kegiatan metabolisme tubuh yang berbeda. Di samping itu, memainkan peran utama dalam penyembuhan luka, membangun sistem kekebalan tubuh, dan dibutuhkan dalam sintesis DNA. Di antara banyak fungsi, Zinc mendukung pertumbuhan normal dan perkembangan selama kehamilan, dan merupakan komponen yang sangat diperlukan dalam pengembangan sperma, ovulasi, dan pembuahan.
Vitamin yang memberikan ketenangan dan kesegaran dalam badan dan antara salah satu vitamin yang meningkatkan tenaga dan menghasilkan hormon seks.
Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok.
Protein adalah salah satu asas bagi diet bina otot. Kandungan protein meningkatkan testosteron yang berkaitan dengan otot. Juga memberi tenaga kepada anda
Iron dalam multivitamin ini merupakan salah satu mineral yang mana fungsinya adalah untuk meningkatkan pengeluaran hormon testosteron dan juga untuk menambah sperma lelaki.
“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..
1 2 3 4 5