30Z SEKALI MINUM?>..CUKUP KE?>.

anda pasti risau kalau anak anda minum cuma 3oz je susu setiap kali minum…..asben saya sndiri juga risau dan siap tanya …aik?..cktnyer?>.kenyang ke?…he he he….ni gmbr anak saya…

ini pulak kisah kawan saya si azrin/….. jom kita baca…

Alhamdulillah…05/01/11 ni Arissa dah nak masuk 11 bulan…Wah sekejap je tak lame lagi Arissa nak masuk 12 bulan @ setahun….Huhuu….Tapi dah masuk 11 bulan ni pun Arissa masih consume 3oz je skali minum..Mcm skit je kan?? Bila saya bercerita dengan kawan-kawan saya Arissa cuma minum 3oz memang dorang tak percaya..”Biar betul..skitnye…cukup ke tu?Kenyang ke Arissa? Eh,skitnye..”

Well untuk baby yang fully bf kita jgn samakan dengan yg FM ye…Saya rasa kalau Arissa minum FM tentu skali feeding 6-7oz…Tapi sebab minum susu ibu 3oz pun dah cukup..Saya mula-mula risau jugak…Cukup ke tak?So saya topup kan 3.5oz per bottle..Bila ambik Arissa kt BS, makcik tu ckp Arissa tak abis minum pun..So saya kurangkan balik ke 3oz…

Nak cakap tak cukup zat?Kalau tengok gambar kat bawah ni kwn-kwn rasa dia tak cukup zat ke?Hehehe…Lagi satu saya percaya susu saya BERKHASIAT! Kenapa saya cakap cetu?Saya ni tak minum susu,tak makan sayur,jarang makan buah lagi….Kawan saya ckp saya karnivor asyik mkn daging…hehe…Susu saya confirm BERKHASIAT kerana saya consume SET BREASTFEEDING SHAKLEE..Cukup kesmuanya…Ada Vitalea Multivitamin (boleh ganti zat2 yang saya tak dpt dari sayur-sayur tu),Vitamin C (ni ganti buah2 yang saya malas makan..hehe),Ostematrix (ganti susu yg saya taleh minum..yekkk), ESP (sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya), B Complex (boleh kurangkan stress dan badan pun lebih bertenaga) dan Alfalfa (milk booster dan pelawas..org yg kurang makan sayur dan buah mcm saya mmg slalu kurang ‘lawas’ kan?).

Budak debab yang minum 3oz jer…

Satu lagi yang saya notice dan saya tau mostly kawan-kawan yang consume Set Breastfeeding Shaklee mesti perasan susu semakin pekat kan?Saya rasa sebab tu lah Arissa cuma minum 3oz jer…Dia cepat kenyang!Hehe..Sebelum consume Set Breastfeeding Shaklee susu saya cair..Kalau EBM frozen mmg nampaklah yg lemak turun ke bawah dan yang cair kt atas tu mcm air sejuk je…Hehe..Paham ke tak ni?Sila2 la imagine yer…Tapi skarang semua nya macam lemak…PEKAT!

Seronoknya saya sejak2 berjumpa dengan Shaklee ni…Hehehe….(senyum lebar sampai ke telinga..ahaks!)

Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee?. Boleh isikan EMAIL, YM atau SMS kan kepada saya 013-7374958. Salam sayang dari DAMIA PIT SHOP ( siti ). dan semestinya, TIPS EKSLUSIF hanya utk pelanggan saya…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge