TESTIMONI – KESAN DARI PENGAMBILAN SET BERSALIN & BF

Jom kita baca pengakuan sebenar dari customer yang consume set bersalin dan juga set breastfeeding ;-

    • UPDATED POSTS
    • tq ct…sejak mkn set lps b’salin bdn rasa sehat & x malas cam dulu…w/pun kurang tido tp x rase penat pon…tiap2 ari blh bangun kol 6 pg & blh kemas umah lg…kalo tau tempah set nie awal2 lg.susu pon dah byk.

       ·  ·  · 7 minutes ago

      • You like this.
        • Siti Noriza Alhamdulillah……yang penting ingt 3 yg asas ye..pam, air masak dan tawakal…eh..anak dah ok ngn botol susu?..he ehe

          6 minutes ago · 
        • Siti Noriza minta izin share kt blog ye?

          6 minutes ago · 
        • Hasniza Bt Bakar Niza coz nk sharela saye bg komen…my hubby yg bg baru anak abiskan..lega rasenye..dahla musim ujan kene minum byk air plak asyik g toilet je….sejuk tau….

          2 minutes ago · 
        • Siti Noriza he hehe…ish..nnti cepat kurus tau…..jangan x caya..he hehe..

          about a minute ago · 
    Anda ingin macam Puan Hasniza?…jom dapatkan produk ini dari saya.
    Multivitamin, B com, Vitamin C dan  Alfalfa.

    Multivitamin, B com, Vitamin C and Zinc

BERBALOI DENGAN SET CONFINEMENT DARI SHAKLEE

Masih mencari-cari set bersalin yang sesuai dengan anda?Tak mahu makan jamu yang pahit-pahit?Atau risau set bersalin ‘panas’ yang boleh menyebabkan baby cirit birit atau ruam-ruam? Jum cuba Set Bersalin berasaskan supplement. Dijamin tidak ‘panas’.


Apa kata Shima Samat yang berpantang sendiri menggunakan Set Bersalin Shaklee..


memang berbaloi bila berpantang dengan vitamin shaklee…

Shima Samat Badan sangat selesa. Lepas operation dah cergas. Susu sangat meriah. Sekali pump boleh dpt 14 oz. 1 hari boleh simpan 24oz. Deep frezer dah nak penuh walaupun br 29 hari.

  • Azrin Mohd Alhamdulillah..mmg berbeza kan?kakak ipar sy baru2 ni bersalin anak ke 3 dan sy pun bg dia set bersalin.tau dia ckp apa?mcm x dlm pantang pon..bdn cergas je..rs nk g shopping..hehhe…

    December 10 at 12:01am via mobile ·
  • Shima Samat Memang mcm bkn dlm pantang. Saya ni jaga diri sendiri, baby, ank2 n hubby. Blk dr hospital hari ketiga dah masak sendiri. Mengemas rumah sendiri. Alhamdulillah.



Apakah yang terkandung dalam set C atau set Bersalin sebenarnya? Set berpantang ini mengandungi 4 jenis vitamin iaitu


  • Vitalea with iron formula
  • Vitamin C 500mg sustained release.
  • B complex with Folic Acid
  • Zinc



Vitalea with iron formula
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B complex
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg sustained release
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

credit to ; Azrin

KURANG HORMOM TESTOSTERON

Kali ni saya nak bercerita pasal vitamin yang sesuai untuk lelaki pulak…oppss…bukan dan beralih arah,tapi ada pembaca blog ssaya tanya nape semua vitamin atau masalah dalm blog saya ni hanya utk wanita?…vitamin shaklee ni untuk wanita je ke?….oppsss….tidak…vitamin SHAKLEE ni sesuai untuk semua golongan samada wanita, lelaki, kanak-kanak, golongan emas, dan sewaktu dengannya..he hehe….
kali ni, saya nak tertumpu pada msalah utama lelaki dalm hubungan seksual bersama isteri. opsss..bukan cerita dalam kainnya….
ada lelaki rasa, dia tidak mampu untuk puaskan hati isteri sebb dia sndiri dah penat bekerja…keinginan untuk bersama ada, tetapi bila badan dah penat, semua tak jadi apa..he hehe..jika anda seorang lelaki tidak mempunyai nafsu atau keinginan untuk “bersama” dengan isteri, itu bukan “mati pucuk” ye..itu adalah kerana anda kekurangan hormon yang di panggil“Hormon Testosteron”.
kenapa hormon ini bolh berkurangan?… ini dalam bahasa saya tau..bukan bahasa sains..he hehe…kekurangan hormon ini berlaku adalah disebabkan tekanan kerja, pemakanan yang tidak seimbang, penyakit yang berkaitan hati dan jantung….salah satu sebab utama adalah, hati dan jantung anda mula menghadapi masalah…kekurangan hormon juga adalah sebab faktor peredaran usia anda….ada terbaca, kekurangan hormon ini akan berkurangan 1.4% setiap tahun…..
Kesan dari kekurangan HORMOM TESTOSTERON :-
* Tahap tenaga rendah * Kurang daya tumpuan * Mendapat serangan kepanasan * Cepat letih * Jumlah lemak dalam badan meningkat * Tekanan * Ereksi pada waktu pagi berkurang * Mengalami masalah eraksi* Mudah menjadi sugul dan murung * Jisim otot menyusut * Otot menjadi lemah * Ukuran pinggang meningkat * Kesihatan keseluruhan mula terjejas

SO, anda juga perlu jaga kesihatan anda..kerana, kekurangan hormon testosteron dalam diri anda, hampir keseluruhan fungsi dalam badan anda akan menjadi tidak bermaya…

di SHAKLEE, kami juga ada sediakn vitamin yang sesuai untuk anda yang bergelar suami dan lelaki….

Zinc merupakan komponen penting dari tubuh dan merupakan konstituen penting dari sel. Unsur Zinc ini adalah elemen penting untuk mengaktifkan fungsi beberapa enzim dalam tubuh yang memainkan peran penting dalam kegiatan metabolisme tubuh yang berbeda. Di samping itu, memainkan peran utama dalam penyembuhan luka, membangun sistem kekebalan tubuh, dan dibutuhkan dalam sintesis DNA. Di antara banyak fungsi, Zinc mendukung pertumbuhan normal dan perkembangan selama kehamilan, dan merupakan komponen yang sangat diperlukan dalam pengembangan sperma, ovulasi, dan pembuahan.
Vitamin yang memberikan ketenangan dan kesegaran dalam badan dan antara salah satu vitamin yang meningkatkan tenaga dan menghasilkan hormon seks.
Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok.
Protein adalah salah satu asas bagi diet bina otot. Kandungan protein meningkatkan testosteron yang berkaitan dengan otot. Juga memberi tenaga kepada anda
Iron dalam multivitamin ini merupakan salah satu mineral yang mana fungsinya adalah untuk meningkatkan pengeluaran hormon testosteron dan juga untuk menambah sperma lelaki.
“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

BERPANTANG CARA MODEN – HANYA AMBIL VITAMIN

Ada beberapa teman bertanyakan mengenai set berpantang SHAKLEE. Di sini saya kongsikan satu lagi testimoni set berpantang SHAKLEE ini. Set berpantang ini adalah selamat, dijamin dan menjimatkan!
credit to Arnie @ genkimomma.net


Sebelum ini saya ada kongsikan pengalaman Tuty mengamalkan supplements Shaklee semasa Trimester ke-3 nya. Alhamdulillah, Tuty sudah pun selamat melahirkan baby girl yang comel (rujuk gambar di bawah). Tahniah Tuty!

Sepanjang berpantang sejak hari pertama, Tuty terus mengamalkan pengambilan supplements Shaklee. Jom kita ikuti pengalaman Tuty seperti yang dicoretkan di blog nya.
**************************************************

Alhamdulillah..sudah hari ke 15 berpantang… Masa 7 hari pertama tu, mak ngan ma mmg ade sama..amni-chan banyak diuruskan oleh ma especially masa nak mandi sbb sgt tak berani nak mandikan lagi…bole dikatakan sy ni berpantang cara moden la jugak…

1. Vitamin shaklee


kesinambungan daripada 3rd trimester ari tu, aku continue amik shaklee masa confinement ni sbb mmg tak bercadang utk amik ape2 jamu..nampak mcm banyakkan..so utk elakkan terlupa makan, so aku susun kat dinding meja tu..B-complex,Vita-C lepas breakfast, Omega,VIta-lea lepas lunch, alfafa n zinc lepas dinner..alhamdulillah, badan mmg tak penat n lagi penting luka jahitan cepat sembuh..boleh je nak duduk2 atas kerusi mcm biase..n dalam hari ke-7 tu sudah tidak sakit lagi tp masih jalan slow2..tdo lak mmg slalu tak cukup sbb amni slalu berjaga malam tp alhamdulillah..tak sampai demam n bengkak susu pun tarak..credit to Genki Momma Arni

lg satu kan, lepas bersalin ari tu slalu baca org akan kepenatan gile tp aku rilek je..badan tetap segar n tak tdo langsung lepas deliver sampai la pkl 1130 malam…hehehe.credit *kak hadha.


************************************************************


SET SUPPLEMENT INI TERDIRI DARI :-


Vitalea/Mulivitamins
B Complex
 Vitamin C
Zinc

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

VITAMIN YANG SESUAI UNTUK IBU BERPANTANG

Alhamdulillah…dgn rezeki yg Allah berikan baik utk hari ini atau hari yang sudah2… Minggu ni antara vitamin yang sangat2 hot adalah order dari ibu2 yang sedang berpantang… Apa yer yang sering saya suggestkan jika ibu2 yang mencari vitamin yang sesuai? Yer.. Jawapannya ini dia yang sy suggestkan: MULTIVITAMIN, B COMPLEX, VITAMIN C, ZINC,,,dang sangat bagus jika diambil bersama ESP, Ostematrix dan alfalfa.

Saya dulu bersalin secara normal..takde pengalaman bersalin secara ceaser.. Apa kata kita baca pengalaman Kak N..kedua2 anak beliau dilahirkan secara ceaser, sekarang anak beliau dah pun besar, yang bongsu tu umur dlm 4 thn…memang beliau recover cepat, fully breastfeed, dan maintain slim..Ini dia komen dan pengalaman beliau sendiri tentang vitamin2 yg beliau mkn sepanjang tempoh berpantang..,pengamal supplemen tegar selama 11tahun…

___________________________________________________________________

VITALEA – Multivitamin lengkap dengan formula zat besi-Zat besi sangat penting untuk pembinaan sel darah merah. Tanpa cukup zat besi si ibu akan kelihatan mudah pucat lesi, tak bermaya dan paling teruk mudah pengsan atau pitam. Pengambilan multivitamin dengan zat besi sangat perlu demi memastikan tubuh mendapat semua vitamin yang diperlukan yang adakala tidak dapat diperolehi dari pengambilan makanan harian kita.

Vitamin B complex –Membantu menstabilkan hormon maka si ibu tak mudah rasa stress dan tidak mudah meroyan. Ia juga membantu dalam proses pembinaan sel darah merah dan ianya sangat bagus untuk proses pemulihan bagi si ibu yang baru melahirkan anak.

Vitamin C – Ia bagus dalam membentuk dan meningkatkan antibodi badan kita. Ianya juga penting dalam pembentukan kolagen. Kolagen penting untuk menyatukan setiap sel dalam tubuh.

Zinc –Ianya banyak terdapat dalam ikan haruan dan makanan laut. Ia membantu mempercepatkan proses baik luka. Zinc antara vitamin yang penting untuk pertumbuhan. Pengambilan zinc dapat dilihat kesannya pada pertumbuhan dan pembesaran bayi, rambut ibu tak mudah gugur dan luka bersalin cepat baik.


ESP (soy Protein) – Ada sesetengah orang memang tak amik endah tentang keperluan protien dengan mengandaikan sudah memadai makan ikan , daging , telur serta minum air soya yang dibuat sendiri. Namun berapa ramai yang tahu dan ingin ambil tahu bahawa protin hanya bertahan pada suhu yang tidak lebih 36*c. So bila kita goreng dan masak susah tentu suhu melebihi 36*c. Ini akan mengganggu kandungan asid amino dalam protien itu tadi. sebab itu protien yang kita dapat dari makanan yang di masak adalah bersifat ala kadar dan atas dasar janji ada dalam menu. Ramai yang tidak tahu, pengambilan protien yang mencukupi dengan aisd amino yang lengkap membantu dalam penghasilan kulit yang cantik, rambut yang sihat, kuku yang elok serta penghasilan susuibu dengan kadar lebih cepat provided sesi perahan yang konsisten. Malah lebih ketara apabila anak yang menyusu mudah kenyang walaupun ini dinafikan oleh mereka yang tidak pro vitamin. Selama 11 tahun saya mengamalkan ESP Shaklee, saya sangat berpuashati. Walaupun ada suara sumbang yang mengatakan kononnya pengambilan protien boleh menyebabkan gout, untuk pengetahuan kalian, bapa mertua saya yang mempunyai gout mengamalkan pengambilan ESP dalam proses penyembuhan beliau. Ini kerana kandungan asid amino dalam ESP Shaklee adalah lengkap dan selamat diambil.

Selain ini, apa yang saya amalkan?

Saya turut amalkan vitamin E untuk pastikan jahitan luar dalam saya baik dan cantik. Doktor yang manyambut anak saya mengakui jahitan dalaman rahim saya sangat cantik dan beliau akui semasa nak keluarkan anak kedua saya dimana saya separuh sedar masa itu. Selain itu ia juga membuatkan perut saya bersih dari kesan balar yang kebanyakan ibu lalui apabila melahirkan anak.Alfalfa saya teruskan untuk memastikan susuibu saya dibuat dengan cepat dan efisein. Disamping pengambilan kalsium untuk menggantikan kalsium dalam badan saya yang digunakan untuk membuat tulang dan saraf anak yang dikandung dan keperluan utama penyusuan adalah kalsium agar anak dapat membesar dengan sihat dan tulang yang kuat.

_________________________________________________________

credit : www.mamafaiz.com

“ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..

1 2 3